سفارش طرح توجیهیصنایع شیمیاییکشاورزیمقالات آموزشی

طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی ⭐️ سال 1401 (مطالعات+گرید)

کارخانه تولید کود شیمیایی و آلی

طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی برای بررسی جامع سودآوری اقتصادی پروژه توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می گردد. این طرح مطابق با آخرین دستورالعمل ها و برای ارائه به سازمان ها و بانک ها نگارش می شود

کود ماده ای است، با منشاء شیمیایی، آلی یا بیولوژیک که نقش تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را برعهده دارد. کودهای آلی در حقیقت بقایای موجودات زنده و گیاهان هستند و به صورت ارگانیک می باشند. فضولات حیوانی، کنجاله پنبه، امولسیون ماهی، جلبک دریایی و … از جمله کودهای آلی هستند.

کودهای شیمیایی از مواد مصنوعی و مواد معدنی تولید می گردند. این کودها دارای سه دسته بندی کود سفید (نیتروژنی)، کود سیاه (فسفاته) و کودهای پتاس می باشند. کودهای شیمیایی دارای شاخص NPK (ازت، فسفر، پتاسیم) بالاتری نسبت به کوهای آلی می باشند؛ اما حاوی اسیدهای مضر بیشتری نیز هستند.

به طور کلی کودهای شیمیایی و آلی نقش غیر قابل انکاری در صنعت کشاورزی و باغداری دارند. لذا تولید انواع کود از فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاری است.

هدف از نگارش طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی چیست؟

تولیدکنندگان کود شیمیایی و آلی برای راه اندازی کسب و کار خود باید اقدام به اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی نمایند. دریافت مجوز از این سازمان و نهادهای مرتبط دیگر منوط به ارائه طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی است که توسط متخصصین تنظیم شده باشد.

افزون بر آن دریافت وام بانکی از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و همچنین استفاده از تسهیلات بنگاه های زود بازده نیز با ارائه طرح توجیهی امکان پذیر خواهد بود.

طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی شمای کلی و دورنمایی از این کسب و کار را به سرمایه گذاران نشان می دهد. کارآفرینان با کمک طرح توجیهی، اطلاعات مهمی را در باب عملیاتی، برآوردهای مالی و تحقیقات بازار کسب می نمایند.

کسب این اطلاعات توسط سرمایه گذاران مزایایی چون رویکردهای صحیح و برنامه ریزی های دقیق توسط آنان را در پی دارد.

سرمایه اولیه برای تولید کودهای شیمیایی و آلی

طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی سرمایه لازم برای راه اندازی کارخانه تولید کود را محاسبه می نماید. سرمایه ثابت به خریداری تجهیزات آماده سازی مواد اولیه، تجهیزات دانه بندی، ماشین آلات تولید گرانول و تجهیزات بسته بندی اختصاص پیدا می کند.

سرمایه درگردش نیز برای تهیه مواد اولیه مانند فضولات حیوانی، پسماندهای کشاورزی، بقایای سیستم تصفیه فاضلاب، آمونیاک، سنگ فسفات، کلرید پتاسیم و … در نظر گرفته می شود.

در ضمن بخش از سرمایه نیز باید برای تامین زیرساخت ها، راه اندازی تاسیسات سرمایش و گرمایش، تاسیسات برق اضطراری و … کنار گذاشته شود. گفتنی است، میزان سرمایه با توجه به مقیاس طرح، حجم تولید و نوع کود تولیدی متغیر خواهد بود.

هزینه راه اندازی کارخانه تولید کود شیمیایی و آلی

گام دوم بعد از محاسبه سرمایه در طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی، برآورد دقیق تمامی هزینه ها می باشد. هزینه زمین کارخانه، هزینه سوخت مصرفی، هزینه برق سه فاز، هزینه دستمزد کارکنان، هزینه حمل و نقل مواد اولیه از هزینه های مهم هستند.

زمینی به مساحت حداقل 200 متر مربع برای کارخانه نیاز است. تعداد نیروی انسانی نیز بسته به حجم تولید کارخانه از 5 نفر به بالا در نظر گرفته می شود. تمامی هزینه های ریز و درشت با مبالغ به روز در طرح توجیهی معین می شوند.

احداث کارخانه تولید کود شیمیایی و آلی - طرح فنی

تخمین سود کارخانه کود شیمیایی و کود آلی

کودها بیشترین تاثیر را در افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی دارند. لذا به علت تقاضای بالا، کارخانه های تولید کود سودآوری خوبی دارند. سود کارخانه تولید کود به نوع کود تولیدی و حجم تولید بستگی دارد.

در ضمن احداث کارخانه در نزدیکی مزارع و دامداری ها، هزینه های حمل و نقل مواد خام را کاهش داده و سود را افزایش می دهد.

محاسبه سود در این فعالیت اقتصادی، کار آسانی نیست زیرا عوامل تاثیرگذار زیادی باید در محاسبات در نظر گرفته شوند.کارشناسان در بیزینس پلن کود شیمیایی و آلی سود خالص و ناخالص، سود عملیاتی، نرخ برگشت سرمایه و دوره برگشت سرمایه را محاسبه می کنند.

تجهیزات مورد نیاز برای تولید کود شیمیایی و آلی

تجهیزات خط تولید بسته به نوع کود تولیدی در طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی معرفی می گردند. برای تولید کود شیمیایی ابتدا هر کدام از اجزای نیتروژن، فسفر و پتاسیم کود از مواد اولیه گوناگون تولید شده، سپس اجزا، مخلوط و دانه بندی می گردند.

برای تولید کود آلی نیز پس از تخمیر و فرآوری مواد ارگانیک، عملیات خرد کردن، اختلاط و گرانول کردن انجام می گردد.

برخی از تجهیزات تولید کود شیمیایی و آلی عبارتند از:

  • دستگاه میکسر
  • آسیاب
  • قیف خوراک دهنده
  • دستگاه سنگ شکن
  • دستگاه گرانول ساز
  • نوار نقاله
  • خشک کن استوانه ای
  • تجهیزات توزین
  • تجهیزات کنترل کیفیت
  • ماشین آلات بسته بندی
پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی تولید گرانول ⭐️ طرح مخصوص بانک ها و اخذ مجوز

آیا تولید کود شیمیایی و آلی دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟

تحقیقات حاکی از آن است، استفاده از کود، محصولات مزارع و باغات را 30 تا 60 درصد افزایش می دهد. تولید انواع کود شیمیایی و آلی در کشور دارای اهمیت استراتژیک بوده و باعث افزایش بازدهی صنعت کشاورزی می گردد.

بررسی ها نشان می دهد، تولید کود در داخل کشور هنوز هم کل نیاز بازار را پوشش نمی دهد. به دلیل شرایط جغرافیای و اقلیمی کشور نیز مواد اولیه که شامل بقایای حیوانی و گیاهانی و مواد معدنی می باشند، به راحتی در دسترس هستند. لذا تولید کود شیمیایی و آلی از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است.

تولید انواع کود شیمیایی برای کشاورزی - طرح فنی

بررسی مشکلات و موانع

واردات بی رویه کودهای فسفاته و پتاس از جمله معضلاتی است که تولید کنندگان کود در کشور با آن مواجه هستند. بالا رفتن بهای حامل های انرژی و همچنین عدم برآورد واقعی و صحیح هزینه ها نیز مشکلاتی را برای سرمایه گذاران ایجاد نموده است.

مطالعه فرایند تولید کود و تجهیزات خط تولید نیز در پیاده سازی اصولی پروژه نقش مهمی را ایفا می کند. طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی تمامی اطلاعات مفید و ضروری این کسب و کار را ارائه داده و سرمایه گذاری بدون ریسکی را به ارمغان می آورد.

سفارش طرح توجیهی کود شیمیایی و آلی

شما می توانید، برای سفارش دقیق ترین طرح توجیهی اختصاصی با کارشناسان ما در سایت طرح فنی در ارتباط باشید.

بیزینس پلن کود شیمیایی و آلی همراه با پشتیبانی 5 ماهه رایگان به شما ارائه شده و قابل استناد در سازمان ها و بانک ها است.

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

امتیاز

مجموع امتیازات

امتیاز کاربر: 4.68 ( 6 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب