طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی ⭐️ سال 1401 (WORD+PDF)

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی گزارشی جامع و کامل از برآوردهای مالی و مشخصات اجرایی پروژه است که توسط نگارندگان مجرب سایت طرح فنی تهیه می گردد. با گسترش زندگی های ماشینی و پر هیاهوی امروزی، لزوم تاسیس اقامتگاه های بومی در دل طبیعت بیش از پیش حس می شود.

اقامتگاه های بوم گردی در دل طبیعت قرار گرفته و با معماری سنتی خود، روح بیننده را نوازش می دهند. در طراحی این اقامتگاه ها فاکتور همخوانی با محیط زیست مدنظر قرار گرفته و برای ساخت آنها از سنگ، چوب، خشت و دیگر عناصر موجود در طبیعت استفاده می شود.

برای احداث اقامتگاه های بوم گردی شرایط، ضوابط و دستورالعمل هایی نیاز است که در طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی به صورت جزء به جزء مورد بررسی قرار می گیرند.

این طرح برای سرمایه گذاران به مثابه یک کتابچه راهنما است که در هر مرحله باید و نبایدهای این کسب و کار را توضیح می دهد.

اقامتگاه های بوم گردی چه ویژگی هایی دارند؟

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی راهکارها و شرایط لازم برای این کسب و کار را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد. اقامتگاه های بوم گردی دارای ویژگی های زیر هستند:

  • طراحی اقامتگاه به صورت بومی: طراحی اقامتگاه های بوم گردی باید متناسب با منطقه احداث آنها انجام گردد. به طور مثال اقامتگاه های چوبی مختص شمال کشور، اقامتگاه های خشتی مختص مناطق کویری و جنوب کشور و همچنین اقامتگاه های صخره ای مخصوص مناطق کوهستانی می باشند.
  • ارائه خدمات بومی: در این اقامتگاه ها، خدمات ارائه شده به مسافران نیز بومی هستند. عرضه غذا و نوشیدنی های محلی، ارائه صنایع دستی بومی و میزبانی با پوشش و لباس محلی از جمله خدمات بومی هستند که به گردشگران ارائه می گردند.
  • حفظ محیط زیست: اقامتگاه های بوم گردی از دل طبیعت بوده و باید سازگار با محیط زیست باشند. مدیریت پسماند و جداسازی زباله های خشک و تر در اقامتگاه های بوم گردی ضروری است.
  • اجرای مراسم بومی و موسیقی سنتی: اقامتگاه های بوم گردی به نوعی فرهنگ اصیل ایرانی را به نمایش می گذارند. اجرای آوازهای محلی، مراسم بومی روستایی و بازی های سنتی در این اقامتگاه ها از جاذبه هایی هستند که گردشگران از آنها لذت می برند.

درجه بندی اقامتگاه های بوم گردی

 اقامتگاه های بوم گردی باید دارای شرایط و ضوابط تعیین شده از طرف سازمان میراث فرهنگی باشند. تمامی اقامتگاه های بوم گردی در 3 سطح درجه بندی می گردند. اقامتگاه های درجه یک بهترین اقامتگاه های بوم گردی بوده و بالاترین خدمات را به مشتریان ارائه می دهند.

بعد از آن اقامتگاه های درجه 2 و سپس درجه 3 قرار می گیرند. امتیازی که به اقامتگاه بوم گردی تعلق می گیرد، با ارزیابی فاکتورهای زیر می باشد:

  • امور ساختمانی و تجهیزات
  • بهداشت، نیروی انسانی و ایمنی
  • ابعاد فرهنگی و رعایت اصول محیط زیست

احداث اقاتگاه بوم گردی - طرح فنی

برای احداث اقامتگاه بوم گردی چه مراحلی را باید طی کرد؟

سرمایه گذاران برای احداث اقامتگاه های بوم گردی باید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنند:

[tie_list type=”checklist”]

  • دریافت موافقت اصولی از سازمان میراث فرهنگی
  • دریافت مجوز بهره برداری تا حداکثر شش ماه بعد از موافقت اصولی
  • تهیه نقشه و آدرس از محل اقامتگاه
  • تهیه طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی
  • اخذ پروانه ساخت
  • ساخت و یا بازسازی اقامتگاه
  • دریافت استعلام از سازمان های مربوطه (آتش نشانی و بهداشت)
  • صدور پروانه بهره برداری توسط سازمان میراث فرهنگی
  • ارائه تسهیلات 4 تا 6 درصد به موسس اقامتگاه بوم گردی

[/tie_list]

با چه سرمایه ای می توان اقامتگاه بوم گردی راه اندازی کرد؟

سرمایه لازم برای راه اندازی اقامتگاه بوم گردی بسته به محل طرح، مختصات طرح و گنجایش مسافران متفاوت است. به طور کلی مقدار سرمایه ای که برای این کار صرف می شود، معمولا بسیار کمتر از راه اندازی هتل می باشد.

ضمن این که بخشی از سرمایه را می توانید، از طریق تسهیلاتی که به شما اختصاص پیدا می کند، تامین نمایید. تسهیلات برای نوسازی ساختمان، تجهیز اقامتگاه و بهره برداری از آن به متقاضیان تعلق پیدا می کند.

راه اندازی اقامتگاه بوم گردی از آن دسته کسب و کارها است که امکان سرمایه گذاری های کم تا زیاد در آن وجود دارد. طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی با محاسبه دقیق سرمایه باعث می شود، سرمایه گذاران گام ابتدایی در این کسب و کار را محکم و استوار بردارند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی مجتمع گردشگری و تفریحی ⭐️ (کامفار + گرید کانون)

نحوه برآورد هزینه های احداث

هزینه هایی که برای راه اندازی اقامتگاه بوم گردی صرف می شوند، بسته به تعداد اتاق ها و حجم پذیرش مسافر متفاوت می باشند. جنس سازه ای که برای بازسازی خانه های قدیمی و یا ساخت اقامتگاه استفاده می شود، نیز به صورت مستقیم در هزینه ها نقش دارد.

به طور مثال اقامتگاه های بوم گردی عشایری که در قالب سیاه چادر تاسیس می شوند و خانه های خشتی و گلی، هزینه ساخت کمتری از بناهای چوبی و سنگی دارند. افزون بر آن تجهیز و تهیه لوازم برای اقامتگاه نیز مستلزم صرف هزینه می باشد.

به طور کلی با حداقل سرمایه 500 میلیون تومان می توان، اقامتگاه بوم گردی با پنج اتاق تاسیس کرد. طبیعی است که این هزینه به صورت حدودی می باشد و برای محاسبه دقیق هزینه ها باید از مرجعی چون طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی کمک گرفت.

نحوه تخمین سود در طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی

در سالیان اخیر اقامتگاه های بوم گردی با اقبال فراوان از طرف مردم بخصوص دوستداران طبیعت و فرهنگ بومی مواجه شده اند. چه بسا بسیاری از این اقامتگاه در روستاها و مناطق توریستی، درآمدی بیشتر از هتل ها کسب کرده اند.

سود راه اندازی اقامتگاه های اکوتوریسمی یا بوم گردی به درجه بندی اقامتگاه، نرخ کرایه و محل اقامتگاه بستگی دارد. اقامتگاه های بوم گردی با ارائه صنایع دستی بومی، تورهای گردشگری و تبلیغات در فضای مجازی سود خود را افزایش می دهند.

کارشناسان در طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی نرخ بازده داخلی این کسب و کار را بین 25 تا 35 درصد پیش بینی نموده اند. گفتنی است، تخمین سود با لحاظ کردن فاکتورهای مهم و مشخصات پروژه در طرح توجیهی انجام می گردد.

جذب گردشگر از طریق اقامتگاه گردشگری - طرح فنی

تجهیزات و زیرساخت های مورد نیاز

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی ارائه دهنده روش های پیاده سازی و اجرایی کردن پروژه به سرمایه گذارانی است که قصد ورود به این حرفه را دارند. زیرساخت ها و تجهیزات لازم به صورت ریز به ریز در این بیزینس پلن تعیین می شوند.

برخی از زیر ساخت ها و تجهیزات عبارتند از :

[tie_list type=”starlist”]

  • اسباب و اثاثیه سنتی و بومی برای چیدمان اتاق ها
  • تزئینات بومی برای زیباسازی اقامتگاه
  • تجهیزات اعلام و اطفا حریق
  • تجهیزات گرمایشی و سرمایشی
  • محوطه سازی
  • تجهیزات مختص رستوران یا کافه

[/tie_list]

آیا راه اندازی اقامتگاه بوم گردی دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟

طبق مطالعاتی که متخصصان در بیزینس پلن اقامتگاه بوم گردی انجام داده اند، توجیه پذیری اقتصادی این طرح به اثبات رسیده است. همانطور که می دانید، تعیین محل اقامت از مهمترین ملزومات سفر است.

امروزه اکثریت مسافران اقامتگاه های بومی واقع در دل طبیعت را انتخاب می کنند زیرا صفای بیشتری داشته و هزینه پایین تری نسبت به هتل ها دارند.

از این رو اسکان مسافر در اقامتگاه های بوم گردی، هم برای مسافران هزینه مقرون به صرفه ای داشته، هم سودآوری خوبی برای این اقامتگاه ها دارد.

به طوری که بسیاری از روستاییان و مردمان ساکن در مناطق توریستی و مناطق خوش آب و هوا، خانه های سنتی خود را با صرف هزینه ناچیز تبدیل به اقامتگاه های بوم گردی کرده اند.

چه مشکلاتی در این کسب و کار به چشم می خورند؟

اقامتگاه های بوم گردی با هزینه اندک قابل راه اندازی بوده و از رونق خوبی برخوردار هستند. اما موفقیت در این کسب و کار به طور مستقیم در گرو تبلیغات موثر و گسترده است. تبلیغات باید به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده برای جذب گردشگران در تمام فصول سال انجام گردد.

متاسفانه اقامتگاه های بوم گردی در فصولی از سال که کمبود مسافر وجود دارد، با چالش های عدیده ای روبرو می شوند!! شوربختانه بسیاری از اقامتگاه های بزرگ بوم گردی در زمان شیوع کرونا مجبور به تعدیل نیرو شدند!!

افزون بر آن عدم مدیریت هزینه نیز تهدیدی برای آینده این کسب و کار است. آیا می دانستید طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی تنها دستاویزی است که سرمایه گذاران برای رویارویی با مشکلات به آن احتیاج دارند؟!

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی چه کمکی به شما می کند؟

سرمایه گذاران قبل از راه اندازی اقامتگاه بوم گردی باید دید شفاف و واضحی را از میزان سرمایه، هزینه های ثابت و متغیر، میزان سود، تجهیزات مورد نیاز و وضعیت رقبا کسب کنند.

طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی تمامی این اطلاعات را به صورت دقیق و تیزبینانه در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

متخصصین مجرب ما در سایت طرح فنی، بیزینس پلن را با نرم افزارهای تخصصی و با مطالعات وسیع و میدانی نگارش می کنند. به طوری که با استفاده از این طرح، دیگر نیاز به هیچ مشاوری برای راه اندازی اقامتگاه بوم گردی نخواهید داشت.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی اقامتگاه بوم گردی

ما در سایت طرح فنی، طرح توجیهی اختصاصی اقامتگاه بوم گردی را منحصرا برای شما سرمایه گذار عزیز تهیه می کنیم. با سفارش این طرح 5 ماه پشتیبانی رایگان را نیز دریافت خواهید نمود.

خرید طرح توجیهی

5/5 - (15 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

2 پاسخ

    1. سلام وقت بخیر ابتدا درخواست کسب مجوز بوم گردی دهید و با ارائه مدارک به اداره کل میراث فرهنگی مراجعه کنید. بله وام هم تعلق میگیره، و طی این فرایند از شما طرح توجیهی میخواهند که تیم کارشناسی ما این مرحله رو براتون انجام میدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب