طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG ⭐️ سال 1403 (پمپ گاز سی ان جی)

طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG - طرح فنی

طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG حاوی اطلاعات ضروری برای این کسب و کار بوده و توجیه پذیری پروژه را مورد بررسی قرار می دهد. طرح های توجیهی تهیه شده توسط متخصصین سایت طرح فنی قابل ارائه به بانک و نهادهای صادر کننده مجوز می باشند.

سوخت سی ان جی در سالیان اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت بنزین و دسترسی گسترده به منابع گاز طبیعی در کشور، اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. گاز CNG در حقیقت همان متان مایع فشرده است که ارزان تر از سوخت بنزین بوده و آلودگی کمتری ایجاد می کند.

به دلیل مزایای بسیاری که سوخت سی ان جی نسبت به بنزین و گازوئیل دارد، بسیاری از خودروها به صورت گازسوز یا دوگانه سوز تولید می گردند. احداث پمپ گاز cng دارای شرایط و ضوابط خاصی است و کاربری زمین، محل احداث، ابعاد و تجهیزات باید دارای استانداردها و ویژگی های معینی باشند.

تقاضای روزافزونی که برای سوخت گاز در جای جای کشور وجود دارد، دلیل موجهی برای سرمایه گذاری در احداث جایگاه سوخت سی ان جی است.

⭐️ الزام تهیه طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG

سرمایه گذارانی که قصد تاسیس جایگاه سوخت CNG را دارند، باید اقدام به دریافت استعلامات گوناگون از سازمان های مرتبط و اخذ مجوز بهره برداری از شرکت فرآورده های نفتی نمایند.

ارائه طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG از بخش های مهم در پروسه اخذ مجوز است. این طرح توجیهی حاوی تمامی اطلاعات مربوط به جایگاه سوخت بوده و مدرکی قابل دفاع در سازمان های متولی صدور مجوز است.

از آن جا که احداث جایگاه سی ان جی نیازمند سرمایه کلانی است، بخشی از بودجه باید از طریق تسهیلات دریافتی از بانک ها تامین گردد. بدین منظور لازم است، سرمایه گذار به ارائه طرح توجیهی با فرمت اختصاصی به بانک عامل اقدام نماید.

افزون بر ضرورت ها و الزامات قانونی، طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG می تواند، مرجعی برای تصمیم گیری های عملیاتی صحیح  و رویکردهای اقتصادی درست توسط سرمایه گذاران باشد.

⭐️ سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی جایگاه سوخت CNG

سرمایه اولیه احداث جایگاه سوخت CNG به خریداری تجهیزات سوخت رسانی، تجهیزات مکانیکی cng، مخازن و دیسپنسرها اختصاص پیدا می کند. ضمن این که برای آماده سازی سکوها، محوطه سازی و خریداری انشعاب برق 300 کیلووات نیز باید بودجه ای در نظر گرفته شود.

به طور کلی میزان سرمایه برای احداث جایگاه سوخت سی ان جی به مواردی چون تعداد سکوها و ظرفیت برداشت گاز به متر مکعب و همچنین به محل جایگاه بستگی دارد.

ظرفیت سوخت گیری جایگاه های CNG در شبانه روز متغیر بوده و از 20 خودرو به بالا می باشد. محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی جایگاه سوخت سی ان جی با توجه به ظرفیت جایگاه انجام می گردد.

⭐️ هزینه راه اندازی جایگاه سوخت سی ان جی

طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG تمام هزینه های ثابت و متغیر این کسب و کار را با رعایت جزئیات و با ارقام روز مشخص می کند. هزینه های مهم در احداث جایگاه cng، هزینه زمین، هزینه نیروی انسانی و هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات هستند. زمین جایگاه سوخت باید در خیابان ها و معابر اصلی قرار داشته و دارای شرایط احداث جایگاه سوخت باشد.

برای برداشت 1000 متر مکعب گاز سی ان جی حداقل مساحت زمین برابر با 725 متر مربع می باشد. هر چقدر ظرفیت برداشت بالاتر باشد، به زمین بزرگتری نیاز است. به طور مثال مساحت زمین استاندارد برای ظرفیت 2000 متر مکعب گاز CNG، حداقل 1110 متر مربع می باشد.

در ضمن ظرفیت جایگاه CNG به طور مستقیم در تعداد پرسنل و هزینه نیروی انسانی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

احداث جایگاه سوخت CNG - طرح فنی

⭐️  سود و درآمد جایگاه سوخت CNG

درآمد یک پمپ گاز سی ان جی کارمزدی است که به ازای هر متر مکعب سوخت گیری خودروها به جایگاه سوخت اختصاص پیدا می کند. در حال حاضر این کارمزد به صورت میانگین 45 درصد است که بخشی از آن توسط افراد و بخشی توسط دولت پرداخت می گردد.

به طور کلی احداث جایگاه سوخت CNG اگرچه سرمایه کلانی می طلبد؛ اما بعد از گذشت سالیان ابتدایی، سوددهی خوبی خواهد داشت.

مدت زمان برگشت سرمایه در این کسب و کار در بیزینس پلن جایگاه سوخت CNG حدود 4 الی 5 سال برآورد شده است. در ضمن تعداد سکوها و دیسپنسرها به صورت مستقیم در میزان سود اثرگذار خواهند بود.

⭐️ تجهیزات مورد نیاز برای احداث جایگاه سوخت CNG

طرح توجیهی جایگاه سوخت سی ان جی علاوه بر ارائه اطلاعات مالی و اقتصادی، تجهیزات مورد نیاز را نیز معرفی می کند. تجهیزات پمپ گاز cng بسته به این که فشار گاز در چه سطحی است، متفاوت می باشند. برخی تجهیزات با فشار پایین گاز سازگار بوده و برخی با فشار بالا هماهنگ هستند.

به طور کلی تجهیزات جایگاه سوخت CNG عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • دیسپنسر
  • میتر دیسپنسر
  • کمپرسور
  • درایر یا خشک کن گاز
  • مخازن گاز
  • تابلو برق و تجهیزات ابزار دقیق CNG
  • تجهیزات مکانیکی
  • تجهیزات اعلام و اطفاء حریق جایگاه
  • تجهیزات کارت خوان

[/tie_list]

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی مینی پالایشگاه ⭐️ ( مینی ریفاینری ) + براورد فنی

⭐️ بررسی توجیه پذیری احداث جایگاه سوخت CNG

کشور ما ایران به دلیل بهره مندی از منابع غنی گاز طبیعی، بیشترین تعداد خودروهای گازسوز را در کل جهان به خود اختصاص داده است. در حال حاضر بیش از 4 میلیون خودروی گازسوز در کشور وجود دارند.

با بررسی تعداد جایگاه های سوخت CNG در سراسر کشور و با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت که تعداد جایگاه های سی ان جی به حد کفایت  نمی باشد. بنابراین سرمایه گذاری در این بخش علاوه بر توجیه پذیری اقتصادی، مشکل کمبود جایگاه های CNG را کاهش خواهد داد.

جایگاه اختصاصی CNG - طرح فنی

⭐️ مشکلات احداث جایگاه CNG

احداث جایگاه سوخت CNG سرمایه بزرگی نیاز دارد، همچنین باید صبور بود تا برگشت سرمایه رخ دهد. در ضمن پروسه اخذ مجوز و موافقت اصولی، پیچیدگی ها و دشواری های خاص خود را دارد زیرا استعلامات مختلفی از شهرداری، اداره برق، اداره گاز، سازمان نظام مهندسی و غیره باید اخذ گردد.

با تنظیم طرح توجیهی جایگاه سوخت CNG می توان، توجیه پذیری طرح را در نزد نهادهای مربوطه اثبات کرد.

⭐️ سفارش طرح توجیهی جایگاه سوخت سی ان جی

متخصصین سایت طرح فنی با نگارش طرح توجیهی اختصاصی، اطلاعات ریز و درشت جایگاه سی ان جی را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهند.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی دارای دو امتیاز ویژه و بی نظیر است.

اولین امتیاز، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح است که توسط تیم متخصص طرح فنی ارائه می گردد.

امتیاز دوم نیز جلسه آنلاین رایگان با درخواست سرمایه گذار می باشد.

ما در جلسه آنلاین، تمامی پروسه اداری و بانکی سرمایه گذاری را برای شما شفاف سازی می کنیم. در این جلسه مطالبی را در خصوص وثایق و ضمانت نامه های بانکی، پروسه اخذ تسهیلات بانکی و مراحل دریافت مجوز جایگاه سوخت بیان خواهد شد.

cng

5/5 - (15 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

4 پاسخ

  1. سلام و احترام خدمت شما بنده الان با کارشناس صحبت کردم گفتن اطلاعات اولیه رو خدمتتون ارسال کنم من کجا باید ارسال کنم ممنون میشم بگید

    1. سلام جناب خسروی از طریق واتس اپ کارشناس ارشد سایت یا واتس اپ پشتیبانی ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت