طرح توجیهی تولید روغن کلزا، گزارشی حاوی مطالعات اقتصادی، فنی، مالی و بازار طرح است که توسط کارشناسان توانمند سایت طرح فنی نوشته می شود. روغن کلزا، روغنی با پایین ترین درصد چربی اشباع است که از دانه های گیاه کلزا به دست می آید. تقریبا نیمی از دانه کلزا را روغن تشکیل می دهد که فاقد کلسترول و سرشار از امگا 3 و امگا 6 است. روغن کلزا دارای خواص تغذیه ای بسیار بالایی می باشد و به عنوان روغن خوراکی برای پخت و پز با نام روغن کانولا استفاده می گردد.
روغن کلزا یا کانولا و روغن زیتون از بهترین روغن های غذایی هستند و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارند. همچنین روغن کلزا علاوه بر مصارف غذایی در صنایع بهداشتی و آرایشی برای تولید انواع صابون ها، کرم های آرایشی و شوینده ها به کار می رود.
خاصیت غذایی انکار ناپذیر روغن کلزا و ویژگی های منحصر به فرد آن در پخت و پز باعث تقاضای بالا برای این روغن در جامعه شده است. از این رو روغن کشی از دانه کلزا از سرمایه گذاری های جذاب و کم ریسک به شمار می آید.
طرح توجیهی تولید روغن کلزا به چه منظور تهیه می شود؟
اولین گام برای احداث کارخانه تولید روغن کلزا، دریافت مجوزهای مربوطه مانند جواز تاسیس و پروانه بهره برداری است. جواز تاسیس این کارخانه توسط وزارت کشاورزی صادر می گردد. سرمایه گذاران برای اخذ مجوز باید طرح توجیهی تولید روغن کلزا را به سازمان های ذیربط تحویل دهند.
طرح توجیهی باید تمامی سرفصل های مورد نظر وزارت جهاد کشاورزی را پوشش داده و با اطلاعات روز تهیه شود. افزون بر مجوز، دریافت تسهیلات از بانک نیز با ارائه طرح توجیهی استاندارد به بانک صورت می پذیرد.
از طرفی بیزینس پلن تولید روغن کلزا به گونه ای تهیه می شود که با زبانی گویا، اطلاعات مهم را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد. به طوری که کارآفرین قادر است با مطالعه طرح توجیهی به راحتی پاسخ تمامی سوالات خود را در مورد پروژه دریافت کند. طرح توجیهی می تواند، وضعیت بازار روغن کلزا و توجیه پذیری روغن کشی از دانه کلزا را به کارآفرین نمایش دهد.
سرمایه لازم برای تولید روغن کلزا
سرمایه اولیه برای راه اندازی کارخانه تولید روغن کلزا به ظرفیت و مختصات طرح بستگی دارد. مبلغ سرمایه گذاری کل در طرح توجیهی تولید روغن کلزا به دو دسته سرمایه ثابت و سرمایه درگردش تقسیم بندی می شود.
سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز چون سیلوها، مخازن، دستگاه های پرس و تجهیزات کنترل کیفیت روغن کلزا صرف می شود. ساخت سوله، فضاسازی کارخانه و راه اندازی تاسیسات و زیرساخت ها نیز نیازمند سرمایه ثابت است.
علاوه بر سرمایه ثابت، بخشی نیز در قالب سرمایه درگردش به خرید مواد اولیه که دانه های کلزا هستند، اختصاص پیدا می کند. توضیح این که میزان سرمایه درگردش در این کسب و کار مبلغ قابل توجهی خواهد بود. حجم وسیعی از دانه های کلزا به صورت وارداتی بوده و بخشی نیز در داخل کشور و عمدتا در استان های خوزستان و گلستان کشت می شوند.
هزینه های کارخانه روغن کشی از دانه کلزا
راه اندازی کارخانه تولید روغن کلزا علاوه بر سرمایه ثابت و متغیر، نیازمند هزینه های گوناگونی است. هزینه زمین و هزینه نیروی انسانی از جمله هزینه های اصلی طرح هستند. طبق تحقیقات کارشناسان برای تولید سالیانه 700 تن روغن کلزا، زمینی به مساحت 3000 مترمربع و 20 نفر نیروی انسانی نیاز است.
هزینه زمین بسته به شهر و محل احداث کارخانه می تواند، بسیار متغیر باشد. در صورت احداث کارخانه در شهرک های صنعتی، بخشی از هزینه زمین با تسهیلات پوشش داده می شود.
هزینه های مصرف انرژی، هزینه های حمل و نقل، هزینه های قبل از بهره برداری و هزینه نگهداری ماشین آلات نیز از جمله سایر هزینه های طرح می باشند. محاسبه هزینه ها در طرح توجیهی تولید روغن کلزا با توجه به قیمت ها و داده های روز انجام می گردد.
برآورد سود در طرح توجیهی تولید روغن کلزا
تولید روغن کلزا از مشاغل پر بازده و سودآور توسط کارشناسان معرفی شده است. با توجه به این که همه ساله افزایش کشت گیاه کلزا را در کشور شاهد هستیم، لزوم احداث کارخانه های روغن کشی از کلزا بیش از پیش احساس می شود. میزان سود کارخانه تولید روغن کلزا به عواملی چون ظرفیت تولید سالیانه، روش روغن کشی، محل کارخانه و بازاریابی محصول بستگی دارد.
کارشناسان برای محاسبه دقیق سود در طرح توجیهی تولید روغن کلزا، سرمایه اولیه، هزینه های راه اندازی، قیمت تمام شده محصول و استهلاک ماشین آلات را در نظر می گیرند.
مراحل روغن کشی از کلزا در کارخانه
گیاه کلزا با گل های زرد رنگ در ماه اردیبهشت و خرداد قابل شناسایی است. دانه های کلزا پس از برداشت از گیاه کلزا جدا شده و طی مراحل زیر، روغن آن جداسازی می گردد:
[tie_list type=”starlist”]
- ذخیره سازی دانه های کلزا در مخازن اولیه
- الک و بوجاری دانه ها
- خشک کردن دانه ها
- انبار دانه ها در سیلو
- پخت دانه ها در دیگ
- پرس مارپیچی دانه ها
- فیلتر کردن روغن
- ذخیره روغن کلزا در سیلو
- ذخیره کنجاله کلزا
- بسته بندی روغن کلزا
[/tie_list]
معرفی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز
برخی از تجهیزات مورد نیاز که در طرح توجیهی تولید روغن کلزا به صورت مفصل معرفی می گردند، عبارتند از:
[tie_list type=”plus”]
- سیلوی دانه های کلزا
- نوار نقاله
- الک بوجاری
- سیلوی کربن استیل
- برج پخت
- دستگاه پرس مارپیچ حلزونی
- تانک ته نشین کننده
- پمپ روغن سانتریفیوژ
- مخزن نگهداری روغن
- تجهیزات کنترل کیفیت روغن
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید روغن کلزا
به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی تولید روغن کلزا، این طرح از توجیه پذیری اقتصادی برخوردار است. طبق آمار با توجه به بالا رفتن اطلاعات تغذیه ای مردم، تقاضا برای روغن کلزا در کشور افزایش پیدا کرده است. در ضمن کشت دانه های کلزا نیز با توجه به شرایط جغرافیایی ایران در بسیاری از مناطق امکان پذیر است.
انتظار می رود، با روند افزایشی کشت دانه های کلزا و احداث واحدهای جدید روغن کشی از کلزا، فرصتی عالی برای سرمایه گذاری و فرصتی بکر برای صادرات این روغن فراهم گردد.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی تولید روغن کلزا
ما در سایت طرح فنی، کارشناسان توانمند را با تجربه ای 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری و بانکی برای نگارش طرح توجیهی تولید روغن کلزا گرد هم آورده ایم. طرح توجیهی اختصاصی توسط کارشناسان مجرب طرح فنی و به صورت انحصاری برای هر پروژه نوشته می شود.
خبر خوب این که با سفارش طرح توجیهی اختصاصی از 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان برخوردار خواهید شد. جلسه آنلاین رایگان با هدف پاسخگویی به سوالات شما در زمینه مراحل اداری اخذ مجوز، پروسه دریافت تسهیلات، شرح وثایق و ضمانت نامه های بانکی و … برگزار می گردد.