کشاورزیمقالات آموزشی

طرح توجیهی گل محمدی ⭐️ سال 1401 (pdf + word)

فرصتی بزرگ برای سرمایه گذاری در زمینه گل محمدی

طرح توجیهی گل محمدی می‌تواند افق‌های روشنی را پیش روی کارآفرینان و کشاورزان قرار دهد به خصوص آن دسته از افرادی که می‌خواهند با ورود به عرصه کاشت گل محمدی ، شغل خود را تغییر دهند، با داشتن یک طرح توجیهی و اطلاع از جزئیات آن می‌توانند با اطمینان بیشتری در این راه قدم بردارند.

دسترسی سریع به عناوین مقاله

توجیه اقتصادی کاشت گل محمدی و محاسبه سود

از آنجایی که با کاشت این گل در هر هکتار از زمین در سال دوم تا پنجم به ترتیب 600، 1600، 3 تن و 4 تا 6 تن بار به دست می‌آید باید گفت که کاشت آن سودآوری زیادی را به همراه دارد، گل تازه این گیاه حدودا کیلویی 8 تا 15 هزار تومان قیمت دارد، همچنین گل خشک شده آن نیز با قیمت 50 تا 90 هزار تومان در هر کیلو به فروش می‌رسد.

از آنجایی که صادرات اسانس سود خوبی را به همراه دارد باید گفت که اسانس این گل بسیار پرطرفدار و سودآور است و از هر 3 تا 3.5 تن گل حدود 1 کیلوگرم اسانس حاصل می‌شود که این اسانس به قیمت 8 دلار در خارج از کشور خریداری می‌شود همچنین عطرهای حاصل از گلاب 25 میلیون سود برای گلاب‌گیران به همراه دارد.

نکات مهم در طرح توجیهی گل محمدی

در طرح توجیهی گل محمدی باید به این مهم توجه کنید که آیا سرمایه‌گذاری در کشت و پرورش آن می‌تواند توجیه اقتصادی به همراه داشته باشد و یا خیر. با شناسایی مزیت‌های کاشت گل محمدی در ایران می‌توانید از سرمایه‌گذاری در این بخش اطمینان بیشتری به دست آورید.

طرح توجیهی گل محمدی سال 1401 شامل چه مواردی است؟

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • میزان سود پیش بینی شده
  • تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • هزینه های جاری
  • هزینه آب مصرفی
  • دوره برگشت سرمایه
  • هزینه استخدام نگهبان
  • ماشین آلات موردنیاز
  • هزینه خرید قلمه
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • برآورد گردش سرمایه
  • برآورد سود ویژه و ناویژه
  • میزان سود در سال اول
  • میزان سود سالیانه

مهم‌ترین مزیت‌های فعالیت در زمینه پرورش گل محمدی

  1. همانطور که اشاره کردیم می‌توانید از گل محمدی محصولات متنوعی را تولید کرده و به بازار عرضه کنید. مانند«گلاب، انواع مختلفی از اسانس‌ها، عطرها، مربای گل محمدی و دمنوش غنچه‌های خشک شده آن».
  2. گل محمدی یک گیاه مقاوم است، از این رو در شرایط دیم هم می‌تواند به رشد خود ادامه دهد.
  3. از آنجایی که این گل آب کمی می‌خواهد، می‌توانید در مناطق خشک و بیابانی نیز به کاشت آن بپردازید.
  4. گل محمدی ضمن اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم زنده بماند، در شرایطی که دما پایین باشد هم مقاومت می‌کند و آسیب نمی‌بیند.
  5. گل محمدی در زمین‌هایی که سنگلاخی هستند و شاید امکان رشد گیاه را آندر دست کم بگیرید، زنده خواهد ماند.
  6. می‌توانید گل محمدی را در خاک‌های شور نیز بکارید. این گل در این نوع از خاک‌ها نیز مقاومت خوبی دارد.

نکته 1: «اگر قصد دارید به صورت تخصصی روی کاشت و پرورش گل محمدی فعالیت کنید، بهتر است که در بهترین زمین و در بهترین شرایط آب و هوایی این کار را انجام دهید. این مهم باعث می‌شود که گل‌ها با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتری به رشد خود ادامه دهند».

شناسایی بازار مناسب

یکی از مهم‌ترین کارهایی که شما باید برای طرح توجیهی گل محمدی انجام دهید، شناسایی بازار مناسب برای فروش است یکی از مهم‌ترین بازارهایی که شما می‌توانید روی آن تمرکز کنید، بازار فروش گلاب است، به عنوان مثال می‌توانید در جشنواره‌های مختلفی که در شهر کاشان برگزار می‌شود، حضور داشته باشید و گل محمدی خود را برای فروش عرضه کنید.

همچنین خودتان نیز می‌توانید به صورت تخصصی روی گلاب‌گیری کار کنید و آن را به فروش برسانید، فعالیت به عنوان خرده فروش و یا عمده فروش نیز سود زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت. به همین دلیل می‌توانید از طریق ایجاد یک سایت، محصولات خود را به صورت عمده و خرده به فروش برسانید.

 

نکته 2: «توجه داشته باشید که امروزه وارد کردن کسب و کارتان به دنیای مجازی یکی از بهترین روش‌ها برای بالا بردن میزان درآمد و کاهش هزینه‌های جانبی خواهد بود. از این رو بهتر است برای فروش گل محمدی خود، به بازار فروش اینترنتی نیز توجه کنید».

کشت گل محمدی در ایران

پرورش گل محمدی در ایران

بر اساس منابع به دست آمده، ایران جزو اولین کشورهایی بوده که به صورت تخصصی روی کاشت و پرورش گل محمدی فعالیت داشته است از این رو تاریخ اولیه آن به سرزمین ایران بازمی‌گردد، گل محمدی بیشتر به صورت دارو و دمنوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی کاشت گل گاوزبان بروزرسانی سال 99 pdf

برخی از مهم‌ترین مصارف گل محمدی در ایران

  • عرق گیری و تهیه گلاب
  • تهیه عطر و اسانس
  • استفاده به عنوان دمنوش گیاهی
  • استفاده به عنوان ضماد برای زخم‌ها و ناراحتی‌های پوستی
  • تهیه روغن از گل محمدی

توجه به بازارهای خارجی

در طرح توجیهی گل محمدی نباید از بحث فروش محصولات خود به بازارهای خارجی، غافل شوید، گل محمدی شاید در کشورهای اروپایی کمتر به صورت دمنوش مورد استفاده قرار بگیرد، اما اسانس آن طرفداران زیادی را دارد، به همین دلیل بعد از تأمین نیازهای داخل، می‌توانید بخش مهمی از فروش محصولات خود را برای صادرات اختصاص دهید، به خصوص در کشورهای اروپایی که استفاده از اسانس گل محمدی برای تهیه انواعی از خوراکی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زیان‌های فعالیت در زمینه پرورش گل محمدی

در طرح فنی اقتصادی یا همان طرح توجیهی خود باید زیان‌های احتمالی پرورش گل محمدی را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که نکات مهم را رعایت نکنید، ممکن است انواع مختلفی از آفت‌ها، شته‌ها، حشرات، کنه‌ها و … به گل‌های شما حمله کرده و آسیب‌های زیادی را وارد کنند.

روش‌هایی برای کاهش زیان‌های وارده در پروژه پرورش گل محمدی

  1. رعایت زمان دقیق آبیاری و استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای
  2. انتخاب زمین مناسب برای کاشت گل محمدی
  3. اقدام به موقع برای مبارزه با آفت‌ها و آلودگی‌های خاک
  4. استفاده از سموم مناسب و کارشناسی شده
  5. رعایت عمق کاشت گل‌ها در زمین
  6. رعایت فاصله کاشت و رعایت زمان دقیق برای چیدن گل‌ها
  7. انتخاب زمان مناسب برای کاشت.

دریافت آموزش‌های لازم

بهتر است قبل از فعالیت در زمینه گل محمدی، آموزش‌های لازم آن را بگذرانید. این کار افق دید شما را گسترده می‌کند و باعث می‌شود با دانش بهتری روی این مهم سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهید، می‌توانید آموزش‌ کاشت و پرورش گل محمدی را از آموزشگاه‌های آزاد و یا آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کسب کنید. وقتی با دانش کافی وارد این فعالیت شوید در حین کار با مشکلات کمتری رو به رو خواهید شد.

نکات مهم در خصوص پرورش گل محمدی

  • همانطور که گفتیم گل محمدی گیاهی مقاومی است. از این رو نیازی به کود شیمیایی و حیوانی زیادی ندارد.
  • سعی کنید گل محمدی را در ارتفاع بالا بکارید. هر چقدر ارتفاع بیشتر باشد گل‌ها از کیفیت بهتری برخوردار خواهند بود.

نکته 3: «بیشتر زمین‌های ایران خشک است از این رو زمینه لازم برای کشت گل محمدی فراهم است. از طرفی به خاطر عدم نیاز به آب فراوان، می‌توانید در استان‌هایی که گرم و خشک هستند و تابستان‌ها 2 یا 3 مرتبه بارش باران را تجربه می‌کنند، گل‌ها را به صورت دیمی بکارید».

توجه به فواید کاشت گل محمدی بر اقتصاد کشور

  • باعث اشتغال زایی جوانان روستایی می‌شود.
  • مهاجرت از روستاها به شهرها را کاهش می‌دهد.
  • با کاشت گل محمدی در مناطق بیابانی بخش مهمی از مشکل ریز گردها حل خواهد شد.

بررسی بودجه لازم جهت شروع کار

در طرح توجیهی گل محمدی باید مقدار سرمایه اولیه خود را در نظر بگیرید این مهم برای هیچ کس یکسان نیست، از این رو برای ایجاد مزرعه و یا گلستان پرورش گل محمدی نیازی نیست که سرمایه‌های کلانی داشته باشید، برخی با پانصد هزار تومان و برخی با 100 میلیون تومان کار خود را آغاز می‌کنند، طبیعی است هر چه سرمایه اولیه شما بیشتر باشد، کسب و کارتان وسعت بیشتری دارد و از طرفی دیگر سود زیادی هم نصیبتان خواهد شد.

اصولاً پرورش گل محمدی هزینه‌های زیادی را برای شما به همراه نخواهد داشت و با سرمایه‌های کم هم می‌توانید کار خود را شروع کرده و به مرور زمان آن را گسترش دهید.

نحوه تکثیر گل محمدی

گل محمدی را به چندین روش تکثیر میکنند که عبارتند از پاجوش، قلمه زدن، خوابانیدن و پیوند زدن ، در ایران معمولا از دو روش قلمه و پاجوش استفاده میشود، معمولا از یک گیاه مادر گل محمدی میتوان بین 20 تا 50 عدد پاجوش به دست آورید که از زمان استفاده از این پاجوش ها در سال سوم و چهارم است.

کشت گل محمدی به روش هیدروپونیک

کشت گل محمدی با این روش به صرفه نیست چون اسانس تولید شده بسیار کم است، اما گل رز توجیه اقتصادی بالایی دارد.

زمان کاشت قلمه های گل محمدی

آبان ماه تا اسفند ماه بهترین زمان برای کاشت قلمه ها میباشد که بهتر است در فاصله ی سه متری از همدیگر کشت شوند و در هر حفره 2 یا 3 عدد قلمه بگذارید.

هرس کردن گل محمدی

هرس کردن گل محمدی

گل محمدی نیاز آنچنانی به هرس کردن ندارد اما در برخی مواقع برای حذف شاخه های آفت زده و کوتاهی شاخه برای راحت چیدن گل ها نیاز به هرس دارد، اگر به درستی هرس کردن را انجام دهید باعث افزایش عمر گیاه و افزایش گل دهی میشود.

دلیل گل ندادن گل محمدی

نور یکی از مهمترین بخش های رشد گیاه است و اگر گیاه نور کمی دریافت کند نمیتواند به خوبی رشد کند، گل محمدی هم نیاز زیادی به نور خورشید دارد به طوریکه در طول روز باید حدود 5 یا 6 ساعت دسترسی به نور داشته باشد.

اگر گل محمدی رشد نمیکند و یا گل های ضعیف و کوچکی دارد احتمالا نور کمی دریافت میکند.

کود ارگانیک بدهیم یا شیمیایی؟

مسلما کود ارگانیک یا طبیعی از لحاظ کیفیت و جواب دهی نسبت به کودهای شیمیایی بهترند و این بستگی به بودجه شما دارد که کدامیک را انتخاب میکنید، کود های دامی برای حفظ حاصلخیزی و افزایش عملکرد و گل دهی نیاز گل محمدی است.

کود حیوانی را  باید قبل از کاشت گل ها، با خاک مزرعه مخلوط کرد.

مهم‌ترین هزینه‌های پرورش گل محمدی

تهیه زمین مناسب

این مهم بخش اصلی کار شما خواهد بود. باید زمینی داشته باشید که بتوانید روی آن فعالیت خود را آغاز کنید. همچنین با اجاره کردن زمین به صورت کوتاه مدت و یا بلند مدت نیز می‌توانید به کاشت گل های محمدی بپردازید.

تنظیم سیستم آبیاری

برای این مهم نیز باید هزینه‌هایی را در نظر بگیرید. البته بیشتر افراد سعی می‌کنند که گل محمدی را به صورت دیمی بکارند، به این ترتیب نیازی نیست که هر بار شخصاً برای آبیاری اقدام کنند، چون بارش‌ها به اندازه کافی به گل‌ها آبرسانی خواهد کرد، اما اگر در منطقه شما میزان بارش‌ها به اندازه کافی نیست، بهتر است که سیستم آبیاری قطره‌ای را در منطقه قرار دهید و زمان‌هایی که گل‌ها نیاز به آب دارند از آن استفاده کنید.

هزینه چیدن گل‌ها

البته این مهم به حجم گل‌های کاشته شده بستگی دارد اگر در وسعت زیاد و به صورت هکتاری گل محمدی کاشته‌اید باید افرادی را برای چیدن آن‌ها استخدام کنید معمولاً یک یا دو بار در سال کار چیدن صورت می‌گیرد. از این رو باید حقوق کارگران را در نظر بگیرید.

خرید دستگاه‌های مورد نیاز

فعالیت در این زمینه نیازمند خرید دستگاه‌های مخصوصی است مثلاً اگر می‌خواهید گلاب‌گیری انجام دهید باید دستگاه مخصوص به آن را خریداری کنید، همچنین اگر قصد خشک کردن گل‌ها و فروش آن عطاری‌ها را دارید نیز باید دستگاه خشک کن مخصوص آن را تهیه کنید.

البته برخی هنوز به روش‌های سنتی مانند خشک کردن در سایه و یا آفتاب این کار را انجام می‌دهند، در روش‌های سنتی ممکن است به گل‌ها آسیب وارد شود و یا زمان زیادی طول بکشد تا خشک شوند. از این رو خرید دستگاه‌های مناسب، مفید خواهد بود.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی کشت زعفران word + pdf سال 99 به همراه نکات طلایی

هزینه خرید تجهیزات حمل و نقل

یکی از هزینه‌هایی که شما باید برای آن بودجه‌های جداگانه‌ای را در نظر بگیرید، وسایل حمل و نقل گل‌ها است. با توجه به اینکه سالی 1 یا 2 بار کار چیدن گل‌ها صورت می‌گیرد، بدون داشتن ماشین مثل وانت و… هم می‌توانید با اجاره کردن آن کار خود را راه بیندازید.

برداشت گل محمدی

مهمترین و حساس ترین بخش کار، برداشت گل ها است، در کاشان که بیشترین حجم تولید گل محمدی را دارا است از اوایل خرداد ماه تا اواسط تیر به مدت 20 الی 30 روز برداشت گل محمدی را ادامه میدهند.

گل ها را باید به محض باز شدن برداشت کرد چون طی 24 ساعت، گل ها رنگشان به سفید تغییر رنگ میدهند و میریزند، بهترین ساعات برداشت صبح ها است چون با افزایش دما، سرعت پژمرده شدن گل ها نیز بالا می رود.

برداشت گل های محمدی - طرح فنی

هزینه بسته بندی محصولات

برخی از افراد تمایل دارند که خودشان به صورت مستقیم محصول را به دست مشتری برسانند. همانطور که گفتیم برای این نوع سیستم فروش ضمن ثبت برند شخصی، باید بر روی بسته بندی خود کار کنید، از این رو در طرح توجیهی گل محمدی باید برای نحوه بسته بندی، هزینه‌هایی را در نظر بگیرید. هر چقدر در مورد کیفیت کار خود حساسیت بیشتری به خرج دهید، نتیجه‌ای که به دست می‌آورید بهتر خواهد بود.

نکته 4: «بهترین کار این است که یک برند برای خود ثبت کنید و محصولات گل محمدی خود را با عنوان برند خود به بازار عرضه کنید. در صورتی که کیفیت محصول شما و نوع بسته‌بندی‌تان مناسب باشد، می‌توانید بخش مهمی از بازار فروش داخل را به دست بگیرید».

هزینه سمپاشی و کودهای مورد نیاز گل محمدی

زمانی که شغل شما پرورش گل و گیاه باشد، باید خود را برای حضور مهمانان ناخوانده آماده کنید. بهترین کار این است که نکات مهم در کاشت گل محمدی را رعایت کرده و در صورت مشاهده حشرات و آفت‌هایی که به گل صدمه می‌زنند، از سم‌های مخصوص به آن استفاده کنید، اگر دانش این کار را دارید، می‌توانید خودتان سم را تهیه و به گل‌ها بپاشید، اما در صورتی که در این زمینه دانش لازم را ندارید بهتر است با یک کارشناس گیاهان دارویی و یا کشاورزی مشورت کنید و بعد اقدامات لازم برای سم پاشی را انجام دهید، این مراحل می‌تواند هزینه‌هایی را برایتان به همراه داشته باشید. به همین دلیل بودجه‌ای را برای آن کنار بگذارید.

نکته 5: «اگر در تأمین بودجه مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستید می‌توانید از تسهیلات کم بهره و دراز مدت جهاد کشاورزی استفاده کنید».

هزینه بازاریابی

فرقی نمی‌کند که در چه در صنعتی فعالیت می‌کنید، برای معرفی کسب و کارتان به دیگران باید به بحث بازاریابی توجه ویژه داشته باشید، انواع مختلفی از سیستم‌های بازاریابی برای شناسایی مشتری و فروش محصول وجود دارد که می‌توانید با تعیین بازار هدف و مشتریان خود، روی بهترین نوع سیستم بازاریابی کار کرده و گل محمدی خود را به فروش برسانید، بازاریابی برای فروش محصول مانند سوخت برای خودرو عمل می‌کند.

اگر فکر می‌کنید که بدون بازاریابی هم می‌توانید محصولات خود را به فروش برسانید، سخت در اشتباه هستید. باید برای این مهم بودجه‌ای را در نظر بگیرید و به صورت حضوری و مجازی برای فروش گل‌های محمدی خود تلاش کنید.

سخن پایانی و نتیجه گیری

امروزه گرایش مردم به استفاده از محصولات طبیعی رو به افزایش است. از این رو هزینه‌های کم و سود زیاد از جمله مهم‌ترین مزیت‌های فعالیت در این زمینه به شمار می‌رود.

به همین دلیل، پرورش گل محمدی می‌تواند توجیه اقتصادی خوبی برای کارآفرینان داشته باشد، فراموش نکنید برای اینکه بتوانید از طرح توجیهی گل محمدی خود بهترین استفاده را ببرید، به غیر از مسائل مالی به جنبه‌هایی مانند شناسایی بازار، استفاده از روش‌های نوین کشت و برندینگ هم توجه ویژه‌ای نشان دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا از سرمایه‌گذاری خود در پرورش گل محمدی بیشترین سود را به دست آورید.

tarh

 

pack

 

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 4.87 ( 13 نتایج)

‫16 دیدگاه ها

    1. سلام بله امکانش هست، گل های محمدی که در ایران کشت میشه، در سراسر جهان از ارزش زیادی برخوردار هست.

    1. سلام وقت بخیر
      اطلاعات موردنیاز در طرح توجیهی موجود هست لطفا مطالعه کنید.

  1. سلام من میخوام در استان خراسان رضوی گل محمدی بکارم ولی اینجا خیلی باد میاد با مشکل برنمیخورم؟

    1. سلام
      اگه آب و زمین مناسبی دارید میتونید کشت کنید البته وزش باد میتونه روی میزان تولید اسانس گل ها تاثیر منفی بذاره.

    1. گل رز رو به صورت هیدروپونیک کشت میکنند اما گل محمدی به روش هیدروپونیک به صرفه نیست و توجیه اقتصادی نداره.

    1. سلام بله اسانس گل محمدی که توی ایران تولید میشه کیفیت بالایی داره و کشورهای زیادی خواستارش هستن.

  2. سلام وقت بخير طرح توجیهی موجود شامل چه مطالب هست؟
    آیا برای اراه دانشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد؟

  3. با درود
    بزرگوار ، این طرح شامل چه مطالبی میباشد؟
    منظور از همینجا مستقیم بدون کمبود میشه تحویل سازمان مربوطه ( برای واگذاری زمین ) داد؟

    1. سلام وقتتون بخیر
      برای تحویل طرح توجیهی به سازمان ها و ارگان های دولتی باید از طرح توجیهی اختصاصی استفاده کنید لطفا در واتس‌اپ پیام بدید تا راهنمایی تون کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب