طرح توجیهی تولید کربن فعال ⭐️ بررسی تخصصی هزینه ها

طرح توجیهی تولید کربن فعال - طرح فنی

فهرست مطالب

در این مقاله درباره طرح توجیهی تولید کربن فعال صحبت خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم تا با ارائه یک گزارش کامل درباره فرایند و شرایط تولید کربن فعال، مزایا و شرایط این طرح را با شما در میان بگذاریم. تیم طرح فنی در تلاش است تا با بررسی جوانب مختلف طرح توجیهی تولید کربن فعال، شما را با شرایط تولید این ماده صنعتی بیشتر آشنا سازد.

کربن فعال یا کربن اکتیو که با نام زغال فعال هم شناخته می‌شود، نوعی کربن جذب کننده سطحی است که در ساختار خود روزنه‌های زیادی دارد. از کربن فعال در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود که یکی از مهمترین آن‌ها استفاده از صنایع آرایشی، بهداشتی و دارویی است که سبب شده بازار خرید این ماده از رونق بالایی برخوردار باشد.

هدف از نگارش طرح توجیهی تولید کربن فعال چیست؟

هدف از نگارش طرح توجیهی تولید کربن فعال، در اولین مرحله مهیا کردن شرایط برای گرفتن مجوز کارخانه یا کارگاه تولید کربن فعال است. پس از آن با استفاده از این طرح توجیهی می‌توانید برای دریافت وام اشتغال زایی اقدام نمایید.

کارشناسان تیم طرح فنی، با کمک گرفتن از تجربیات چندین و چند ساله خود و با استفاده از جدیدترین اصول لازم برای نگارش طرح توجیهی، در تلاشند تا طرح توجیهی تولید کربن فعال را با بهترین معیارها آماده کنند تا شرایط برای اخذ مجوز کسب و کار ساده‌تر شود.

با این وجود، این نکته را در نظر داشته باشید که برای شروع یک کسب و کار، شما باید در مرحله اول درخواست صدور مجوز بدهید و در مرحله بعد به دنبال نگارش طرح توجیهی باشید.

سرمایه اولیه برای کارخانه کربن فعال

در شروع هر کسب و کاری، سرمایه حرف اول را می‌زند. احداث کارخانه تولید کربن فعال نیز از این موضوع مستثنی نیست. یکی از مهمترین پارامترها در تعیین سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث کارخانه تولید کربن فعال، تجهیزات و لوازم اولیه است. مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای تولید کربن فعال ماشین خشک کن، مخزن ذخیره خوراک، سیستم کربناسیون، آسیای چکشی، سرند، مخزن شستشوی شیمیایی و … هستند.

علاوه بر این، بخش دیگری از سرمایه اولیه صرف بخش تاسیسات و ساخت و ساز و برای احداث کارخانه، ساخت سوله‌ها، محوطه سازی و … می‌شود. همچنین خرید مواد اولیه نیز یکی دیگر از پارامترهای موثر در تعیین هزینه‌ی اولیه‌ی مورد نیاز برای تولید کربن فعال است.

لذا برای محاسبه سرمایه اولیه باید به صورت دقیق و جامع پارامترهای ذکر شده را مد نظر قرار داد و با توجه به شرایط موجود در بازار، هزینه‌ی اولیه مورد نیاز برای احداث کارخانه کربن فعال را محاسبه نمود.

کارخانه تولید کربن اکتیو - طرح فنی

هزینه‌های راه اندازی برای شروع پروژه

با توجه به آنچه که در قسمت قبل ذکر شد، شروع پروژه تولید کربن فعال، نیازمند سرمایه اولیه است. البته حجم پروژه و یکسری پارامترها مانند هزینه‌ی ساخت سوله، تجهیزات اولیه و … نیز بر روی هزینه‌ی مورد نیاز برای راه اندازی پروژه تولید کربن فعال تاثیر گذار است.

برای راه اندازی کارخانه‌ای با ظرفیت تولید 2 هزار تن کربن فعال در سال، به زمینی به مساحت 6 تا 7 هزار متر مربع نیاز داریم. مساحت سالن تولید و قسمت‌های اداری و انبار این کارگاه نیز چیزی نزدیک به 3000 تا 3500 متر می‌باشد. لازم به ذکر است که برای شروع پروژه تولید زغال اکتیو به 45 تا 50 نیروی انسانی نیاز است.

با توجه به این پارامترها و همچنین هزینه‌ی خرید لوازم و تجهیزات، برای شروع پروژه تولید کربن فعال، نیازمند سرمایه اولیه‌ای در حدود 8 تا 10 میلیارد تومان هستیم. با این وجود برای جلوگیری از ایجاد خطاهای محاسباتی بهتر است برآورد هزینه‌های تولید کربن فعال را به اشخاص متخصص بسپارید، زیرا نوساناتی که در بازار داخلی وجود دارد سبب می‌شود تا هزینه‌های تولید زغال فعال مدام در حال تغییر و تحول باشد.

برآورد درصد سود کارخانه تولید کربن فعال

کربن فعال در حوزه‌های مختلف کاربرد دارد و همین موضوع سبب شده تا این ماده صنعتی بازار پررونقی داشته باشد. با این وجود، تورمی که در بازار داخلی وجود دارد باعث شده تا محاسبات مالی دقت صد در صدی نداشته باشند.

به صورت کلی، برآوردهایی که در حوزه تولید کربن فعال انجام شده نشان می‌دهد که تولید این ماده سود قابل توجهی را به همراه خواهد داشت. درصد سود کارخانه کربن فعال چیزی در حدود 20 درصد است که میزان قابل توجهی برای یک کارخانه صنعتی به حساب می‌آید.

تجهیزات مورد نیاز برای تولید کربن فعال

به منظور تولید کربن فعال هم مانند تولید هر ماده‌ی صنعتی دیگری به یکسری تجهیزات اولیه نیاز است. از جمله مهمترین تجهیزاتی که به منظور تولید این ماده استفاده می‌شود، می‌توان به سیستم کربناسیون، کوره فعال سازی و ماشین خشک کن اشاره نمود.

همچنین آسیای چکشی، مخزن ذخیره خوراک، سرند، مخزن شستشوی شیمیایی، ماشین بسته بندی، سیستم جمع آوری و تصفیه گاز کوره، نوار نقاله و فیدر و … از جمله دیگر تجهیزات مورد نیاز برای تولید کربن فعال به حساب می‌آیند.

فرایند تولید کربن فعال - طرح فنی

اطلاعاتی مختصر درباره فرایند تولید کربن فعال

درباره فرایند تولید کربن فعال لازم به ذکر است که این فرایند به دو صورت کربونیزاسیون و منبع کربن دار انجام می‌شود. در طی فرایند منبع کربن دار که روشی ساده‌تر است موادی مانند زغال سنگ، زغال نارس و دیگر مواد آلی کربن دار، کربنیزه شده و کربن خالص طی یک فرایند گرمایشی در اثر حرارت تجزیه شده و کربن فعال تولید می‌گردد.

در روش تولید کربن فعال به روش کربونیزاسیون اما یک قطعه ماده کربنی طی فرایند گرمایشی پیرولیز به زغال فعال تبدیل می‌گردد. که در این روش ابتدا ماده کربنی در داخل یک کوره قرار گرفته و دمای آن تا حدود 2000 درجه سانتی گراد بالا می‌رود و در نتیجه حرارت باعث می‌شود مواد اضافی از قطعه کربنی خارج شود.

آنچه باقی می‌ماند، کربن است که وزنی در حدود 20 تا 30 درصد وزن ماده اولیه دارد. در مرحله‌ی بعدی نوبت به فعال سازی زغال سنگ می‌رسد. در این مرحله CO2 را در اتمسفر هوا یا بخار در دمایی بین 800 تا 900 قرار می‌دهند و همین موضوع باعث اکسیداسیون نقاط داخلی زغال سنگ می‌گردد.

مرحله‌ی بعد فرایند تصفیه گازهای موجود در کربن فعال انجام می‌شود. در این مرحله زغال در یک محیط بی‌اثر تحت دمای 600 الی 900 درجه سانتی گراد قرار می‌گیرد. در مرحله بعدی نوبت به تصفیه شیمیایی می‌رسد که در این مرحله کربن فعال در حمامی از اسید یا مواد شیمیایی مشابه غوطه ور می‌گردد.

پس از آن دمای وان را تا 450 الی 900 درجه سانتی گراد افزایش می‌دهند. بعد از آن کربن فعال در دستگاه خشک کن قرار گرفته، خشک می‌شود و سپس خرد شده و آماده‌ی بسته بندی است.

آشنایی با مهمترین کاربردهای کربن فعال

کاربردهای کربن فعال بسیار گسترده است و همین موضوع سبب شده تا این ماده صنعتی بازار پررونقی داشته باشد. از جمله مهمترین کاربردهای زغال فعال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربرد در صنایع داروسازی: استفاده از کربن فعال در صنعت دارو به منظور درمان مسمومیت و عوارض ناشی از مصرف بیش از حد قرص در سیستم گوارشی بسیار رایج است.
  • کاربرد در آزمایشگاه‌های شیمی: زغال فعال و سیلیت در آزمایشگاه‌های شیمی به منظور کروماتوگرافی فشار پایین کربوهیدرات‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • کاربرد در حوزه آبکاری: از زغال فعال برای خالص کردن محلول آبکاری استفاده فراوانی می‌شود.
  • کاربرد در حوزه محیط زیست: از زغال فعال برای حذف آلاینده‌های هوا و آب استفاده می‌شود. به عنوان مثال استفاده از زغال فعال برای خارج کردن ترکیبات سبک آلی از آب آشامیدنی رواج زیادی دارد.
  • کاربرد در خوراک دام: از کربن فعال در مکمل‌های خوراک دامی به دلیل کاهش بیماری‌های دامی استفاده می‌شود. علاوه بر این، در حوزه کشاورزی نیز از این ماده استفاده فراوانی می‌شود.
  • کاربرد در خمیر دندان‌ها: کربن فعال برای تمیزی دندان بسیار مفید است. لذا از این ماده در خمیر دندان استفاده می‌گردد.

آشنایی با بازار هدف کربن اکتیو

بدون شک هرچه یک ماده، کاربردهای گسترده‌تری داشته باشد، بازار هدف بزرگتری هم خواهد داشت و در نتیجه تولید آن سود بیشتری را به همراه دارد. همانطور که در قسمت قبل هم ذکر شد، کربن اکتیو در حوزه‌های مختلفی کاربرد دارد و در نتیجه همین موضوع سبب شده تا بازار هدف این ماده گسترده باشد.

از جمله مهمترین مصرف کنندگان کربن اکتیو می‌توان به صنعتگران، محققان حوزه شیمی، دامپروران، داروسازان، کشاورزان و … اشاره کرد. در نتیجه همین موضوع سبب می‌شود که خرید و فروش این ماده از رونق بالایی برخوردار باشد.

کربن فعال نهایی شده در فرایند خط تولید - طرح فنی

بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید کربن فعال

بدون توجیه پذیری اقتصادی، شروع یک طرح بی‌فایده و غیرمنطقی است. در خصوص تولید کربن فعال نیز این موضوع صدق می‌کند. به صورت کلی، به چند دلیل می‌توان تولید زغال اکتیو را امری سودآور دانست. دلیل اول بازار هدف گسترده این ماده است. همانطور که در قسمت‌های قبلی هم ذکر شد، از زغال اکتیو در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود.

دومین دلیل برای سودآوری بالای تولید کربن فعال، وفور مواد اولیه زغال اکتیو در کشور است که شرایط را برای تولید این ماده فراهم می‌سازد. علاوه بر این، از آنجایی که عمده زغال اکتیو موجود در بازار داخلی از خارج وارد می‌شود و هزینه‌ی واردات آن دلاری خواهد بود، رقابت با محصولات مشابه خارجی بسیار ساده‌تر است و در نتیجه تولید کربن فعال امری سودآور خواهد بود.

طرح توجیهی تولید کربن فعال

داشتن طرح توجیهی تولید کربن فعال برای گرفتن مجوز کسب و کار و همچنین دریافت وام اشتغال زایی از اهمیت بالایی برخوردار است. تیم طرح فنی یکی از تیم‌های باسابقه در حوزه سرمایه گذاری، بازرگانی و بانکی است که با سابقه‌ای 25 ساله در این زمینه‌ها می‌تواند شما را در نگارش طرح توجیهی تولید کربن فعال همراهی کند.

طرح توجیهی تولید کربن فعال تیم فنی دارای مزایایی مانند پشتیبانی رایگان 5 ماهه از طرح، ارائه جلسه آنلاین برای بررسی نکات و ابهامات موجود در حوزه اداری و بانکی و اختصاصی بودن طرح می‌باشد. با استفاده از این طرح می‌توانید به سادگی فرایند اخذ مجوز و دریافت وام را پیش ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب