صنایع غذاییصنعتیمقالات آموزشی

طرح توجیهی میوه خشک ⭐️ سال 1401 (PDF+WORD)

توجیه اقتصادی تولید چیپس میوه یا میوه خشک

مطالعه طرح توجیهی میوه خشک می‌تواند اطلاعات بیشتر و دقیقی در این زمینه در اختیار شما بگذارد. اطلاعاتی که حاصل تجربیات کارآفرینان و تولیدکنندگان صنعتی و خانگی زیادی است که در زمینه تولید میوه خشک، چیپس میوه و سبزی خشک از بهترین‌ها هستند. متاسفانه درصد زیادی از افراد در سال‌های اول تولید به علت نداشتن اطلاعات دقیق و کامل و عدم کسب نتایج مطلوب، از ادامه این کار پردرآمد منصرف می‌شوند.

طرح توجیهی میوه خشک چه اطلاعاتی دارد؟

در حالی‌که اگر پیش از هرگونه اقدام عملی و مالی طرح توجیهی میوه خشک را مطالعه کنید؛ می‌توانید مرحله به مرحله سنجیده پیش بروید. این طرح هزینه‌های لازم را در هر مرحله از این مسیر برآورد کرده و اطلاعات دقیقی در مورد ضرورت نیاز به مجوز برای تولید میوه خشک، انواع میوه خشک، طرز تهیه چیپس میوه، قیمت میوه خشک، میزان سود خشک کردن میوه، فروش عمده میوه خشک، نحوه بسته‌بندی و غیره در اختیار شما می‌گذارد.

محتویات طرح توجیهی چیپس میوه

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • هزینه های ثابت
  • میزان سود
  • میزان سود سالیانه
  • نقطه سر به سر
  • نیروی کار موردنیاز
  • هزینه خرید دستگاه
  • هزینه خرید میوه
  • دوره برگشت سرمایه
  • هزینه ساخت کارگاه
  • هزینه سوخت مصرفی
  • تجهیزات موردنیاز

چرا میوه ها را خشک میکنند؟

خشک کردن میوه از گذشته در ایران و کشورهای همسایه آن یعنی سوریه، مصر، عراق و ترکیه رایج بوده است. معمولا هدف از این کار، نگهداری و افزایش ماندگاری میوه‌ها برای فصل زمستان بود.

چرا که به واسطه خشک کردن، رطوبت میوه‌ها گرفته شده و از فساد میکروبی آن‌ها جلوگیری می‌شود. از طرفی از حجم و وزن آن‌ها کاسته شده و شرایط ذخیره‌سازی و حمل و نقل آن‌ها آسان تر می‌شود.

در مواردی خشک کردن میوه باعث تولید محصولاتی می‌شود که مصرف آن‌ها برای بعضی از افراد آسانتر است. با توجه به این که دورریز و ضایعات میوه در کشور ما به دلیل عدم برنامه‌ریزی صحیح برای توزیع محصولات برداشت شده بسیار زیاد است، می‌توانید از این ضعف استفاده کنید و با خرید عمده میوه‌های تازه و باکیفیتی که بازار فروش ندارند با حداقل قیمت، برای خشک کردن آن‌ها و فروش با دو برابر قیمت اقدام کنید.

مزایای تولید میوه خشک

در ابتدا قصد داریم شما را با مزایای تولید میوه خشک و چیپس میوه آشنا کنیم تا با آگاهی کامل وارد این کار شوید. با توجه به اینکه در حال حاضر بیشترین سهم میوه خشک موجود در بازار ایران محصولات وارداتی است؛ با آغاز تولید آن در منطقه خود می‌توانید بخشی از سهم توزیع میوه خشک بازار کشور را به دست بگیرید و از خروج ارز نیز جلوگیری کنید.

 از طرفی با توجه به اینکه انواع میوه خشک ماندگاری بالا و در عین حال وزن کمی دارند؛ با افزایش آمار تولید خود می‌توانید برای صادرات، حتی به کشورهای اروپایی اقدام کنید. چرا که بسیاری از کشورها به دلیل شرایط ویژه اقلیمی خود و هزینه بالای حمل و نقل سبزیجات و میوه‌های تازه، ورود انواع میوه و سبزیجات خشک را پذیرا هستند.

ایران در حال حاضر مقام دوم جهان را در صادرات چیپس زردآلو بعد از ترکیه دارد و در زمینه تولید و صادرات چیپس میوه آلو، سیب، گلابی، کیوی و هلو یکی از بهترین‌ها است.

تولید چیپس میوه در ایران

 ایران با وجود اینکه جز 10 کشور اول جهان در تولید میوه و تره بار است؛ اما معمولا 30 درصد محصولات تولیدی آن به دلیل نبود بازار فروش در فصل برداشت، به عنوان ضایعات امحا می‌شوند. در حالی که اگر بتوانید بخشی از این میوه‌های تازه را در فصل برداشت با حداقل قیمت خریداری و به صورت میوه خشک وارد بازار کنید؛ کمک زیادی به کشاورزان خواهد شد و خودتان نیز به سود تولید بالاتر از 60 درصد خواهید رسید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی تولید نبات سال 1401 فایل pdf + word

برآورد هزینه‌های تولید میوه خشک

از نظر بسیاری از تولیدکنندگان میوه خشک، برای آغاز تولید چیپس میوه نیاز به فضای بزرگی نیست و یک اتاق 6 تا 12 متری می‌تواند برای استقرار دستگاه‌های مورد نیاز کافی باشد.

با توجه به اینکه معمولا هر کیلو میوه خشک حاصل 10 کیلو میوه تازه است؛ اگر شما بتوانید به صورت عمده هر کیلو میوه تازه را به قیمت 7 تا 10 هزار تومان خریداری کنید؛ 10 کیلو از آن تقریبا معادل 70 تا 100 هزارتومان خواهد شد.

در حالی که الان قیمت هر کیلو انواع میوه خشک یا چیپس میوه مانند ملون، به، برگه شفتالو، آلبالو، آلو، کیوی، پرتقال، برگه انجیر، خرما، گلابی، هلو و غیره بین 90 تا 200 هزار تومان است.

تولید میوه خشک صادراتی با بالاترین کیفیت - طرح فنی
تولید میوه خشک

سود خشک کردن میوه چقدر است؟

در واقع طبق محاسبات در نهایت چیزی معادل 50 تا 60 درصد سود نصیب شما خواهد شد. البته اگر این کار با دستگاه‎های کم مصرف انجام شود؛ می‌توانید از قیمت انرژی مصرفی چشم‌پوشی کنید. به طور کلی از نظر بسیاری از کارآفرینان، تولید چیپس میوه در صورتی که بتوان بازار هدف مناسبی برای خود پیدا کرد، توجیه اقتصادی بسیار مناسبی دارد. چرا که در حال حاضر برای تولید به طور متوسط 325 کیلوگرم چیپس انواع میوه به 43 میلیون تومان سرمایه ثابت و 24 میلیون تومان سرمایه در گردش نیاز است.

یعنی شما با وارد کردن سرمایه کلی 67 میلیون تومان می‌توانید در یک فضای باز از خانه خود ماهانه حدود 30 میلیون تومان فروش و در حدود 5 میلیون تومان سود خالص دریافت کنید.

راه اندازی کارگاه تولید چیپس میوه

 اگر بتوانید به تدریج کار خود را گسترش دهید و یک کارگاه راه‌اندازی کنید؛ می‌توانید تولید روزانه (نه ماهیانه!) خود را به یک تن افزایش دهید. توصیه می‌کنیم میوه‌های خشک تولیدی خود را به صورت فله‌ای به فروش نرسانید و حتما بسته‌بندی مخصوصی برای برند خود در نظر بگیرید. در ادامه به دلایل آن اشاره خواهیم کرد.

آیا برای تولید میوه خشک نیاز به مجوز است؟

بله، با توجه به اینکه شما می‌خواهید در زمینه تولید محصولات غذایی فعالیت کنید؛ نیاز به گرفتن مجوز از سازمان‌ غذا و دارو و همچنین وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد. علاوه بر این، در مورد نوع و نحوه بسته‌بندی و کیفیت و سلامت میوه‌های خشک تولید شده، بازرسان وزارت بهداشت نیز هر از چندگاهی از محل کار و خط تولید شما نظارت می‎کنند.

 نوع مجوز هم به این مساله بستگی دارد که تصمیم دارید در چه سطحی (خانگی یا صنعتی) تولید را آغاز کنید. اگر در سطح خانگی باشد نیاز است که از وزارت بهداشت منطقه خود نیز مجوز بگیرید. اما اگر صنعتی باشد باید علاوه بر وزارت بهداشت، از وزارت صنایع نیز مجوز دریافت کنید.

تجیهزات موردنیاز برای تولید چیپس میوه

به طور کلی تجهیزات و دستگاه‌هایی که برای تولید چیپس میوه به آن‌ها نیاز دارید شامل مخازن شستشو، بالابر، میز سورتینگ و دستچين، اسلایسر و لانچر، هسته‌گیر و پوست‌گیر، خط تثبیت رنگ میوه، خشک‌کن، نوار نقاله و میز بازرسی، بالابر Z، خطوط بسته‌بندی توزین‌دار سلفونی و قوطی پرکنی، سیستم چاپ تاریخ و مشخصات محصول و در نهایت سیستم تزریق گاز ازت، دستگاه حلزونی، سیستم هیتر و نمک‌زنی برای ضدعفونی است.

در کنار این‌ها باید تجهیزات آزمايشگاه ميكروبی و شيميايی شامل هود، كوره الكتريكی، آون، ترازوی ديجيتال، pH متر، انكوباتور، ظروف شيشه‌ای و غیره برای کنترل کیفیت محصول موجود باشد. در ادامه به مراحل تولید و خشک کردن مصنوعی میوه‌ها اشاره خواهیم کرد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی تولید زغال فشرده سال 1401 فایل pdf + word

انواع میوه ها برای خشک کردن

در حال حاضر انواع میوه خشک به صورت برگه یا چیپس میوه در کشور ما تولید می‌شود که طبق تحقیقات انجام شده، چیپس میوه‌های آناناس، انبه، کوجی بری، کشمش شاهانی، نارگیل، موز، توت فرنگی و انجیر سیاه بالاترین قیمت را در مقایسه با چیپس دیگر انواع میوه مانند ملون، خربزه، به، شفتالو، آلبالو، آلو، کیوی، پرتقال، انجیر زرد، خرما، گلابی و هلو دارد و به کیلویی 250 تا 400 هزار تومان می‌رسد!

بنابراین اگر بتوانید میوه‌هایی مانند آناناس، انبه و غیره را به قیمتی مناسب از مراکز اصلی تولید آن‌ها تهیه کنید، می‌توانید سود بیشتری عاید خود کنید.

خشک کردن طبیعی میوه ها

از گذشته تا به امروز روش‌های مختلفی برای خشک کردن میوه‌ها وجود دارد. خشک کردن طبیعی یا خشک کردن در مقابل نور آفتاب اگرچه قدمت زیادی دارد و از نظر اقتصادی به دلیل عدم نیاز به کارگر و فضای زیاد به صرفه است؛ اما فقط در مناطقی که دارای آب‌وهوای خشک هستند امکان‌پذیر است.

دستگاه میوه خشک کن برای چیپس کردن میوه ها - طرح فنی
دستگاه میوه خشک کن

چرا خشک کردن مصنوعی بهتر است؟

معمولا روش‌های سنتی خشک کردن انواع مواد غذایی بر کیفیت آن‌ها، تاثیرات منفی مانند چروکیده شدن ظاهر بافت، سفت شدن بیش از حد بافت، تغییر ناخوشایند رنگ، عطر و طعم و حتی کاهش ارزش غذایی می‌گذارند. از طرفی احتمال هجوم حشرات، وجود بقایای گرد و خاک و آلودگی‌های محیطی دیگر به دلیل وزش باد و فساد در اثر باران بر روی محصولات خشک شده نیز وجود دارد.

 به همین دلیل مدت مدیدی است که میوه‌های خشک به کمک دستگاه‌هایی، به روش خشک کردن مصنوعی یا خشک کردن صنعتی با هوای داغ تهیه می‌شوند. در این روش به کمک گرما و جریان هوا طبق یک شرایط کنترل شده، میزان مشخصی از رطوبت میوه‌ها حذف می‌شود و دیگر خبری از تاثیرات نامطلوب روش خشک کردن طبیعی نیست. در نتیجه در مدت زمان کمتر، محصولات مرغوبتری حاصل می‌شود.

با مطالعه طرح توجیهی میوه خشک میتوانید از تمامی هزینه ها و سود و زیان کار اطلاع پیدا کنید.

مراحل خشک کردن میوه ها

  1. در ابتدا سعی کنید میوه‌هایی باکیفیت و خوش طعم و رنگ انتخاب و تهیه کنید. چرا که در کیفیت محصول نهایی شما بسیار موثر است.
  2. پس از خیساندن و شستشوی میوه‌ها باید عمل هسته‌گيری و لپه كردن انجام شود. اصولا این کار توسط دستگاه‌های اتوماتيک انجام می‌شود. سعی کنید نظارت کافی بر این بخش داشته باشید؛ چرا که در صورت وجود زائده و لک بر روی سطح میوه و یا ایجاد برش‌های نامنظم، درصد زیادی از محصولات شما به فروش نخواهد رفت!
  3. بلافاصله پس از مرحله لپه کردن، باید میوه‌ها در تماس با دود گوگرد (گاز انيدريد سولفور روی) در اتاقک‌های مخصوص قرار بگیرند. نباید هیچ تاخیری بین این مرحله و مرحله قبل باشد تا از سیاه شدن میوه‌ها و کاهش مواد معدنی و ویتامین‌های آن‌ها جلوگیری شود. گوگرد مورد استفاده باید خالص و عاری از آرسنيک باشد.
  4. بعد از عمل سولفوره كردن، اسلایس ميوه‌ها بايد هرچه سریعتر خشک شوند. برای این مرحله از دستگاه‌های خشک‌کن کابینتی با قابلیت گردش یکنواخت هوای داغ استفاده می‌شود. معمولا این کار در دمای کم و با سرعت متوسط به منظور حفظ زیبایی، طعم، رنگ، بو، مواد مغذی و ویتامین‌های میوه‌ها انجام می‌شود.

بسته بندی میوه های خشک

در نهایت اینکه هر چه سریع‌تر برای بسته‌بندی چیپس میوه‌های خشک شده اقدام کنید، خطر آلودگی و آفت‌زدگی كمتر خواهد شد. معمولا بسته‌بندی انواع میوه خشک در اشكال و وزن‌های مختلف (از 200 گرم تا 5 کیلوگرم) انجام می‌شود. بهتر است پس از بسته‌بندی برای ضدعفونی طبق پروتکل‌های کنترل کیفیت اقدام کنید.

طبق تجربه، بسته‌بندی خشکبار بر اساس نیاز بازار به صورت سلفونی، کارتنی یا قوطی در حجم‌ها و شکل‌های متفاوت، یکی از وجوه اصلی سرمایه‌گذاری در این شغل است. چرا که اگر به فکر افزایش فروش و جذب بازار هدف داخلی و خارجی هستید؛ باید دستگاه‎های لازم برای این کار را خریداری کنید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی درخت گردو سال 1400 + pdf + word همراه با آموزش کاشت

مزایای سلامتی انواع چیپس میوه

معمولا انواع چیپس میوه به شکل خلال، اسلایس و یا برگه، در تهیه بسیاری از میان‌وعده‎ها و غذاها کاربرد دارند. در طی فرآیند خشک کردن فقط بخش زیادی از رطوبت میوه از دست می‌رود و اکثر ویتامین‌ها و مواد معدنی آن باقی می‌مانند. طبق تحقیقات انجام شده، به علت تغلیظ صورت گرفته، حتی میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی انواع چیپس میوه بیشتر از میوه‌های تازه است.

نحوه استفاده از میوه های خشک

از نظر متخصصان تغذیه، ما باید هر روز حدود 1 تا 2 فنجان میوه مصرف کنیم. اما از آنجایی که معمولا نصف فنجان از انواع میوه خشک یا چیپس میوه معادل یک فنجان میوه تازه است؛ می‌توان با خوردن انواع میوه خشک در حجم کمتر نیاز روزانه خود را برطرف کرد.

در حالی که نیازی به شستشو، پوست کندن و هیچ‌گونه آماده‌سازی نیست و در حین کارهای روزانه نیز به عنوان تنقلات می‌توان آن‌ها را مصرف کرد.

سخن آخر و نتیجه گیری

اصولا با رشد جمعیت، درخواست برای مصرف مواد غذایی فریز و خشک شده افزایش می‌یابد. بنابراین می‌توان انتظار داشت که مشتریان کسب‌وکار شما، در صورت بالا بودن کیفیت انواع چیپس میوه تولیدی، روز به روز افزایش یابد. این اطمینان را به شما می‌دهیم که مطالعه طرح توجیهی میوه خشک می‌تواند کمک شایانی به شما در این مسیر بکند.

خرید طرح توجیهی

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 4.82 ( 9 نتایج)

‫11 دیدگاه ها

  1. وقت خوش
    ممکنه بفرمایید چطور میتونم فایل کامل طرح رو دریافت کنم؟

    ضمنا کلید فرستادن دیدگاه در این صفحه دقیقا روی چپتا هست و به سختی میشه ارسال نظر کرد
    موفق باشید
    ممنونم

    1. سلام وقت بخیر
      این طرح رو میتونیم به صورت سفارشی براتون بنویسیم
      از گوشه سمت چپ روی ایکون واتس اپ کلیک کنید و پیام بدید تا براتون انجام بدیم

  2. سلام اگه میشه طرح توجیهی تون کامل و به روز باشه. مثلا نقطه سود سر به سر . مبلغ تسهیلات سرمایه ثابت یا در گردش و … نیازهای مشتری و … هزینه های اخذ مجوز قانونی …

  3. سلام . من طرح تولید میوه خشک برای سال 1400 رو میخوام . برای محیط 400 متری . اطلاعات کامل و اینکه نقطه سود سر به سر سالیانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب