کشاورزیمقالات آموزشی

طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان بروزرسانی سال 99 pdf

سود کاشت گل گاوزبان چقدر است؟

طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان ، می‌تواند زمینه‌های ورود شما به صنعت گیاهان دارویی – درمانی را فراهم کند. از این رو اگر کارآفرین هستید و از اینکه وارد این کسب و کار شوید، تردید دارید، این مقاله می‌تواند ابهامات و تردیدهای شما را برطرف کند، سود حاصل از کاشت گل گاوزبان بسیار قابل توجه است. این بستگی به وسعت زیر کشت شما دارد از این رو در کاشت گیاه در هر 1000 متر به صورت سالیانه می‌توانید 25 میلیون تومان سود به دست آورید، که این مقدار از سود نشان می‌دهد که پرورش گل گاوزبان از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار است.

طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان

اگر قصد کاشت این گیاه را دارید باید طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان را تدوین کنید. البته برای اینکه طرح شما از قابلیت دفاع برخوردار باشید باید با اصول اولیه پرورش این گیاه آشنا شوید که در ادامه جزئیات دقیق‌تری در اختیارتان قرار می‌دهیم.

طرح توجیهی گل گاوزبان شامل چه مواردی است؟

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • میزان سود پیش بینی شده
  • دوره برگشت سرمایه
  • تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • هزینه های جاری
  • هزینه آب مصرفی
  • هزینه استخدام نگهبان
  • هزینه خرید بذر
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • برآورد گردش سرمایه
  • برآورد سود ویژه و ناویژه
  • میزان سود در سال اول
  • میزان سود سالیانه
  • ماشین آلات موردنیاز

گذراندن دوره‌های آموزشی

کاشت گل گاوزبان باید با دانشقبلی همراه باشد، افراد زیادی بودند که بدون اطلاعات مورد نیاز شروع به کاشت این گیاه کردند، این مهم باعث شد تا آن‌ها زمان و سرمایه خود را از دست بدهند. به همین منظور دوره‌های آموزشی رایگانی وجود دارد که اصول اولیه و مهم برای کاشت گل گاوزبان را در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌توانید در بخش ترویج جهاد کشاورزی و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، این آموزش‌ها را بگذرانید. با گذراندن این دوره‌های سه ماهه می‌توانید مدرک معتبری دریافت کنید. این مدرک در اخذ مجوز و دریافت تسهیلات به شما کمک می‌کند.

مهم‌ترین هزینه‌های شروع طرح

راه اندازی هر کسب و کاری نیازمند پرداخت هزینه‌های قابل توجهی است، در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید به هزینه‌های خرید زمین، خرید به روزترین سیستم‌های آبیاری، تأسیسات و ساختمان اداری، ماشین‌آلات «حمل و نقل، شخم زدن و ارسال آن به بازارهای هدف»، هزینه‌های قبل از اجرای پروژه«مجوزها، دریافت مشاوره و گذراندن دوره‌های آموزشی»، توجه ویژه داشته باشید.

نکته 1:«در صورتی که در فراهم کردن بودجه مورد نظر خود با مشکل مواجه هستید، سازمان جهاد کشاورزی برای افرادی که در زمینه کاشت گل گاوزبان فعالیت می‌کنند، تسهیلاتی را در نظر گرفته است. این سازمان وامی با مبلغ 55 میلیون ریال اعطا می‌کند که می‌توانید از آن استفاده کنید»

هزینه شروع به کار برای کاشت گل گاوزبان

حقیقتاً این مهم به میزان وسعت زیر کشت شما بستگی دارد، برخی از افرد در حیاط منزل خود، برخی در زمین‌های کوچک و برخی دیگر در مزارع بزرگ اقدام به کاشت این گیاه می‌کنند. از این رو سرمایه اولیه برای این کار متغیر است، در صورتی که فعالیت شما محدود است می‌توانید از 40 تا 50 میلیون تومان کار خود را آغاز کنید و اگر قصد دارید بزرگترین تولید کننده گل گاوزبان در کشور باشید، باید سرمایه‌ای بالغ بر 500 تا 800 میلیون تومان را در نظر بگیرید.

اقلیم مناسب برای کاشت گل گاوزبان بسیار مهم است
اقلیم کاشت گل گاوزبان

بررسی اقلیم مورد نظر برای کاشت

در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید اقلیم منطقه مورد نظر خود را مورد بررسی قرار دهید. این گیاه مختص مناطق کوهستانی و سردسیر است، از این رو اگر در این استان‌ها قرار دارید، کاشت و پرورش این گیاه می‌تواند از توجیه خوبی برخوردار باشد، گل گاوزبان در فصل بهار و تابستان در همان مناطق سردسیر می‌تواند به خوبی رشد کند. البته اگر در شهرهای گرم و خشک ایران هستید، باید شرایط گلخانه‌ای را برای پرورش گل گاوزبان در نظر بگیرید، در این صورت باید به مواردی چون دما، رطوبت، آب و نور آن دقت کنید و سایر فاکتورهای مهم در کاشت گلخانه‌ای را در نظر بگیرید.

اهمیت کاشت گل گاوزبان

با گذشت زمان و پیشرفت جوامع، انسان‌ها کمتر از گذشته از آرامش برخوردار هستند به همین دلیل از روش‌های مختلفی برای رسیدن به این مهم استفاده می‌کنند، مصرف گیاهان دارویی، یکی از روش‌های رایج برای افزایش تمرکز و ریلکس کردن است، گل گاوزبان در بین ایرانیان از محبوبیت خاصی برخوردار است. در جنگ‌ها نیز سربازان برای به دست آوردن شجاعت و رسیدن به آرامش از این گیاه استفاده می‌کردند. البته در حال حاضر این گیاه به صورت خودرو در مناطق شمالی کشور، مناطق سردسیر و نیمه سردسیر، رشد می‌کند.

خواص ویژه گل گاوزبان

برای کاشت و پرورش گیاهان دارویی باید به رایج‌ بودن و مقبولیت آن در نزد عموم مردم، توجه داشته باشید از آنجایی که گل گاوزبان یک گیاه دارویی بسیار قدیمی است و مردم با آن به خوبی آشنا هستند، باید در طرح توجیهی خود از خواص ویژه آن برای سلامتی، توضیح دهید.

  1. یکی از قوی‌ترین تقویت کننده‌های اعصاب است و در عین حال باعث نشاط در افراد می‌شود.
  2. افرادی که از اختلال حواس رنج می‌برند، این گیاه می‌تواند تمرکز آن‌ها را بالا ببرد.
  3. سودا را تنظیم می‌کند و باعث خنثی شدن بالا زدگی طبع افراد می‌گردد.
  4. دارای ویتامین‌ها و عناصر مفید است، از این رو به سلامت افراد کمک می‌کند.

نکته 2: «استان‌های مازندران، گیلان، قزوین، کرمان، اردبیل، خراسان رضوی، گلستان، لرستان و مرکزی، از نظر اقلیمی زمینه‌های لازم برای کاشت گل گاوزبان را دارند»

تهیه زمین مناسب برای کاشت گل گاوزبان

اگر می‌خواهید که گل گاوزبان شما به خوبی رشد کند، باید زمین مناسبی برای آن در نظر بگیرید. زمین شما باید در منطقه معتدل و با رطوبت مناسب قرار داشته باشد. این گیاه به نور خورشید بسیار زیاد نیاز ندارد. به همین دلیل زمین‌های مناطق شمالی کشور برای کاشت آن مناسب است، به دو روش می‌توانید زمین مناسب را تهیه کنید. یا خودتان آن را بخرید و یا به صورت بلندمدت آن را اجرا کنید. قبل اینکه به کاشت گل گاوزبان بپردازید، باید بسترهای لازم برای کاشت گیاه را فراهم کنید. از جمله:

  1. خاک را سله کشی کنید.
  2. بستر خاک شما باید نرم باشد.
  3. زمین مورد نظر را به خوبی شخم بزنید.
  4. برای تقویت خاک از کود حیوانی و کمپوست استفاده کنید.
پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی گل محمدی سال 99 به همراه فایل pdf و doc

اهمیت به زمان کاشت گیاه

در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید زمان کاشت آن را تعیین کنید و به دقت مورد بررسی قرار دهید. اگر بدون در نظر گرفتن این مهم در هر فصلی که دوست داشتید، گیاه را بکارید، عمل نخواهد کرد و محصولی به دست نخواهید آورید. زمان دقیق کاشت آن بسته به میزان سردسیری منطقه مورد نظر شما در اواسط بهار و یا اواسط پاییز است.

کاشت گل گاوزبان در ایران نیاز بازار است، برای اطلاعات بیشتر طرح توجیهی را مطالعه کنید.
گل گاوزبان

تعیین دقیق روش‌های کشت گل گاوزبان

در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید مشخص کنید که قرار است گیاه مورد نظر را به چه صورتی به زیر کشت ببرید. برخی بذر آن را می‌کارند و برخی دیگر با خرید نشاء، کشت گیاه را آغاز می‌کنند. کاشت نشاء آسانتر است و می‌توانید سریع‌تر به محصول مورد نظر برسید. در هر دو روش برای خرید بذر و نشاء، نیاز به پرداخت هزینه‌های زیادی ندارید.

نکته 3: «زمانی که می‌خواهید از بازار نشاء گل گاوزبان را خریداری کنید به کیفیت و سالم بودن آن دقت داشته باشید. در صورتی که آن‌ها آلودگی داشته باشند، امکان دارد که زمین شما به قارچ، کپک و سایر عوامل آلوده شود».

تأمین آب مناسب برای گیاه

اگر مزرعه پرورش گل گاوزبان شما در مناطقی باشد که باران به اندازی کافی می‌بارد، نیازی به آبیاری ندارید. اما در مناطق دیگر در صورتی که زمینه‌های کشت فراهم بود، باید با قبل از گل دهی هر سه روز یکبار و بعد از گل دهی یک بار در ماه، به آبیاری گیاه بپردازید.

برداشت گل گاوزبان

در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید به زمان و نحوه برداشت گیاه توجه داشته باشید. بهترین زمان آن اواسط بهار و اواسط تابستان است. البته برای برداشت گیاه باید از افراد خِبره استفاده کنید و مواظب باشید که نباید غنچه‌های گیاه چیده شوند، از سوی دیگر گل گاوزبان برای محافظت از خود خارهای زیادی دارد، از این رو باید از دستکش‌های مخصوصی برای این کار استفاده کنید. توجه داشته باشید که گل‌ها به صورت کامل باز شده باشند.

مراقبت از گل گاوزبان‌های چیده شده

یکی از موضوعات مهمی که در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید به آن توجه داشته باشیم، مراقبت از گل‌های چیده شده است وقتی گل‌ها را می‌چینید باید به مدت 24 ساعت آن‌ها را در فضای باز بگذارید تا به خوبی خشک شوند، وقتی گل گاوزبان‌ها خشک شدند، باید برای بسته‌بندی آن ظروف و یا پاکت‌های مناسبی را تهیه کنید، البته اگر گل گاوزبان‌های تازه را در پاکت قرار دهید، کیفت خود را بهتر حفظ می‌کنند.

شناسایی آفت‌های گل گاوزبان

برای اینکه بتوانید در کاشت و پرورش گل گاوزبان به خوبی فعالیت کنید، باید اطلاعات دقیقی از آفت‌های این گیاه داشته باشید. یکی از شایع‌ترین آفت‌های گل گاوزبان «کرم برگ خار» است، این کرم وقتی کشاورز در حال برداشت گیاه است می‌تواند بیشترین آسیب را وارد سازد، البته از آنجایی که این گیاه خاصیت دارویی دارد، باید تا جایی که می‌توانید از سموم شیمیایی استفاده نکنید. این کار ضمن کمک به محیط زیست، از نفوذ مواد شیمیایی به داخل خاک نیز جلوگیری خواهد کرد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی کشت زعفران pdf سال 99 به همراه نکات کلیدی

روش‌های مبارزه با آفت‌های گل گاوزبان

  • زمانی که می‌خواهید گیاه را آبیاری کنید، روی برگ‌های آن آب نریزید.
  • سعی کنید برگ‌های گیاه را با دست بچینید.
  • در صورت تشخیص کارشناس، بهتر است کمی گوگرد و آب تنباکو به گیاه بدهید تا از آفت‌ها در امان باشد.

نکته 4: «خشکسالی و بارندگی بیش از حد، سیل و بلایای طبیعی از جمله عوامل دیگر از بین رفتن گیاه محسوب می‌شود. به همین دلیل باید در انتخاب محل زمین و اقلیم آن توجه کنید»

بازاریابی محصولات گل گاوزبان

برای اینکه طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان شما از قابلیت دفاع خوبی برخوردار باشد، باید مشخص کنید که قرار است محصولات تولیدی را به چه بازارهایی به فروش برسانید. از جمله بزرگترین خریداران گل گاوزبان در ایران، عطاری‌ها هستند، می‌تواند گیاهان چیده و خشک شده را به صورت عمده به عطاری‌ها بفروشید، از سوی دیگر از این گیاه عرقی به نام عرق گل گاوزبان نیز تولید می‌شود، که خریداران این محصول نیز عطاری‌ها هستند، همچنین روغن آن نیز خاصیت درمانی فوق العاده‌ای دارد، که می‌توانید با تولید آن بخشی از نیاز بازار را برطرف کنید، البته در صورتی که مشکل مالی ندارید، می‌توانید با تأسیس یک عطاری بزرگ، به صورت اینترنتی و حضوری، محصولات خود را به فروش برسانید و سود خوبی به دست آورید.

کشت گل گاوزبان در ایران
گل گاوزبان

استخدام نیروهای انسانی

یکی از موضوعات مهمی که در طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان باید به آن توجه کنید، استخدام نیرو‌های انسانی است. این نکته مهم را دست کم نگیرید. نمی‌توانید همه کارها را به تنهایی انجام دهید، برای بخش کاشت، داشت و برداشت گیاه باید نیروهای انسانی را استخدام کنید و برای این مهم بودجه‌ای جداگانه در نظر بگیرید، همچنین برای مبارزه با آفت‌ها باید از یک کارشناس کشاورزی کمک بگیرید. دریافت مشاوره و یا استخدام یک کارشناس هزینه‌های جداگانه‌ای دارد که باید آن را در نظر داشته باشید.

نکته 5: «به صورت میانگین و بر اساس وسعت کاری شما، تعداد نیروهای لازم برای برداشت هر هکتار از گل گاوزبان‌ها می‌تواند از 70 تا 80 نفر در روز متغیر باشد».

صادرات گل گاوزبان

یکی از راه‌هایی که می‌تواند باعث افزایش درآمد و سود حاصل از پرورش گل گاوزبان شود، بحث صادرات است. در صورتی گل گاوزبان شما از کیفیت خوبی برخوردار باشد، می‌توانید به کشورهای ترکیه، قبرس، ایتالیا، و اسپانیا نیز آن را صادر کنید، البته در حال حاضر بخشمهمی از صادرات گل گاوزبان ایرانی به کشورهای همسایه از جمله عراق، پاکستان و افغانستان صورت می‌گیرد.

نکات مهم در کاشت گل گاوزبان

  • اگر گل‌ گاوزبان را در شیشه و یا در پلاستیک نگهداری کنید، حشره در آن به وجود می‌آید.
  • برای سالم ماندن گل گاوزبان‌ها بعد از کاشت، از نگهدارنده استفاده نکنید.
  • در صورتی که می‌خواهید برای صادرات به کاشت گل گاوزبان‌ بپردازید، باید مجوز لازم از وزارت بهداشت داشته باشید.
  • گل گاوزبان‌های تولید شده را انبار نکنید، باعث خرابی و به وجود آمدن حشرات می‌شود.
  • بیمه کردن مزرعه کاشت گل گاوزبان خود را در اولویت قرار دهید تا در صورت بروز خسارت، راهی برای جبران داشته باشید.

سخن پایانی…

گل گاوزبان از جمله گیاهان دارویی پُر مصرف در ایران است از این گیاه می‌توانید محصولات مختلفی تولید کنید، مانند گل خشک شده به عنوان دمنوش، عرق گل گاوزبان، روغن و داروهای گیاهی که کاربرد فراوانی دارد، به همین دلیل پیدا کردن مشتری و بازار فروش گل گاوزبان آسان‌ خواهد بود، با تدوین طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان و اهمیت به جزئیات کار، می‌توانید به یکی از تولیدکنندگان برتر این گیاه دارویی در کشور شوید و به درآمد و سود خوبی برسید.

امتیاز به مقاله

امتیاز - 10

10

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 4.54 ( 8 نتایج)

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام ممنون به خاطر مطلب خوبتون میشه بگید که ایا کشت گل گاوزبان توجیه اقتصادی داره یا نه؟ توی این وضعیت بازار؟!!!

    1. سلام بله توجیه اقتصادی داره چون مصرف گل گاوزبان در ایران بسیار بالاست و نیاز بازار نیز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب