طرح توجیهی تولید زغال فشرده ⭐️ سال 1401 فایل(PDF+WORD)

طرح توجیهی تولید زغال فشرده

فهرست مطالب

در حال حاضر که شرایط اقتصادی بسیار پیچیده شده و همه به دنبال یک کسب و کار پر سود هستند، حالا میخواهیم این کسب و کار پرسود را به شما معرفی کنیم جالب است بدانید درآمد تولید زغال فشرده بسیار بالا میباشد و هم اکنون در لیست 20 کسب و کار رو به رشد در سال 1401 میباشد، این طرح از جمله طرح‌های برتر اقتصادی است که کارآفرینان و صنعتگران می‌توانند با سرمایه‌گذاری در آن به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنند.

در این طرح باید مزایا تولید زغال، میزان سرمایه‌گذاری، نقش آن در رونق اقتصادی و میزان اشتغال زایی جوانان کشور مورد بررسی قرار بگیرد، همچنین شما میتوانید با مطالعه طرح توجیهی تولید زغال فشرده اطلاعات بیشتری از هزینه ها و سود به دست آورید.

تاریخچه استفاده از زغال چوب

بین منابع مختلف در مورد اینکه کدام ملت‌ها برای اولین بار از زغال استفاده کردند، اختلاف نظر زیادی وجود دارد، اما شواهد این را نشان می‌دهد که استفاده از زغال به 5500 سال قبل بازمی‌گردد، البته در بین کشورها چین اولین کشوری بوده از زغال استفاده کرده است، همچنین شواهد نشان می‌دهد، زمانی که اروپایی‌ها و آمریکایی نمی‌دانستند زغال چیست، کشور پهناور چین از آن در تجارت‌های خود استفاده می‌کرده است.

به مرور زمان به خاطر تجارتی که چین با سرزمین‌های دور و نزدیک داشت، زغال به همه جا برده شد و امروزه به صورت کامل در دسترس همه ملت‌های دنیا قرار دارد، شاید برایتان جالب باشد که برای اولین چه کسی واژه زغال را به کار برد.

هر چیزی که باید در مورد زغال بدانید

هر کارآفرینی باید در مورد فعالیت مورد نظر خود اطلاعات کامل و کافی داشته باشد. به همین منظور در این قسمت به تعریف زغال می‌پردازیم. زغال از جمله ماده‌های سبک و شکننده است که به خاطر سوختن، آن هم به صورت نیمه، با اندام‌های دیگر گیاهان و جانوران به دست می‌آید.

بزرگترین قسمت ترکیبات زغال به کربن تبدیل می‌شود، در اثر شدت حرارت چوب و هر ماده‌ای که از آن زغال را می‌سازند، آب خود را از دست می‌دهد و در نهایت تنها یک جسم ماده سیاه رنگ از آن باقی می‌ماند و قابلیت استفاده را دارد.

معرفی انواع زغال برای تولید

زغال‌ها انواع مختلفی دارند که باید در طرح توجیهی تولید زغال به آن توجه کنید. به خصوص باید مشخص شود که قرار است به تولید کدام یک از زغال‌های نامبرده شده بپردازید.

  1. زغال لیمو:زغال‌هایی که از چوب درختان لیمو، پرتقال، لیمو شیرین و سایر درختانی که مرکبات تولید می‌کنند، ساخته می‌شود. به دلیل اینکه به آرامی می‌سوزد، از آن برای قلیان استفاده می‌شود.
  2. زغال فشرده:این نوع از زغال از قطعات خرده چوب‌ها، کاه و سایر مواد مختلف این چنینی تهیه می‌شود. این زغال کیفیت پایینی دارد به همین دلیل ارزان قیمت‌تر از زغال لیمو است. با این حال دوام بیشتری دارد و برای تهیه کباب از آن استفاده می‌کنند.

روش‌های تولید زغال فشرده و معمولی

در حال حاضر در ایران به دو روش زغال‌های مصرفی را تولید می‌کنند. یکی به صورت سنتی و دیگری به صورت مکانیزه و یا مدرن است. در روش سنتی با کوره پخت به تولید زغال می‌پردازند و در روش مکانیزه از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مدرن و جدید استفاده می‌کنند، در طرح توجیهی تولید زغال مشخص کنید که می‌خواهید از چه روش‌هایی زغال‌های خود را به تولید برسانید.

البته توصیه جدی ما این است که به سراغ تولید به روش سنتی نروید و همواره از روش مکانیزه استفاده کنید. شاید سرمایه اولیه این روش بیشتر باشد، اما نتیجه مادی و رضایتی که در نهایت کسب می‌کنید، بیشتر خواهد بود.

موارد استفاده از زغال فشرده

در طرح توجیهی تولید زغال، باید به موارد استفاده از آن هم بپردازید. این مهم به شما کمک می‌کند تا هدفمندتر قدم‌های بعدی خود را بردارید و بودجه‌های اولیه خود را تنظیم کنید.

[tie_list type=”thumbup”]

  • از آن برای استفاده از ماسک ضد گاز استفاده می‌کنند.
  • از زغال فعال که نوع خاصی از زغال است، در صنعت پزشکی استفاده می‌شود.
  • برای تهیه کباب، گریل کردن، گرمایش، دود کردن اسفند، دم کردن چای و پختن مواد غذایی و … استفاده می‌شود.
  • از زغال برای تصفیه آب و هوا استفاده می‌کنند.
  • به عنوان ماسک صورت و همچنین برای سفید کردن دندان‌ها از آن استفاده می‌کنند.

[/tie_list]

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 1: «اگر خواستید که از زغال برای مصارفی غیر از تهیه مواد غذایی و یا قلیان استفاده کنید، باید نوع کار شده آن در آزمایشگاه‌ها را مورد توجه قرار دهید. مثلاً خمیر دندان‌هایی که از زغال درست شدند را استفاده کنید»[/box]

تولید زغال فشرده جهت انتقال به بازار
زغال فشرده

زغال خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر می‌خواهید که از تولید زغال درآمدزایی کنید و به نوعی قطب اصلی این صنعت را در داخل کشور به دست بگیرید، توصیه می‌کنیم که روی کیفیت آن کار کنید. در ادامه به شما می‌گوییم که یک زغال خوب چه ویژگی‌هایی دارد.

[tie_list type=”plus”]

  • یک زغال خوب نباید به راحتی و سریع خاموش شود.
  • زغال‌هایی که برای روشن ماندن آن مصرف کننده بخواهد دائماً آن را باد بزند، مناسب نیستند.
  • نباید بیش از حد دود کند.
  • یک زغال خوب نباید بو و گاز داشته باشد و مصرف کننده را ناراحت کند.
  • حرارت آن باید زیاد باشد.
  • زغال خوب نباید جرقه بزند.
  • بهترین زغال، زغال‌هایی هستند که به هنگام روشن شدن، خاکستر زیادی تولید نمی‌کنند.

[/tie_list]

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی کاشت درخت صنوبر سال 1401 (pdf و word) زراعت چوب

طرح توجیهی تولید زغال فشرده شامل چه مواردی است؟

[tie_list type=”starlist”]

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • دوره برگشت سرمایه
  • نیروی کار موردنیاز
  • میزان سود سالیانه
  • هزینه احداث مکان
  • هزینه های جاری
  • میزان سود پیش بینی شده
  • هزینه برق و آب مصرفی
  • هزینه استخدام نگهبان
  • تجهیزات موردنیاز
  • برآورد گردش سرمایه
  • هزینه خرید چوب
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • برآورد سود ویژه و ناویژه
  • میزان سود در سال اول
  • ماشین آلات موردنیاز

[/tie_list]

سرمایه اولیه و درآمد حاصل از فروش زغال

اگر میخواهید با مطالعه طرح توجیهی تولید زغال فشرده به نتیجه خوبی برسید باید به دو مسئله مهم از جمله هزینه اولیه و درآمد حاصل از فروش آن توجه ویژه داشته باشید. با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه، زمین، کارگاه و هر عاملی که در تولید زغال کاربرد دارد دائماً رو به افزایش است، توصیه می‌کنیم که روی حداکثر قیمت کار خود را شروع کنید، حداکثر هزینه‌ای که می‌توانید برای آن در نظر بگیرید در حدود 300 تا 800 میلیون تومان است.

البته اگر هدف شما تأسیس یک کارگاه بسیار کوچک است، کارتان با 100 میلیون تومان هم راه می‌افتد. به این ترتیب که:

  • 25 درصد از هزینه‌های اولیه شما مربوط به تأمین مواد اولیه است.
  • 10 درصد از هزینه‌ها را باید برای استخدام نیروهای انسانی و حقوق آن‌ها در نظر بگیرید.
  • در تولید زغال به نیروی برق نیاز است که 25 درصد از هزینه‌های اولیه را در برمی‌گیرد.
  • 40 درصد از سایر هزینه‌ها را باید برای موارد پیش بینی نشده و همچنین رسیدگی به خط تولید در نظر بگیرید.

اگر همه چیز خوب پیش برود، بسته به وسعت کارتان می‌توانید درآمدی از 10 میلیون تا 100 میلیون به دست می‌آورید. البته درآمدهای کلان مربوط به بخش صادرات است.

شناسایی بازار هدف زغال

در طرح توجیهی تولید زغال فشرده باید به بازار منطقه آن توجه کنید. البته استان‌هایی که بیشترین جمعیت را دارند، بیشترین آمار مصرف زغال را به خود اختصاص داده‌اند. قهوه‌خانه‌ها، فروشگاه‌ها، کبابی‌ها، مصرف روزانه، برای سفر و.. مورد استفاده قرار می‌گیرد، در برخی از روستاهای دور افتاده که مردم به گاز شهری دسترسی ندارند، به جای کپسول گاز که هزینه زیادی دارد، از زغال برای طبخ غذا استفاده می‌کنند. بنابراین این مهم می‌تواند بازار هدف شما باشد.

مجوزهای لازم برای تولید زغال

طبیعتاً حتی برای تولید زغال هم باید مجوز آن را کسب کنید. سازمان محیط زیست یکی از مهم‌ترین سازمان‌هایی است که شما باید مجوز فعالیت را از آن دریافت کنید. برای اینکه مجوز این سازمان را دریافت کنید باید به کارشناسان آن اطمینان بدهید که شما از ضایعات چوب برای تولید زغال استفاده می‌کنید و آسیبی به منابع طبیعی وارد نمی‌سازید، البته اگر خودتان در زمین مورد نظر کارگاه و یا کارخانه، درختان مختلفی را برای تولید زغال کاشته‌اید، باید اسناد و مدارک آن را ارائه دهید.

به این ترتیب با بازدید کارشناس صحت صحبت‌های شما مورد بررسی قرار می‌گیرد، برای کارگاه و کارخانه خودتان هم به مجوز بهره‌برداری نیازمند هستید. دریافت این مجوزها نیازمند صرف زمان و هزینه است و باید برای آن بودجه‌های اندکی را در نظر بگیرید.

صادرات زغال به کشورهای دیگر

از جمله موضوعات مهمی که باید در طرح توجیهی تولید زغال فشرده به آن توجه کنید، بحث صادرات است. البته لازم به ذکر است که بخش مهمی از زغال کشور از طریق واردات تأمین می‌شود. اگر شما بتوانید زغال‌های با کیفیتی را تولید کنید، می‌توانید از طریق صادرات آن به درآمد و سود خوبی برسید، همچنین با تولید زغال در داخل می‌توانید نیاز کشور به واردات را کاهش ‌دهید.

بعد از تأمین نیازهای داخل،روی امر صادرات آن تمرکز کنید. مثلاً کشورهایی چون عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان، دبی، قطر و گرجستان همواره خواهان خرید زغال‌های تولید شده در ایران هستند.

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 2: «زغال به دلیل اینکه یک کالای بسیار مهم به شمار نمی‌رود، در حین صادرات آن با مشکلات و موانع زیادی رو به رو نخواهید شد و این امر راحت صورت می‌گیرد»[/box]

بسته بندی زغال فشرده درجه یک جهت صادرات و بازار کشور
بسته بندی زغال فشرده

تهیه تجهیزات و مواد اولیه برای تولید زغال

برای اینکه زغال‌های متنوعی را تولید کنید به مواد اولیه و تجهیزات خاصی نیاز دارد. مثلاً باید از انواع پوست‌ها مانند پوست گردو ، پوست فندق، پوست بادام ، پوست نارگیل استفاده کنید. همچنین به گَرد زغال نارگیل، زغال بامبو و زغال تنباکو، طعم دهنده‌های جدید، نشاسته گندم و ذرت، ضایعات چوب، هیزم، مواد رنگی تخصصی، خارک اره، خاک زغال، آهک و سرکه نیاز دارید، همچنین بایداز تجهیزاتی چون: تجهیزات آزمایشگاهی، کوره صنعتی همرفتی، دستگاه زغال ساز، دستگاه شیرینگ،25 نوع قالب، جرثقیل سقفی، واگن، میکسر و لیفتراک باید در کارگاه تولیدی خود استفاده کنید.

هر کدام از این مواد اولیه و تجهیزات را باید خریداری کنید، به همین دلیل از قبل باید سرمایه آن را در نظر داشته باشید.

برای خرید تجهیزات مدرن جهت تولید زغال باید در حدود 500 تا 900 میلیون تومان سرمایه داشته باشد. با توجه به نوسانات ارزی در کشور این رقم افزایش هم پیدا می‌کند.

[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 3: «البته توصیه می‌کنیم اگر جایی را می‌شناسید که دستگاه‌های دست دوم دارند، می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید. این مهم به کاهش هزینه‌های خرید دستگاه‌ها منجر خواهد شد»[/box]

زمین مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه یا کارخانه تولید زغال

شما به دو طریق می‌توانید که مکان مورد را پیدا کنید. یکی از روش خرید و دیگری به روش اجاره سالانه است. البته توصیه می‌کنیم که زمین مورد نظر یا کارگاه خود را خریداری کنید. این مهم به کاهش هزینه‌های شما کمک می‌کند، مکان مورد نظر شما باید از مناطق مسکونی کمی فاصله داشته باشد. تولید زغال ضمن داشتن سر و صدا، بو و دود هم تولید می‌کند.

امکان اجرای آن در مناطق شهری وجود ندارد. البته دوری آن باید منطقی باشد، چون هر چقدر فاصله شما از بازار هدفتان بیشتر باشد، باید هزینه‌های زیادی را برای رساندن زغال‌ها به مشتریان پرداخت کنید.

استان‌های مازندران، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کردستان و قزوین از جمله استان‌های مستعد و مهم برای تولید زغال است. چرا که می‌توانید به راحتی منابع اولیه خود را به دست آورید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی درخت اکالیپتوس سال 1401 (pdf + word) زراعت چوب

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 4: «اگر بخواهید سالانه ده هزار تن زغال تولید کنید، باید حداقل هزار متر زمین داشته باشید و زیربنای ساختمان‌های شما باید 400 متر مربع باشد»[/box]

شناسایی بهترین چوب درختان

در طرح توجیهی تولید زغال فشرده نکته ای که خیلی روی تاکید شده است که باید بهترین درختان را مورد شناسایی قرار دهید. هر درختی برای تولید زغال مناسب نیست. از این رو درختان لیمو، انجیر، پرتقال، توت، خرمندی، ممرز و انجیلی برای این کار مناسب هستند.

می‌توانید چوب آن‌ها را از مراکز معتبر خریداری کنید، لازم به ذکر است که از همان اوایل می‌توانید درختان مورد نظر خود را بکارید و به مرور زمان خود را از خرید چوب‌های سایر مراکز بی نیاز کنید. این مهم نیازمند تهیه یک زمین برای پرورش این درختان است که به هزینه و زمان زیادی نیاز دارد.

گذراندن دوره‌های آموزشی

متأسفانه در کشور ما دوره‌های ویژه‌ای برای پرورش زغال وجود ندارد. به همین دلیل باید برای کارآموزی به کارگاه‌های تولید زغال بروید. البته کارگاه‌های سنتی زیادی در کشور و به ویژه در مناطق روستایی فعالیت می‌کنند، اما نمی‌توانید با گذراندن دوره در این کارگاه‌ها مهارت لازم را بیاموزید، توصیه می‌کنیم با یک تحقیق جامع بهترین مکان‌های تولید زغال به روش مدرن را پیدا کنید و آموزش خود را در آنجا بگذرانید.

آموزش درست به شدت بر روی محصول نهایی که قرار است به بازار ارائه دهید، تأثیر خواهد گذاشت.

استخدام نیروهای انسانی

فعالیت در زمینه تولید زغال را نمی‌توانید به تنهایی انجام دهید، حتی اگر یک کارگاه بسیار کوچک هم دارید، حداقل باید چهار تا شش نیروی انسانی استخدام کنید. تعداد نیروهای انسانی با توجه به بزرگی کار شما، بیشتر خواهد شد، به همین دلیل باید برای هر کدام حقوق و مزایای استاندارد و مطابق قوانین وزارت کار در نظر بگیرید.

لازم است که به کلیه نیروهای انسانی خود آموزش‌های لازم و رعایت اصول و نکات ایمنی را بیاموزید تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود.

سخن پایانی…

بر اساس مطالب گفته شده این نتیجه را می‌گیریم که تولید زغال از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار است. این امر ضمن تأمین زغال کشور و کاهش نیاز به واردات آن، زمینه‌های رشد و رونق اقتصادی را هم فراهم می‌کند.

به خصوص این طرح باعث اشتغال جوانان شهری و روستایی می‌گردد، موفقیت شما تنها وقتی صورت می‌گیرد که از روی علاقه به کار تولید زغال بپردازید، برای آن آموزش ببینید، سرمایه‌های اولیه آن را جمع آوری کنید و با نشان دادن توان مدیریتی خود یک کارگاه و یا یک کارخانه بزرگ را به بهترین شکل بگردانید.

خرید طرح توجیهی

 

4.4/5 - (28 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب