طرح توجیهی احداث گلخانه ⭐️ انواع سازه گلخانه اسپانیایی+تونلی+فائو

طرح توجیهی احداث گلخانه - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی احداث گلخانه نتایج مطالعات امکان سنجی گلخانه در زمینه های بازار، مالی، فنی و اقتصادی طرح است و توسط تیم تحقیقاتی و کارشناسی سایت طرح فنی تهیه می شود. کم آبی و تغییرات آب و هوایی کره زمین در دهه های اخیر مشکلاتی را در تولید انواع محصولات کشاورزی و باغداری ایجاد کرده است.

از این رو کشورها اندک اندک به سمت احداث گلخانه ها گرایش پیدا کردند. عواملی مانند دما، رطوبت، نور و آفات در گلخانه ها تحت کنترل بوده و می توان کیفیت و کمیت محصولات تولیدی را در گلخانه افزایش داد.

احداث گلخانه ها می تواند، راه چاره ای برای رفع مشکل کم آبی در زمین باشد زیرا گلخانه ها مصرف آب بسیار کمتری دارند. در ضمن با احداث گلخانه حتی در مناطق سردسیر و گرمسیر نیز می توان، محصولات کشاورزی مورد نیاز را در تمامی فصول سال تولید نمود.

گلخانه پرورش گل های زینتی، گلخانه کاشت زعفران، گلخانه صیفی جات، گلخانه سبزیجات، گلخانه توت فرنگی، گلخانه کاشت زعفران، گلخانه کاشت آلوئه ورا، گلخانه پرورش کاکتوس و گلخانه پرورش قارچ از متداول ترین گلخانه ها در ایران می باشند.

طرح توجیهی احداث گلخانه به منظور اخذ مجوز و وام

اولین گام برای احداث گلخانه، اخذ جواز تاسیس است. سازمان های متولی صدور جواز تاسیس گلخانه، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی می باشند. ارائه طرح توجیهی احداث گلخانه که توسط مهندسین مشاور دارای صلاحیت از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تنظیم شده باشد، برای اخذ جواز تاسیس گلخانه ضروری است. طرح توجیهی باید حاوی اطلاعات فنی، اقتصادی و مالی و تحقیقات بازار طرح بوده و طبق ضوابط سازمان نظام مهندسی کشاورزی تهیه شده باشد.

سرمایه گذارانی که قصد احداث گلخانه را دارند، می توانند، از تسهیلات بانکی استفاده نمایند. وزارت جهاد کشاورزی در صورت وجود اعتبار، متقاضی را برای دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی می نماید.

طرح توجیهی احداث گلخانه از مدارکی است که برای اخذ وام باید به بانک عامل تحویل داده شود. بانک پس از بررسی بیزینس پلن احداث گلخانه در صورت منطقی بودن طرح، تسهیلات کم بهره با بازپرداخت یک تا سه سال را به متقاضی اختصاص می دهد.

طرح توجیهی احداث گلخانه چه مزایایی دارد؟

علاوه بر بحث ضرورت تنظیم طرح توجیهی برای اخذ مجوز و وام، این طرح از مزایای بیشماری برخوردار است. تهیه طرح توجیهی احداث گلخانه مرحله ای کلیدی در آغاز این پروژه می باشد. این طرح با داده های روز تهیه شده و اطلاعات ضروری کسب و کار را در اختیار سرمایه گذار قرار می دهد.

کارآفرین با مطالعه این طرح در ابتدای پروژه، از سردرگمی رهایی پیدا کرده و می تواند، به صورت حساب شده در مسیر سرمایه گذاری گام بردارد.

بیزینس پلن احداث گلخانه، صفر تا صد پروژه را به صورت شبیه سازی شده به سرمایه گذار ارائه داده و منجر به اتخاذ رویکردهای صحیح در هر مرحله از سرمایه گذاری می گردد. کمک به راه اندازی اصولی پروژه، برآوردهای دقیق مالی و جلوگیری از ضررهای مالی از دستاوردهای طرح توجیهی برای سرمایه گذار هستند.

چرا باید در احداث گلخانه سرمایه گذاری کنیم؟

کشاورزی و گلکاری به روش سنتی وابسته به شرایط زیست محیطی بوده و بازدهی بسیار پایینی دارد. از آن گذشته به روش سنتی نمی توان، محصولات کشاورزی را در تمام چهار فصل سال برداشت کرد. به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی احداث گلخانه این طرح از فرصت های طلایی برای سرمایه گذاری است.

گلخانه ها معمولا به کشت گل های زینتی و یا محصولاتی مانند توت فرنگی، آلوئه ورا و … که دوره برداشت محدودی در حالت سنتی دارند، می پردازند. از این رو محصولات گلخانه ای در فصلی غیر از فصل برداشت سنتی عرضه شده و با قیمت بسیار بالاتری در بازار فروخته می شوند.

عواملی مانند مکان یابی صحیح، کشت محصول مناسب، ساخت سازه ایده آل برای گلخانه و بهره گیری از تجهیزات کنترلی پیشرفته، ضامن موفقیت در این سرمایه گذاری خواهند بود.

محاسبه سرمایه لازم در طرح توجیهی احداث گلخانه

طبق مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی احداث گلخانه، ساخت گلخانه نیازمند سرمایه گذاری متغیری است. با سرمایه ای بین 200 هزار تومان تا 2 میلیون و پانصد هزار تومن به ازای هر متر مربع می توان، گلخانه احداث کرد. سرمایه ثابت برای ساخت اسکلت و سازه گلخانه و تامین تجهیزات گلخانه در نظر گرفته می شود. گلخانه ها به دو صورت کشت خاکی و یا کشت هیدروپونیک احداث می شوند.

سازه گلخانه بسته به نوع محصول کشت شده می تواند، با اسکلت فلزی یا چوبی و با پوشش شیشه ای، تمام پلاستیک، پلی کربنات و … اجرا شود. تجهیزات گلخانه نیز شامل تجهیزات گرمایشی، تجهیزات تولید رطوبت، فن های تهویه و … می باشند که بسته به نوع گلخانه انتخاب می گردند.

احداث انواع سازه های گلخانه - طرح فنی

برآورد هزینه های احداث گلخانه

نگارندگان طرح توجیهی احداث گلخانه علاوه بر معین کردن سرمایه اولیه، هزینه های طرح را نیز به دقت محاسبه می نمایند. هزینه اجرای طرح به نوع گلخانه، نوع محصول کشت شده، محل گلخانه و … بستگی دارد. هزینه اجاره زمین از هزینه های اصلی در این طرح است.

هزینه هایی مانند مسطح سازی و شیب بندی زمین، هزینه طراحی های اولیه، تامین انشعابات آب، برق و گاز و هزینه های نقشه برداری از هزینه های قبل از بهره برداری طرح می باشند.

گروهی از هزینه ها نیز پس از اجرایی شدن طرح ظاهر می گردند. این هزینه ها شامل هزینه برق مصرفی، هزینه آبیاری، هزینه خرید کود، هزینه نیروی انسانی و هزینه سرویس تجهیزات گلخانه هستند که در طرح توجیهی به دقت محاسبه می شوند.

تخمین میزان سوددهی احداث گلخانه

به طور کلی بازدهی کشت گلخانه ای حدود 10 برابر کشت سنتی است. بنابراین با وجودی که احداث گلخانه، سرمایه بیشتری نسبت به کشت سنتی احتیاج دارد؛ اما با افزایش کیفیت و کمیت محصول، در مدت کوتاهی شاهد برگشت سرمایه خواهید بود.

طبیعی است که نمی توان، سود معینی را برای تمامی گلخانه ها ذکر کرد زیرا میزان سود و درآمد گلخانه به مساحت گلخانه، نوع محصول کشت شده، نوع تجهیزات کنترلی، تراکم کشت محصول و ده ها عامل دیگر بستگی دارد.

محاسبه سود گلخانه به صورت دقیق و بی نقص، کار تخصصی و پیچیده ای است. محاسبه سود نیازمند دانش و تجربه ای است که تنها متعلق به نگارندگان متخصص طرح توجیهی احداث گلخانه می باشد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی گلخانه صیفی جات ⭐️ سال 1401 (PDF+WORD)

معرفی تجهیزات مورد نیاز و سیستم های گلخانه ای

طرح توجیهی احداث گلخانه بسته به نوع محصول کشت شده و مقیاس طرح، تجهیزات مورد نیاز را نیز معرفی می کند. برخی از تجهیزات گلخانه ای عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • سیستم های گرمایشی گلخانه (بویلر، کوره های گرم، جت هیتر دودکش دار، سیستم یونیت هیتر)
  • سیستم های تهویه هوا (فن سیرکوله، کرکره گلخانه ای، دریچه های گلخانه ای، درب بازکن اتوماتیک)
  • سیستم های روشنایی گلخانه (چراغ های گلخانه ای، لامپ های رشد گیاه، لامپ فلورسنت)
  • گلدان، تجهیزات کاشت و بستر کاشت بذر
  • سیستم های آبیاری (آبیاری قطره ای، سیستم های آب پاش، حصیرهای مویرگی)
  • سیستم تامین رطوبت یا مه پاش
  • تجهیزات حمل و نقل (انواع گاری و واگن کشش)
  • قفسه بندی و نیمکت های گلخانه
  • تجهیزات اندازه گیری کیفیت خاک
  • دماسنج گلخانه ای
  • کفپوش زهکشی شده گلخانه
  • تجهیزات کنترلی (مانیتور دما، ترموستات و …)
  • انژکتور تزریق کننده کود و سم
  • ژنراتور گاز مونوکسید کربن

[/tie_list]

آشنایی با انواع سازه گلخانه

گلخانه ها از لحاظ نوع و شکل سازه به مدل های زیر تقسیم بندی می شوند:

  • سازه گلخانه اسپانیایی: از متداول ترین سازه های گلخانه ای بوده و به شکل هندسی و گنبدی نوک تیز ساخته می شوند.
  • سازه گلخانه تونلی: این نوع سازه ها ارتفاع کوتاهی داشته و برای کشت سبزیجات و گل های زینتی به کار می روند.
  • سازه گلخانه فائو یا ایرانی: سازه های ایرانی از ساده ترین نوع گلخانه ها بوده و با دهانه های به هم پیوسته احداث می گردند. سازه های ایرانی در سه تیپ مختلف A، B و C ساخته شده و برای کشت صیفی جات، گل های شاخه بریده، گل های زینتی و کشت هیدروپونیک مناسب می باشند.

گلخانه صیفی جات - طرح فنی

بررسی توجیه پذیری اقتصادی احداث گلخانه

بررسی کارشناسان در طرح توجیهی احداث گلخانه، نشان دهنده توجیه پذیری اقتصادی طرح می باشد. تولید محصول در 12 ماه سال و کیفیت بالای محصول تولیدی منجر به سودآوری بالای طرح های سرمایه گذاری گلخانه می گردد.

در کشت گلخانه ای، عوامل طبیعی محیط کاملا کنترل شده اند، از این رو برداشت محصول بی نقص و مرغوب دست یافتنی می باشد. تنها پیاده سازی اصولی گلخانه، بررسی دانش فنی و انتخاب محصول مناسب برای کشت، کافی است تا سود شما را تضمین نماید.

مقایسه تعداد و ظرفیت گلخانه های ایران با سایر کشورهای منطقه از جمله ترکیه، نشان دهنده کافی نبودن گلخانه ها در ایران است. با توجه به کمبود منابع آب شیرین در کشور، افزایش تعداد واحدهای گلخانه ای برای رفع نیاز داخلی ضروری می باشد.

معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث گلخانه

از آن جا که گلخانه ها با مشخصات و مقیاس های گوناگون راه اندازی می شوند، سفارش طرح توجیهی اختصاصی برای این پروژه ها سودمند خواهد بود. طرح توجیهی احداث گلخانه به صورت انحصاری برای هر پروژه احداث گلخانه توسط کارشناسان سایت طرح فنی با سابقه 25 ساله تهیه می شود.

با سفارش طرح توجیهی اختصاصی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان نیز به شما تعلق خواهد گرفت. جلسه آنلاین برای پاسخگویی به سوالات سرمایه گذار در مورد امور اداری و بانکی برگزار می شود.

پروسه اخذ مجوز گلخانه، نحوه دریافت وام، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و مواردی از این دست در جلسه آنلاین توضیح داده می شوند.

5/5 - (15 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب