طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند نتایج مطالعات امکان سنجی و ارزیابی های فنی و مالی کارخانه قند بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. همانطور که مستحضر هستید، قند از مهم ترین محصولات شیرین غذایی است که نقش پررنگی در عادت های غذایی ایرانیان دارد.
به دلیل مصرف بالای نوشیدنی چای در ایران، به طبع قند نیز به وفور توسط ایرانیان به همراه چای مصرف می گردد. منشاء اصلی بسیاری از فرآورده های شیرین از جمله قند، چغندر قند یا نیشکر می باشد.ماده اولیه مورد نیاز در کارخانه های قند، بسته به مقیاس و نوع دستگاه ها می تواند، چغندر قند، نیشکر و یا شکر تولید شده توسط کارخانه های شکر باشد.
شکر پس از شربت گیری و طی فرایندهای گوناگون به قند کله و یا قند شکسته تبدیل می شود. به دلیل تقاضای بالایی که برای قند در ایران وجود دارد، تولید قند کله و قند شکسته از شکر، ارزش افزوده بالایی داشته و از بهترین طرح های سرمایه گذاری می باشد.
طرح توجیهی احداث کارخانه قند با هدف اخذ مجوز و وام
سرمایه گذاران برای احداث کارخانه قند باید اقدام به اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارت جهاد کشاورزی و معاونت غذا و دارو نمایند. سازمان های مربوطه برای اعطای مجوز به متقاضی، طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند را درخواست می کنند.
طرح توجیهی باید مطابق با ضوابط و دستورالعمل های سازمانی تهیه شده و حاوی اطلاعات به روز طرح باشد. سازمان های ذیربط پس از بررسی طرح توجیهی در صورت منطقی بودن طرح، مجوز کارخانه را صادر می نمایند.
احداث کارخانه قند نیازمند سرمایه و صرف هزینه های گوناگون است. از این رو بسیاری از سرمایه گذاران تمایل به اخذ تسهیلات از بانک ها دارند. بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز برای اعطای تسهیلات به متقاضی، طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند را درخواست می نمایند. توضیح این که هر کدام از بانک ها، طرح توجیهی با فرمت مخصوص به خود را پذیرش می نماید.
طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند چه دستاوردهایی دارد؟
طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند با هدف راهنمایی سرمایه گذار در مراحل مختلف طرح تهیه می شود. سرمایه گذار هر آن چه را که برای پیاده سازی و به سرانجام رساندن پروژه نیاز دارد، در طرح توجیهی خواهد یافت. طرح توجیهی، دانش فنی و عملیاتی پروژه را ارائه می دهد.
شاخص های مالی طرح از جمله سرمایه، هزینه ها و سود نیز در طرح توجیهی به وضوح مشخص می شوند. در ضمن بیزینس پلن احداث کارخانه قند، وضعیت عرضه و تقاضا و تحقیقات بازار پروژه را نیز شفاف سازی می نماید.
چرا باید در احداث کارخانه قند سرمایه گذاری کنیم؟
قند از محصولات پرتقاضا در کشور ما می باشد. ایران قدمتی دیرینه در صنعت قند و شکر داشته و صنعت تولید قند سال ها است که در کشور ما پابرجا است.
در گذشته قند به روش سنتی در کارگاه های قند و نبات تولید می گردید. اما هم اکنون کارخانه های مکانیزه قند با فناوری های مدرن، جایگزین کارگاه های سنتی شده اند. کارخانه های قند، سرعت بالاتری در تولید داشته و به تولید انبوه کله قند، قند شکسته و قند حبه می پردازند.
کارشناسان در طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند، وضعیت این کسب و کار را بررسی کرده و آن را از فرصت های سرمایه گذاری بهینه معرفی نموده اند. با کاهش واردات شکر در چند سال اخیر، قیمت قند و شکر تولیدی در ایران افزایش قابل توجهی داشته است. از این رو درآمد و سود کارخانه های قند و شکر نیز رشد قابل ملاحظه ای را در سال های اخیر نشان می دهد.
سرمایه اولیه برای احداث کارخانه قند
احداث کارخانه قند مستلزم خریداری تجهیزات و ماشین آلات و تامین زیرساخت های طرح است. سرمایه ثابت به خریداری تجهیزاتی چون مخازن شربت، مخازن پخت، دستگاه تولید کله قند و … اختصاص پیدا می کند.
کارخانه های قند به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. گروه اول کارخانه های بزرگی هستند که تولید قند را از نیشکر و چغندر قند انجام می دهند. احداث این کارخانه ها به سرمایه بیشتری نیاز دارد.
اما گروه دوم کارخانه هایی هستند که از شکر تولید شده توسط کارخانه های شکر استفاده کرده و قند کله و قند شکسته تولید می کنند. کارخانه های گروه دوم با سرمایه کمتر نیز قابل راه اندازی می باشند. طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند، میزان سرمایه را با توجه مشخصات و مقیاس طرح مشخص می نماید.
برآورد هزینه های احداث کارخانه قند
هزینه های احداث کارخانه قند به دو دسته هزینه های ثابت و متغیر تقسیم بندی می شوند. هزینه زمین، هزینه ساخت سوله و محوطه سازی، هزینه راه اندازی تاسیسات از جمله هزینه های ثابت طرح هستند. همچنین هزینه نیروی انسانی، هزینه حامل های انرژی، هزینه حمل و نقل، هزینه نگهداری ماشین آلات نیز از جمله هزینه های متغیر طرح می باشند.
طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند، تمامی هزینه ها را به دقت لیست کرده و معین می کند. هزینه ها در طرح توجیهی با استعلام قیمت و لحاظ کردن قیمت های روز محاسبه می شوند تا طرح، قابلیت اجرایی شدن داشته باشد.
تخمین سود کارخانه قند
طبق بررسی های کارشناسان، کارخانه های قند حاشیه سود بالایی دارند. کوتاه بودن مدت زمان برگشت سرمایه نیز از مزایای این کسب و کار است. دوره بازگشت سرمایه در این طرح، حدود 1.5 سال تخمین زده شده است. نرخ بازده داخلی نیز برای کارخانه تولید قند از شکر، 74 درصد برآورد گردیده است که منجر به جذابیت سرمایه گذاری در این بخش می گردد.
شایان ذکر است که ارقام بالا به صورت تقریبی هستند و محاسبه دقیق سود باید با توجه ظرفیت و مشخصات طرح انجام شود. طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند، سود خالص و سایر فاکتورهای مربوط به سود را به صورت تخصصی و دقیق محاسبه می نماید.
آشنایی با مراحل تولید کله قند
طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند، سرمایه گذاران را با طریقه تولید قند در کارخانه نیز آشنا می کند. تولید کله قند در کارخانه ها به دو روش انجام می گردد. روش اول، روش قالب و پرس است که برای تولید کله قند هایی با اندازه کوچک مناسب تر است. روش دوم نیز روش تبلور می باشد.
تولید کله قند به روش پرسی طی مراحل زیر انجام می گردد:
[tie_list type=”plus”]
- آسیاب کریستال های شکر
- میکس شکر و آب و تولید شربت
- انتقال شربت به مخزن دستگاه پرس کله قند اتوماتیک
- تولید کله قند با فشار هیدرولیک
[/tie_list]
مراحل تولید کله قند با روش تبلور نیز به صورت زیر است:
[tie_list type=”checklist”]
- تولید شربت
- تصفیه شربت با عبور از فیلترهای مخصوص
- رنگبری شربت و حذف مولکول های رنگی آن
- تغلیظ شربت
- انتقال شربت غلیظ به قالب
- افزودن کاتالیزور برای خروج آب از قند
- خشک کردن کله قند در گرمخانه
[/tie_list]
مراحل تولید قند شکسته
تولید قند شکسته در کارخانه از کله قند و پس از خشک شدن کامل آن انجام می گیرد. کله قند توسط دستگاه قندشکن صنعتی برش داده شده و توسط گیوتین به قند شکسته با ابعاد تقریبی 1 در 1 تا 1.5 در 1.5 تبدیل می شود.
برخی از کارخانه های قند، همزمان به بسته بندی قند شکسته نیز مشغول بوده و مجهز به دستگاه های بسته بندی می باشند. قند شکسته توسط دستگاه های توزین دار در کیسه های بسته بندی قرار گرفته و در نهایت فرآیند بسته بندی توسط دستگاه دوخت کامل می شود.
معرفی تجهیزات مورد نیاز کارخانه قند
طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند در راستای ارائه دانش فنی پروژه و کمک به عملیاتی شدن طرح، تجهیزات مورد نیاز را نیز معرفی می نماید. برخی از تجهیزات و دستگاه های کارخانه قند عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه آسیاب صنعتی شکر
- مخزن میکسردار
- دستگاه پرس کله قند
- قالب های کله قند
- آسیاب خلال
- دستگاه دیفوزیون
- دستگاه غلیظ کننده
- گرمخانه
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی احداث کارخانه قند
به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی احداث کارخانه قند، این طرح از لحاظ اقتصادی کاملا توجیه پذیر است. چرا که از بازار مصرف عالی برخوردار بوده و زود بازده است. در ضمن با توجه به قدمتی که کشورمان در تولید قند دارد، فناوری تولید در کارخانه قند به آسانی در دسترس بوده و بسیاری از ماشین آلات مورد نیاز از داخل کشور قابل خریداری می باشند.
امکان راه اندازی کارخانه قند با سرمایه های کم تا زیاد نیز از مزایای این طرح می باشد. به طور کلی می توان گفت، احداث کارخانه قند از سرمایه گذاری های کم ریسک و پربازده خواهد بود.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه قند
طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه قند، طرحی منحصر به فرد است که توسط متخصصین سایت طرح فنی برای هر پروژه تهیه می گردد. نگارندگان طرح توجیهی دارای سابقه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری و بانکی بوده و از مشاوران اعتباری می باشند. کارشناسان سایت طرح فنی، طرح توجیهی احداث کارخانه تولید قند را برای اخذ مجوز و وام نگارش می کنند.
طرح توجیهی اختصاصی با دو امتیاز ویژه تقدیم شما می گردد. 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار از امتیازات سفارش طرح توجیهی اختصاصی هستند. جلسه آنلاین رایگان با هدف ارائه اطلاعات مفید در زمینه های اداری و بانکی تشکیل می گردد.
کارشناسان ما در این جلسه پاسخگوی سوالات شما در زمینه پروسه اخذ مجوز کارخانه، مراحل دریافت تسهیلات، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و سایر مسائل اداری و بانکی خواهند بود.
2 پاسخ
باسلام خدمت جناب حاجیپور —ما شرکتی در زمینه تولید نبات هستیم و قصد داریم که کارخانه ای در زمینه تولید قند هم راه اندازی کنیم در حال اخذ مجوز هستیم لطفا در جهت تهیه طرح توجیهی ما را راهنمایی کنید
سلام جناب مرادی لطفا با این شماره تماس بگیرید درخدمتتون هستیم 09120039088