طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ و کارتن، گزارشی مبسوط از ارزیابی های فنی، تجزیه و تحلیل های مالی و مطالعات بازار پروژه است. این طرح توسط کارشناسان زبده سایت طرح فنی تهیه شده و از مستندات اخذ مجوز و وام است. بازیافت کاغذهای باطله از بهترین متدها برای حفظ منابع طبیعی است.
آیا می دانستید، با بازیافت یک تن کاغذ باطله می توان، مانع از قطع هفده اصله درخت شد؟ ضمن این که دفع غیر اصولی کاغذهای باطله و سوزاندن آنها نیز اثرات مخربی بر محیط زیست دارد. روزانه حجم وسیعی از کاغذهای باطله و کارتن های دور ریختنی در کشور تولید می شود. بازیافت کاغذ و بازگرداندن آن به چرخه مصرف علاوه بر فواید زیست محیطی از سودآوری بالایی برخوردار است.
به اعتقاد کارشناسان، سرمایه گذاری در بازیافت کاغذ از چشم انداز خوبی برخوردار است زیرا این صنعت در کشور روند رو به رشدی را طی می کند. کاغذها و کارتن های بازیافتی مجددا تبدیل به خمیر کاغذ شده و برای تولید کاغذ فلوتینگ، کاغذ تست لاینر و کاغذ وایت تاپ استفاده می گردند.
هدف از تنظیم طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ چیست؟
اخذ مجوز یکی از مهمترین اهداف تنظیم طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ است. طرح توجیهی به منظور ارزیابی و امکان سنجی پروژه تهیه شده و توجیه پذیری طرح را نزد نهادهای صادر کننده مجوز اثبات می کند.
از این رو یک طرح توجیهی موفق بایستی با آخرین ضوابط و دستورالعمل های سازمانی تهیه شده باشد. علاوه بر اخذ مجوز، دریافت تسهیلات از بانک ها نیز نیازمند ارائه طرح توجیهی با فرمت استاندارد به بانک است. توضیح این که طرح توجیهی بانکی حتما باید با نرم افزار کامفار گزارش گیری شده باشد.
سرمایه لازم برای احداث کارخانه بازیافت کاغذ
احداث کارخانه بازیافت کاغذ نیازمند سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات و ماشین آلات و سرمایه درگردش برای خریداری کاغذهای باطله، چسب کاغذی، رزین، نشاسته و سایر مواد اولیه است. تجهیزات مورد نیاز در کارخانه شامل تجهیزات آسیاب کاغذ، تجهیزات خمیر ساز و تجهیزات صاف کردن خمیر کاغذ می باشد.
کاغذهای باطله نیز به صورت عمده از مراکزی مانند فروشگاه ها، ادارات، سوپرمارکت ها و … جمع آوری شده و توسط کارخانه های بازیافت کاغذ خریداری می گردند.
میزان سرمایه اولیه در این طرح به مقیاس طرح و ظرفیت بازیافت بستگی دارد. کارشناسان برای محاسبه سرمایه در طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ، قیمت و ارزش روز ماشین آلات مورد نیاز را استعلام می نمایند.
برآورد هزینه ها در طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ
بیزینس پلن احداث کارخانه بازیافت کاغذ علاوه بر معین کردن سرمایه اولیه، هزینه های طرح را نیز محاسبه می نماید. برای بازیافت کاغذ به زمین نسبتا بزرگی برای انبار کاغذهای باطله و قرار دادن تجهیزات حجیم خمیر سازی کاغذ نیاز است.
هزینه زمین بسته به محل اجرای طرح می تواند، بسیار متغیر باشد. هزینه نیروی انسانی، هزینه سوخت مصرفی، هزینه حمل و نقل کاغذ باطله، هزینه نگهداری تجهیزات و هزینه سرویس وسائط نقلیه از سایر هزینه های مهم این طرح هستند. شایان ذکر است، تمامی هزینه ها در طرح توجیهی با قیمت های روز مشخص می شوند.
سوددهی کارخانه بازیافت کاغذ و کارتن
به دلیل حجم بسیار وسیعی از کاغذهای باطله که در کشور ما به صورت روزانه تولید می شوند و تعداد اندک واحدهای فعال در بازیافت کاغذ، این طرح از سودآوری خوبی برخوردار است. به طوری که کارشناسان، نرخ بازده داخلی این طرح را 36 درصد برآورد کرده اند.
دوره کوتاه برگشت سرمایه نیز از مزایای این طرح می باشد و بعد از حداکثر سه سال، برگشت سرمایه رخ خواهد داد. عاملی که در این میان در سودآوری طرح، فوق العاده موثر است، استفاده از تجهیزات مدرن به جای دستگاه های قدیمی است.
استفاده از تجهیزات به روز پرس خمیر کاغذ منجر به تولید کاغذهای بسیار صاف و بدون ناخالصی شده و باعث افزایش بازدهی کارخانه می شود. محاسبه دقیق بازدهی و سود کارخانه به صورت تخصصی و با متدهای علمی تنها در طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ انجام پذیر است.
آشنایی با فرایند بازیافت کاغذ باطله و کارتن
بازیافت کاغذهای باطله و مقواهای دور ریختنی در کارخانه طی مراحل زیر انجام می گردد:
[tie_list type=”starlist”]
- ضایعات کاغذ و کارتن جمع آوری گردیده و دپو می شوند.
- ضایعات، فشرده سازی و پرس می شوند تا جای کمتری اشغال کنند.
- ضایعات کاغذ از لحاظ ناخالصی هایی مانند فلز و پلاستیک بررسی شده و توسط دستگاه های جداکننده مغناطیسی جداسازی می گردند.
- کاغذهای باطله و کارتن ها توسط دستگاه آسیاب خرد می شوند.
- در این مرحله عملیات پالپینگ انجام شده و ضایعات کاغذ تبدیل به خمیر می شوند.
- خمیر کاغذ، جوهر زدایی و رنگ بری می گردد.
- خمیر کاغذ توسط هم زن های بزرگ کاملا مخلوط می شود.
- خمیر کاغذ خشک و صاف می شود.
- حال می توان این خمیر را برای تولید انواع کاغذ بازیافتی استفاده نمود.
[/tie_list]
تجهیزات مورد نیاز برای بازیافت کاغذ و کارتن
بخش فنی طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز را نیز معرفی می کند. برخی از تجهیزات مورد نیاز عبارتند از:
[tie_list type=”plus”]
- دستگاه پرس کاغذ و کارتن
- تجهیزات جداکننده مغناطیسی
- دستگاه آسیاب کاغذ
- مخزن هیدروپالپر
- دستگاه خشک کن یا درایر
- نوار نقاله
- مخزن بتنی
- دستگاه هم زن خمیر
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری کارخانه بازیافت کاغذ و کارتن
به اعتقاد نگارندگان طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ، این طرح دارای توجیه پذیری اقتصادی است زیرا ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند. مواد اولیه این کارخانه با قیمت ناچیزی تهیه شده و تبدیل به محصولی با قیمت بالاتر می شود.
بررسی آمار نشان می دهد، تعداد واحدهای فعال در حوزه بازیافت کاغذ در کشور ما بسیار اندک هستند، از این رو احداث واحدهای جدید، آینده دار خواهد بود. علاوه بر چشم انداز خوبی که صنعت بازیافت کاغذ در داخل کشور دارد، در زمینه صادرات نیز افق های روشنی دیده می شود.
در حال حاضر صادرات کاغذهای بازیافتی به کشورهایی مانند آذربایجان، ارمنستان و … که با کمبود کاغذ روبرو هستند، در جریان است. انتظار می رود، با دستیابی کارخانه های بازیافت کاغذ به تجهیزات و فناوری به روز، همچنان شاهد صادرات روزافزون کاغذهای بازیافتی به سایر کشور باشیم.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه بازیافت کاغذ
طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی مفصل تر و دقیق تر از طرح توجیهی آماده بوده و توسط کارشناسان سایت طرح فنی تهیه می شود. متخصصین ما سابقه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری و بانکی داشته و طرح توجیهی احداث کارخانه بازیافت کاغذ را به بهترین نحو ممکن نگارش می کنند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی با دو امتیاز ویژه همراه خواهد بود. این امتیازات عبارتند از: 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار.
جلسه آنلاین با محوریت مراحل اداری اخذ مجوز، پروسه دریافت وام، ضمانت نامه ها و وثیقه های بانکی و سایر سوالات مرتبط با امور اداری و بانکی تشکیل می گردد.