طرح توجیهی شمش مس گزارشی مکتوب و دقیق است که وضعیت حال و آینده این کسب و کار را آشکار می کند. این طرح توسط کارشناسان کاربلد سایت طرح فنی جهت اخذ مجوز و وام نگارش می شود. مس از پرکاربردترین فلزات موجود در جهان بوده و دارای خواص و ویژگی های منحصر به فرد است.
مس دارای استحکام بالا، چکش خواری عالی و قدرت رسانایی بی نظیر است. شمش مس از خاک مس یا سنگ معدنی مس تولید می شود. خاک مس از معادن مس سرچشمه، مس سونگون و دیگر معادن مس استخراج می گردد.
شمش های مس به رنگ قرمز مایل به نارنجی و به صورت بلوکی از سایز 20 در 3 تا سایز 50 در 5 در بازار موجود می باشند. همچنین شمش های مس کاربرد بسیار وسیعی در صنعت دارند.
شمش مس در تولید اتصالات آب و شیر آلات، انواع پمپ، چرخ دنده، یاطاقان ها، ریخته گری دیگ بخار و غیره استفاده می شود. به طورکلی صنعت مس از صنایع مادر در ایران بوده و تولید شمش مس دارای سودآوری خوبی است.
هدف از تنظیم طرح توجیهی شمش مس چیست؟
سرمایه گذارانی که قصد راه اندازی کارخانه شمش مس را دارند، برای رسمیت بخشیدن به فعالیت تولیدی خود، باید مجوز دریافت نمایند. برای دریافت مجوز در این فعالیت اقتصادی باید به وزارت صنایع و معادن مراجعه کرد.
طرح توجیهی شمش مس یکی از مهم ترین مستنداتی است که در پروسه اخذ مجوز باید به سازمان و نهاد مربوطه ارائه گردد. افزون بر آن مشارکت بانک و اعطای تسهیلات بانکی نیز تنها با ارائه طرح توجیهی به بانک امکان پذیر خواهد بود.
امروزه کارآفرینان و صنعتگران مس از روش های سنتی به سمت روش های علمی و تخصصی در سرمایه گذاری حرکت می کنند. از دیگر اهداف طرح توجیهی شمش مس ارائه روش های اصولی و علمی سرمایه گذاری به کارآفرینان می باشد. سرمایه گذاران با استفاده از این طرح، سرمایه گذاری بدون ریسک و آینده داری را برای خود به ارمغان می آورند.
میزان سرمایه اولیه برای تولید شمش مس
سرمایه کل در طرح توجیهی شمش مس به دو بخش سرمایه گذاری ثابت و سرمایه گذاری درگردش تقسیم بندی می گردد. همچنین سرمایه ثابت برای خریداری کوره و سایر تجهیزات خط تولید در نظر گرفته می شود و میزان آن با توجه به ارزش روز ماشین آلات و تجهیزات محاسبه می گردد.
سرمایه درگردش نیز برای خرید مواد اولیه که خاک مس، سنگ معدن مس یا قراضه مس است، اختصاص پیدا می کند.
به طور کلی میزان سرمایه اولیه با ظرفیت طرح و حجم تولید ارتباط مستقیم دارد. شایان ذکر است، امکان سرمایه گذاری های با مقیاس کوچک تا بزرگ در صنعت مس وجود دارد.
هزینه راه اندازی کارخانه شمش مس
راه اندازی کارخانه شمش مس مانند تمام فعالیت های اقتصادی و تولیدی مستلزم صرف هزینه است. هزینه زمین، هزینه نیروی انسانی، هزینه تعمیر و نگهداری ماشین آلات و هزینه حمل و نقل از جمله هزینه های مهم در این کسب و کار هستند.
توضیح این که برای تولید سالانه 3000 تن شمش مس به زمینی با زیربنای 3000 متر مربع و تعداد 50 نفر نیروی انسانی نیاز است.
به دلیل کثرت و تنوعی که هزینه ها در این کسب و کار دارند، محاسبه آنها کار تخصصی و پیچده ای است. در این راستا باید گفت، محاسبه تمامی هزینه های خرد و کلان با مبالغ روز از دستاوردهای بیزینس پلن شمش مس است.
بررسی میزان سود کارخانه شمش مس
درآمد کارخانه های شمش مس به صورت مستقیم با قیمت جهانی مس در ارتباط است. بنابراین نمی توان، مبلغ معینی را برای سود در نظر گرفت. در طرح توجیهی شمش مس محاسبه سود با در نظر گرفتن حجم تولید، محاسبه استهلاک ماشین آلات و تاسیسات انجام می گردد.
نرخ بازده داخلی طرح، سود خالص، سود ناخالص، مدت زمان برگشت سرمایه و نقطه سر به سر از شاخص هایی هستند که در طرح توجیهی معین می شوند. کارشناسان نرخ بازده داخلی این طرح را حدود 40 درصد برآورد کرده اند.
آشنایی مختصر با فرآیند تولید شمش مس
بیزینس پلن شمش مس توضیحاتی در خصوص فرایند تولید محصول را نیز به سرمایه گذاران ارائه می دهد. تولید شمش از سنگ معدن مس و یا از قراضه های مس بازیافتی انجام می گردد.
تولید شمش مس از سنگ معدن مس به دو روش زیر انجام می گردد:
- احیای مس در دمای بالا
- واکنش شیمیایی (هیدرومتالوژی)
فرایند تولید شمش مس از قراضه های مس بازیافتی نیز به قرار زیر است:
- روش بازیافت مستقیم: این روش برای قراضه هایی انجام پذیر است که دارای درصد خلوص بالا هستند. این قراضه ها مستقیما به کوره ذوب انتقال داده می شوند.
- روش ذوب و تصفیه: در این روش قراضه های مس دارای ناخالصی بالا بوده و ابتدا باید خالص سازی شده و سپس با ریخته گیری به شمش مس تبدیل گردند.
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای تولید شمش مس
طرح توجیهی شمش مس علاوه بر ارائه اطلاعات مالی و تحقیقات بازار، دانش فنی پروژه و تجهیزات خط تولید را نیز معرفی می کند.
تجهیزات خط تولید شمش مس عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- سرند
- آسیاب چکشی
- کوره گردان
- کوره القایی
- جداکننده هیدرودینامیکی
- تجهیزات ریخته گری
- قالب ها
- بوته های گرافیکی
- دستگاه پرس
[/tie_list]
آیا تولید شمش مس دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟
شمش مس کاربرد متنوع و گسترده ای در صنعت دارد. به طور کلی توسعه صنعت مس در کشور، افزایش ناخالص داخلی در کشور را به دنبال دارد. هم اکنون چندین معدن بزرگ مس در ایران تامین کننده خوراک کارخانه های شمش مس هستند، بنابراین مشکلی از لحاظ مواد اولیه وجود ندارد.
بررسی بازارهای داخلی و جهانی نشان می دهد، در سالیان آینده همچنان شاهد افزایش تقاضا برای شمش مس خواهیم بود.
بخشی از شمش مس تولیدی در داخل کشور به کشورهایی چون روسیه، چین و ترکیه صادر می گردد. از این رو تولیدکنندگان شمش مس، صادارت نیز در دستور کار خود قرار داده و از ارزآوری خوبی برخوردار هستند. به طور کلی، تحقیقات کارشناسان در طرح توجیهی شمش مس بیانگر توجیه پذیری اقتصادی این طرح است.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی شمش مس و مزایای آن
راه اندازی کارخانه تولید شمش با سرمایه گذاری های متفاوتی قابل انجام است. در این جا می خواهیم، طرح توجیهی اختصاصی شمش مس را معرفی نماییم که مطابق با مختصات طرح به صورت مجزا برای هر پروژه نگارش می شود.
نگارندگان طرح توجیهی شمش مس، کارشناسان مجرب سایت طرح فنی هستند که با کوله باری از تجربه 25 ساله، مسیر را برای شما هموار می نمایند.
تیم متخصص طرح فنی، 5 ماه پشتیبانی رایگان را با سفارش طرح توجیهی اختصاصی برای حمایت از شما سرمایه گذار عزیز در نظر گرفته است. علاوه بر آن با سفارش طرح توجیهی اختصاصی، جلسه آنلاین رایگان با درخواست سرمایه گذار نیز هدیه ما به شما خواهد بود.
در این جلسه، مطالب و توضیحاتی در باب امور اداری، پروسه اخذ مجوز کارخانه و همچنین در مورد وثایق، ضمانت نامه های بانکی و فرایند اخذ تسهیلات به شما ارائه می گردد.
2 پاسخ
سلام برای گرفتن مجوز راهنمایی میکنید مسلما به طرح توجیهی هم نیاز پیدامیکنم
سلام با شماره تماس موجود در سایت تماس بگیرید درخدمتتون هستیم