طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی به سرمایه گذاران کمک می کند که این کسب و کار را به زبانی ساده برای هر شخص، بانک یا سازمانی توضیح دهند. نگارش طرح های توجیهی دقیق و بی نقص در تخصص کارشناسان سایت طرح فنی است.
نخاله ها یا ضایعات ساختمانی، تمامی مصالح ساختمانی هستند که در فرآیند تخریب، ساخت و یا نوسازی ساختمان ها تولید می شوند. با توجه به رونق صنعت ساختمان و سودآور بودن آن، ساختمان های زیادی در شهرها و مناطق مختلف کشور، تخریب و مجددا ساخته می شوند. از این رو انباشت نخاله های ساختمانی از مشکلات جوامع شهری است.
نخاله های ساختمانی شامل مصالح بتنی، سنگ، چوب، فلزات و پلاستیک هستند. این نخاله ها در واحدهای بازیافت، تفکیک شده و هر کدام از آنها برای تولید محصولات جدید مورد استفاده مجدد قرار می گیرند. بازیافت یکی از راه های بسیار خوب برای مدیریت ضایعات ساختمانی و کمک به مدیریت پسماند شهری است. طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی حاوی اطلاعات مهم طرح بوده و توجیه پذیری یا عدم توجیه پذیری طرح را به سرمایه گذاران نشان می دهد.
طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی جهت اخذ مجوز و وام
سرمایه گذارانی که قصد احداث واحد بازیافت نخاله های ساختمانی را دارند، باید نسبت به اخذ مجوز از شهرداری و سایر سازمان های ذیربط اقدام نمایند. در این راستا، نگارش طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی و ارائه آن به سازمان های صدور مجوز دارای ضرورت است. چرا که اولا طرح توجیهی از مدارک درخواستی برای اخذ مجوز است. ثانیا طرح توجیهی می تواند، سازمان صدور مجوز را به توجیه پذیری طرح متقاعد کرده و طرح شما را در اولویت های صدور مجوز قرار دهد.
اخذ جواز تاسیس و مجوز فعالیت دارای این مزیت است که می توانید، از بانک های معرفی شده توسط سازمان های صدور مجوز درخواست تسهیلات نمایید. اما باید گفت، اخذ تسهیلات بانکی نیز با ارائه طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی که به صورت تخصصی با نرم افزار کامفار آماده شده است به بانک، امکان پذیر خواهد بود.
الگویابی توسط طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی
طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی علاوه بر این که دارای اهمیت بالایی در پروسه اخذ مجوز و وام است، الگویی دقیق را برای سرمایه گذاری ارائه می دهد. مطالعات امکان سنجی از جمله مهم ترین بخش ها برای راه اندازی واحد بازیافت نخاله ساختمانی می باشد. طرح توجیهی، اطلاعات حال حاضر طرح را تجزیه و تحلیل کرده و بررسی می کند که آیا این طرح می تواند، در درازمدت نیز سودآور باشد یا خیر.
طرح توجیهی را می توان به سه بخش مطالعات فنی، مطالعات اقتصادی و مطالعات بازار تقسیم بندی نمود. بیزینس پلن بازیافت زباله ساختمانی، الگو و نقشه ای از مسیر سرمایه گذاری را به کارآفرینان ارائه داده و فرصت ها و تهدیدات موجود در مسیر را شفاف سازی می کند.
دسته بندی نخاله های ساختمانی
به طور کلی هر آن چه که از تخریب، ساخت و نوسازی ساختمان ها به جا می ماند را نخاله های ساختمانی می گویند. نخاله های ساختمانی را می توان به صورت زیر طبقه بندی نمود:
[tie_list type=”checklist”]
- ضایعات فلزی: نخاله های فلزی از با ارزش ترین نخاله های ساختمانی هستند. به طوری که قیمت روز ضایعات فلزی تابع قیمت جهانی فلزات است. این ضایعات شامل تیرآهن، میلگرد، پروفیل های فولادی، نبشی، ناودانی، در و پنجره های آلومینیومی و آهنی، شیرآلات استیل و سایر فلزات مورد استفاده در صنعت ساختمان می باشند.
- مصالح بنایی: آجر، سنگ، گچ، مواد قیرگونی، آسفالت، شیشه و مصالح بتنی از جمله مصالح بنایی هستند که در اثر تخریب ساختمان ها ایجاد می گردند. با بازیافت مصالح بنایی و خرد کردن آنها می توان، سنگدانه هایی تولید کرد که در ساخت بتن عایق حرارتی و انواع آجر و … به کار می روند.
- ضایعات الکتریکی: ضایعات الکتریکی شامل تمامی سیم و کابل های برق، تلفن و آنتن، لامپ ها، سیستم های روشنایی، تابلوهای برق و تجهیزات الکتریکی ساختمان می باشد.
- ضایعات پلاستیکی: لوله های پی وی سی، لوله های پلیکا، لوله های پلی اتیلن و سایر مواد پلیمری مورد استفاده در ساختمان از جمله ضایعات پلاستیکی محسوب می شوند.
[/tie_list]
نحوه بازیافت مصالح ساختمانی
طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی با شرح فرآیند بازیافت در اجرایی کردن طرح سودمند واقع خواهد شد. اولین گام در بازیافت نخاله های ساختمانی، جداسازی مصالح از یکدیگر می باشد که به روش های مختلف انجام می گردد. برای جداسازی ضایعات فلزی از دستگاه های جداکننده مغناطیسی استفاده می شود. سایر روش های جداسازی مصالح ساختمانی که بسته به نوع ضایعات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: جداسازی بادی برای تفکیک ذرات سبک، جداسازی گرد و خاک با فیلترها و هودها، جداسازی با سیال به روش ته نشینی و غوطه ورسازی، جداسازی حرارتی و جداسازی پرتابی.
پس از تفکیک ضایعات از هم دیگر، مصالح بنایی وارد دستگاه خرد کن و آسیاب شده و تبدیل به سنگدانه می شوند. ضایعات آهنی برای تولید پودر آهن قراضه استفاده می شوند. ضایعات الکتریکی و پلاستیکی نیز به فراخور کیفیت آنها نها در تولید انواع محصولات جدید به کار می روند.
تجهیزات مورد نیاز برای بازیافت نخاله های ساختمانی
طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی بسته به نوع مصالح ساختمانی، روش بازیافت و تجهیزات مورد نیاز را شرح می دهد. برخی از تجهیزات عمومی بازیافت مصالح ساختمانی عبارتند از:
[tie_list type=”checklist”]
- دستگاه خرد کن نخاله ساختمانی
- دستگاه جداکننده مغناطیسی
- کامیون مکنده نخاله های ساختمانی
- دستگاه سنگ شکن
- دستگاه شستشوی اوواش
- لیفتراک
- لودر
- کامیون
[/tie_list]
سرمایه اولیه برای بازیافت نخاله های ساختمانی
راه اندازی یک واحد بازیافت نخاله ساختمانی نیازمند بودجه ای به عنوان سرمایه اولیه است. سرمایه اولیه در طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی به دو بخش سرمایه ثابت و سرمایه درگردش تقسیم بندی می گردد. سرمایه ثابت به خریداری تجهیزات مورد نیاز اختصاص پیدا می کند. به تناسب نوع و جنس ضایعاتی که به واحد بازیافت وارد می شوند، نوع و تعداد دستگاه های مورد نیاز متغیر خواهد بود.
راه اندازی یک واحد بازیافت نخاله ساختمانی، افزون بر سرمایه ثابت نیازمند سرمایه درگردش است که برای خریداری نخاله های ساختمانی به کار برده می شود. در نهایت میزان سرمایه اولیه بسته به ظرفیت بازیافت ضایعات ساختمانی و نوع محصولات تولیدی معین می گردد.
برآورد هزینه ها توسط طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی
طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی علاوه بر سرمایه اولیه، میزان هزینه های پروژه را نیز به صورت ریز به ریز مشخص می کند. برای احداث یک واحد بازیافت نخاله های ساختمانی با ظرفیت 1000 تا 1500 تن در روز به زمینی با بزرگی 10 تا 15 هزار مترمربع نیاز است که بتوان دستگاه ها و تجهیزات را در آن جای داد و فضای حرکت و تخلیه نیز برای کامیون ها و لودرها فراهم نمود.
سایر هزینه های طرح شامل هزینه های نیروی انسانی، هزینه های مصرف انرژی، هزینه های سوخت و تعمیر وسائط نقلیه، هزینه های نگهداری تجهیزات و هزینه های حمل و نقل می باشند که در بیزینس پلن بازیافت نخاله ساختمانی با اعداد و ارقام روز مشخص می شوند.
پیش بینی میزان سود طرح
میزان سود این طرح به صورت مستقیم به ظرفیت بازیافت مصالح ساختمانی و نوع محصول تولیدی وابسته است. رایج ترین محصولات تولیدی از مصالح بازیافتی ساختمانی شامل بتن، جدول و بلوک های بتنی و سنگدانه ها هستند که در راهسازی، محوطه سازی و طراحی پارک ها و فضاهای عمومی استفاده می گردند.
مطالعاتی که کارشناسان در طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی انجام داده اند، سودآوری و بازدهی بسیار خوب این طرح به اثبات رسیده است. کارشناسان طرح توجیهی علاوه بر محاسبه درآمد و میزان سود، مدت زمان برگشت سرمایه و نرخ بازده داخلی طرح را نیز به صورت تخصصی تخمین می زنند.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی بازیافت نخاله ساختمانی
به طور معمول حدود 50 تا 95 درصد از ضایعات ساختمانی را می توان بازیافت نمود و با توجه به حجم بالای ساخت و ساز در کشورمان، ضایعات ساختمانی قیمت بسیار ارزانی دارند. ضمن این که با افزایش بی رویه قیمت مصالح ساختمانی، استفاده از مصالح بازیافتی در کشورمان رواج پیدا کرده است.
از این رو راه اندازی واحد بازیافت نخاله ساختمانی علاوه بر این که از آلودگی های زیست محیطی جلوگیری می کند، می تواند، سود قابل توجهی را نصیب سرمایه گذاران نماید. بنابراین کارشناسان در مطالعات طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی، چشم انداز مثبتی را برای این طرح پیش بینی نموده اند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی بازیافت نخاله ساختمانی
اگر قصد سرمایه گذاری در بازیافت نخاله ساختمانی و اخذ مجوز و وام را دارید، نیازمند طرح توجیهی بازیافت نخاله ساختمانی خواهید بود. سایت طرح فنی، بهترین سایت برای سفارش طرح توجیهی اختصاصی است. کارشناسان ما از دانش، مهارت و تجربه 25 ساله در نگارش طرح توجیهی برخوردار هستند.
باید اضافه کنیم، با سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، تیم متخصص ما به مدت 5 ماه همراه شما بوده و پشتیبانی رایگان از طرح شما را انجام خواهند داد تا بتوانید، در پروسه اخذ مجوز و وام به نتیجه مورد نظر دسترسی پیدا کنید. افزون بر آن، در صورت ابهام در خصوص جوانب مختلف طرح می توانید، در جلسه آنلاین با کارشناسان ما شرکت کنید. این جلسه به صورت رایگان تشکیل شده و در آن، اطلاعاتی در مورد مراحل اخذ مجوز، اخذ تسهیلات، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و سایر مسائل اداری و بانکی طرح به شما ارائه می گردد.