یکی از مواد اولیه و پایه که برای تولید انواع محصولات در صنایع پتروشیمی، کفش سازی، تولید بتن و آسفالت به کار میرود، گرانول است. گرانول غالبا به شکل دایرههای بسیار ریز و از مواد ضایعاتی تولید میشود که برای تولید مواد مختلف باید آنها را ذوب و سپس استفاده نمود. در طرح توجیهی تولید گرانول عمدتا از مواد و ضایعات پلاستیکی استفاده میشود. همانطور که میدانید پلاستیک بزرگترین بخش در مواد دورریز و ضایعات را به خود اختصاص میدهد.
با جمعآوری مجدد این مواد و تولید گرانول میتوان از آنها در صنایع مختلف استفاده کرد. به عبارت سادهتر، استفاده از مواد ضایعات پلاستیکی در تولید گرانول موجب صرفهجویی برای تهیه مواد اولیه در اغلب صنایع خواهد شد.
توجه داشته باشید که کیفیت گرانول به نوع مواد اولیه آن وابسته است. هرچه از مواد باکیفیتتر استفاده کنید، محصول بهتری تولید خواهد شد.
سرمایه مورد نیاز برای شروع کار در طرح توجیهی تولید گرانول
روزانه حجم بالایی از ضایعات پلاستیکی تولید میشود؛ که میتوان از این ضایعات بهعنوان مواد اولیه در ساخت انواع گرانولها استفاده نمود. برای راهاندازی کارخانه تولید گرانول به زمینی با مساحت 5000 مترمربع نیازمند خواهیم بود. متراژ زیربنای ساختمان اصلی کارخانه باید در حدود 2000 مترمربع باشد.
ظرفیت تولید این واحد صنعتی سالانه در حدود 5000 تن خواهد بود. حداقل سرمایه لازم برای تولید این مجموعه نیز بیش از 5 میلیارد تومان است. برای جزئیات کامل مرتبط با محاسبه هزینهها و نرخ سود سالانه در طرح توجیهی تولید گرانول باید با توجه به نوسانات نرخ ارز برآورد شود.
برآورد هزینهها در طرح توجیهی تولید گرانول
همانطور که اشاره کردیم در برآورد هزینههای لازم برای اجرای خط تولید گرانول باید به نوسانات نرخ ارز توجه کنید؛ زیرا برای خرید تجهیزات اصلی موردنیاز برای راهاندازی کارخانه آگاهی از نرخ ارز الزامی است. برای خرید تجهیزات موردنیاز برای راهاندازی کارخانهای با مساحت 1900 مترمربع به حدود 3 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات نیازمند هستید.
برای برآورد هزینهها باید بسیار هوشمندانه عمل کنید. علاوهبر تجهیزات در بخش برآورد هزینههای ضروری باید مواردی مانند هزینه پرسنل، هزینه راهاندازی خط تولید، هزینه ثابت طرح و بسیاری عوامل دیگر را در نظر بگیرید.
سود حاصل از تولید گرانول
گرانول کاربرد گستردهای در صنایع مختلف دارد. استحکام گرانولها موجب شده که بتوان از آنها در ساخت پروفیلهای در و پنجره استفاده کرد. صنایع برق یکی دیگر از مصرفکنندگان عمده گرانول بهحساب میآید. در تولید انواع مختلف روکش کابل برق از گرانول استفاده میشود.
فراموش نکنید که برای تولید داکتهای برق به استفاده از گرانول نیازمند هستیم. در تولید انواع مختلف آسفالت و بتن در صنایع راه و ساختمان نیز از گرانول استفاده میشود.
تولید انواع مختلف کفپوشها و صنایع کفش سازی نیز دو حوزه دیگری هستند که برای تولید محصولات خود بهصورت مستقیم به استفاده از گرانول وابسته هستند.
کاربرد گسترده گرانول میتواند سود سرشاری از تولید و صادرات این محصول ایجاد کند. بررسیهای انجامشده در طرح توجیهی تولید گرانول نشان میدهد که راهاندازی خط تولید با سرمایه اولیه حدود 5 میلیارد تومان نرخ بازده 37 درصد به دنبال دارد.
تجهیزات مورد نیاز در تولید گرانول
برای تولید گرانول نیازمند استفاده از پلاستیکهای بازیافتی هستیم؛ بنابراین، باید از تجهیزاتی در خط تولید استفاده شود که بتواند ضایعات را خرد کرده و به قطعات قابلاستفاده در دستگاه گرانول ساز تبدیل کند.
اصلیترین تجهیزات موردنیاز در هر کارخانه تولید گرانول عبارت است از: تجهیزات خط شستشو خردکن انواع بطریهای PET، خط گرانول سازی دو مارپیچی، دستگاه گرانول ساز، دستگاه گرانول سازی دو مرحله یا فیلم و کیسه، دستگاه بازیافت انواع پلاستیک و تایر و دستگاه خردکن.
آیا این کسب و کار توجیه اقتصادی دارد؟
یکی از محصولات کاربردی در صنایع راه و ساختمان و برق، گرانول است. گرانول ماده اولیه ساخت بتن، آسفالت و روکش کابلهای برق است. با گسترش و توسعه شهرها مطمئنا نیاز به استفاده از سیستمهای برقی و آسفالت یا بتن افزایش مییابد.
از سوی دیگر، از این ماده صنعتی در کفش سازی نیز استفاده میشود. به دلیل اینکه، کفش جزئی بسیار پرکاربرد در زندگی بشر مطمئنا در آینده نیاز به استفاده از گرانول نیز بیشتر خواهد شد.
علاوه بر این، پلاستیک مادهای غیرقابل تجزیه بوده و میتواند برای محیط زیست ضررهای فراوانی ایجاد کند. راهکار اصلی این است که بهجای تولید پلاستیک سعی کنیم از پلاستیکهای بازیافتی در ساخت محصولات جدید استفاده کنیم. این امر نیاز به تولید گرانول برای مصارف داخلی و صادراتی را بیشتر میکند.
چه مشکلاتی این کسب و کار را تهدید میکند؟
یکی از مراحلی که در طرح توجیهی تولید گرانول باید به آن توجه کنید موانع و مشکلاتی است که در مسیر تولید گرانول پیش روی شما قرار دارد. پیچیدگیها و کاغذبازیهایی که در مسیر تاسیس واحدهای صنعتی و تولیدی وجود دارد یکی از موانع اصلی است؛ که باید با آمادهسازی مدارک و ارائه بهموقع آنها بتوانید این مسیر را کوتاهتر کنید.
در مرحله دوم باید قادر به جذب سرمایه مناسب برای راهاندازی این مجموعه باشید. با توجه به اینکه برای راهاندازی کارخانه تولید گرانول نیازمند بودجهای بالغبر 5 میلیارد تومان هستید باید از توانایی لازم برای جذب این سرمایه برخوردار باشید.
نوسانات نرخ ارز یکی دیگر از مشکلات اصلی در مسیر تولید گرانول است که میتواند شما را برای خرید تجهیزات پیشرفته با مشکل مواجه کند.
مزایای طرح توجیهی تولید گرانول
با توجه به حجم بالای پلاستیکهای بازیافتی و نیاز صنایع مختلف به استفاده از مواد تبدیلی، مطمئنا مزایا و سود سرشاری در این حرفه وجود دارد. میتوانید قبل از تولید گرانول لیست کاملی از موسسات و مشتریان خود انتخاب کنید و مسیر بازاریابی را بهدرستی انجام دهید.
این روش میتواند در افزایش بهرهوری به شما کمک کند؛ اما مهمترین اصل این است که در مراحل مختلف ارائه طرح توجیهی از جمله برآورد هزینههای اجرایی و جانبی، تهیه تجهیزات و انتخاب مکان دارای مساحت مناسب برای راهاندازی این مجموعه عملکردی مناسب داشته باشید.
به یاد داشته باشید اغلب موسسات مالی و بانکهای داخلی و خارجی برای ارائه وام یا تسهیلات بانکی بلندمدت به شما، ارائه طرح توجیهی جامع را مبنای اصلی تصمیمگیری خود قرار میدهند.
ثبت سفارش طرح توجیهی تولید گرانول و مشاوره رایگان
زمانی میتوانید موفقیت یک طرح را تضمین کنید که با افراد اهلفن و باتجربه مشورت کرده باشید. اگر بدون برنامهریزی و دریافت مشاوره وارد هر حرفه شوید نهتنها بازدهی اقتصادی برای شما ندارد، بلکه میتواند شما را به مسیر نابودی و بدهکاری بکشاند.
اگر برای راهاندازی مجموعه تولید گرانول نیازمند طرح توجیهی تولید گرانول هستید بهتر است تمام استراتژیها و راهکارهای اجرایی را بررسی کنید. به این منظور میتوانید با کارشناسان تیم ما تماس بگیرید.
آنها راهاندازی خط تولید گرانول را بهصورت دقیق بررسی کرده، میزان هزینه و سود سالانه را بهصورت واقعبینانه محاسبه میکنند.
به شما راهکارهای ساده برای جذب سرمایه داخلی یا خارجی ارائه میدهند. کارشناسان تیم ما تمام خدماتی که برای تدوین طرح و موفقیت نیاز دارید به شما ارائه میدهند.