طرح توجیهی گلخانه خیار به منزله هویت این کسب و کار بوده و حاوی اطلاعات با ارزش برای سرمایه گذاری در این حرفه است. امروزه به دلیل تغییر یافتن شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور و کاهش بارش های سالیانه، پرورش محصولات گلخانه ای از جمله خیار گلخانه ای گسترش بسیاری پیدا کرده است. گلخانه فضایی است، مسقف که دارای پوشش شفاف برای عبور نور می باشد.
برای پرورش خیار گلخانه ای مرغوب، عوامل محیطی مانند نور، رطوبت، دما و دی اکسید کربن در محیط های گلخانه ای به صورت صحیحی مدیریت و کنترل می شود.
از آن جا که خیار از صیفی جات پر مصرف خانوارهای ایرانی است، تقاضای بالایی برای این محصول در تمام فصول سال وجود دارد. این میزان تقاضا باعث کشش سرمایه گذاران و کارآفرینان به تاسیس گلخانه خیار شده است.
کارآفرینان موفق طرح توجیهی گلخانه خیار را به عنوان چراغ راه خود قرار داده و از راهکارهای فوق العاده عالی آن در کسب و کار خود بهره مند می گردند.
نحوه کاشت خیار گلخانه ای به چه صورت است؟
نگارش طرح توجیهی گلخانه خیار با توجه به روش کاشت بذر خیار صورت می پذیرد. کاشت بذر خیار در محیط گلخانه به دو روش کاشت مستقیم در خاک و روش هیدروپونیک انجام می گردد. برخی از سرمایه گذاران روش کاشت هیدروپونیک را به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی و عملکرد بهتر در جوانه زدن خیار انتخاب می کنند. در این روش ریشه خیار به جای خاک در محلول مخصوصی قرار داده می شود.
این محلول مواد غذایی مورد نیاز گیاه را تامین کرده و باعث جوانه زدن و رشد سریع تر گیاه می شود. بعد از سبز شدن بذرها، گیاه را به بستر خاکی گلخانه و یا بستر آبی گلخانه در روش هیدروپونیک انتقال می دهند. فاصله کاشت بذرها در هر ردیف از بستر خاکی باید برابر با 15 الی 20 سانتیمتر باشد.
بین ردیف ها نیز باید فضایی بین 80 تا 100 سانتیمتر در نظر گرفته شود.
شرایط لازم برای کاشت خیار گلخانه ای
یکی از مباحث مهم در طرح توجیهی گلخانه خیار موضوع شرایط مطلوب برای پرورش خیار است. نور، دما و رطوبت در پرورش خیار گلخانه ای بسیار موثر هستند. دمای مناسب برای رشد خیار گلخانه ای بین 22 تا 27 درجه است. دمای گلخانه نباید زیر 15 درجه و یا بالاتر از 32 درجه باشد.
بهترین و ایده آل ترین دما برای گلخانه خیار در طول روز 25 درجه و در طول شب 20 درجه سانتیگراد می باشد.
نور نیز از عوامل بسیار مهم در گل دهی بوته خیار است. شدت نور مورد نیاز خیار گلخانه ای برابر با 1000 لوکس می باشد. خیار گلخانه ای باید به مدت 12 تا 16 ساعت در روز از نور مناسب بهره مند گردد. نور مورد نیاز بوته خیار در گلخانه ها توسط لامپ های فلورسنت و یا لامپ های جیوه ای مخصوص تامین می شود.
بوته خیار برای داشتن بهترین رشد و گلدهی نیاز به رطوبتی در حدود 70 درصد دارد.
حجم محصول تولیدی در گلخانه خیار
در طرح توجیهی گلخانه خیار میزان سود دهی گلخانه نیز بررسی می شود. بهتر است بدانید، حجم خیار تولیدی در گلخانه نسبت به فضای آزاد حدود 10 برابر بیشتر است. از هر مترمربع از فضای گلخانه می توان، 23 کیلوگرم خیار برداشت کرد، در صورتی که این رقم در فضای آزاد برابر با 2 کیلوگرم است.
ضمن این که در گلخانه ها امکان کاشت و برداشت خیار سه بار در سال وجود دارد که این موضوع باعث بهره وری بالاتر گلخانه ها نسبت به زمین معمولی در کاشت خیار می باشد. کنترل و مدیریت دقیق شرایط محیطی و مراقبت اصولی نیز منجر به تولید خیار باکیفیت و مرغوب در گلخانه ها می شود که تمایل بالاتر مردم به خرید خیار گلخانه ای را در پی دارد.
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی گلخانه خیار چقدر است؟
اولین سوالی که در شروع هر کار تولیدی ذهن سرمایه گذاران را مشغول می کند، میزان سرمایه اولیه برای شروع پروژه است. میزان سرمایه اولیه به روش کاشت خیار در گلخانه وابسته است. عموما روش کاشت هیدروپونیک به سرمایه اولیه بیشتری نیاز دارد زیرا تمامی سیستم های دما، رطوبت و نور در این گلخانه ها به صورت اتوماتیک و مکانیزه می باشند.
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی گلخانه خیار رقم قابل توجهی است؛ اما با برداشت حجم بالایی از خیار در دوره های متمادی، بازگشت سرمایه در مدت زمان کوتاهی رخ خواهد داد.
سرمایه اولیه مورد نیاز با توجه به ظرفیت طرح متغیر می باشد. در طرح توجیهی گلخانه خیار میزان سرمایه اولیه شما توسط کارشناسان مجرب محاسبه می گردد.
چه هزینه هایی در طرح توجیهی گلخانه خیار بررسی می شوند؟
هزینه ها از مولفه های مهم در راه اندازی یک گلخانه خیار می باشند که نیاز به دقت نظر بالا دارند. هزینه زمین یکی از هزینه های مهم است. از آن جا که گلخانه ها در مقیاس های کوچک تا بزرگ تاسیس می شوند، نیاز به زمین هایی با متراژ متفاوت و از 1000 متر مربع به بالا دارند.
هزینه هایی مانند هزینه آب، برق، سوخت مصرفی و هزینه های تعمیر و نگهداری تجهیزات و ده ها هزینه دیگر نیز باید توسط سرمایه گذاران مدنظر قرار گیرند.
قلم افتادن هزینه ها اتفاقی است که معمولا برای بسیاری از سرمایه گذاران رخ می دهد. برای جلوگیری از بروز این مشکل و عواقب جبران ناپذیر آن، پیشنهاد ما یاری گرفتن از طرح توجیهی گلخانه خیار است. کارشناسان طرح توجیهی با دانش و تخصص بالا تمامی هزینه های پروژه را محاسبه کرده و درج می نمایند.
میزان سود گلخانه خیار چقدر است؟
تولید میوه خیار معمولا حدود 60 تا 70 روز بعد از جوانه زنی شروع می شود. از آن جا که خیارهای گلخانه ای به سرعت به بار می نشینند، رسیدن به سود در این حرفه، سریع و در سالیان ابتدایی راه اندازی پروژه می باشد. تاسیس گلخانه خیار عموما از پروژه های بسیار سودآور است، به طوری که حتی از یک گلخانه کوچک 1000 متری می توان، 50 تن خیار برداشت کرد.
تخمین سود به فاکتورهای مختلفی چون مقیاس زمین گلخانه، روش کاشت و … بستگی دارد. اگر در صدد احداث گلخانه خیار هستید، توصیه ما سفارش طرح توجیهی گلخانه خیار است. در این طرح سود شما با روش های دقیق و علمی توسط متخصصین مجرب پیش بینی می شود.
تجهیزات مورد نیاز در طرح توجیهی گلخانه خیار
زیرساخت های مورد نیاز برای پروژه از موضوعاتی هستند که در طرح توجیهی گلخانه خیار به صورت مفصل به آنها پرداخته می شود. اسکلت و پوشش گلخانه از ملزومات اولیه هستند. اسکلت از متریال فلز و یا چوب ساخته می شود، سپس پوششی از پلاستیک عایق UV روی دیوارها و سقف گلخانه قرار می گیرد. تجهیزات مورد نیاز در گلخانه خیار عبارتند از:
- ژنراتور و برق اضطراری
- سیستم گرمایشی (هیترهای کابینتی، بخاری های آتش درون، هیترهای برقی)
- تجهیزات مه پاش (رطوبت ساز پروانه ای، رطوبت ساز دیسکی، رطوبت ساز التراسونیک)
- سیستم روشنایی (لامپ های فلورسنت یا جیوه ای)
- سیستم آبیاری قطره ای
- تجهیزات کنترلی و سنسورهای دما و رطوبت
- سیستم تهویه (هواکش و فن تهویه)
آیا احداث گلخانه خیار دارای توجیه اقتصادی است؟
حرکت کره زمین به سمت کم آبی و محدودیت های فصلی منجر به عدم کارایی کشاورزی سنتی در شرایط مختلف شده است. موانعی که بر سر راه روش های قدیمی کشاورزی وجود دارند و کمبود محصول در فصول سرد سال نیز از دلایل موجه بودن احداث گلخانه خیار از نظر اقتصادی است.
ضمن این که گلخانه های با مقیاس بزرگتر در زمینه صادرات نیز پتانسیل خوبی دارند، بنابراین می توان، روی صادرات خیار به کشورهای منطقه و ارزآوری آنها نیز حساب ویژه ای باز کرد.
چه مشکلاتی در این سرمایه گذاری وجود دارند؟
همانطور که می دانید، خیار از صیفی جات پرمصرف در کشور است. از این رو گروهی از سرمایه گذاران با تصور این که احداث گلخانه کاملا بدون ریسک و امن است، قدم در این مسیر گذاشته و متحمل ضررهای هنگفت مالی شده اند.
ناتوانی در شناخت بازار، هزینه های سنگین تعمیر و سرویس تجهیزات گلخانه، گرانی کود و سموم وارداتی از مشکلاتی هستند که بسیاری از کارآفرینان را در این حوزه به دلسردی کشانده اند.
راه مقابله با این مشکلات، اتخاذ تصمیم ها و رویکردهای صحیح در هر مرحله است که تنها با طرح توجیهی گلخانه خیار امکان پذیر می شود.
طرح توجیهی گلخانه خیار از ایده تا اجرا
هر ایده ای تا زمانی که روی کاغذ پیاده سازی نشود، فقط در حد یک ایده باقی خواهد ماند. ما در طرح توجیهی گلخانه خیار ایده سرمایه گذاری را از شما گرفته و جنبه های مختلف این پروژه اعم از بررسی های مالی، اطلاعات فنی و مطالعات بازار را برای شما آشکار می کنیم.
ارائه طرح توجیهی گلخانه خیار نه تنها برای اخذ تسهیلات از بانک و دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح ضروری است، بلکه به مثابه نوری در تاریکی مسیر است. تیم ما در مجموعه طرح فنی از ابتدا تا انتهای پروژه در این مسیر پر پیچ و خم همراه شما خواهند بود.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی گلخانه خیار
با سفارش طرح توجیهی اختصاصی گلخانه خیار موفقیت شما تضمینی است زیرا این طرح با توجه به شرایط و امکانات شما و انحصارا برای شما نگارش می گردد. همچنین شما می توانید، با سفارش طرح توجیهی در سایت طرح فنی از 5 ماه پشتیبانی رایگان ما استفاده نمایید.
6 پاسخ
لطفا یکی منو راهنمایی کنه چطور فایل رو بخرم برا پروژه پایان ترم دانشگاهم نیازش دارم
سلام روی تصویر یا متن طرح توجیهی گلخانه خیار که انتها مقاله هست کلیک کنید وارد صفحه محصول میشید
سلام با سرمایه 860 میلیون هم میشه شروع کرد؟ ممنون میشم بگید
سلام وقت بخیر بله امکان پذیر هست.
ممنونم از مطلب خوبتون
سلام خوشحالیم که راضی بودید