طرح توجیهی وزارت صنایع و معادن، طرحی است که توسط کارشناسان امور سرمایه گذاری برای اخذ جواز تاسیس وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نوشته می شود. به طور کلی تمامی کسب و کارهای صنعتی، تولیدی، معدنی و بازرگانی برای رسمیت بخشیدن به فعالیت اقتصادی خود باید از وزارت صنایع و معادن، مجوز کسب نمایند. در این راستا، اخذ جواز تاسیس از وزارت صنایع و معادن در گرو ارائه طرح توجیهی استاندارد به این وزارتخانه است.
بیزینس پلن شامل تمامی اطلاعات مورد نیاز پروژه و سرفصل های درخواستی سازمان صنایع است و منطقی بودن پروژه را به سازمان مربوطه اثبات می کند. وزارت صنایع پس از بررسی اطلاعات طرح توجیهی و اطمینان از توجیه پذیری طرح، جواز تاسیس را برای کسب و کار مربوطه صادر خواهد کرد.
طرح توجیهی چه بخش هایی دارد؟
طرح توجیهی نوشته شده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت حاوی تمامی اطلاعات ارزشمند پروژه است. این اطلاعات به صورت کلی در سه دسته مطالعات فنی و عملیاتی، مطالعات اقتصادی و مطالعات بازار طبقه بندی می گردند. مطالعات فنی، ارائه دهنده اطلاعات اجرایی و عملیاتی پروژه چون نحوه تولید محصول، ماشین آلات خط تولید، مواد اولیه مورد نیاز و زیرساخت های پروژه است.
مطالعات بازار در طرح توجیهی نیز قسمتی است که عرضه و تقاضای محصول، پتانسیل های بازار، وضعیت رقبا و چشم انداز آینده طرح در آن بررسی می گردد. همچنین مطالعات اقتصادی پروژه قسمت بعدی طرح توجیهی وزارت صنایع و معادن است که برآورد شاخص های مالی چون سود، سرمایه اولیه، هزینه ها، مدت زمان برگشت سرمایه، نقطه سر به سر، نرخ بازده داخلی طرح و … در آن صورت می پذیرد.
نحوه تنظیم طرح توجیهی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت
تنظیم طرح توجیهی به دو صورت طرح توجیهی ایجادی و طرح توجیهی توسعه انجام می گردد. طرح ایجادی برای آن دسته از طرح های اقتصادی است که هنوز راه اندازی نشده اند. کارشناسان در این طرح، امکان سنجی پروژه، تجزیه و تحلیل های اقتصادی، بررسی دانش فنی و تحقیقات بازار را برای یک ایده سرمایه گذاری انجام می دهند.
اما طرح توسعه، یک طرح توجیهی است که برای واحدهای تولیدی که قبلا به بهره برداری رسیده اند نوشته می شود. طرح های توسعه برای گسترش یک واحد تولیدی و افزودن فازها و خطوط جدید تنظیم می گردند.
کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی وزارت صنایع و معادن از آخرین دستورالعمل ها و ضوابط سازمان فوق برای اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری مطلع بوده و طرح توجیهی را با فرمت درخواستی این سازمان تهیه می کنند.
بیزینس پلن وزارت صمت چه ویژگی هایی دارد؟
طرح توجیهی وزارت صنایع و معادن ارائه دهنده نمایی کلی از یک طرح اقتصادی است. یک طرح توجیهی استاندارد باید قابل دفاع نزد وزارت صنعت معدن تجارت باشد. بدین منظور لازم است، توسط نویسندگان واجد شرایط تهیه شده و مستند سازی گردد.
به روز بودن از خصوصیات یک طرح توجیهی استاندارد است. تمامی اطلاعات فنی، اقتصادی و بازار موجود در این طرح، باید با داده های روز تهیه شده باشند و استعلامات قیمتی روز در آن ها در نظر گرفته شود.
طرح توجیهی به دو صورت مقدماتی و پیشرفته نوشته شده و بسته به نوع طرح اقتصادی از 80 صفحه تا 200 صفحه به بالا تهیه می گردد. گفتنی است، طرح های توجیهی سفارشی که با توجه به شرایط پروژه نوشته می شوند، از طرح های توجیهی آماده، مفصل تر بوده و حتی کوچکترین جزئیات نیز در آنها نادیده گرفته نمی شود.
نویسندگان طرح توجیهی صنایع و معادن چه کسانی هستند؟
طرح های توجیهی صنایع و معادن توسط نویسندگان خبره و توانمندی که دارای تجربه در خصوص کسب و کارهای صنعتی و تولیدی هستند، نوشته می شود. آنها با کمک تیم تحقیقاتی خود از وضعیت بازار محصول، به روزترین ماشین آلات خط تولید و فرایند تولید محصول مطلع هستند.
تهیه کنندگان طرح توجیهی دارای تجربه در امور سرمایه گذاری بوده و می توانند، پیچیده ترین تجزیه و تحلیل های مالی را انجام دهند.
سفارش طرح توجیهی وزارت صنایع و معادن
کارشناسان سایت طرح فنی با کوله باری از تجربه 25 ساله در نگارش انواع طرح های توجیهی بخصوص طرح توجیهی وزارت صنایع و معادن، آماده خدمات رسانی به شما سرمایه گذار عزیز هستند. کارشناسان ما، ایده شما را از همه زوایا بررسی کرده و طرحی مستند و قابل دفاع را نزد سازمان صنایع و معادن آماده می کنند.
تیم متخصص سایت طرح فنی بعد از سفارش طرح توجیهی نیز شما را رها نکرده و به مدت 5 ماه تا زمان اخذ جواز تاسیس از وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین اخذ تسهیلات بانکی از طرح پشتیبانی خواهد نمود.
همچنین اگر پس از سفارش طرح توجیهی دچار ابهام در مورد مراحل و پروسه اخذ مجوز از وزارت صمت هستید، می توانید، در جلسه آنلاین رایگان که توسط تیم طرح فنی برگزار می گردد، شرکت نمایید. در این جلسه، مشاوران ما پاسخگوی سوالات اداری و بانکی شما در مورد طرح خواهند بود.