طرح توجیهی تولید دستکش کارگری ⭐️ سال 1401 فایل (PDF+WORD)

طرح توجیهی دستکش کارگری - طرح فنی

فهرست مطالب

شاید با شنیدن نام کارگر اول از همه به یاد دستان پینه‌بسته‌ی این قشر زحمت‌کش و مفید جامعه بیفتیم. واقعیت این است که شغل کارگری می‌تواند بدن را در معرض مخاطرات و آسیبهای جدی قرار دهد. از آنجایی که بیشتر کارها با دست انجام می‌شود پس دست کارگرها در معرض انواع آسیبها قرار دارد. دستکشهایی که برای محافظت دستها حین کار پوشیده می‌شوند به دستکشهای کارگری یا دستکشهای ایمنی معروف هستند.

انواع دستکش کارگری بر حسب کاربرد

همانطور که گفته شد، دستکشها برای محافظت دستها از انواع خطرات به کار می‌روند. بر حسب این که دستکشهای کارگری دست را از چه نوع مخاطره‌ای محافظت می‌کنند انواع مختلفی از این دستکشها تولید می‌شود.

گرما و دمای بالا

یکی از مواردی که سلامتی پوست دست را تهدید می‌کند، دمای بالاست. در خیلی از مشاغل کارگرها با اجسامی با دمای بالا سر و کار دارند. مثلا در صنایعی که با شیشه و یا فلز گداخته در ارتباطند نداشتن دستکش مناسب ممکن است سوختگی‌های شدیدی را رقم بزند. دستکش‌های عایق گرمایی باعث محافظت پوست دست در مقابل گرما و دمای بالا می‌شوند.

این دستکش‌ها انواع مختلفی دارند. مثلا در بعضی از آنها روکش عایق حرارت است اما در برخی دیگر روکش فلزی بوده و لایه‌ی زیرین آن عایق حرارت است بنابراین از دیدن دستکش‌های آلومینیومی عایق حرارت نباید تعجب کرد.

دستکش مخصوص مواد شیمیایی

مواد شیمیایی می‌توانند اثرات مختلفی بر روی سلامتی داشته باشند. بعضی از آنها مثل اسیدها و بازهای قوی، سلامت پوست را به مخاطره می‌اندازند. بعضی از آنها به تدریج جذب بدن شده و باعث ایجاد مسمومیت می‌شوند. بدون شک برای کار در کارخانه‌ها و جاهایی که احتمال آلودگی پوست با مواد شیمیایی وجود دارد استفاده از دستکشهای ایمنی مخصوص ضروری است.

دستکش‌های ایمنی مقاوم در برابر مواد شیمیایی طیف گسترده‌ای از دستکش‌ها را تشکیل داده و بسیار متنوع هستند. همچنین این دستکش‌ها در طیف گسترده‌ای از قیمت‌ها عرضه می‌شوند. از دستکش‌های لاتکس ارزان‌قیمت گرفته تا دستکش‌های بوتیل گران‌قیمت همه و همه جزء انواع مختلف این دستکش‌ها هستند.

تولید دستکش کارگری -طرح فنی

دستکش ضد نور آفتاب

نور آفتاب باعث سوختگی پوست می‌شود. قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض نور آفتاب می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان پوست را بالا ببرد. استفاده از دستکشهای ضد نور آفتاب برای مشاغلی مثل رانندگی و کشاورزی ضروری است. دستکش‌های ضد آفتاب باید چند خصوصیت داشته باشند.

یکی این که مواد تشکیل دهنده‌ی آنها طوری باشد که نور و حرارت آفتاب را جذب نکند.

دوم رنگ آنهاست که باید روشن باشد تا نور آفتاب را جذب نکرده و گرم نشود. سوم آنکه باید جنس آنها به گونه‌ای باشد که باعث تعریق پوست دست نگردد. معمولا دستکش‌های نخی روشن برای این کار به کار می‌روند.

اصطکاک دستکش

تماس مدام پوست با بعضی ابزار ممکن است در دراز مدت باعث ایجاد اصطکاک و آسیب‌دیدگی پوست و زدن تاول شود. مثلا در کشاورزی یا کارهای ساختمانی تماس مکرر پوست دست با چوب بیل می‌تواند به پوست دست آسیب برساند و بهتر است از دستکش استفاده شود.

این دستکش‌ها هم باید متخلخل باشند تا هوا به پوست دست برسد. استفاده از دستکش‌های پلاستیکی برای این کار توصیه نمی‌شود.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس ⭐️ سال 1401 (pdf+word)

دستکش ضخیم مخصوص کار سنگین

در مشاغل ساختمانی یا در انبارها همیشه امکان بریدن و له شدن پوست دست توسط آجر و سنگ یا کالاهای موجود در انبار وجود دارد. اگر از دستکش مناسب این کارها استفاده شود موارد آسیب‌دیدگی کاهش خواهند یافت.

این دستکش‌ها از موادی ساخته می‌شوند که در برابر بریدگی و له‌شدن مقاومند. معمولا این دستکش‌ها از چرم‌های ضخیم و مقاوم یا مواد پلاستیکی و پلیمری با ضخامت زیاد ساخته می‌شند.

انواع دستکش کارگری از نظر جنس

باتوجه به مواردی که ذکر شد دستکش‌های کارگری انواع مختلفی دارند. بسته به این که دست را از چه نوع خطری محافظت کنند، دستکش‌های مختلفی ساخته می‌شوند. مثلا دستکش‌هایی که برای کار با مواد شیمیایی از آنها استفاده می‌شود با دستکشهای برق‌کاری فرق دارند.

همچنین خود هرکدام از این دستکش‌ها انواع مختلفی دارند. مثلا برای کار با مواد شیمیایی چند نوع دستکش ساخته می‌شود.

دستکش‌های مقاوم به مواد شیمیایی:

دستکش لاتکس

این دستکش‌ها به دستکش‌های پلاستیک طبیعی هم معروف هستند. دستکش‌های لاتکس از ارزانترین دستکش‌هایی هستند که برای محافظت پوست از گزند مواد شیمیایی ساخته می‌شوند. این دستکش‌ها بیشتر در جاهایی اتفاده می‌شوند که مواد شیمیایی در دسترس خیلی خطرناک نیستند زیرا مقاومت این دستکشها در برابر مواد شیمیایی خیلی نیست.

برای همین از آنها بیشتر در کارخانه‌های دارویی، داروخانه‌ها، بیمارستانها و مراکز بهداشتی و کارخانه‌های صنایع غذایی استفاده می‌شود.

دستکش پی‌وی‌سی

این دستکش هم جزء دستکش‌های نسبتا ارزان طبقه‌بندی می‌شود. دستکشی که هم دستها را از گزند مواد شیمیایی محافظت می‌کند و هم در برابربریدگی و خراش مقاوم است. این دستکشها را در بازار به اسم دستکشهای پلاستیکی می‌شناسند.

تولید انواع دستکش - طرح فنی

دستکش نئوپرن

این دستکش یکی از انواع خوب دستکش برای محافظتِ پوستِ دست در برابرِ مواد شیمیایی است. این دستکش از مواد پلیمری ساخته شده و در برابر بسیاری از اسیدها و مواد شیمیایی مقاوم است.خوبی این دستکش این است که علاوه بر مقاوم بودن به مواد شیمیایی مانع از تحرک دست و انجام کارهای ظریف نمی‌شود و از این جهت بسیار پرکاربرد است.

دستکش نیتریل

این دستکش هم جزء دستکش‌های مقاوم به مواد شیمیایی است. دستکش نیتریل هم ججزء دستکش‌هاس نسبتا ارزان تلقی می‌شود ولی قیمت آن از دستکش لاتکس بیشتر است. از این دسکش در کارنجات تولید مواد شیمیایی زیاد استفاده می‌شود.

دستکش بوتیل

دستکشی بسیار عالی و در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم است. ولی باید توجه کنید که قیمت این دستکش زیاد است.

دستکش ویتون

این دستکش بهترین دستکش مقاوم در برار مواد شیمیایی است و البته گرانقیمت‌ترین دستکش از این نوع است.

دستکش‌های برق‌کاری:

این دستکش‌ها هم خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. این دستکش‌ها از دو منظر قابل بررسی هستند. اول از نظر مقاومت در برابر مواد شیمیایی و ضربه و بریدن و اسیدها. این موضوع بسیار مهم است زیرا در صورت آسیب دیدن دستکش ممکن است برق‌کار دچار برق‌گرفتگی شود.

دومین نته‌ی مهم میزان عایق بودن دستکش‌ها و مقاومت آنها در برابر ولتاژهای مختلف است که این هم ویژگی بسیار مهمی است. دستکش‌های برق‌کاری از نظر ویژگی اول به پنج کلاس و از نظر ویژگی دوم به شش کلاس مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند.

جنس این دستکش‌ها هم مانند دستکش‌های شیمیایی از مواد پلی‌مری است. البته الیاف پنبه‌ای هم در ساخت این دستکش‌ها به کار می‌روند تا دستها داخل آنها عرق نکنند.

دستکش‌های عایق گرما

مشخص است که این دستکش‌ها برای محافظت دستها در برابر دماهای بالا به کار می‎روند. این دستکش‌ها انواع مختلفی دارند و ممکن است از الیاف نسوز، رشته‌های کولار و نیز چرم و بعضی مواد دیگر نظیر آلومینیوم ساخته شده باشند.

این دستکش‌ها نیز کلاس‌های مختلفی دارند و بر حسب حداکثر دمایی که دربرابر آن مقاوم هستند درجه بندی می‌شوند. هرچه مقاومت دستکش در برابر دما بالاتر باشد یعنی دمایی که دستکش در آن آسیب‌پذیر می‌شود، بالاتر است و طبیعتا قیمت دستکش بیشر خواهد بود.

دستکش‌های ضد برش

این دستکش‌ها برای کسانی که در کار خود با اجسام تیز سر و کار دارند و خطر بریدگی دستهایشان را تهدید می‌کند مناسب هستند. این دستکش‌ها معمولا از چرم‌های مقاوم و یا الیاف پنبه‌ای با روکش فلزی ساخته می‌شوند. اگر این دستکش‌ها چرمی باشند ضخامت آنها زیاد است. دستکش‌هایی که دارای روکش فلزی معمولا ضخامت کمتری دارند.

دستکش‌های جوشکاری:

دستکش‌های جوشکاری هم اغلب چرمی بوده و از چرم حیوانات مختلفی تهیه می‌شوند. این دستکش‌ها دستها را از خطر سوختگی با جرقه‌های ناشی از جوشکاری محافظت می‌کنند.البته الزاما همه‌ی دستکش‌های جوشکاری چرمی نیستند و بعضی از آنها از مواد پلیمری ساخته می‌شوند.

دستکش‌های پزشکی:

این دستکش‌ها معمولا از مواد پلیمری و پلاستیکی ساخته شده و اکثرا آنتی باکتریال هستند. دستکش جراحی یکی از انواع مهم این دستکش‌هاست. دستکش‌های جراحی باید آنتی‌باکتریال بوده و در مقابل بریدگی مقاوم باشند.

بریده شدن این دستکش‌ها حین عمل با تیغ جراحی ممکن است جراحان، ممتخصصین بیهوشی و تکنیسین‌های اتاق عمل را در معرض بیماری‌های مختلف قرار دهد. علاوه بر مقاومت در برابر بریدگی، این دستکش‌ها باید سبک و منعطف باشند و مانع تحرک و آزادی عمل جراح نشوند.

مراحل تولید دستکش کارگری

برای اقدام به تولید دستکش‌های ایمنی ابتدا باید نوع دستکش تولیدی مشخص شود. هر خط تولید قابلیت تولید بعضی از انواع دستکش را دارد. چون این دستکش‌ها انواع زیادی دارند مشخصات طرح توجیهی برای آنها با هم فرق می‌کند.

خط‌های تولید دستکش‌های پلاستیکی و پلیمری اغلب شبیه هم بوده و قابلیت تولید انواع مختلف این دستکش‌ها را دارند.

مراحل تولید دستکش

غوطه‌ور کردن پوسته‌ی دستکش

به طورکلی اکثر دستکش‌های پلاستیکی با این روش ساخته می‌شوند. در مرحله‌ی اول پوسته‌های دستکش‌ها وارد محلولی از آب و بعضی مواد شیمیایی خاص می‌شوند. در این مرحله پوسته‌ها مدتی در این محلول خیسانده می‌شوند.

آب‌گیری و خشک کردن

در این مرحله از پوسته‌های دستکش آب‌زدایی می‌شود. بعد از آن دستکش‌ها را خشک می‌کنند.

پخت دستکش:

در این مرحله از تولید عملیات پخت انجام می‌شود یعنی با استفاده از حرارت دستکش‌ها را شکل می‌دهند.

روکش دهی

در این مرحله کار روکش‌دهی به دستکش‌ها انجام می‌شود. ممکن است دستکش‌ها چند لایه روکش داشته باشند که به طور متوالی فرآیند روکش‌دهی روی آنها انجام می‌شود. البته آنها ابتدا بعد از روکش دهی خشک شده و بعد پخته می‌شوند و بعد روکش‌دهی مجدد در صورت نیاز انجام خواهد گرفت.

خشک کردن و پخت و خنک کردن

در این مرحله دستکش‌ها خشک شده و با ایجاد حرارات عملیات پخت انجام بر رویشان انجام می‌گردد تا آماده شوند. بعد خنک شده و آماده‌ی بسته بندی می‌شوند.

مراحل اضافی

ممکن است دستکش‌ها به کارهایی اضافی مثل استفاده از الیاف پنبه‌ای در لایه‌های درونی نیاز داشته باشند. در این صورت این کارها نیز به مراحل تولید اضافه می‌شوند.

دستگاه‌های مورد نیاز

اگرچه خطوط مختلف تولید دستکش ممکن است به دستگاه‌های مختلفی نیاز داشته باشند، اما با توجه به آنچه در مورد دستکش‌های پلاستیکی و پلیمری گفتیم خط تولید این دستکشها عمدتا از دستگاه‌های مشابهی تشکیل شده است.

برای تولید این دستکشها به دستگاه‌ها و ماشین‌آلاتی مثل انواع پمپها، برنر، نوار نقاله، هند مولد، خط اتومات و برخی دستگاه‌های دیگر نیاز است.

مواد اولیه برای شروع

مواد اولیه‌ی دستکشها به طور عمومی عبارتند از: پوسته‌ی دستکش، مواد شیمیایی و پلیمری، مواد افزودنی، مواد تشکیل دهنده‌ی روکش، الیاف مورد نیاز برای داخل دستکش و غیره

نیروی انسانی برای کارگاه تولیدی

از آنجا که بخش بزرگی از خط تولید در این کارخانجات اتومات است به نیروی انسانی کمی برای تولید نیاز است. گرچه تعداد نیروی انسانی به عوام مختلفی از جمله ظرفیت خط تولید بستگی دارد اما به طور متوسط تعداد نیروی انسانی برای خط تولید این کارخانجات زیر پانزده نفر است.

بازار تولیدکنندگان دستکش

بازار دستکش‌های کارگری بازار جذابی است. این مساله چند علت دارد. یکی از آنها تنوع محصولات است که بسیار بالاست. طبیعی است وقتی تنوع محصولات بالا باشد در بسیاری از محصولات ممکن است رقابتی برای تولید وجود نداشته باشد و همین مساله جذابیت بازار را زیاد می‌کند.

از سوی دیگر تعداد تولید کنندگان دستکش ایمنی در ایران نسبت به تقاضای انواع مختلف این محصول زیاد نیستند. انواع خارجی نیز با توجه به نرخ ارز و تحریم‌ها در بازار کمتر یافت می‌شوند و قیمتهای بالایی دارند. آنهایی که قیمت کمی دارند نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند.

همین باعث می‌شود فروش این محصولات نسبتا راحت باشد. تقاضای زیاد، رقابت کم، هزینه‌های نسبتا کم تولید و سود زیاد تولید این محصول را بسیار جذاب کرده‌اند.

سرمایه موردنیاز برای شروع

سرمایه‌ی مورد نیاز برای تولید این محصولات به انواع آها و نوع خط تولید بستگی دارد. ممکن است برای ایجاد یک کارگاه ساده برای تولید نوعی دستکش کارگری تنها به دویست میلیون تومان برای خرید دستگاه نیاز داشته باشید ولی برای راه‌اندازی خط تولید نسبتا مجهز به بین چهار تا شش میلیارد تومان نیازمندید.

نتیجه‌گیری:

تولید دستکش کارگری در ایران با توجه به میزان زیاد تقاضا و سود بالا کار پرسودی بوده و سرمایه‌ی اولیه‌ی شما را در زمانی کمتر از یک سال برمی‌گرداند. برای ورود به این بازار، ابدا باید بازار هدف را مشخص کرده و بر روی محصول مورد نظر خود تمرکز کنید و طرح توجیهی خاص آن محصول را مطالعه نمایید.

تولید دستکش‌های کارگری کاری پرسود است که با ورود با برنامه و فکر شده به آن می‌شود به کسب سودهای بسیار خوب و داشتن کسب و کاری موفق امید داشت.

دستکش کارگری

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

یک پاسخ

  1. سلام خسته نباشید
    بهترین ماده پلیمری برای شروع کا برای دستکش کارگری کف دار چه ماده میتواند باشد.که مقرون به صرفه و وجدانی باشد.
    ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب