سفارش طرح توجیهیصنایع غذایی

طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی ⭐️ (کارخانه شالیکوبی)

احداث کارخانه شالیکوبی

طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی ، طرحی مبتنی بر داده های آماری و اطلاعات روز بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی جهت اخذ مجوز کارخانه و وام تهیه می شود. همانطور که می دانید، برنج، قوت غالب ما ایرانیان است و زمین های وسیعی در مناطق مختلف ایران به خصوص در شمال کشور زیر کشت برنج هستند. برنج ایرانی دارای عطر و طعمی منحصر به فرد است که نظیر آن در هیچ برنج خارجی وجود ندارد.

شالی های برنج پس از برداشت از شالیزار به کارخانه برنج کوبی ارسال می شوند تا بعد از طی فرایندهای مختلف، برنج سفید تهیه و آماده مصرف گردد. شالیکوبی در گذشته به روش سنتی انجام شده و ضایعات فراوانی در این میان به وجود می آمد.

اما امروزه کارخانه های برنج کوبی با دستگاه های مدرن و مکانیزه مانع از هدر رفت شالی ها می شوند. با توجه به فراوانی کشت برنج در ایران، احداث کارخانه های برنج کوبی جهت جداسازی صنعتی شلتوک از برنج و آماده سازی آن ضروری می باشد.

نگارش طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی به منظور اخذ وام و مجوز

مجوز احداث کارخانه برنج کوبی در هر منطقه از کشور توسط سازمان جهاد کشاورزی همان استان صادر می گردد. در این میان، تنظیم طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی با استانداردهای سازمانی ضروری است. این طرح باید توسط کارشناسان زبده تهیه شده و قابل دفاع در سازمان های مربوطه باشد.

یک بیزینس پلن موفق، حاوی تمامی اطلاعات ریز و درشت کارخانه برنج کوبی بوده و می تواند، منطقی بودن طرح را نزد نهاد مربوطه اثبات کند.

همانطور که می دانید، سرمایه گذاران برای احداث کارخانه برنج کوبی باید اعتبار و بودجه ای را در نظر بگیرند. بخشی از اعتبار مورد نیاز برای اجرایی کردن طرح می تواند، از طریق اخذ تسهیلات از بانک ها تامین شود. اما ارائه طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی از شروط لازم برای اخذ تسهیلات از بانک می باشد.

گفتنی است، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، تنها طرح توجیهی تنظیم شده توسط متخصصین و گزارش گیری شده با نرم افزار کامفار را پذیرش می کنند.

اهداف طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی

طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی علاوه بر اخذ مجوز و وام، جهت گیری های دیگری نیز دارد. این طرح جهت راهنمایی سرمایه گذار و ارائه اطلاعات ضروری و حیاتی به او تهیه می شود.

طرح توجیهی می تواند، سرمایه گذار را به اتخاذ رویکردهای مالی صحیح در سرمایه گذاری سوق دهد. میزان سرمایه، هزینه های طرح، میزان سود و سایر شاخص های مالی در طرح توجیهی به وضوح مشخص می شوند.

بیزینس پلن احداث کارخانه برنج کوبی می تواند، به عنوان مرجعی برای اجرایی کردن پروژه به کار رود. چرا که این طرح، ارائه دهنده دانش فنی و تجهیزات مورد نیاز برای کارخانه نیز می باشد. به طور کلی می توان گفت، طرح توجیهی احداث کارخانه شالیکوبی، دید کلی از وضعیت این کسب و کار را در اختیار سرمایه گذار قرار می دهد.

چرا باید در احداث کارخانه برنج کوبی سرمایه گذاری کنیم؟

مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی بیانگر بازدهی خوب این طرح است. برنج در مناطق گوناگونی از کشور از جمله استان های مازندران، گیلان، گلستان، فارس، خوزستان، اصفهان و … کشت می شود.

این محصول، وعده غذایی اصلی ایرانیان را تشکیل می دهد. برنج کوبی به روش سنتی، فرآیندی زمان بر و طاقت فرسا بوده و به دلیل تلفات فراوان باعث متضرر شدن کشاورزان می گردد.

با جدا کردن شلتوک برنج به روش صنعتی در کارخانه های برنج کوبی مدرن می توان، برنج سفید باکیفیت را در کوتاه ترین زمان ممکن به بازار ارائه کرد. در ضمن شلتوک برنج و ضایعات نیز برای تولید انواع خوراک دام قابل استفاده می باشند. از این رو احداث کارخانه های برنج کوبی در نزدیکی مناطق زیر کشت برنج از فرصت های سرمایه گذاری بسیار سود آور خواهد بود.

سرمایه لازم برای احداث واحد برنج کوبی

برای احداث یک واحد برنج کوبی، باید سرمایه معینی در نظر گرفته شود. بخش از سرمایه از طریق آورده متقاضی و مابقی از طریق تسهیلات اعتباری از بانک ها تامین می گردد. سرمایه ثابت با توجه به ارزش روز ماشین آلات و تجهیزات کارخانه برنج کوبی محاسبه می گردد. تجهیز کردن کارخانه و خریداری ماشین آلات پوست گیری شالی، سفید کردن برنج، الک ها و غیره توسط سرمایه ثابت انجام می شود.

میزان سرمایه اولیه با توجه به مختصات و مقیاس طرح و همچنین ظرفیت برنج کوبی متغیر خواهد بود. طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی، میزان سرمایه گذاری کل را با روش های تخصصی و علمی مشخص می نماید.

احداث کارخانه برنج کوبی یا شالیکوبی - طرح فنی

هزینه های احداث و بهره برداری از کارخانه

احداث کارخانه برنج کوبی علاوه بر سرمایه های ثابت و متغیر، مستلزم صرف هزینه های گوناگون است. هزینه زمین از جمله هزینه های کارخانه برنج کوبی است که با توجه به مساحت و محل آن تعیین می گردد. طبق برآوردهای کارشناسان در یک زمین 3 هزار متر مربعی، سالانه 2000 تن برنج سفید تولید خواهد شد.

هزینه نیروی انسانی، هزینه های مصرف انرژی، هزینه نگهداری و سرویس ماشین آلات نیز از سایر هزینه های طرح هستند. در ضمن برای ظرفیت تولید ذکر شده در بالا، تعداد 28 نفر نیروی انسانی نیاز خواهد بود.

تمامی هزینه ها در طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی با داده ها و مبالغ روز محاسبه می شوند تا طرح، واقعی بوده و از قابلیت عملیاتی شدن برخوردار باشد.

میزان سود کارخانه برنج کوبی

درآمد کارخانه های برنج کوبی از حق العمل کاری است که به صورت نقد و یا در ازای دریافت بخشی از حجم برنج از کشاورزان صورت می گیرد. توضیح این که نرخ حق العمل کاری یا کارمزد با توجه به رتبه بندی کارخانه های برنج کوبی از لحاظ استفاده از تجهیزات مکانیزه معین می گردد.

کارخانه های برنج کوبی به اعتقاد کارشناسان در دسته مشاغل سودآور قرار می گیرند. تخمین سود، حسن ختام برآوردهای مالی در طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی است.

 میزان سود کارخانه برنج کوبی به صورت مستقیم به ظرفیت واحد برنج کوبی، نوع و کیفیت ماشین آلات و محل کارخانه بستگی دارد و نمی توان، مبلغی معینی را به عنوان سود تمامی کارخانه های برنج کوبی مشخص کرد.

اما نرخ بازده داخلی این طرح توسط کارشناسان حدود 35 درصد و مدت زمان برگشت سرمایه نیز حدود 3 سال تخمین زده شده است که نشان از پربازده بودن طرح می باشد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی کارخانه آرد ⭐️ (براورد فنی و تخصصی + تحقیقات بازار)

مراحل برنج کوبی در کارخانه

شالیکوبی و تولید برنج سفید در کارخانه به صورت خلاصه طی مراحل زیر انجام می گردد:

  • خشک کردن شلتوک یا شالی
  • الک کردن شلتوک
  • سنگ گیری و تمیز کردن شلتوک
  • پوست گیری شلتوک برنج
  • سفید کردن برنج
  • صیقل زدن برنج
  • الک و قلوه گیری برنج
  • انبارش برنج تازه
  • الک ثانویه برنج
  • سورتینگ و درجه بندی برنج
  • بسته بندی

معرفی تجهیزات و ماشین آلات کارخانه برنج کوبی

تجهیز کارخانه با ماشین آلات و دستگاه های مناسب از دغدغه های سرمایه گذاران در هنگام اجرای طرح است. طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی با معرفی تجهیزات مورد نیاز به اجرای صحیح و اصولی این کسب و کار کمک می کند. برخی از تجهیزات مورد نیاز در کارخانه های برنج کوبی عبارتند از:

  • دستگاه خشک کن شالی با ظرفیت 5 تن
  • رطوبت سنج غلات
  • دستگاه مکنده و خاک کش
  • دستگاه سنگ گیر
  • دستگاه پوست کن شالی
  • ماشین سفید کننده برنج
  • دستگاه پولیشر
  • الک دو طبقه برنج
  • دستگاه سورتینگ
  • تجهیزات بسته بندی

کارخانه شالیکوبی تبدیل شلتک به برنج - طرح فنی

بررسی توجیه پذیری اقتصادی کارخانه برنج کوبی

داده های آماری نشان می دهد، کشور ما سالیانه به حدود 1.2 هزار تن برنج سفید نیاز دارد؛ اما تولید برنج در داخل کشور به اندازه نیاز نیست. از این رو اختصاص مزارع بیشتری به کاشت برنج و احداث کارخانه های برنج کوبی می تواند، کشورمان را به مرز خودکفایی در برنج نزدیک کند.

طبق تحقیقات کارشناسان، شالیکوبی های سنتی، 25 درصد ضایعات تولید می کنند، در صورتی که حداکثر ضایعات شلتوک در کارخانه های برنج کوبی دنیا 13 درصد می باشد.

از این رو کشاورزان برای کاهش ضایعات و سود بیشتر، از کارخانه های برنج کوبی مدرن کمک می گیرند. با این اوصاف و مطابق با بررسی های طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی می توان، این طرح را از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر دانست. البته اگر کارخانه در محل مناسب احداث شده و از تجهیزات مکانیزه و به روز بهره مند شده باشد.

معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه برنج کوبی

طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه برنج کوبی، طرحی مفصل و با جزئیات کامل است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. طرح توجیهی اختصاصی به صورت انحصاری برای هر پروژه سرمایه گذاری نگارش می شود. نگارندگان طرح توجیهی احداث کارخانه برنج کوبی، کارشناسانی توانمند و با تجربه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری و بانکی هستند.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی با دو امتیاز ویژه زیر همراه خواهد بود:

  • 5 ماه پشتیبانی رایگان تیم متخصص طرح فنی
  • جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار

توضیح این که جلسه آنلاین با هدف راهنمایی سرمایه گذار و پاسخ به سوالات او در خصوص امور اداری، بانکی و سرمایه گذاری تشکیل می شود.

برخی از موضوعات مطرح شده در جلسه آنلاین عبارتند از: شرح مراحل اخذ مجوز کارخانه برنج کوبی، نحوه دریافت تسهیلات بانکی، رفع ابهام در خصوص وثایق و ضمانت های بانکی و … .

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

امتیاز

مجموع امتیازات

امتیاز کاربر: 5 ( 3 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب