طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی نتیجه مطالعات امکان سنجی این پروژه است که توسط متخصصین سایت طرح فنی برای اخذ مجوز و وام نگارش می شود. انرژی خورشید از انرژی های تجدیدپذیر است و نیروگاه های خورشیدی در مناطق آفتاب گیر جهان بخصوص کشور ما توسعه قابل توجهی پیدا کرده اند. پنل های خورشیدی از اجزای اصلی تشکیل دهنده نیروگاه های خورشیدی هستند.
پنل خورشیدی فتوولتاییک، صفحه ای متشکل از چندین سلول خورشیدی است که به صورت ماژولار در کنار هم چیده شده اند. سلول های خورشیدی، نیمه هادی های سیلیکونی هستند که با دریافت اشعه و فوتون های خورشید، جریان الکتریسیته تولید می کنند.
این سلول ها در ابعاد 10 در 10 یا 15 در 15 سانتی متر مربع در کنار هم قرار گرفته و لایه های محافظ و شیشه روی آنها قرار می گیرند. با توجه به گسترش نیروگاه خورشیدی در کشور، تولید پنل های خورشیدی از فرصت های سرمایه گذاری بهینه می باشد.
هدف از نگارش طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی چیست؟
سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه ساخت پنل خورشیدی باید اقدامات اولیه را انجام دهند. یکی از مهم ترین اقدامات، اخذ مجوز کارخانه می باشد. طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی از مدارکی است که در پروسه اخذ مجوز، توسط سازمان های ذیربط درخواست می شود.
این طرح باید در بردارنده تمام اطلاعات فنی، مالی و تحقیقات بازار و همچنین امکان سنجی پروژه باشد. در ضمن اختصاص تسهیلات بانکی به سرمایه گذار نیز تنها با ارائه طرح توجیهی به بانک امکان پذیر خواهد بود.
از سوی دیگر بیزینس پلن تولید پنل خورشیدی مانند یک نقشه راهنما برای سرمایه گذار است. این طرح تمامی اطلاعات مربوط به پروژه را در اختیار سرمایه گذار قرار داده و نقش مشاوری توانمند را برای کارآفرین ایفا می کند. سرمایه گذار با مطالعه این طرح از چند و چون پروژه آگاهی پیدا کرده و حساب شده در مسیر گام برمی دارد.
سرمایه اولیه برای کارخانه تولید پنل خورشیدی
ساخت پنل های خورشیدی در کارخانه نیازمند سرمایه اولیه است. سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی به دو دسته سرمایه ثابت و درگردش تقسیم بندی می شود.
سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات خط تولید از جمله تجهیزات لمینت و تولید سلول های خورشیدی، دستگاه های تست و سایر تجهیزات دیگر در نظر گرفته می شود. گفتنی است، ماشین آلات خط تولید پنل خورشیدی عموما از کشورهایی مانند چین، کره، ژاپن و آلمان وارد می شوند.
سرمایه درگردش نیز به خرید مواد اولیه شامل ویفر سیلیکونی، لایه پلاستیکی شفاف (EVA)، شیشه، قاب فلزی، صفحه پلاستیکی PET و باکس تزریق اختصاص پیدا می کند. شایان ذکر است، میزان سرمایه بسته به ظرفیت طرح و حجم تولید پنل خورشید به مگاوات، متغیر خواهد بود.
هزینه های راه اندازی برای شروع پروژه
سرمایه گذاران برای احداث کارخانه تولید پنل خورشیدی با هزینه های گوناگونی روبرو هستند. هزینه زمین، هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه دستمزد کارکنان، هزینه های مصرف انرژی و هزینه های تعمیر و نگهداری ماشین آلات از جمله هزینه های کارخانه پنل خورشیدی هستند. به جز هزینه های آشکار برخی از هزینه ها نیز به صورت نهان و پیش بینی نشده در طرح باید لحاظ گردند.
محاسبه هزینه ها در طرح توجیهی ساخت پنل خورشیدی با رعایت تمامی جزئیات و با در نظر گرفتن داده ها و مبالغ روز انجام می گردد.
برآورد میزان سود کارخانه پنل خورشیدی
تولید پنل خورشیدی از سودآوری بالایی برخوردار است زیرا تعداد واحدهای فعال در این حیطه کم بوده و عموما پنل های خورشیدی وارداتی در نیروگاه ها استفاده می شوند. میزان دقیق سود کارخانه پنل خورشیدی به عواملی مانند فرایند تولید، حجم تولید، نوع ماشین آلات و استفاده از نیروی متخصص بستگی دارد.
کارشناسان، نرخ بازده داخلی طرح را بین 35 تا 40 درصد و مدت زمان برگشت سرمایه را نیز حدود 4 تا 5 سال برآورد کرده اند. واضح است که ارقام به صورت تقریبی می باشند و برای محاسبه دقیق سود باید طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی توسط متخصصین تنظیم گردد.
تولید پنل خورشیدی در کارخانه طی مراحل زیر انجام می گردد:
[tie_list type=”plus”]
- ویفرهای سیلیکونی تحت بازرسی و عیب یابی قرار می گیرند.
- سلول های سیلیکونی در بین ورق های EVA جاگذاری می شوند.
- سیم کشی سلول ها انجام می گردد.
- ویفرهای سیلیکونی، پوشش دهی و لمینت می شوند.
- سیلیکون ها در فریم های مخصوص آلومینیومی جای می گیرند.
- فریم ها درزگیری شده و با اشعه آزمایش می شوند.
[/tie_list]
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای تولید پنل خورشیدی
یکی از مزایای طرح توجیهی ساخت سلول خورشیدی ، رفع ابهام از سرمایه گذاران در خصوص دانش فنی و عملیاتی پروژه است. بیزینس پلن تولید پنل خورشیدی با معرفی تجهیزات مورد نیاز در خط تولید به پیاده سازی طرح کمک می کند.
برخی از تجهیزات خط تولید پنل خورشیدی عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- ماشین لمینت سلول خورشیدی
- ماشین ردیف کننده سلول خورشیدی
- دستگاه تست ماژول
- دستگاه تست ویفر سیلیکونی
- ماشین فریم زنی
- دستگاه لیزری نشانه گذاری
- دستگاه جوشکاری سلول خورشیدی
- تجهیزات مونتاژ
- تجهیزات برش
- نوار نقاله و سیستم انتقال دهنده
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید پنل خورشیدی
به دلیل افزایش نیروگاه های خورشیدی در کشور، رشد بی سابقه ای را در واردات انواع پنل خورشیدی بخصوص پنل های چینی شاهد هستیم. تولید پنل های خورشیدی در کشور می تواند، این وابستگی را از بین برده و بازدهی نیروگاه های خورشیدی را افزایش دهد.
پنل های خورشیدی علاوه بر استفاده وسیع در نیروگاه ها، برای تامین روشنایی پارک ها، روشنایی علائم راهنمایی و رانندگی، شارژ انواع باتری، تصفیه خانه های کوچک و … به کار برده می شوند.
انتظار می رود، با روند رو به کاهشی که سوخت های فسیلی در دنیا دارند، تعداد نیروگاه های تجدیدپذیر بخصوص نیروگاه خورشیدی در سال های آینده همچنان رو به رشد باشد. پنل های خورشیدی فتوولتاییک از ارکان نیروگاه های خورشیدی هستند، از این رو ساخت آنها از توجیه پذیری اقتصادی برخوردار است.
طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی چیست و چه مزایایی دارد؟
طرح توجیهی اختصاصی تولید پنل خورشیدی، طرحی منحصر به فرد برای هر پروژه سرمایه گذاری است که حاوی اطلاعات ریز و دقیق می باشد. این طرح توسط متخصصین سایت طرح فنی با تجربه 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری و امور بانکی نگارش می شود. طرح توجیهی ساخت پنل خورشیدی مطابق با آخرین استانداردها و ضوابط بانکی و اداری کشور تهیه می گردد.
ما در سایت طرح فنی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را ضمیمه سفارش طرح توجیهی اختصاصی کرده ایم. جلسه آنلاین به درخواست سرمایه گذار برگزار شده و برای رفع ابهام در زمینه اداری و بانکی تشکیل می شود.
کارشناسان ما در این جلسه، اطلاعاتی را در مورد مراحل اخذ مجوز، پروسه دریافت وام و همچنین وثایق و ضمانت نامه های بانکی ارائه می دهند.