طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس، گزارشی برای اخذ مجوز و وام بوده و اطلاعات آن توسط کارشناسان سایت طرح فنی جمع آوری شده است. به ذرات بسیار ریز سیلیس با سایز کوچکتر از 300 نانومتر، نانو سیلیس یا سیلیس میکرونیزه گفته می شود.
سیلیس از لحاظ فراوانی، دومین عنصر در پوسته زمین است و نانو ذرات سیلیس کاربردهای متنوعی در بخش های مختلف صنعتی دارند. نانو سیلیس ها از ویژگی هایی چون ابعاد میکروسکوپی، مقاومت شیمیایی مطلوب، پایداری حرارتی مناسب و سازگاری با مواد شیمیایی برخوردار هستند.
برخی از کاربردهای نانو سیلیس عبارتند از: تولید داروها و محصولات آرایشی و بهداشتی، ساخت عایق های الکتریکی و حرارتی، تولید نانو کامپوزیت های پلاستیکی و لاستیکی، تولید براق کننده های سطح، ساخت بتن های خود متراکم و نماسازی. نانو سیلیس در کارخانه با متدهای مختلفی چون خردایش نانویی، رسوب گیری، سل ژل، تراکم بخار شیمیایی، هم رسوبی و تجزیه گرمایی از سیلیس تولید می گردد.
طرح توجیهی تولید نانو سیلیس با هدف اخذ مجوز و وام
اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از سازمان صنایع و معادن از اهداف اصلی تهیه طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس است. طرح توجیهی فوق از مدارک ضروری برای صدور مجوز است و منطقی و توجیه پذیری طرح را به سازمان های متولی صدور مجوز اثبات می کند. لازم به ذکر است، سازمان های ذیربط تنها طرح توجیهی را پذیرش می کنند که توسط مشاوران اعتباری و بانکی واجد شرایط نگارش شده باشد.
پوشش بخشی از هزینه های احداث کارخانه تولید پودر نانو سیلیس از طریق تسهیلات دریافتی از بانک ها امکان پذیر است. سرمایه گذاران می توانند، پس از اخذ مجوزهای قانونی از وزارت صنایع و معادن نسبت به دریافت تسهیلات از بانک ها اقدام نمایند. بانک پس از بررسی طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس در صورت توجیه پذیری طرح، تسهیلات درخواستی را به متقاضی واگذار می نماید.
طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس چه نتایجی در پی دارد؟
برخی از سرمایه گذاران تصور می کنند، طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس تنها برای اخذ مجوز و وام تهیه می شود و از نتایج حیرت انگیز آن بی اطلاع هستند. اما باید گفت، هدف اصلی از نگارش طرح توجیهی، ارائه اطلاعات ضروری و حیاتی این کسب و کار به سرمایه گذاران است.
بیزینس پلن تولید نانو سیلیس حاوی اطلاعات طبقه بندی شده در بخش های فنی، اقتصادی و مالی طرح است. سرمایه گذاران با مطالعه طرح توجیهی فوق با ابعاد و جوانب مختلف این کسب و کار آشنا شده و با دیدی باز وارد مسیر سرمایه گذاری می شوند.
چشم انداز سرمایه گذاری در تولید پودر نانو سیلیس
با توجه به ترقی و توسعه صنایع مختلف در کشور، تقاضای فزاینده ای نسبت به نانو سیلیس وجود دارد. متاسفانه به علت کمبود واحدهای فعال تولید کننده نانو سیلیس در کشور، بخش اعظمی از نیاز داخلی به این ماده از طریق واردات تامین می گردد.
بنابراین در حال حاضر تولید این محصول از کسب و کارهای بکر است و طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس، چشم انداز خوبی برای آن دیده می شود.
هم اکنون شرکت های ایرانی به فناوری تولید نانو ذرات سیلیس دست پیدا کرده اند و انواع نانو سیلیس را به صورت سیلیسیوم ژل، پودر نانو سیلیس، سیلیس فوم و کلوئید نانو سیلیس با عیار بین 90 تا 99 درصد تولید می کنند. احداث کارخانه های جدید تولید پودر نانو سیلیس می تواند، قسمتی از نیاز داخلی را پوشش داده و از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
میزان سرمایه اولیه برای تولید نانو سیلیس
میزان سرمایه گذاری اولیه برای تولید نانو سیلیس به روش تولید این ماده بستگی دارد. به طور مثال روش سل ژل نیاز به سرمایه گذاری اولیه کمتری داشته و به تجهیزات ساده تری نیاز دارد. روش های شیمیایی نیز از روش های تولید نانو سیلیس هستند؛ اما به صرفه نمی باشند زیرا مواد مورد نیاز در این تکنیک ها دارای قیمت بالایی است. بخش بزرگی از سرمایه اولیه برای خریداری تجهیزات خط تولید پودر نانو سیلیس و فراهم آوردن زیرساخت های کارخانه صرف می شود.
تهیه مواد اولیه نیز نیازمند سرمایه درگردش است. این بودجه به خریداری سیلیس، تتراکلرید سیلیسیوم، الکل و الکوکسی سیلان اختصاص پیدا می کند. محاسبه سرمایه در طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس با در نظر گرفتن قیمت روز تجهیزات و داده های روز انجام می گردد.
هزینه های احداث کارخانه تولید نانو سیلیس
احداث کارخانه تولید نانو سیلیس بسته به روش انتخابی در تولید این محصول، هزینه های گوناگونی را می طلبد. هزینه زمین، هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل و هزینه های مصرف انرژی از هزینه های مهم طرح هستند.
طبق بررسی های کارشناسان برای تولید سالیانه 180 تن نانو سیلیس در سال به روش سل ژل، باید زمینی با مساحت حدود 3 هزار متر مربع را در نظر بگیرید. برای حجم تولید گفته شده، 20 نفر نیروی انسانی نیز نیاز است که دستمزد آنها با نرخ روز معین می شود.
کارشناسان برای برآورد دقیق هزینه ها در طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس، اطلاعات روز را در نظر می گیرند. در ضمن بخشی نیز به عنوان هزینه های پیش بینی نشده در طرح لحاظ می شود تا محاسبات در طرح توجیهی به واقعیت نزدیک تر باشند.
برآورد سود توسط طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس
تولید پودر نانو سیلیس از مشاغل بکر و پربازده است. میزان سود این کسب و کار به صورت مستقیم با ظرفیت تولید سالیانه نانو سیلیس در ارتباط است. طبیعتا نمی توان، میزان سود معینی را برای تمامی کارخانه های نانو سیلیس نسبت داد. اما نرخ بازده داخلی این طرح توسط کارشناسان، 34 درصد برآورد شده است و مدت زمان برگشت سرمایه نیز کوتاه است.
سرمایه گذاران معمولا تمایل به محاسبه سود در ابتدای پروژه داشته و گمانه زنی هایی را در این خصوص انجام می دهند. اما باید گفت، محاسبه دقیق سود، کار آسانی نبوده و نیازمند محاسبات تخصصی است که تنها در طرح توجیهی تولید نانو سیلیس توسط مهندسین انجام می گردد.
روش های تولید پودر نانو سیلیس
طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس، روش های تولید این محصول را نیز شرح می دهد. همانطور که در بالا ذکر کردیم، تولید نانو سیلیس با تکنیک های گوناگونی انجام می گردد. یکی از روش ها، روش خردایش نانویی است. در این روش، سیلیس تحت عملیات شکستن، برش دادن، خرد کردن، ریز کردن و آسیاب قرار می گیرد تا ذرات نانو سیلیس به تولید انبوه برسند.
یکی دیگر از روش های متداول در کشور ما برای تولید نانو سیلیس، روش سل ژل است. در این متد، تتراکلرید سیلیسیوم به کمک کاتالیزورها تحت عملیات هیدرولیز قرار می گیرد تا ماهیت آن تغییر کرده و تبدیل به ژل شود.
در این روش از تکنیک های مختلفی چون خشک کردن آهسته و حذف حلال برای تولید پودر نانو سیلیس استفاده می گردد. متد سل ژل، اقتصادی ترین روش برای تولید نانو سیلیس و در عین حال باکیفیت ترین روش است.
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای شروع پروژه
طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس، بسته به روش تولید این محصول، تجهیزات مناسب را نیز معرفی می کند. برخی از ماشین آلات و تجهیزات تولید نانو سیلیس عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه خردایش سیلیس
- دستگاه آسیاب سیلیس
- تجهیزات خردایش نانویی سیلیس
- تجهیزات هیدرولیز
- تجهیزات خشک کن
[/tie_list]
ویژگی های ذرات نانو سیلیس
[tie_list type=”thumbup”]
- ساختار متخلخل ذرات نانو سیلیس باعث کاربرد آنها در عایق های الکتریکی، عایق های حرارتی و تصفیه کننده ها می شود.
- نانو سیلیس باعث افزایش استحکام در کامپوزیت های پلاستیکی و لاستیکی می گردد.
- نانو سیلیس، مقاومت بتن را به صورت قابل توجهی بالا می برد.
- ذرات نانو سیلیس در برابر مواد شیمیایی و نمک استحکام بالایی دارند. از این رو در بتن های سازه های دریایی قابل استفاده هستند.
- به کمک ابعاد میکروسکوپی نانو سیلیس و ترکیب آن با پلیمرهای مخصوص می توان، آسیب های نخاعی را درمان نمود.
[/tie_list]
آیا تولید نانو سیلیس دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟
تولید پودر نانو سیلیس از لحاظ اقتصادی رضایت بخش است و مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس نیز بر این موضوع تاکید دارد. در دهه های گذشته، نانو سیلیس در ایران تولید نمی گردید زیرا فناوری تولید آن در داخل کشور در دسترس نبود.
اما هم اکنون تولید نانو سیلیس در کشور تحت نظارت مهندسین ایرانی و با کیفیت قابل رقابت با نمونه های هندی و چینی موجود در بازار انجام می گردد.
ضمن این که قیمت به صرفه تر نانو سیلیس ایرانی نسبت به خارجی، صنعتگران را به استفاده از محصول داخلی سوق داده است. با ورود فناوری نانو به بخش تولید سیلیس و افزایش سالیانه تقاضا برای ذرات نانو سیلیس، سرمایه گذاری در این بخش هوشمندانه خواهد بود.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی تولید پودر نانو سیلیس
در پایان می خواهیم، طرح توجیهی اختصاصی تولید نانو سیلیس را به شما معرفی نماییم. طرح توجیهی اختصاصی به صورت منحصر به فرد برای هر طرح سرمایه گذاری نوشته می شود. کارشناسان طرح توجیهی تولید پودر نانو سیلیس در سایت طرح فنی، سابقه ای 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری، اداری و بانکی داشته و با کمک تیم تحقیقاتی، به روزترین طرح توجیهی را تهیه می کنند.
هدیه ما به شما سرمایه گذار عزیز با سفارش طرح توجیهی اختصاصی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان است. موضوعات مطرح شده در جلسه آنلاین عبارتند از: مراحل اداری دریافت جواز، مراحل اخذ وام، شرح نکات مهم در وثایق و ضمانت نامه های بانکی و بررسی تمامی موضوعات اداری و بانکی.