طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی ⭐️ برای تمامی مناطق

طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی به منظور ارائه اطلاعات مهم کسب و کار به سرمایه گذاران، سازمان های صدور مجوز و بانک ها تهیه می شود. مناطق ویژه اقتصادی، محدوده های جغرافیایی مشخص در کشور هستند که تابع ضوابط سرزمین اصلی نبوده و قوانین مخصوص مناطق ویژه را رعایت می کنند.

قوانین مناطق ویژه اقتصادی، ساده تر است و تسهیلات و بخشودگی هایی را برای فعالیت های تجاری و اقتصادی منطقه در نظر می گیرد. گفتنی است، منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد تجاری صنعتی متفاوت می باشد.

در حال حاضر بیش از 30 منطقه ویژه اقتصادی در ایران وجود دارد. مناطق ویژه اقتصادی، نقش پراهمیتی را در حمایت از تولید داخلی، توسعه مبادلات تجاری بین المللی و صادرات و واردات، پیشرفت های منطقه ای و توسعه اقتصادی کشور ایفا می کنند.

هدف از نگارش طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی، بررسی امکان سنجی راه اندازی کسب و کارهای صنعتی، گردشگری، بازرگانی، کشاورزی، دامپروری و … می باشد. کارشناسان سایت طرح فنی با دریافت ایده از شما و مطالعه جوانب مختلف طرح، توجیه پذیر بودن یا نبودن پروژه را مشخص می کنند.

 تعریف منطقه ویژه اقتصادی چیست؟

منطقه ویژه اقتصادی، محدوده ای محصور از لحاظ فیزیکی است که دارای مدیریت واحد و منحصر به فرد می باشد. قوانین کسب و کار و تجارت در منطقه ویژه اقتصادی با قوانین سرزمین اصلی متفاوت است.

تعیین محدوده جغرافیایی مناطق ویژه اقتصادی، نوع و حدود فعالیت منطقه با پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و تصویب هیئت وزیران انجام می گردد. این مناطق در شهرستان هایی که دارای توان، استعداد و پتانسیل های لازم می باشند، راه اندازی می شوند.

مناطق ویژه اقتصادی بوشهر - طرح فنی

هدف از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی

هدف اصلی از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، به وجود آوردن پویایی اقتصادی و تجاری در یک منطقه می باشد که با پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاران بخش خصوصی در منطقه صورت می پذیرد. با ایجاد مناطق ویژه اقتصادی، تولید و پردازش کالا در منطقه به صورت قابل ملاحظه ای بهبود پیدا می کند.

افزایش صادرات غیر نفتی و صادرات کالاهای ساخته شده، پردازش شده یا تغییر داده شده در ایران نیز از اهداف مناطق ویژه اقتصادی می باشد. ایجاد اشتغال مولد، جذب حداکثری سرمایه گذاری ها، افزایش رفاه عمومی ساکنین منطقه، کمک به ترانزیت و حمل و نقل بین المللی کالا از برنامه های مناطق ویژه اقتصادی هستند.

گفتنی است، کارشناسان، نگارش طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی را در راستای اهداف فوق و سودآوری بیشتر طرح های اقتصادی انجام می دهند.

قوانین گمرکی و ورود و صدور کالا در منطقه ویژه اقتصادی

معافیت های گمرکی از جمله مزایای مناطق ویژه اقتصادی می باشند. مبادلات تجاری منطقه ویژه اقتصادی با خارج از کشور یا با سایر مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و ثبت سفارش معاف است.

اما مبادلات تجاری مناطق ویژه اقتصادی با سایر نقاط کشور، تابع قوانین و مقررات صادرات و واردات سرزمین اصلی می باشد. کارشناسان جهت نگارش طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی، تبصره ها و ضوابط گمرکی زیر را در نظر می گیرند:

  • مواد اولیه و کالاهایی که از سایر مناطق کشور به منظور مصرف در مناطق ویژه اقتصادی حمل می شوند، تابع قوانین و مقررات سرزمین اصلی هستند. اما صادرات کالاها از این مناطق به خارج از کشور طبق قوانین مناطق ویژه اقتصادی انجام می گردد.
  • کالاهای صادراتی که پروسه اداری و بانکی آنها برای صدور به طور کامل انجام شده، در منطقه ویژه اقتصادی، صادرات قطعی محسوب می گردند.
  • مواد اولیه و قطعات خارجی که به منظور پردازش، تبدیل، تکمیل و یا تعمیر به کشور وارد می شوند، ورود موقت محسوب شده و پس از اتمام عملیات پردازش و غیره با حداقل تشریفات گمرکی به مناطق مرجوع می گردند.
  • کالاهای تولید و یا پردازش شده در منطقه برای ورود به سایر نقاط کشور از پرداخت حقوق ورودی به میزان ارزش افزوده و ارزش مواد اولیه و قطعات داخلی به کار رفته در آن ها معاف خواهند بود.
  • گمرک موظف است، تقاضای صاحبان کالا را برای ورود از مبادی ورودی به منطقه ویژه اقتصادی پذیرفته و تسهیلات لازم را بدین منظور فراهم آورد.
پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد ارس ⭐️ برای اخذ مجوز و تسهیلات

مقررات سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی

همانطور که در بالا ذکر کردیم، یکی از رویکردهای مناطق ویژه اقتصادی، جذب حداکثری سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و بسترسازی مناسب برای راه اندازی کسب و کارها می باشد. راه اندازی شرکت ها و کسب و کارها در منطقه ویژه اقتصادی مستلزم تهیه طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی و ارائه آن به سازمان مربوطه می باشد.

ثبت شرکت و یا شعب نمایندگی در منطقه ویژه اقتصادی در اسرع وقت و بدون تشریفات اداری دست و پاگیر امکان پذیر است. سازمان منطقه ویژه اقتصادی جهت واگذاری زمین به سرمایه گذاران نیز اقداماتی را انجام می دهد. تفکیک املاک و مستغلات و صدور اسناد مالکیت تفکیکی برای سرمایه گذاران از جمله این اقدامات می باشند.

افزون بر آن، نحوه پذیرش سرمایه های خارجی، ورود و خروج سود حاصل از آنها، تعیین میزان مشارکت شرکت های خارجی در منطقه طبق قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی در منطقه ویژه اقتصادی انجام می گردد.

منطقه ویژه افتصادی امام - طرح فنی

ضوابط عمومی مناطق ویژه اقتصادی

علاوه بر ضوابط گمرکی و ضوابط سرمایه گذاری در مناطق ویژه اقتصادی، مقررات عمومی خاصی برای این مناطق وضع شده است. تهیه طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی دارای این مزیت است که ضوابط و مقررات هر منطقه در آن لحاظ می گردد. در این جا به مهم ترین مقررات متفرقه و عمومی مناطق ویژه اقتصادی اشاره می نماییم:

  • اشتغال نیروی انسانی، روابط کاری، امور بیمه و تامین اجتماعی در مناطق ویژه اقتصادی مانند مناطق آزاد تجاری و مطابق با قوانین مصوب برای آنها در منطقه می باشد.
  • تمامی کسب و کارهایی که قبل از تبدیل منطقه به منطقه ویژه اقتصادی فعالیت داشتند، مجاز به ادامه فعالیت در منطقه در چارچوب قانون هستند.
  • تمامی وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسه ها و ادارات دولتی موظفند، خدمات و زیرساخت های لازم از قبیل آب، برق، سوخت، مخابرات و سایر خدمات را به منطقه ویژه اقتصادی ارائه دهند.
  • نقل و انتقال اراضی و واگذاری اراضی به سرمایه گذاران منوط به دریافت گواهی پایان کار از سازمان منطقه ویژه اقتصادی می باشد.
پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد اروند ⭐️ برای اخذ مجوز و تسهیلات

امتیازات سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی

فرقی نمی کند، شما قصد ایجاد چه نوع کسب و کاری را در منطقه ویژه اقتصادی دارید، تنظیم طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی برای تمامی کسب و کارها ضروری خواهد بود. امتیازات و مزایایی که در مناطق ویژه اقتصادی وجود دارد، موجب شده است که سرمایه گذاران به راه اندازی کسب و کارها و فعالیت های تجاری و اقتصادی در این مناطق، گرایش پیدا کنند.

به طوری که علاوه بر کسب و کارهای تولیدی و صنعتی، کسب و کارهای غیر صنعتی و تجاری نیز در این مناطق ایجاد می گردند. پروسه آسان برای اخذ مجوز فعالیت اقتصادی از مهم ترین مزایای سرمایه گذاری در مناطق ویژه اقتصادی است. صدور مجوز ساخت و پایان کار در این مناطق به صورت رایگان انجام می گردد. ضمن این که مدت زمان پروسه نیز بسیار کوتاه تر از سایر نقاط کشور است.

بهره مندی از نیروی کار ارزان و تبعیت از قانون کار مجزا در مناطق ویژه اقتصادی نیز موجب شده که راه اندازی پروژه های بزرگ اقتصادی در این مناطق که به تعداد نیروی انسانی بالایی نیاز دارند، دارای صرفه اقتصادی باشد.

افزون بر آن، معافیت های گمرکی و عدم نیاز به تشریفات دست و پاگیر برای صدور و ورود کالا نیز از امتیازاتی است که موجب جذب سرمایه در منطقه ویژه اقتصادی می گردد. امروزه اکثر کسب و کارهای تولیدی و تجاری که نیازمند ترانزیت و حمل و نقل بین المللی کالا هستند، مناطق ویژه اقتصادی را برای فعالیت انتخاب می کنند.

جایگاه صنایع تولیدی در طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی

یکی از مهم ترین دستاوردهای ایجاد مناطق ویژه اقتصادی، پیشرفت و توسعه صنایع تولیدی بوده است. به طوری که در حال حاضر انواع کارخانه های تولید، ساخت، فرآوری و پردازش کالا در مناطق ویژه اقتصادی راه اندازی شده اند. راه اندازی کسب و کارهای تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی، مزایای بیشماری را شامل حال سرمایه گذاران می کند.

به طور مثال آنها می توانند، ماشین آلات و تجهیزات خط تولید را بدون پرداخت عوارض گمرکی از کشورهای خارجی وارد کنند؛ از تخفیف های مالیاتی بهره مند شوند؛ تسهیلات کم بهره دریافت کنند و از نعمت انرژی ارزان و نیروی کار ارزان در مناطق ویژه اقتصادی استفاده نمایند.

کارشناسان در تهیه طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی، مشخصات و مقیاس طرح، ظرفیت های تولیدی موجود در منطقه و قوانین منطقه ویژه اقتصادی را در نظر می گیرند تا یک پروژه تولیدی به بهترین نحو و به صورت اصولی در منطقه راه اندازی گردد.

منطقه ویژه افتصادی انرژی پارس - طرح فنی

لیست مناطق ویژه اقتصادی در کشور

در حال حاضر بیش از 30 منطقه ویژه اقتصادی در مناطق مختلف کشورمان وجود دارند و به دلیل دستاوردهای فراوان و نتایج بسیار مثبت، تعداد آنها در حال افزایش است. گفتنی است، هر کدام از مناطق ویژه اقتصادی، ضوابط و قوانینی منحصر به فردی دارند که در تنظیم طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی باید مد نظر قرار گیرند.

لیست مهم ترین مناطق ویژه اقتصادی در کشور به صورت زیر است:

[tie_list type=”starlist”]

  • منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان
  • منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر
  • منطقه ویژه اقتصادی صنایع خلیج فارس
  • منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی
  • منطقه ویژه اقتصادی بجنورد
  • منطقه ویژه اقتصادی نمین
  • منطقه ویژه اقتصادی کاوه
  • منطقه ویژه اقتصادی شیراز
  • منطقه ویژه اقتصادی لاوان
  • منطقه ویژه اقتصادی سیرجان
  • منطقه ویژه اقتصادی لرستان
  • منطقه ویژه بندر شهید رجایی
  • منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
  • منطقه ویژه بندر امیرآباد
  • منطقه ویژه اقتصادی یزد
  • منطقه ویژه اقتصادی ری
  • منطقه ویژه اقتصادی زرندیه
  • منطقه ویژه اقتصادی کشتی سازی خلیج فارس
  • منطقه ویژه اقتصادی سهلان
  • منطقه ویژه اقتصادی سرخس
  • منطقه ویژه اقتصادی بیرجند
  • منطقه ویژه اقتصادی دوغارون
  • منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر
  • منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
  • منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
  • منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه بین المللی پیام
  • منطقه ویژه اقتصادی اترک
  • منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب
  • منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید
  • منطقه ویژه اقتصادی گرمسار
  • منطقه ویژه اقتصادی لامرد

[/tie_list]

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد قشم ⭐️ برآورد تخصصی هزینه ها

تفاوت منطقه آزاد تجاری صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی

همانطور که در بالا گفتیم، منطقه ویژه اقتصادی با منطقه آزاد تجاری صنعتی متفاوت است. این تفاوت در بحث معافیت های مالیاتی، عوارض گمرکی، اشتغال و بیمه اتباع خارجی، سرمایه گذاری های خارجی و … مطرح می گردد.

کسب و کارهای فعال در منطقه آزاد تجاری صنعتی مشمول معافیت مالیاتی 20 ساله از تاریخ صدور پروانه بهره برداری هستند؛ اما این مورد در منطقه های ویژه اقتصادی به صورت تخفیف های مالیاتی ارائه می گردد. بسته به منطقه ویژه اقتصادی، تخفیف های مالیاتی، متفاوت بوده و از چند سال تا پانزده سال می باشد.

عوارض گمرکی و سود بازرگانی در مناطق آزاد تجاری صنعتی شامل بخشودگی کامل سهم دولت است؛ ولی تخفیف عوارض گمرکی در مناطق ویژه اقتصادی بسته به فعالیت اقتصادی و قانون منطقه ارائه می گردد.

اتباع خارجی برای ورود به مناطق آزاد تجاری نیاز به اخذ روادید ندارند؛ ولی برای ورود به مناطق ویژه اقتصادی مانند سایر نقاط کشور باید عمل کنند. ضمن این که بیمه و اشتغال اتباع خارجی در مناطق آزاد شامل تسهیلات است؛ اما در مناطق ویژه مطابق با قانون کار کشور در این خصوص رفتار می شود.

خرده فروشی برای هم میهنان و اتباع خارجی در منطقه آزاد تجاری صنعتی مجاز است؛ اما تنها اتباع خارجی می توانند، در منطقه ویژه اقتصادی، خرده فروشی کالا داشته باشند.

کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی، دارای تسلط کافی بر تفاوت های مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد هستند و می دانند، چگونه یک طرح توجیهی با فرمت استاندارد را به سرمایه گذاران تحویل دهند.

منطقه ویژه افتصادی بندر امیرآباد - طرح فنی

سرفصل های طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی

حال که با مناطق ویژه اقتصادی، ویژگی ها و امتیازات آن ها آشنا شدیم، این سوال مطرح می گردد که فرمت مناسب طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی چیست؟ چه سرفصل هایی باید در طرح توجیهی گنجانده شود؟

در پاسخ باید گفت، پاسخ این سوال کمی پیچیده و تخصصی است زیرا هر کدام از مناطق ویژه اقتصادی، طرح توجیهی را در قالب فرمت منحصر به فردی پذیرش می کنند.

اما به طور کلی می توان سرفصل های طرح توجیهی برای مناطق ویژه اقتصادی را به سه گروه مطالعات فنی، مطالعات اقتصادی و مطالعات بازار تقسیم بندی نمود. مطالعات فنی شامل اطلاعات اجرایی طرح، نحوه تولید محصول، مواد اولیه مورد نیاز، ماشین آلات خط تولید و موارد عملیاتی پروژه می باشد.

محاسبه سرمایه اولیه، هزینه ها، سود و برآورد شاخص های مالی طرح در بخش مطالعات اقتصادی طرح توجیهی انجام می گردد. مطالعات بازار نیز شامل ظرفیت سنجی منطقه ویژه اقتصادی، بررسی عرضه و تقاضای محصول، بررسی بازارهای هدف و مواردی از این دست است.

ضرورت و اهمیت تنظیم طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی

یکی از اهداف نگارش طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی، تسهیل فرآیند اخذ مجوز کسب و کار است. چرا که ارائه طرح توجیهی به سازمان منطقه ویژه اقتصادی می تواند، توجیه پذیر بودن طرح را به سازمان مربوطه اثبات کرده و طرح شما را در اولویت صدور مجوز قرار دهد.

افزون بر اخذ مجوز، سرمایه گذاران برای دریافت وام بانکی نیز باید طرح توجیهی به بانک ارائه کنند. بانک عامل پس از بررسی طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی، تسهیلات درخواستی را به متقاضی اختصاص خواهد داد.

در پایان باید گفت، اهمیت طرح توجیهی تنها محدود به اخذ مجوز و وام نیست و طرح توجیهی می تواند، با ارائه اطلاعات دقیق و ارزشمند به سرمایه گذاران، رویکردهای اصولی را در مسیر سرمایه گذاری مشخص کرده و ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهد.

نحوه سفارش طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی

سایت طرح فنی از برترین سایت های نگارش طرح توجیهی است زیرا از کارشناسان خبره، ماهر و با تجربه تشکیل شده است. کارشناسان ما دارای 25 سال سابقه با ارزش در نگارش انواع طرح توجیهی از جمله طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی هستند. آنها طرح های توجیهی متعددی را در حوزه های صنعتی و غیرصنعتی برای مناطق ویژه اقتصادی تهیه کرده اند.

باید اضافه کنیم، سفارش طرح توجیهی برای منطقه ویژه اقتصادی در سایت طرح فنی، امتیازات ویژه ای را برای شما به ارمغان خواهد آورد. 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان از امتیازات فوق می باشند.

کارشناسان ما در تلاش هستند تا در جلسه آنلاین، توضیحاتی را در خصوص مراحل اداری و بانکی طرح در اختیار شما قرار داده و ابهامات موجود را مرتفع نمایند.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب