موضوع مقالهی پیش رو درباره طرح توجیهی تولید شاتون خودرو میباشد. در این مقاله در تلاش هستیم تا با بررسی تمام جوانب کار، اطلاعات کاملی را برای نگارش این طرح در اختیار شما بگذاریم. تیم طرح فنی، یکی از تیمهای خبره در حوزه بازرگانی، امور مالی و کسب و کار است و سابقهای طولانی در این حوزهها دارد. ما در تیم طرح فنی در تلاش هستیم تا با بررسی طرح توجیهی تولید شاتون خودرو، شرایط را برای اجرایی نمودن این طرح صنعتی فراهم سازیم.
شاتون یکی از قطعات مهم در اتومبیل است که ارتباط بین میل لنگ و پیستون را برقرار میکند. مطالعات بازار نشان میدهد که شاتون خودرو یکی از لوازم جانبی مهم در اتومبیلها بوده که کاربرد زیادی دارد. لذا اهمیت بالای آن سبب شده تا بازار فروش پررونقی داشته باشد.
سرمایه اولیه مورد نیاز برای تولید شاتون خودرو
یکی از مهمترین پارامترها برای شروع هر پروژهای، سرمایه اولیه میباشد. برای تولید شاتون خودرو به صورت صنعتی نیز این موضوع صادق است. بخش مهمی از سرمایهی مورد نیاز برای آغاز پروژه تولید شاتون خودرو، به تهیه تجهیزات و ماشین آلاتی مثل دستگاه تراش، دستگاه سنگ زنی، دستگاه اندازه گیری نیوماتیکی، ماشین فرز، دستگاه پرس هیدرولیک، دستگاه اسپارک و … اختصاص پیدا میکند.
همچنین تجهیزاتی مثل پرس دستی، کوره عملیات حرارتی بازپخت، تنش گیری، و سخت کاری، دریل ستونی، ماشین شات بلاست، دستگاه اندازه گیری پیچیدگی نیز از جملهی دیگر تجهیزاتی هستند که برای تولید شاتون خودرو نیاز دارید و بخش مهمی از سرمایهی اولیه مورد نیاز برای این طرح را به خود اختصاص میدهند.
به علاوه، برای تولید شاتون خودرو به زمینی در حدود سه هزار متر مربع، سالن تولید، انبار، قسمت اداری و … نیاز است که این موارد عمرانی هم در تعیین هزینهی لازم برای تولید شاتون اتومبیل نقش کلیدی را بازی میکنند.
هزینههای راه اندازی پروژه تولید شاتون خودرو
بسته به حجم پروژه تولید شاتون خودرو، هزینهی اولیهی لازم برای راه اندازی این پروژه صنعتی متفاوت خواهد بود. با این وجود، تحقیقات انجام شده در بازار داخلی نشان میدهد که برای تولید حدود چهارصد هزار شاتون خودرو در سال به کارگاهی به مساحت 3 هزار متر مربع نیاز است. مساحت زیربنا و واحد تولید، انبار و قسمت اداری این کارگاه در حدود دو هزار متر خواهد بود.
از طرفی برای تولید 400 هزار شاتون اتومبیل به حدود 40 تا 45 نفر نیروی کار نیاز است. لذا با در نظر گرفتن تمامی این عوامل و با احتساب هزینهی لازم برای خرید تجهیزات و دستگاههای اولیه برای تولید شاتون خودرو به سرمایهی اولیهای در حدود 14 تا 17 میلیارد تومان نیاز داریم. البته نوسانات موجود در بازار داخلی علی الخصوص نوسانات قیمت دلار باعث شده تا تعیین هزینهی راه اندازی این پروژه به صورت دقیق امکان پذیر نباشد.
محاسبه درصد سود تولید شاتون اتومبیل
با در نظر گرفتن اهمیت بالای شاتون خودرو و با مد نظر قرار دادن اینکه بیشتر شاتونهای موجود در بازار کشور از نوع وارداتی و چینی هستند، میتوان به این نتیجه رسید که تولید شاتون خودرو یک فرایند سودآور است. مطالعاتی که در بازار کشور انجام شده، به خوبی نشان میدهد که تولید شاتون خودرو چیزی در حدود 25 تا 33 درصد سود خالص دارد که درصد سود مهمی است.
هدف از نگارش طرح توجیهی تولید شاتون خودرو
درباره هدف نگارش طرح توجیهی تولید شاتون خودرو، باید این نکته را یادآور شویم که دریافت مجوز کسب و کار از وزارت صنعت، معدن، تجارت؛ به طرح توجیهی نیاز دارد. همچنین اگر به دنبال دریافت وام اشتغال زایی برای طرح تولید شاتون هستید، داشتن یک طرح توجیهی منحصر به فرد و کامل اهمیت زیادی دارد.
لذا کارشناسان ما در تیم طرح فنی با در نظر گرفتن اصول نگارشی لازم اقدام به تهیه طرح توجیهی تولید شاتون خودرو نموده و شرایط را برای اخذ مجوز تولید این قطعه مهم اتومبیل مهیا کردهاند. البته قبل از اقدام برای نگارش طرح توجیهی شاتون خودرو، شما باید ابتدا درخواست مجوز بدهید. سپس در مرحلهی بعد به دنبال نگارش طرح توجیهی برای شاتون خودرو باشید.
وسایل و تجهیزات لازم برای تولید شاتون خودرو
برای تولید شاتون خودرو به روش فورجینگ به تجهیزاتی مانند دستگاه تراش و سنگ زنی، دستگاه اسپارک، اره نواری، دستگاه اندازه گیری پیچیدگی، کوره عملیات پیش گرم، پرس فورجینگ، ماشین شات بلاست، دستگاه پرس هیدرولیک، ماشین خانکشی، دریل ستونی، دستگاه اندازه گیری نیوماتیکی، کورههای عملیات حرارتی بازپخت، سخت کاری و تنش گیری، پرس دستی، ماشین فرز و … نیاز است.
اطلاعاتی درباره فرایند تولید شاتون خودرو
اما درباره فرایند تولید شاتون خودرو لازم به ذکر است که میلگرد مادهی اولیه مورد نیاز برای تولید شاتون است. در اولین مرحلهی تولید شاتون خودرو، ابتدا میلگرد فولادی با اره نواری به سایز مورد نظر برش داده میشود. پس از این مرحله، میلگرد در کوره پیش گرم و در دمایی بین 850 تا 1050 درجه سانتی گراد به مدت 60 دقیقه پیش گرم شده و برای عملیات فورجینگ آماده میشود. سپس میلگرد تحت عملیات فرج قرار گرفته و شکل اولیه شاتون تولید میشود.
در مرحلهی بعدی میلگرد فورج شده را بازرسی کرده و پوستههای ایجاد شده بر روی آن را با برس سیمی جدا نموده و آن را پلیسه گیری میکنند. پس از آن عملیات مهرش انجام میشود و علائم و مارکهای مورد نظر با استفاده از دستگاه پرس هیدرولیک بر روی قطعه درج میشود.
در مرحلهی بعدی برای تنش زدایی، سخت کاری و بهسازی، ابتدا قطعات به مدت 60 دقیقه در کورهای با دمای 700 درجه سانتی گراد قرار میگیرند. پس از آن برای بهتر شدن خواص مکانیکی قطعه، آن را به مدت 20 تا 40 دقیقه در دمای 1000 درجه سانتی گراد حرارت میدهند.
بعد از آن، نوبت به پرداخت کاری میرسد. در این مرحله سطح قطعه توسط دستگاه شات بلاست سخت میگردد. سپس برای صاف کردن پستی و بلندیهای سطح شاتون، از دستگاه اره نواری استفاده میشود. پس از این مرحله، سوراخ تکیه گاه یاتاقان میل لنگ با استفاده از دستگاه خان کشی ایجاد میشود.
همچنین کوپهها و پخ شاتون نیز با دریل ایجاد شده و پس از آن، برای اطمینان از سایر سوراخها، از دستگاه اندازه گیری پنوماتیکی استفاده میشود. در مرحلهی آخر قسمتهای اضافی شاتون با فرایند ماشینکاری جدا شده و شاتون آمادهی بسته بندی و عرضه به بازار است.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید شاتون خودرو
بدون شک توجیه پذیری اقتصادی یک شغل، یکی از کلیدیترین عوامل در زمان استارت زدن آن است. بدون توجیه پذیری اقتصادی، شروع یک پروژه صنعتی بیمعنی است. در خصوص توجیه پذیری اقتصادی طرح توجیهی تولید شاتون خودرو اما اولا لازم به ذکر است که این قطعه از اهمیت بالایی برخوردار است. در نتیجه میزان تقاضا برای آن بسیار زیاد است. همچنین فرایند تولید این قطعات، فرایند پیچیدهای نیست و لذا تولید شاتون خودرو طرحی امکان پذیر میباشد.
در کنار این موارد، لازم به ذکر است که اکثر شاتونهای موجود در بازار داخلی، چینی هستند و تنها دو واحد تولیدی در استان اصفهان و آذربایجان شرقی در زمینه تولید این قطعات در کشور فعالیت میکنند. لذا فضا برای تولید شاتون خودرو فراهم است. با کنار هم گذاشتن این عوامل میتوان به این نتیجه رسید که تولید شاتون خودرو، طرحی سودآور خواهد بود.
آشنایی با انواع شاتون خودرو از نظر طرز قرار گیری در موتور
از نظر طرز قرار گیری شاتون در موتور خودرو میتوان این قطعات به سه دستهی کلی تقسیم بندی کرد که این سه دسته عبارتند از:
- شاتون موازی: در برخی از موتورهای خودرو دو شاتون به صورت موازی و بر روی یک گلوئی به میل لنگ وصل میشوند.
- شاتون ضربدری یا متقاطع: در یکسری از موتورهای خودرو دو شاتون به صورت ضربدری بر روی یک گلویی قرار میگیرند.
- شاتون لولایی: در دستهای از خودروها، دو شاتون دیده میشود که یکی از شاتونها بر روی گلویی میل لنگ قرار میگیرد و شاتون دیگر که در قسمت بالای خود یک سوراخ دارد، توسط یک پین به قسمت بالای کفهی متحرک پشت زین شاتون اول متصل میگردد.
بازار هدف شاتون خودرو
همانطور که در قسمتهای قبلی هم ذکر شد، شاتون یکی از قطعات مهم موتور خودرو است. در نتیجه این قطعه از جایگاه خاصی در بین قطعات یدکی خودرو برخوردار است. به صورت کلی، میتوان گفت که بازار هدف شاتون در واقع تمامی خودروهای موجود در بازار کشور است.
با این وجود، همانطور که در قسمت قبلی ذکر شد، شاتونهای خودرو به سه دسته شاتونهای لولایی، ضربدری و موازی تقسیم بندی میشوند. لذا بسته به نوع شاتون تولیدی، بازار هدف این دسته از قطعات خودرو میتواند محدودتر یا گستردهتر باشد.
طرح توجیهی تولید شاتون خودرو
در خصوص اهمیت طرح توجیهی تولید شاتون خودرو باید بگوییم که، برای گرفتن مجوز شروع به کار پروژه تولید شاتون خودرو و همچنین برای دریافت وام اشتغال زایی، داشتن طرح توجیهی اختصاصی و به روز اهمیت بالایی دارد. تیم طرح فنی یکی از باسابقهترین و مشهورترین تیمهای فعال در زمینه بازرگانی است که سابقهای 25 ساله در این حوزه دارد. لذا این تیم باتجربه میتواند در نگارش طرح توجیهی تولید شاتون خودرو به شما کمک کند تا طرحی دقیق، به روز و استاندارد آماده کنید.
از جمله مهمترین مزیتهای طرح توجیهی شاتون خودرو تیم طرح فنی میتوان به پشتیبانی رایگان 5 ماهه از طرح توجیهی، ارائه جلسه آنلاین برای حل ابهامات طرح توجیهی تولید شاتون خودرو و منحصر به فرد، به روز و دقیق بودن طرح ارائه شده اشاره نمود.