طرح توجیهی احداث بیمارستان ⭐️ گرید کانون مشاوران اعتباری
طرح توجیهی احداث بیمارستان

طرح توجیهی احداث بیمارستان، طرحی مبتنی بر نرم افزار کامفار است که به ارائه اطلاعاتی در زمینه های مالی، فنی و بازار پروژه می پردازد. این طرح توسط متخصصین زبده سایت طرح فنی تهیه شده و قابل استناد در مراجع قانونی است. بیمارستان، مهم ترین مرکز برای تشخیص و درمان بیماری های گوناگون بوده و از ارکان سیستم بهداشت و درمان است. بیمارستان ها، مراکز درمانی بسیار بزرگ هستند که از بخش های متنوع و تجهیزات پیشرفته پزشکی برخوردار می باشد.
احداث بیمارستان از پروژه های عظیم سرمایه گذاری است و احتیاج به صرف هزینه و زمان طولانی مدت دارد. معمولا بیمارستان ها توسط گروهی از پزشکان متخصص، سرمایه گذاران و تعداد زیادی از سهامداران تاسیس می گردند.
بیمارستان های عمومی، در بخش های متنوع به ارائه خدمات مشغول هستند. بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی نیز مختص به یک یا چند رشته خاص از پزشکی بوده و به ارائه خدماتی چون جراحی ها و درمان های تخصصی پزشکی در آن رشته می پردازند.
محتوا
طرح توجیهی احداث بیمارستان جهت اخذ مجوز و تسهیلات
ثبت شرکت، اخذ موافقت نامه اصولی از وزارت بهداشت و دریافت پروانه بهره برداری، مراحلی هستند که برای راه اندازی بیمارستان باید طی شوند. در این راستا طرح توجیهی احداث بیمارستان از مدارک و مستنداتی است که باید در پروسه اخذ مجوز به وزارت بهداشت و سازمان های صادر کننده مجوز ارائه گردد.
بیزینس پلن احداث بیمارستان توسط کارشناسان متخصص در امور سرمایه گذاری و مطابق با آخرین آیین نامه های وزارت بهداشت تهیه می شود.
راه اندازی بیمارستان نیاز به سرمایه گذاری کلانی دارد. دولت به منظور حمایت از بخش درمان و تشویق مشارکت بخش خصوصی در ساخت بیمارستان ها، آیین نامه هایی را برای واگذاری تسهیلات به بخش غیردولتی تصویب نموده است.
وزارت بهداشت، سرمایه گذاران پروژه های بیمارستانی را برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل ارجاع می دهد. طرح توجیهی احداث بیمارستان نیز از مدارکی است که توسط بانک برای اختصاص وام، درخواست می گردد.
طرح توجیهی احداث بیمارستان با چه هدفی تهیه می شود؟
راه اندازی بیمارستان نیازمند مطالعات و بررسی های جامع و دقیق قبل از پیاده سازی طرح است. این مطالعات باید در بخش های گوناگونی مانند محل احداث، ساختمان، تعداد تخت های بیمارستانی، هزینه ها، سرمایه، سود، تجهیزات مورد نیاز، نیروی انسانی و … انجام گردد.
طرح توجیهی احداث بیمارستان، گزارشی مفصل از تمامی این اطلاعات بوده و راهنمای سرمایه گذاران است. بیزینس پلن احداث بیمارستان، تمامی جوانب و اطلاعات پروژه های بیمارستانی را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
احداث بیمارستان، فرصتی بهینه برای سرمایه گذاری
به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی احداث بیمارستان، این طرح از فرصت های طلایی برای سرمایه گذاری می باشد. به طور کلی تمامی مراکزی که مرتبط با بهداشت و درمان جامعه می باشند، بسیار سودآور هستند. بخصوص بیمارستان که از بازدهی و سود فوق العاده ای برخوردار می باشد.
بیمارستان ها تحت نظارت دانشکده های مختلف علوم پزشکی در کشور قرار دارند. دولت برای دسترسی مردم به مراکز درمانی و حمایت از بخش خصوصی در ساخت بیمارستان، بخشی از سود تسهیلات دریافتی و یا هزینه های بیمارستان را متقبل می شود.
در ضمن بررسی آمار تعداد بیمارستان ها و ظرفیت پذیرش بیمار در سراسر کشور نشان دهنده کمبود جدی در این بخش است. به طور کلی اکثریت مردم برای دریافت خدمات بیمارستانی مناسب، مجبور به ترک دیار و حرکت به سمت شهرهای بزرگ در کشور می گردند.
احداث بیمارستان در جای جای کشور باعث اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و رشته های مرتبط می شود. به طور کلی می توان گفت، احداث بیمارستان پروژه ای بسیار سودآور برای سرمایه گذاران و فوق العاده سودمند برای ارتقای سطح بهداشت جامعه است.
سرمایه لازم برای احداث بیمارستان
سرمایه مورد نیاز برای احداث بیمارستان به عوامل گوناگونی چون تعداد تخت های بیمارستان، محل بیمارستان، عمومی یا تخصصی بودن بیمارستان و … بستگی دارد. حداقل تعداد مجاز تخت بیمار برای احداث بیمارستان برابر با 22 تخت است. سرمایه اولیه برای طراحی و ساخت ساختمان بیمارستان و محوطه سازی آن، تامین زیرساخت ها و تجهیز بخش های گوناگون بیمارستان صرف می گردد.
خرید لوازم مصرفی، داروها و تجهیزات یکبار مصرف پزشکی نیز نیازمند سرمایه ای است که تحت عنوان سرمایه درگردش در طرح معین می شود. طرح توجیهی احداث بیمارستان، سرمایه اولیه را با توجه به تمامی عوامل اثر گذار و لحاظ کردن قیمت ها و داده های روز مشخص می کند.
محاسبه هزینه های احداث بیمارستان
احداث بیمارستان مستلزم هزینه های متعدد و متنوعی است. هزینه زمین از جمله هزینه های اصلی احداث بیمارستان است که بسته به شهر و منطقه احداث بیمارستان متغیر خواهد بود.
بیمارستان، مجموعه ای بزرگ با تعداد زیادی پزشک، پرستار، بهیار، تکنسین، نیروهای خدماتی، نیروهای اداری و … در بخش های مختلف است. برآورد هزینه ها نشان می دهد که حدودی نیمی از هزینه های اجرایی این طرح مربوط به حقوق و مزایای پرسنل بیمارستان می باشد.
هزینه های مصرف انرژی، هزینه راه اندازی تاسیسات بیمارستان، هزینه راه اندازی دوربین های مداربسته، هزینه نصب تجهیزات اعلام و اطفاء حریق و هزینه های تعمیر و نگهداری تجهیزات نیز از سایر هزینه های طرح هستند. کارشناسان در طرح توجیهی احداث بیمارستان، تمامی هزینه ها را به صورت ریز به ریز و با مبالغ روز محاسبه می نمایند.
برآورد سود احداث بیمارستان
میزان سود یک بیمارستان به مولفه های گوناگونی چون ظرفیت پذیرش بیمار، تعداد تخت های بیمارستانی، شهر و منطقه احداث بیمارستان، تعداد بخش های موجود در بیمارستان و … بستگی دارد. کارشناسان در طرح توجیهی احداث بیمارستان نرخ بازده داخلی را برای یک بیمارستان 200 تخت خوابی، 33 درصد برآورد نموده اند.
اقداماتی مانند ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی در بیمارستان، استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز پزشکی و قرارداد با بیمه های تکمیلی برای تحت پوشش قرار دادن هزینه های بیماران، باعث تمایل بیشتر بیماران به استفاده از خدمات بیمارستان شده و سود بیمارستان را افزایش خواهد داد.
شرایط و ضوابط احداث بیمارستان
طرح توجیهی احداث بیمارستان مطابق با شرایط و ضوابط احداث بیمارستان نگارش می شود. بخش های مختلف یک بیمارستان شامل پذیرش، بخش اورژانس، بخش های بستری، اتاق جراحی های سرپایی، درمانگاه، بخش ویزیت و تشخیص، اتاق های عمل، بخش مراقبت های ویژه، داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی، بخش اداری، آشپزخانه و … می باشند. بیمارستان های عمومی باید حداقل 20 درصد از ظرفیت خود را به بخش های بستری بیماران داخلی و اطفال اختصاص دهند.
طراحی بیمارستان باید به گونه ای باشد که بخش های بستری، کلینیک های تشخیص، اتاق های عمل، بخش اورژانس و سایر بخش ها به صورت کاربردی با هم در ارتباط باشند. حداقل مساحت مجاز که به ازای هر تخت بیمارستانی باید در نظر گرفته شود، 50 متر مربع است.
بنابراین یک بیمارستان 30 تخت خوابی باید از حداقل مساحت 1500 متر مربع برخوردار باشد. طراحی اتاق های بیمارستان نیز تابع شرایط خاصی است. به طور مثال حداقل مساحت یک اتاق یک تخته در بیمارستان برابر با 10 متر مربع در نظر گرفته می شود.
تجهیزات مورد نیاز در بیمارستان
طرح توجیهی احداث بیمارستان علاوه بر تجزیه و تحلیل شاخص های مالی طرح، دانش فنی و عملیاتی پروژه از جمله تجهیزات مورد نیاز را نیز در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
برخی از تجهیزات لازم برای راه اندازی یک بیمارستان عبارتند از:
- ست کامل تجهیزات جراحی و اتاق عمل
- تجهیزات بخش مراقبت های ویژه (CCU، ICU، NICU)
- دستگاه های بیهوشی و تنفسی
- تجهیزات بخش های زنان، اطفال، قلب و …
- تجهیزات هتلینگ (تخت، میز، برانکارد، صندلی و …)
- تجهیزات ارتوپدی
- تجهیزات کلینیک تشخیصی
- تجهیزات پذیرش
بررسی توجیه پذیری اقتصادی احداث بیمارستان
طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی احداث بیمارستان، این طرح از لحاظ اقتصادی کاملا موجه است. به طور کلی سرمایه گذاری در بخش درمان، بیشترین بازدهی را دارد زیرا به صورت مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط می باشد.
احداث بیمارستان از پروژه هایی است که نیازمند صبوری برای اجرایی شدن طرح است. اما بعد از گذشت حدود دو سال از بهره برداری طرح، بازگشت سرمایه رخ داده و سود خالصی را نصیب سرمایه گذاران خواهد نمود.
بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی در نقاط مختلف کشور علاوه بر ارائه خدمات به هموطنان، به گردشگران خارجی حوزه سلامت نیز خدمات ارائه می دهند. در حال حاضر به دلیل مجهز بودن بیمارستان های ایران به تجهیزات پیشرفته و به روز، از کشورهایی مانند عراق، پاکستان و غیره نیز برای درمان به کشور ما سفر می کنند.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث بیمارستان
طرح توجیهی اختصاصی احداث بیمارستان، طرحی است که توسط کارشناسان با تجربه طرح فنی به صورت انحصاری برای هر پروژه بیمارستانی تهیه می شود. کارشناسان ما با تجربه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری و بانکی، تهیه کننده به روزترین و کامل ترین طرح توجیهی احداث بیمارستان می باشند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، دو امتیاز بی نظیر را برای سرمایه گذاران به ارمغان می آورد. این دو امتیاز، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان می باشند. جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار برای رفع ابهام و شفاف سازی در خصوص امور اداری و بانکی تشکیل می شود.
سرمایه گذاران در این جلسه می توانند، اطلاعاتی را در خصوص پروسه اخذ مجوز احداث بیمارستان، پروسه دریافت تسهیلات از بانک ها، ضمانت نامه ها و وثایق بانکی و … دریافت نمایند.