آبزیانمقالات آموزشی
موضوعات داغ

طرح توجیهی پرورش زالو سال 99 به همراه فایل word و pdf

توجیه اقتصادی طرح پرورش زالو در ایران

با توجه به پیشرفت‌های نوین در علم پزشکی، مردم سرتاسر دنیا علاقه زیادی دارند تا از روش‌های درمانی طب سنتی برای برطرف کردن بیماری‌هایشان استفاده کنند. زالو نیز یکی از معروف‌ترین راهکارهای درمانی در طب سنتی است، به همین دلیل تدوین طرح توجیهی پرورش زالو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، در ایران نیز زالو درمانی به شکل ویژه‌ای دنبال می‌شود. به همین دلیل تنها همین موضوع می‌تواند به شما انگیزه لازم برای راه‌اندازی یک کسب و کار پرسود را بدهد.

اهمیت پرورش زالو در ایران

یکی از نکات مهمی که در طرح توجیهی پرورش زالو باید به آن توجه کنید، علت و اهمیت پرورش آن در ایران است. در گذشته،‌ایرانیان زالوهای درمانی را از طبیعت به دست می‌آوردند. اما این مهم باعث شده که نسل زالوها در بیشتر نقاط کشور، منقرض شود، به همین دلیل کارآفرینان جوانی روی کار آمدند و طرح پرورش زالو را مطرح کردند. این مهم باعث شد تا افراد برای به دست آوردن زالو در طبیعت نروند. از این رو مزارع پرورش زالو، کرم‌های تولیدی خود را به مراکز درمانی، کارخانه‌های ساخت لوازم آرایشی و داروخانه‌ها به فروش می‌رسانند. مردم نیز می‌توانند به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

ارزشمند بودن زالو در مقابل نفت

شاید فکر کنید نفت یکی از ارزشمندترین مواد طبیعی است که می‌تواند وجود داشته باشد و کشورهایی که نفت دارند در بهترین موقعیت به سر می‌برند. اما اینطور نیست. امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی و پیشرفته به این مهم پی بردند که «زالو» با یک بشکه نفت برابری می‌کند. از این رو سرمایه‌گذاری در آن می‌تواند از سوددهی بالایی برخوردار باشد.

تاریخچه استفاده از زالو

پژوهشگران اطلاع دقیقی از اولین اقوامی که از زالو به عنوان درمان استفاده کرده‌اند، در دست ندارند. اما طبق یافته‌های باستان‌شناسی، هندی‌های اولین گروه‌هایی بودند که زالو را برای برطرف کردن ناراحتی‌های جسمی خود به کار بردند، به مرور زمان زالو از هند به سایر نقاط دنیا از جمله یونان، روم و سایر کشورهای اروپایی راه یافت. در ایران نیز پرورش زالو از گذشته‌های دور مورد استفاده قرار گرفته است. البته کسانی که زالو را برای درمان استفاده می‌کردند، آن از طبیعت به دست می‌آوردند.

سال 2004 سازمان غذا و داروی آمریکا، استفاده از زالو را به عنوان یک روش درمانی قدیمی و مفید مورد تأیید قرار داد و استفاده از آن به صورت جدی در پزشکی به رسمیت شناخته شد. پرورش و استفاده درمانی از آن، به یکی از بزرگترین نقاط مشترک بین «طب سنتی و طب مدرن»تبدیل شده است، اما امروزه افزایش تقاضا برای خرید زالو، کارآفرینان را بر آن داشته که برای پرورش آن، مزرعه‌هایی را ایجاد کرده و به صورت تخصصی روی این موضوع کار کنند.

ویژگی‌ گونه های مختلف زالو

  • زالوها از خانواده کرم‌ها بوده با این تفاوت که از خواص درمانی بالایی برخوردار هستند.
  • از بین 650 گونه زالو فقط 15 گونه از آن‌ها را می‌توان برای درمان به کار برد و پرورش داد.
  • زالوهایی که پزشکی هستند در حدود 1 سانتی متر قطر دارند.
  • زالوها از جمله کرم‌هایی هستند که مغز ندارند.
  • آن‌ها با توجه به نداشتن مغز می‌توانند نور، صدا، گرما و ارتعاش را احساس کنند.
  • زالوها از عضلات قوی برخوردار هستند، از این قابلیت، برای نگه داشتن خود در هنگام مکیدن خون استفاده می‌کند.
  • اگر زالوها از خون یک فرد بیمار استفاده کرده باشند، آلوده و بیمار نمی‌شوند.

مزایای پرورش زالو

در طرح توجیهی پرورش زالو یکی از مهم‌ترین مطالبی که باید به صورت دقیق به آن پرداخته شود، بحث مزیت‌های کار است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  • افراد با سرمایه‌های کم هم می‌توانند این کار را شروع کنند.
  • پرورش زالو به فضای زیادی نیازی ندارد.
  • نسبت به سایر مشاغل، دوره بازگشت سرمایه پرورش زالو کم خواهد بود.
  • زالو برای زنده ماندن به غذای کمی نیاز دارد.
  • زالو قابلیت فرآوری داشته و می‌توان از آن روغن‌های مفیدی را به دست آورد.
  • در صنایع پزشکی و دارویی کشور بسیار کاربرد دارد.
  • طرفداران طب سنتی و متخصصان این حوزه، بزرگترین مصرف کنندگان زالو هستند و شما می‌توانید با فروش زالو به آن‌ها،سود خوبی به دست آورید.
  • باعث ایجاد اشتغال به صورت (مستقیم و غیرمستقیم) می‌شود و بیکاری جوانان را کاهش می‌دهد.
پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی پرورش جلبک اسپیرولینا سال 99 pdf و میزان سود

معایب پرورش زالو

فراموش نکنید هر کسب و کاری در کنار نکات مثبت آن معایبی نیز دارد که باید به آن توجه کرد.

  • برای اینکه سایز زالوهای شما زیاد شود باید مدت زمان زیادی را صبر کنید.
  • اگر قصد دارید که زالوها را در فضای باز پرورش دهید باید به فصل آن توجه کنید. زالوها در زمستان به خواب فرو می‌روند و باید تا بهار برای بیدار شدنشان صبر کنید.
  • در مزرعه پرورش زالو باید دمای محیط به دقت مورد بررسی قرار بگیرد، در صورت کم توجهی به این موضوع زالوهای شما از بین می‌روند.
  • در صورت آلودگی‌های محیطی، زالوها بیمار خواهند شد.
  • پرورش زالو به حوصله و صبر زیادی نیاز دارد. به همین دلیل برخی با گذشت زمان از ادامه کار منصرف می‌شوند.
پرورش زالو در ایران توجیه اقتصادی دارد، اطلاعات بیشتر در طرح توجیهی موجود است
پرورش زالو

مواردی که در طرح توجیهی پرورش زالو بررسی میشود

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • میزان سود پیش بینی شده
  • هزینه خرید غذای زالو
  • هزینه خرید زالو
  • میزان سالن موردنیاز
  • دوره برگشت سرمایه
  • تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • میزان سود سالیانه
  • هزینه اجاره مکان
  • میزان سود
  • هزینه سوخت مصرفی
  • هزینه های ثابت

سرمایه لازم برای شروع کار

در طرح توجیهی پرورش زالو باید مقدار سرمایه لازم برای شروع کار را مشخص کنید. البته این مهم رقم ثابتی به خود نمی‌گیرد و الزاماً بودجه‌های کلان هم ضامن موفقیت یک کسب و کار نیستند، برخی با 20 میلیون تومان می‌توانند یک مزرعه کوچک پرورش زالو را ایجاد کنند و برخی نیز با 50 یا 100 میلیون تومان سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام می‌دهند.

نکات مهم برای شروع کار

  1. بهتر است که کار خود را با تعداد زالوهای کم آغاز کنید. شروع کار با تعداد زالوهای کم می‌تواند برای شما تجربه خوبی به همراه آورد. از طرف دیگر اگر به مشکلات زیادی برخورد کردید، دچار زیان دیدگی مالی نیز نخواهید شد.
  2. لازم است که برای آغاز کار آموزش‌های لازم را بگذرانید.
  3. سعی کنید از وسایل و تجهیزات دست دوم استفاده کنید.
  4. سعی کنید کارهای مربوط به نصب تجهیزات را خودتان انجام دهید تا هزینه‌های شروع کار برای شما کاهش پیدا کند.

نکته 1: «در صورتی که بودجه شما محدود است می‌توانید از وام استفاده کنید. به همین منظور دولت 80 درصد از وام مورد نیاز برای تأسیس کارگاه را در بازپرداخت‌هایی مشخص به کارآفرینان در حوزه پرورش زالو ارائه می‌دهد».

هزینه‌های مورد نیاز برای پرورش زالو

در طرح توجیهی پرورش زالو، کارآفرین و سرمایه‌گذار باید به صورت دقیق و یا نسبی هزینه‌های کار را در نظر بگیرند. بدون بودجه اولیه امکان فعالیت در صنعت مورد نظر سخت خواهد بود.

زمین مورد نیاز برای پرورش زالو

در طرح توجیهی پرورش زالو باید مکانی که قرار است این کار را انجام دهید را تعیین کرده و جزئیات آن را به خوبی ذکر کنید. خوشبختانه پرورش زالو به زمین بزرگی نیاز ندارد. از این رو افرادی هستند که این کار را در منزل نیز انجام می‌دهند، هر چند زالوها می‌توانند در محیط‌های کوچک هم پرورش یابند، اما این مهم نیز استانداردهای خاص خود را دارد. حداقل فضای مورد نیاز برای زالوهای مولد 20 متر مربع و برای نوزادان آن‌ها 15 متر مربع است، البته در صورتی که تعداد زالوهای شما بیشتر باشد و بخواهید که در وسعت زیادی به پرورش آن‌ها بپردازید، باید به فکر احداث مزرعه پرورش زالو باشید.

فرقی نمی‌کند که فضای شما و حجم کاری‌تان کوچک است و یا می‌خواهید مزرعه احداث کنید؛ در هر صورت نیازمند تأمین بودجه مورد نیاز آن هستید و باید برای آن چاره اندیشی کنید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی پرورش قارچ pdf و word ویرایش جدید سال 99

هزینه خرید تجهیزات لازم

راه‌اندازی مزرعه پرورش زالو به تجهیزات مهمی نیاز دارد. از این رو کارآفرینان برای تهیه این تجهیزات باید هزینه‌های آن را از قبل پیش بینی کنند.

مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای پرورش زالو

  1. ایجاد استخرهای مناسب
  2. تهیه پمپ آب و شلنگ برای شست و شو و تعویض آب
  3. دماسنج برای استاندارد نگه داشتن دمای آب و محیط پرورش زالو
  4. تهیه مخزنی برای از بین بردن کلر آب
  5. آزمایشگاه، برای انجام آزمایش روی زالوها و غذاهای مصرفی آن‌ها(این مهم برای کاهش و از بین بردن آلودگی‌های احتمالی، الزامی است).
  6. دستگاه تهویه هوا
  7. خرید مخزن‌هایی مناسب و درب دار برای نگهداری زالوها جلوگیری از فرار آن‌ها
  8. تهیه ماشین آلات برای حمل و نقل زالوها به بازارهای هدف

تأمین هزینه‌های انرژی

پرورش زالو هزینه‌های انرژی مصرفی شما را بالا می‌برد. به همین دلیل در طرح توجیهی پرورش زالو باید چنین هزینه‌هایی را پیش بینی کرده و برای آن بودجه‌ای در نظر بگیرید. در پرورش زالو یکی از مهم‌ترین هزینه‌ها، آب است، زالوها برای اینکه رشد کنند به آب نیاز دارند. دمایآب مورد نیاز آن‌ها باید بین 5 تا 15 درجه سانتی گراد باشد. به همین دلیلباید مواظب سرد شدن و گرم شدن بیش از حد آب باشید و برای پرداخت هزینه آن، بودجه‌ای را در نظر بگیرید.

تأمین غذای مورد نیاز زالو

از جمله هزینه‌هایی که در طرح توجیهی پرورش زالو باید به آن توجه ویژه نشان دهید، تغذیه است. زالوها نیز به مواد غذایی خاصی نیاز دارند تا بتوانند خوب رشد کنند و زنده بمانند. زالوها از خون سایر حیوانات استفاده می‌کنند، این موضوع در روزهای اولیه تولد آن‌ها نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل باید از پستاندارانی چون ماهی‌، خرچنگ، لاک‌پشت، قورباغه و… برای تغذیه آن‌‌ها استفاده کنید. مواد غذایی زالوها باید تازه باشد، چونارتباط مستقیمی با تولید مثل آن‌ها دارد، در پرورش زالو باید از سلامت مواد غذایی اطمینان حاصل کنید. از این رو از طریق انجام آزمایش باید مطمئن شوید که خون موجودی که قرار است زالو از آن تغذیه کند، آلوده نباشد.

نکته 2: «هر چند تهیه این مواد غذایی هزینه‌هایی را به همراه دارد، اما قرار نیست هر روزه آن‌ها را تغذیه کنید. زالوها می‌توانند تا دو ماه خون خورده شده را در کیسه خونی خود ذخیره کنند و تا زمانی که این ذخیره به اتمام نرسد، نیازی به غذا ندارند».
پرورش زالو در ظروف پلاستیکی
پرورش زالو در ظروف

درمان بیماری‌های زالو

هر چند زالوها به این معروف هستند که هرگز بیمار نمی‌شوند، اما اینطور نیست. آن‌ها نیزبه این مشکل دچار می‌شوند. از این رو در طرح توجیهی خود باید برای درمان و مراقبت از زالوهای بیمار، بودجه‌هایی را نیز در نظر بگیرید، بهتر است که کسب و کار پرورش زالوی خود را بیمه کنید، تا در صورت بروز مشکلات و یا رخ دادن بیماری‌ها، کمتر دچار خسارت‌های مادی ناشی از آن شوید.

برخی از مهم‌ترین بیماری‌های زالو

  • آلودگی به انواع خاصی از انگل‌ها
  • تورم سر زالو
  • بیماری‌های قارچی
  • بیماری‌هایی که به دلیل دمای بالا و یا پایین آب و محیط به آن دچار می‌شود مانند: لبه‌های قرمز سر
  • آلودگی به بیماری‌های باکتریایی که باعث شل شدن زالو می‌شود.

نکته 3: «بیشتر این بیماری‌ها با دارو قابل درمان است. زالوهای پزشکی به هیچ عنوان آلودگی ندارند. البته باید همیشه زالو را از مراکز بهداشتی – درمانی تهیه کرد. هرگز زالوهایی را که از طبیعت به دست آوردید برای درمان به کار نبرید، زیرا باعث انتقال بیماری به انسان می‌شود».

مجوزهای لازم برای پرورش زالو

برای اینکه فعالیت خود را آغاز کنید باید از نظام مهندسی، جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، مجوز فعالیت داشته باشید. البته به غیر از این موارد باید موافقت اصولی، پروانه تأسیس و پروانه بهره‌برداری را نیز اخذ کنید، ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا کارهای اداری دریافت مجوز را انجام دهید، از این رو بهتر است از شرکت‌های واسطه‌ای که در زمینه صدور مجوز فعالیت می‌کنند استفاده کرده و در زمان خود صرفه‌جویی کنید.

یافتن بازار هدف فروش زالو

در طرح توجیهی پرورش زالو، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران باید بازار هدف خود را شناسایی کنند. بهترین بازاری که خریدار زالوهای پرورشی شما خواهد بود مراکز درمانی – بهداشتی است. شما می‌توانید زالوهای پرورش داده شده را به آن مراکز بفروشید، همچنین می‌توانید مانند بسیاری از کشورها بانک زالو ایجاد کنید. برای این مهم مزرعه پرورشی شما باید بسیار بزرگ بوده و در حجم بالایی زالوها را پرورش دهید، مراکزی در کشور هستند که خدمات زالو درمانی ارائه می‌دهند. این مراکز پزشکی نیازمند زالوهای طبی هستند. شما می‌توانید بخش مهمی از زالوهای پرورشی خود را به این مراکز بفروشید.اگر از نظر مالی محدودیتی ندارید، خودتان نیز می‌توانید یک مرکز زالو درمانی در کشور تأسیس کنید.

نکته 4: «برای اینکه بتوانید در بازار هدف خود موفق عمل کنید، باید برای بازاریابی آن زمان بگذارید و بودجه‌ای را نیز در نظر بگیرید. در طرح توجیهی پرورش زالو، بازاریابی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن بپردازید».

بازگشت سرمایه در پرورش زالو

در طرح توجیهی پرورش زالو باید دوره تقریبی بازگشت سرمایه را ذکر کنید. اگر همه چیز خوب پیش برود و زالوها دچار مشکل و یا بیماری نشوند، در حدود 12 ماه طول می‌کشد تا سرمایه اولیه شما بازگردد.

سخن پایانی…

امروزه استفاده از زالو برای درمان بیماری‌ها بسیار رایج شده است. هر چند که این صنعت نوظهور است، اما با استفاده از روش‌های نوین پرورش زالو، رعایت نکات بهداشتی، بازاریابی و توجه به امر صادرات، می‌توانید بزرگترین بانک زالوی کشور را تأسیس کنید.با توجه به جدید بودن صنعت پرورش زالو، این مهمزمینه‌های رشد و رونق اقتصادی را نیز به همراه خواهد داشت.

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 5 ( 4 نتایج)

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب