طرح توجیهی خوراک دام و طیور ⭐️ سال 1401 (براورد فنی و تخصصی)

طرح توجیهی خوراک دام - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی خوراک دام به منظور درآمدزایی بهینه در این کسب و کار توسط متخصصین سایت طرح فنی نگارش می شود. طرح فوق قابل ارائه به سازمان های ذیصلاح و بانک ها می باشد. خوراک دام محصولی فرآوری شده از علوفه و غلات است و همینطور که از نامش پیداست، برای تغذیه انواع دام مورد استفاده قرار می گیرد.

تنها تغذیه از یک نوع علوفه نمی تواند، تمام نیازهای غذایی حیوان را پوشش دهد و او را مستعد بیماری می کند. خوراک فشرده یا کنسانتره دام از ترکیب چند ماده مغذی و افزودن ویتامین ها و مواد معدنی تولید می گردد.

مواد اولیه در تولید خوراک دام و طیور شامل ذرت، سبوس گندم، کنجاله سویا، سبوس جو، ضایعات کشاورزی، ضایعات کشتارگاهی، روغن، نمک و انواع آنزیم ها و افزودنی ها می باشند.

خوراک دام و طیور از لحاظ شکل ظاهری به شکل های آردی، پلت و کرامبل تولید می گردد. تولید خوراک دام از سرمایه گذاری های کم ریسک و پرسود به حساب می آید زیرا تامین کننده نیاز بخش دامپروری است.

ضرورت تنظیم طرح توجیهی خوراک دام

مجوز تولید خوراک دام توسط وزارت جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی استان صادر می گردد. برای صدور این مجوز، سرمایه گذاران باید طرح توجیهی خوراک دام را تهیه و به سازمان مربوطه ارائه نمایند. نهاد متولی صدور مجوز بعد از حصول اطمینان از توجه پذیری طرح، مجوز را صادر خواهد کرد.

افزون بر آن دریافت تسهیلات از بانک ها نیز تنها با ارائه طرح توجیهی با فرمت اختصاصی بانک و مطابق با آخرین دستورالعمل های بانکی امکان پذیر است.

علاوه بر ضرورت تنظیم طرح توجیهی برای اخذ مجوز و وام، این طرح به سرمایه گذاران کمک می کند، ریسک سرمایه گذاری را مدیریت کنند. کارشناسان در این طرح با سنجش سودآوری سرمایه گذاری و تحلیل های مالی، افق دید سرمایه گذاران را گسترش می دهند.

سرمایه اولیه برای تهیه خوراک دام

محاسبه سرمایه، اولین قدم در برآورد شاخص های مالی و اجرای پروژه است که در طرح توجیهی خوراک دام انجام می گردد. سرمایه ثابت به بودجه تحقیقات و مطالعات اولیه، تهیه تجهیزات و همچنین خرید حق الامتیازها اختصاص پیدا می کند.

تجهیزات خوراک دام شامل تجهیزات خردایش، مخلوط کردن و بسته بندی می باشند. سرمایه درگردش نیز برا خرید مواد اولیه در دوره بهره برداری از طرح در نظر گرفته می شود. برای تهیه مواد اولیه ارزان می توان، ضایعات و پسماندهای محصولات کشاورزی را از مزارع خریداری نمود.

روش برآورد هزینه ها در این کسب و کار

طرح توجیهی خوراک دام نباید در زمینه برآورد هزینه ها هیچ کم و کاستی داشته باشد. تمامی هزینه ها از جمله هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی، هزینه های ثابت و متغیر باید محاسبه شوند. افزون بر آن بخشی نیز به عنوان هزینه های پیش بینی نشده باید به صورت پیش فرض در نظر گرفته شود.

کارخانه باید در فضایی بزرگ تاسیس شود و شامل فضای باز باشد تا بتوان فرایند خشک کردن خوراک دام را در آن انجام داد. از این رو هزینه زمین از هزینه های اصلی در این کسب و کار است. هزینه نیروی انسانی نیز با توجه به ظرفیت طرح و حجم تولید مشخص می گردد.

تجهیزات تولید خوراک دام - طرح فنی

تخمین سود تولید خوراک دام

امروزه با مکانیزه شدن و پیشرفت صنعت دامپروری، تولید خوراک دام نیز در راستای صنعت دامپروری رشد و توسعه پیدا کرده است. استفاده از خوراک فشرده به وزن گیری و پروار دام کمک شایانی می کند، از این رو تولیدکنندگان خوراک دام سود آوری بالایی دارند.

تولید کنندگان خوراک دام با احداث کارخانه در نزدیکی مزارع کشاورزی و یا در مجاورت دامداری ها، هزینه حمل و نقل را کاهش و سود خود را افزایش می دهند.

تخمین سود به مولفه های فراوانی چون محل و مشخصات طرح بستگی دارد، بنابراین کار تخصصی و پیچیده ای است. محاسبه سود به صورت واقعی و با اطلاعات روز، تنها در طرح توجیهی خوراک دام قابل انجام می باشد.

معرفی تجهیزات مورد نیاز برای تولید خوراک دام

بیزینس پلن خوراک دام مرجعی کامل برای خریداری تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در این کسب و کار است. برخی از تجهیزات تولید خوراک دام به شکل پلت، مش (آردی) و کرامبل عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • مخزن انتقال
  • آسیاب چکشی
  • نوار نقاله
  • سیلوهای ذخیره
  • میکسر مواد اولیه
  • انواع بالابر
  • الواتور
  • کانوایر معمولی
  • اکسترودر محیط مرطوب
  • کانوایر پنوماتیک
  • دستگاه خشک کن
  • تجهیزات بسته بندی

[/tie_list]

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی پرورش اسب ⭐️ سال 1401 (WORD+PDF)

آیا تولید خوراک دام دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟

خوراک فشرده دام از لحاظ کیفیت بالاتر از خوراک معمولی است و فاقد قارچ و عوامل بیماری زا می باشد. بنابراین این محصولات در پروار و تغذیه انواع دام و طیور نقش اساسی دارند. تقاضا برای خوراک دام به صورت مداوم بوده و منحصر به فصل و زمان خاصی نیست. از این رو درآمد پیوسته و بی وقفه ای را برای تولیدکنندگان ایجاد می کند.

دانش و فناوری تولید خوراک دام در ایران، پیشرفت قابل ملاحظه و محسوسی نسبت به چند سال قبل داشته است. به طوری که در حال حاضر صادرات خوراک دام به سایر کشورها نیز رونق فراوانی دارد. در این راستا باید گفت، مطالعات بازار در طرح توجیهی خوراک دام نیز بیانگر توجه پذیری این طرح است.

تولید خوراک دام و طیور - طرح فنی

چه مشکلات و موانعی وجود دارند؟

از آن جا که حدود 80 درصد ذرت و 90 درصد دانه های روغنی مصرفی در تولید خوراک دام، وارداتی می باشند، نوسانات نرخ ارز مشکلاتی را در باب تامین مواد اولیه ایجاد نموده است. عدم برنامه ریزی و هدف گذاری در کار و اتخاذ تصمیمات نسنجیده مالی نیز باعث دامن زدن به مشکلات این بخش می گردد.

سرمایه گذاران هوشمند و تیزبین برای راه اندازی این کسب و کار از طرح توجیهی خوراک دام کمک می گیرند. طرح توجیهی، مشکلات و موانع موجود در مسیر را برای سرمایه گذاران آشکار می کند.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی خوراک دام

طرح توجیهی اختصاصی خوراک دام گزارشی جامع، دقیق، به روز و با جزئیات است که توسط تیم تحقیقاتی سایت طرح فنی تهیه می گردد. این طرح مطابق با استانداردهای بانکی و سازمانی و به صورت اختصاصی برای هر پروژه نگارش می شود.

5 ماه پشتیبانی رایگان نیز هدیه تیم طرح فنی با سفارش این طرح به شما خواهد بود.

5/5 - (16 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

2 پاسخ

    1. سلام جناب آقای شاهمرادی از دو طریق میتونید با ما در ارتباط باشید. 1- شماره تماس در قسمت بالای سایت -2- از طریق واتس اپ
      یک روش رو انتخاب بفرمایید درخدمتتون هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب