طرح توجیهی برای اخذ مجوز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. طرح توجیهی، طرحی جامع و کامل از یک کسب و کار است که حاوی اطلاعات ارزشمند فنی، برآوردهای مالی و مطالعات بازار پروژه می باشد. در حقیقت طرح توجیهی به صورت تخصصی به سازمان های صدور مجوز می گوید، طرح شما امکان پذیر و اجرایی است یا خیر و همچنین توجیه پذیری اقتصادی پروژه را بررسی می نماید.
تمامی سرمایه گذاران برای شروع یک فعالیت اقتصادی و راه اندازی یک واحد تولیدی، بازرگانی و خدماتی، موظف به اخذ مجوز از سازمان های ذیربط هستند تا به فعالیت اقتصادی خود رسمیت ببخشند. یکی از مهم ترین اهداف نگارش طرح توجیهی کمک به پروسه اخذ مجوز کسب و کارها و تسریع آن ها است.
نگارش طرح توجیهی برای اخذ جواز تاسیس
جواز تاسیس، مجوزی است که بسته به شاخه فعالیت یک طرح اقتصادی از سمت سازمان های متولی صدور مجوز صادر می گردد. سرمایه گذاران برای اخذ جواز تاسیس باید منطقی بودن پروژه خود را به سازمان دولتی صادر کننده مجوز اثبات نمایند که این مهم از طریق ارائه طرح توجیهی به نهاد و سازمان مربوطه صورت می پذیرد.
گفتنی است، نگارش طرح توجیهی برای اخذ مجوز تاسیس باید حتما توسط متخصصین واجد شرایط انجام گردد تا بتواند، نزد سازمان های دولتی مورد استناد قرار گیرد.
تنظیم طرح توجیهی برای اخذ پروانه بهره برداری
سرمایه گذاران پس از اخذ جواز تاسیس می توانند، به احداث پروژه خود اقدام نمایند، اما بهره برداری از یک طرح در گرو اخذ مجوزی به نامه پروانه بهره برداری است.
پروانه بهره برداری، مجوزی است که پس از احداث یک طرح اقتصادی، تجهیز کامل و آماده سازی آن، از سمت سازمان های ذیصلاح صادر می شود. ارائه طرح توجیهی برای اخذ مجوز و پروانه بهره برداری نیز مورد نیاز می باشد.
اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت
سرمایه گذارانی که قصد احداث کارخانجات صنعتی، معادن و شرکت های بازرگانی را دارند، باید برای اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمایند. سرمایه گذاران پس از تحقیق و بررسی های لازم، باید نامه درخواست و مدارک مربوط به طرح اقتصادی خود را به همراه طرح توجیهی تحویل سازمان فوق دهند.
ارائه طرح توجیهی کامل و دقیق جهت اخذ جواز وزارت صنایع ضروری است. سرمایه گذاران می توانند، پس از اخذ جواز تاسیس صنایع از تسهیلات دولتی و وام های شهرک های صنعتی نیز بهره مند شوند.
طرح توجیهی برای اخذ جواز وزارت جهاد کشاورزی
متولی صدور مجوز برای تمامی کسب و کارهایی که به نوعی با حوزه کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش گیاهان و جانوران و همچنین تولید و بسته بندی مواد غذایی در ارتباط هستند، وزارت جهاد کشاورزی می باشد.
سرمایه گذاران پس از اخذ جواز تاسیس از وزارت جهاد کشاورزی، امکان فعالیت را در بخش تعیین شده توسط سازمان جهاد کشاورزی استان به دست می آورند. باید اضافه کنیم، صدور مجوز جهاد کشاورزی تنها با ارائه مستندات امکان سنجی و طرح توجیهی به این سازمان امکان پذیر خواهد بود.
اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور
آن دسته از طرح های اقتصادی که به صنعت گردشگری و توریست مرتبط هستند، باید مجوز خود را از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور دریافت کنند. راه اندازی انواع هتل ها، اقامتگاه ها، مجتمع های توریستی، بازارچه های صنایع دستی، موزه ها و … نیازمند اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور است.
مجوزهایی که توسط این سازمان صادر می گردد، شامل موافقت اصولی اولیه، موافقت اصولی 6 ماهه، مجوز احداث و پروانه بهره برداری است. ارائه طرح توجیهی برای اخذ مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز الزامی می باشد.
ویژگی های یک طرح توجیهی استاندارد برای اخذ مجوز چیست؟
در بالا گفتیم که یکی از اصلی ترین اهداف تنظیم طرح توجیهی، ارائه آن به سازمان های صادرکننده مجوز برای صدور مجوزهای قانونی می باشد. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود، این است که آیا سازمان های متولی صدور مجوز، هر طرح توجیهی که به آنها ارائه شود را پذیرش می کنند؟ پاسخ، خیر است.
نگارش بیزینس پلن برای اخذ مجوز باید با متدهای خاصی انجام گیرد که از طرف این سازمان ها پذیرفته شود. ویژگی های یک طرح توجیهی استاندارد به صورت زیر است:
- اطلاعات آن کاملا به روز باشد: تمامی اطلاعات فنی و عملیاتی یک طرح توجیهی استاندارد با داده های روز مطابقت داشته و شاخص های مالی پروژه نیز با اعداد و ارقام روز برآورد می گردند.
- دقیق و واقعی باشد: اطلاعات موجود در طرح توجیهی باید بازتاب دهنده واقعیت های پروژه بوده و با رعایت جزئیات نگارش شود.
- طبق آخرین ضوابط سازمانی تهیه گردد: تهیه طرح توجیهی برای اخذ مجوز باید مطابق با آخرین دستورالعمل ها و ضوابط سازمان های صنایع و معادن، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و … انجام گردد. کارشناسان از آخرین دستورالعمل ها مطلع بوده و طرح توجیهی را مطابق با آنها نگارش می کنند.
- توسط متخصصین نگارش گردد: طرح توجیهی باید توسط کارشناسان امور سرمایه گذاری نوشته شود تا از وجاهت قانونی نزد سازمان های صادرکننده مجوز برخوردار باشد.
سفارش طرح توجیهی برای اخذ مجوز
سایت طرح فنی متشکل از برترین طرح توجیهی نویسان کشور با 25 سال سابقه درخشان در امور سرمایه گذاری است. کارشناسان ما از مشاوران اعتباری و بانکی کشور بوده و دارای دانش و تجربه کافی برای نگارش دقیق ترین طرح توجیهی برای اخذ مجوز هستند.
ما در طرح فنی در تلاش هستیم با نگارش طرح توجیهی استاندارد و ارائه مشاوره های تخصصی، پروسه اخذ مجوز را برای شما تسهیل و تسریع نماییم. با سفارش طرح توجیهی اختصاصی، 5 ماه پشتیبانی رایگان را نیز از طرف تیم ما دریافت خواهید کرد.