طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، گزارشی از تجزیه و تحلیل های مالی، قلمرو سنجی و امکان سنجی پروژه است که توسط کارشناسان سایت طرح فنی جهت اخذ مجوز و وام تنظیم می شود.
با گسترش زندگی شهرنشینی، بازارهای قدیمی اندک اندک جای خود را به پاساژهای تجاری و مراکز خرید طبقاتی دادند. پاساژها متشکل از راهرو یا راهروها و زنجیره ای از مغازه ها در کنار هم هستند. پاساژهای طبقاتی در چند طبقه ساخته شده و شامل انواع مغازه های پوشاک، کیف و کفش، اسباب بازی، کالای خواب، لوازم منزل و … می باشند.
طراحی پاساژهای طبقاتی به گونه ای انجام می شود که فضای مناسب و جذابی را برای تبادلات اقتصادی فراهم کند. پاساژهای طبقاتی می توانند، به صورت خاص و تخصصی، عرضه کننده کالاهای مشخص مانند پاساژهای طلا و جواهرات، کامپیوتر، موبایل و … باشند و یا به صورت عمومی، ارائه دهنده کالا در همه زمینه ها باشند. به علت تمایل روزافزون مردم به خرید از پاساژها، سرمایه گذاری در احداث پاساژهای طبقاتی و مراکز خرید از فرصت های طلایی به شمار می آید.
ضرورت تنظیم طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی
احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید مستلزم اخذ پروانه تجاری از شهرداری است. بدین منظور باید ملک مورد نظر دارای کاربری تجاری باشد. طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، پروسه اخذ مجوز و پروانه تجاری را سهولت می بخشد. تمامی اطلاعات پروژه اعم از اطلاعات فنی، اقتصادی و مالی طرح به تفصیل در قالب یک گزارش به سازمان صادر کننده مجوز ارائه می گردد.
احداث یک پاساژ طبقاتی، سرمایه کلانی می طلبد. از این رو بسیاری از سرمایه گذاران از تسهیلات بانکی برای پوشش بخشی از هزینه ها استفاده می کنند. بانک عامل قبل از اختصاص وام، برای حصول اطمینان از توجیه پذیر بودن پروژه، طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید را از متقاضی درخواست می نماید.
⭐️ مزایای طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید
بسیاری از سرمایه گذاران تصور می کنند، طرح توجیهی تنها به منظور اخذ مجوز و وام نوشته می شود؛ اما باید بگوییم، این باور درست نیست زیرا طرح توجیهی نتایج بسیار مثبتی را در کسب و کار در پی خواهد داشت. طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، با گردآوری و طبقه بندی اطلاعات در یک گزارش مفصل به کمک سرمایه گذاران می شتابد.
در حقیقت بیزینس پلن احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید را می توان، نقشه ای دانست که روش ها و استراتژی های صحیح سرمایه گذاری را به سرمایه گذاران ارائه می کند.
⭐️ چرا در احداث پاساژ طبقاتی سرمایه گذاری کنیم؟
بررسی ها و آنالیزهای کارشناسان در طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، نشان دهنده این است که سرمایه گذاری در این بخش، منطقی و آینده دار خواهد بود. پاساژهای طبقاتی دارای مزایایی چون اشتغالزایی گسترده، رونق اقتصادی، جلوگیری از ترافیک شهری، رونق گردشگری، ایجاد فضای رقابتی و افزایش پرستیژ شهری می باشند.
پاساژهای طبقاتی و مراکز خرید از ارکان زندگی مدرن امروزی هستند. ضمن این که مردم فقط به قصد خرید به پاساژهای طبقاتی وارد نمی شوند، بلکه امروزه پاساژگردی نیز به تفریحات افراد مبدل شده است. انتظار می رود، با افزایش جمعیت شهری و تمایل مردم به خرید متمرکز از پاساژها، سرمایه گذاری در این بخش همچنان سودآور باشد.
⭐️ سرمایه مورد نیاز برای احداث پاساژ طبقاتی
احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، پروژه ای هزینه بر و زمان بر است. میزان سرمایه اولیه برای ساخت و راه اندازی یک پاساژ طبقاتی به ابعاد پاساژ، تعداد طبقات و به طور کلی به مقیاس طرح بستگی دارد. نوع مصالح مورد استفاده برای ساخت پاساژ، نوع طراحی داخلی و تعداد تجهیزات نیز در سرمایه اولیه نقش دارند. افزون بر آن، راه اندازی تاسیسات داخلی پاساژ نیز با سرمایه اولیه انجام می گردد.
محاسبه میزان سرمایه مورد نیاز در این پروژه، کار تخصصی و پیچیده ای است که تنها در تخصص کارشناسان طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید می باشد. محاسبه سرمایه اولیه و سایر شاخص های مالی با تحقیقات وسیع میدانی و احتساب داده های روز در طرح توجیهی صورت می پذیرد.
⭐️ برآورد هزینه ها در طرح توجیهی
سرمایه گذاران برای احداث پاساژ طبقاتی، افزون بر سرمایه ثابت باید هزینه هایی نیز صرف کنند. برخی از هزینه ها، قبل از بهره برداری از طرح ظاهر شده و برخی نیز از هزینه های اجرایی و عملیاتی طرح می باشند. هزینه زمین شاید عمده ترین هزینه این طرح باشد. هزینه زمین بسته به مساحت، شهر، منطقه و خیابان احداث پاساژ متغیر است.
همچنین هزینه های اجرایی طرح نیز شامل هزینه های نیروی انسانی (مدیریت پاساژ، خدماتی ها، کارگران نظافت، نگهبانی)، هزینه های مصرف انرژی و هزینه های تعمیر و نگهداری ساختمان می باشند. تمامی هزینه های ریز و درشت این پروژه در طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید برآورد می گردند.
⭐️ بررسی میزان سوددهی پروژه
درآمد پاساژ طبقاتی یا مرکز خرید از فروش یا اجاره مغازه های موجود در پاساژ تامین می گردد. ساخت پاساژهای طبقاتی بزرگ نیازمند سرمایه بسیار بزرگی است، از این رو بسیاری از این پاساژها قبل از ساخت کامل، اقدام به پیش فروش مغازه ها می کنند تا بخشی از هزینه های پیشرفت کار تحت پوشش قرار گیرد.
میزان سود پاساژ طبقاتی به تعداد مغازه ها و قیمت مغازه در شهر و منطقه مورد نظر بستگی دارد. به طور کلی کارشناسان، نرخ بازده داخلی این پروژه را در طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، حداقل 25 درصد برآورد نموده اند.
⭐️ تجهیزات مورد نیاز در پاساژ طبقاتی
پس از ساخت پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، نوبت به تجهیز پاساژ می رسد. طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، تجهیزات مورد نیاز این پروژه را به صورت زیر معرفی می نماید:
[tie_list type=”plus”]
- سیستم پله برقی
- سیستم های حفاظتی و دوربین های مداربسته
- تجهیزات اعلام و اطفاء حریق
- سیستم صوتی و پیجینگ
- دستگاه های نظافتی و زمین شوی صنعتی
- تابلوهای راهنما
- آسانسورها
- سیستم برق اضطراری
- لوازم طراحی داخلی و دکوراسیون پاساژ
[/tie_list]
⭐️ استانداردهای طراحی پاساژ طبقاتی و مرکز خرید
طراحی پاساژ طبقاتی اگر مطابق با استانداردها انجام گیرد، منجر به جذب مشتریان بیشتر می شود. در اینجا برخی از استانداردها را شرح می دهیم:
ارتفاع طبقات: ارتفاع استاندارد طبقات در پاساژهای بزرگ بین 4 تا 5 متر و در پاساژهای کوچک 3 متر است. عدم رعایت ارتفاع استاندارد منجر به عدم تهویه مناسب در پاساژ خواهد شد.
عرض راهروها و گذرگاه ها: عرض راهروها به تعداد مغازه های موجود در پاساژ و به طور کلی بزرگی و کوچکی پاساژ بستگی دارد. عرضی که برای گذرگاه در نظر گرفته می شود، نباید کمتر از 2 متر باشد.
ورودی پاساژ: حداقل ارتفاع و عرض استاندارد برای درب ورودی پاساژ برابر است با 3.7 متر.
پله برقی: عرض پله برقی باید به گونه ای در نظر گرفته شود که دو نفر درشت هیکل در پله در کنار هم جای شوند.
آسانسور: ظرفیت آسانسور پاساژ باید مطابق با مقیاس پاساژ در نظر گرفته شود و رعایت نکات ایمنی در نصب آسانسور ضروری است.
سیستم تهویه: از آن جا که پاساژهای طبقاتی عموما از برخورداری از هوای بیرون محروم هستند، باید با سیستم تهویه مطبوع مناسب به ایجاد جریان هوا در درون پاساژ کمک کرد.
⭐️ عوامل موثر در افزایش بازدهی پاساژهای طبقاتی
طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، بازدهی این طرح مطلوب است. با این وجود می توان، با در نظر گرفتن فاکتورهای زیر بازدهی طرح را بالاتر نیز برد:
[tie_list type=”starlist”]
- طراحی و ساخت پارکینگ در پاساژ
- معماری جذاب نما
- طراحی داخلی شیک
- نورپردازی مناسب
- تنوع کالاهای عرضه شده
- قیمت های رقابتی
- تخفیف های فصلی
- ارائه امکانات جانبی (فودکورت، گیم نت، قسمت بازی کودکان و …)
[/tie_list]
⭐️ بررسی توجیه پذیری اقتصادی پاساژ طبقاتی و مرکز خرید
خرید از مهم ترین نیازهای جامعه امروزی است. پاساژهای طبقاتی از آن جا که امکان خرید تمامی اقلام مورد نیاز افراد را در یک مکان فراهم می کنند، از واجبات زندگی شهری می باشند. مطالعات طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، نشان دهنده توجیه پذیری طرح از لحاظ اقتصادی است؛ البته اگر به صورت حساب شده و با برنامه ریزی های قبلی در مسیر گام بردارید.
انتخاب مکان مناسب، طراحی اصولی پاساژ، ارائه خدمات جانبی و تفریحی در پاساژ، ارائه شرایط مناسب برای فروش و اجاره مغازه ها از عواملی هستند که موجبات افزایش سود طرح را فراهم می کنند.
⭐️ سفارش طرح توجیهی اختصاصی
طرح توجیهی اختصاصی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید، گزارشی است که توسط متخصصین سایت طرح فنی به صورت انحصاری برای پروژه شما تهیه می گردد. کارشناسان ما از 25 سال تجربه در نگارش طرح توجیهی برخوردار بوده و طرح توجیهی احداث پاساژ طبقاتی و مرکز خرید را مطابق با آخرین استانداردهای بانکی تهیه می کنند.
ما در سایت طرح فنی همواره کنار سرمایه گذاران بوده و 5 ماه پشتیبانی رایگان را با سفارش طرح توجیهی اختصاصی ارائه می دهیم. برگزاری جلسه آنلاین رایگان با هدف پاسخگویی به سوالات اداری و بانکی سرمایه گذاران نیز از خدمات ویژه طرح فنی است.
در این جلسه، کارشناسان ما توضیحاتی در باب مراحل اداری اخذ پروانه تجاری، مراحل اخذ وام، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و … را ارائه می دهند.