طرح توجیهی گاوداری شیری ⭐️ سال 1401 (pdf + word)

احداث گاوداری شیری، برای اطلاعات بیشتر طرح توجیهی گاوداری شیری را مطالعه کنید. - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی گاوداری شیری می‌تواند مسیر کسب و کاری سودآور را برای شما هموار کند، سالانه مقدار زیادی محصولات لبنی در کشور تولید می‌شوند و این مهم هر ساله افزایش پیدا می‌کند، از این رو فعالیت در زمینه محصولات خوراکی، با توجه به نیاز دائمی به آن، می‌تواند آینده کاری درخشانی را برای شما رقم بزند و به درآمد بالایی برسید.

خوشبختانه در ایران با توجه به ویژگی‌های برتر آب و هوایی و برخورداری از بهترین تنوع جغرافیایی، پرورش گاو شیری می‌تواند ایده‌ای موفقیت‌ آمیز باشد به خصوص در زمینه اشتغال، ایجاد چنین پروژه‌هایی باعث رونق اقتصادی روستاها و کاهش بیکاری جوانان روستایی خواهد شد، کشورهای زیادی در دنیا هستند که بخش مهمی از شیر مورد نیاز خود را از طریق گاو تأمین می‌کنند به همین دلیل از آخرین دانش مورد نیاز برای پرورش گاو‌هایی که بتوانند بهترین و بیشترین میزان شیر را تولید کنند، کمک می‌گیرند.

دریافت وام و تهیه طرح توجیهی گاوداری شیری

البته دولت برای تأسیس گاوداری‌ها و صنایع وابسته به آن با در نظر گرفتن تسهیلاتی ویژه بخشی از بار هزینه‌ها را از دوش متقاضیان برداشته است.

به عنوان مثال جهاد کشاورزی و صندوق ملی توسعه وام‌های بلند مدت و کوتاه مدتی را برای تأسیس واحدهای گاوداری اختصاص داده است که در طرح توجیهی خود می‌توانید این مهم را مورد توجه قرار دهید، برای دریافت وام داشتن یک طرح توجیهی دقیق و کامل نیاز اولیه هر شخصی است که باید به آن بپردازد.

مواردی که در طرح توجیهی گاو شیری مورد بررسی قرار میگیرد

[tie_list type=”starlist”]

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • میزان سود پیش بینی شده
  • دوره برگشت سرمایه
  • تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • میزان سود سالیانه
  • هزینه احداث گاوداری
  • هزینه های جاری
  • برآورد سود ویژه و ناویژه
  • هزینه برق و آب مصرفی
  • هزینه استخدام نگهبان
  • ماشین آلات موردنیاز
  • هزینه خرید گاو
  • مخارج دارو های دام
  • میزان سود در سال اول
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • برآورد گردش سرمایه

[/tie_list]

هزینه احداث گاوداری شیری چقدر است؟

در خصوص هزینه نمی توان رقم دقیقی را ذکر کرد چرا که احداث گاوداری شیری به عوامل مختلفی بستگی دارد، مجموع همه ی آن ها هزینه ای است که برای ساخت گاوداری در نظر گرفته می شود. از جمله عوامل موثر بر هزینه ساخت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متراژ گاوداری رابطه مستقیمی با هزینه احداث آن دارد بدین معنا که هر چه گاوداری بزرگتر باشد مصالح بیشتر و ملزومات مربوط به آن نیز بیشتر نیاز خواهد بود به همین دلیل هزینه ها نیز افزایش خواهند یافت.
  • نوع و تعداد گاوها نیز از دیگر عوامل موثر بر هزینه احداث گاوداری است.

هزینه روزانه یک گاو شیری چقدر است؟

بسیاری از کاربران در خصوص هزینه ای که هر یک از گاوها در طول روز دارند سوال پرسیده اند، همانند مورد قبلی که نمی توان رقم دقیقی ذکر کرد برای این مورد نیز نمی توان به طور دقیق گفت که برای هر گاو در طول روز چقدر باید هزینه کرد. مهم ترین عوامل موثر بر هزینه ی روزانه یک گاو شیری بدین شرح است:

  • غذایی که برای گاوهای شیری در نظر گرفته می شود متعدد است هر یک از آن ها قیمت متفاوتی دارند به طور مثال قیمت ذرت علوفه ای از قیمت یونجه کمتر است.
  • داروهایی که برای گاوها در نظر گرفته می شود تا شیر آن ها بیشتر شود یا این که از بروز برخی بیماری ها جلوگیری کند نیز عاملی موثر بر هزینه ها می باشد.

محاسبه سود گاوداری شیری چگونه است؟

برای محاسبه سود گاوداری باید چند مورد را در نظر گرفت تا بتوان سود حاصل از آن را به دست آورد. از آن جایی که گاوهای شیری به طور روزانه شیر تولید می کنند در نتیجه به طور روزانه فروش خواهند داشت برای محاسبه سود آن باید میزان درآمد به دست آمده از فروش شیر در یک ماه را از میزان هزینه های خرید غذا و دارو کم کرد تا به سود خالص رسید. بهتر است برای محاسبه دقیق یک حسابدار استخدام کرد تا سود و زیاد را به طور دقیق محاسبه کند.

بررسی سود و زیان تأسیس گاوداری

سود و زیان در هر کاری همیشه مانند یک زنجیر به هم متصل هستند. از این رو نمی‌توانیم به طور دقیق پیش بینی کنیم که تأسیس یک واحد گاوداری چه میزان سود و یا در آینده احتمال چه ضررهایی را با خود به همراه خواهد داشت، البته فعالیت در زمینه محصولات خوراکی همیشه سودمند خواهند بود، چون تا انسان‌ها بر روی این کره خاکی هستند به غذا نیاز دارند.

به خصوص شیر که از آن می‌توان صدها محصول دیگر را نیز تولید کرد. در صورتی که شما در این زمینه تحصیلات لازم را کسب کرده باشید، قطعاً با چشم اندازی واقع بینانه‌تر قدم در تأسیس گاوداری می‌گذارید، چون با خطرات و موانع احتمالی تا حدودی آشنایی خواهید داشت.

اما در مورد ضررهایی که در طرح توجیهی گاوداری شیری باید به آن توجه کنید، مسأله علوفه و بیماری‌های احتمالی گاوها است. بیماری همیشه ممکن است برای دام‌های شما رخ دهد، مهم این است که شما با تیزبینی و نکته سنجی خود در مدت زمانی کوتاه آن را تشخیص داده و از شیوع آن جلوگیری کنید، در صورتی که گاوداری شما به بیماری مسری آلوده شود، احتمال نابودی همه گاوها وجود دارد.

از این جهت ضرر اصلی فعالیت در زمینه گاوهای شیری همین مسأله بیماری است. البته در صورت اقدام به موقع از طرف شما این ضرر به کمترین حد خود خواهد رسید.

طرح توجیهی گاوداری شیری این امکان را فراهم میکند تا هرگونه اطلاعات مالی را به دست آورید. - طرح فنی
احداث گاوداری شیری

هزینه بیماری‌های احتمالی گاوها

از آنجایی که کسب و کار شما با موجودات زنده سر و کار خواهد داشت، بخش بسیار مهم برای تعیین و تکلیف بودجه شما باید برای امور دامپزشکی، واکسیناسیون دام‌ها، برطرف کردن بیماری و جلوگیری از شیوع بیماری‌های واگیردار بین دام‌ها اختصاص یابد، به همین دلیل شما باید دائماً با دامپزشکان برای تأمین سلامت گاوهای خود در ارتباط باشید.

برخی از افراد بر این باورند که در طرح توجیهی نباید هزینه‌های این چنینی را جدی بگیریم و با کمی مطالعه می‌توانیم خودمان بیماری گاوها را بر طرف کنیم. اگر شما دامپزشک هستید که این مسأله‌ای جدا است، در غیر این صورت هرگز خودسرانه طرحی برای تجویز خودسرانه دارو به دام‌ها را در دستور کار خود قرار ندهید و برای بخش دامپزشکی، بهترین متخصصان این امر را در نظر بگیرید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی خوراک دام و طیور ⭐️ سال 1401 (براورد فنی و تخصصی)

بیماری های گاو به چه شکل نمایان می شوند؟

دام ها هم مانند انسان دچار بیماری هایی می شوند که اگر به موقع درمان نشوند ممکن است به سایر گاوها سرایت کند یا این که از میزان شیری که باید در طول روز داشته باشد کم می شود. عمده بیماری گاوها به شکل بی اشتهایی، سرد شدن بدن، سرفه، آبریزش بینی، کرم روده و…. نمایان می شود که هر یک علت خاصی داشته و برای درمان باید به دامپزشک مراجعه کرد تا داروی مناسب تجویز شود.

بهترین نژادهای گاو شیری برای پرورش

از جمله مهم‌ترین نکات در طرح توجیهی گاوداری شیری ، خرید بهترین نژادهای گاوی است، نژادهای زیادی در دنیا هستند که هر کشور و یا منطقه‌ای بر اساس ویژگی‌های آب و هوایی خود، اقدام به خرید و پرورش گاو مورد نظر می‌کند.

از این رو در ایران نیز باید نژادی را برای تولید شیر انتخاب کنید که با ویژگی‌های طبیعی این سرزمین سازگاری داشته باشد به عنوان مثال گاوهای شیری مناطق سردسیر دنیا، مانند گرینلند، نمی‌تواند در آب و هوای خوزستان زنده بماند و سرمایه‌گذاری شما را با بحران مالی شدیدی رو به رو خواهد کرد.

بر اساس تقسیم بندی‌های موجود، گاوها به دو دسته شیری و گوشتی تقسیم بندی می‌شوند، تنوع نژاد گاوها در دنیا بسیار زیاد است اما بر اساس طرح توجیهی مورد نظر، شما باید تمرکز خود را روی نژادهایی قرار دهید که شیری هستند و بیشتر برای تولید شیر مایع به کار گرفته می‌شوند.

گاو هلشتاین

بهترین نژاد گاو شیری در دنیا، گاو هلشتاین است، این گاو هم برای تولید شیر و هم برای تولید گوشت مورد استفاده قرار می‌گیرد، زادگاه آن کشور هلند است با اینکه هلند کشور سردسیری است، اما این گاو می‌تواند به راحتی خود را با هر شرایط آب و هوایی تطبیق دهد.

سازگاری بالای آن باعث شده که در ایران به یکی از محبوب‌ترین نژادهای گاوی برای تولید شیر مورد توجه قرار بگیرد، تولید شیر زیاد، عمر طولانی و سازگاری محیطی آن باعث شده که اکثریت دامداران و تولید کنندگان شیر، هلشتاین را مورد توجه خود قرار دهند.

تصویر گاو هلشتاین ماده، بهترین گاو برای تولیدی شیر - طرح فنی
گاو هلشتاین

گاو براون سوئیس

بعد از هلشتاین نژاد براون سوئیسی رکورد بیشترین مقدار شیر را دارد، شیر این گاو حاوی 4% چربی و 3.5% درصد پروتئین است.

 

گاو سمینتال

یکی دیگر از معروف ترین گاوهای شیری سمینتال است، این نژاد گاو دو منظوره است به این معنی که هم برای تولید شیر و هم گوشت از این نژاد استفاده میکنند، معمولا از اسپرم گاو سمینتال برای اصلاح نژاد گاوهای بومی و دورگ استفاده میشود.

تصویر گاو سمینتال از این نژاد هم برای پرواربندی و هم شیری استفاده میشود. - طرح فنی
نژاد گاو سمینتال

اهمیت دانش و بهداشت در پرورش گاوداری شیری

در طرح توجیهی گاوداری شیری ، فاکتورهای مختلفی را باید مورد توجه قرار دهید با توجه به اینکه فعالیت در این عرصه به صورت مستقیم با موجودات زنده سر و کار دارد، لذا در این طرح توجیهی دانش حرف اول را می‌زند، دانش در همه زمینه‌ها می‌تواند به کمک تأسیسات گاوداری شما بیاید، به خصوص در زمینه بهداشت دام.

در واقع گاوها زمانی‌ می‌توانند بهترین و با کیفیت‌ترین شیر و یا سایر محصولات مثل گوشت را تأمین کنند، که از سلامت کافی برخوردار باشند، بخش مهمی از تأمین سلامت، به رعایت بهداشت دامداری شما بازمی‌گردد، در این زمینه باید از با تجربه‌‌ترین افراد برای حفظ و افزایش سطح بهداشت‌ گاوها استفاده کنید در صورتی که در یک مورد ابتلا به بیماری و یا سایر مسأئل دیده شود، امکان اینکه دیگر گاوها را نیز آلوده کند زیاد است.

تأمین هزینه‌های تأسیس گاوداری

برای اینکه وارد کسب و کار پرورش گاو شیری شوید، اصلی‌ترین اقدامی که باید انجام دهید این است که هزینه‌های تأسیس را به خوبی تخمین بزنید البته توصیه ما این است که تا جایی که امکان دارد از اجاره مکان خودداری کنید، فعالیت در زمین و تأسیساتی که متعلق به خودتان است، می‌تواند بیشترین سود را برای شما به همراه داشته باشد.

در حالی که در شیوه اجاره مکان، باید دائم دغدغه پرداخت اجاره را نیز داشته باشید از طرفی دیگر ممکن است صاحب مکان بعد از مدتی خواستار تخلیه زمین مورد نظر گردد، در این صورت شما باید همه تأسیسات را جا به جا کنید و این مهم می‌تواند بخشی از سرمایه شما را نیز مصرف کند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی بز سانن (بز شیری) سال 99 pdf و word

در هر صورت بر اساس تعداد رأس گاوهایی که دارید، باید زمین مورد نظر را انتخاب کنید. مکان مورد نظر شما باید از فاصله معقولی نسبت به مناطق شهری و روستایی برخوردار باشد. چون هزینه رفت و آمد را به شدت کاهش می‌دهد، همچنین در طول زمان ممکن است تعداد گاوهای شیری شما به دلیل زاد و ولد، افزایش یابد.

از این رو باید برای این مهم نیز چاره اندیشی کنید. توصیه ما این است که زمین و مکان مورد نظر خود را کمی بزرگتر و با هدف افزایش جمعیت گاوها در نظر بگیرید تا در آینده دچار مشکل جا به جایی و یا گسترش زمین نباشید.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 1: « توجه داشته باشید که در طرح توجیهی گاوداری شیری ، بخش مهمی از تولیدات شما باید برای تأمین نیازهای داخل باشد و بعد می‌توانید به صورت تخصصی روی صادرات شیر و محصولات لبنی خود به کشورهای دیگر، تصمیمات اساسی بگیرید. »[/box]

تأمین علوفه مورد نیاز گاوهای شیری

در طرح توجیهی گاو شیری باید در تقسیم بندی هزینه‌ها بخش مهمی را برای تأمین علوفه مورد نیاز گاوها، در نظر بگیرید. تأمین علوفه، اقدامی در گردش است و باید از توان تأمین و کنار گذاشتن بودجه برای آن اطمینان حاصل کنید، به خصوص در دوران بارداری گاوها که وزن گاو چند برابر می‌شود، باید علاوه بر تأمین علوفه مناسب، انرژی، ویتامین و سایر مواد مغذی را نیز برای گاو در نظر بگیرید.

این غذا شامل علوفه خشک یونجه و ذرت علوفه است، البته در طرح توجیهی خود در خصوص تأمین هزینه برای علوفه گاوی باید نوسانات ارزی را نیز در نظر بگیرید. ممکن است زمان زیادی از تدوین طرح توجیهی شما گذشته باشد و افزایش قیمت‌ها را در نظر نگرفته باشید. از این رو باید به این مهم توجه ویژه‌ای داشته باشید.

تأمین ماشین آلات گاودار

در طرح توجیهی گاوداری شیری یکی از مسائلی که باید به آن توجه کنید، تأمین ماشین آلات گاوداری است. هر واحدی که برای امر دامداری و تأمین شیر تأسیس می‌شود باید وسایل و تجهیزات مخصوص به خود را تهیه و نصب کند.

مهم‌ترین ماشین آلات برای پرورش گاو شیری

  • شیر دوش
  • شیر سر کن
  • ژنراتور، آسیاب و میکسر
  • بالابر و یا تهیه نوار نقاله
  • تهیه هواکش مناسب برای انبار، شیردوشی، کلینیک دامپزشکی و زایشگاه گاو
  • تهیه تراکتور، باسکول
  • خرید سمپاش و شعله افکن و تانکر حمل شیر

استخدام کارمندان و کارگران

در طرح توجیهی گاوداری شیری باید به این مهم توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید همه کارها را به تنهایی انجام دهید. شاید برخی پیشنهاد استفاده از نیروی کار به تعداد کم را به شما بدهند، اما این مهم جز فشار کاری و زیان چیزی برایتان به همراه ندارد، شما در گاوداری خود به نیروی انسانی نیمه ماهر، ماهر و متخصص نیازمند هستند.

نیروی نیمه ماهر برای انجام کارها با تخصص کمتر، نیروی ماهر با توجه به آموزش‌هایی که دیده کار خود را شروع می‌کند و نیروی متخصص که از افراد تحصیل کرده مانند «دامپزشکان» باید در تیم شما قرار داشته باشند، شما در گاوداری خود به ساده‌ترین کارگرها و حرفه‌ای‌ترین افراد نیازمند هستند و این مهم را در دستور کار خود قرار دهید.

دقت داشته باشید که هر چقدر تیم شما حرفه‌ای‌تر باشد، سودی که به دست خواهید آورد، شما را شگفت زده خواهد کرد.

نحوه دریافت مجوز احداث گاوداری شیری

پروانه تأسیس:

پروانه تأسیس را به یک شخص و یا شرکت می‌دهند. همچنین مدت زمان اعتبار آن 2 سال است و بعد از آن می‌توانید برای تمدید آن اقدام کنید.

پروانه بهره‌برداری:

بعد از دریافت پروانه تأسیس و شروع به فراهم کردن مقدمات کار، یک کارشناس برای بازدید پروژه شما فرستاده می‌شود. اگر همه چیز تکمیل بود و واحد شما آمادگی لازم برای شروع فعالیت طبق قوانین و مقررات را داشت، پروانه بهره‌برداری برای گاوداری شما صادر می‌شود و می‌توانید رسماً فعالیت خود را شروع کنید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی گوسفند رومانف چندقلوزا سال 1400 pdf - word

مجوز بهداشتی:

از آنجایی که زمینه فعالیت شما در حوزه تغذیه است، باید از سازمان دامپزشکی کشور، بارعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، تأییده لازم را دریافت کنید. در صورتی که واحد شما به خوبی موارد بهداشتی را رعایت کند و نظر کارشناس فرستاده شده نیز مثبت باشد، مجوز بهداشتی کار نیز به واحد شما تعلق خواهد گرفت.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 2: « مجوز توسعه کار نیز از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه کنید. البته این مجوز در ابتدای کار به شما تعلق نمی‌گیرد. در صورتی که واحد شما ظرفیت لازم برای گسترش کار و مدیریت آن را داشته باشد، این مجوز به شما تعلق خواهد گرفت. »[/box]

مشکلات گاوداری شیری چیست؟

هر شغلی سختی ها و مشکلات خاص خود را دارد گاوداری شیری نیز از قائده مستثنا نبوده و مشکلات مختص به خود را دارد. یکی از این مشکلات بیماری گاوهاست به طور مثال اگر بیماری مسری باشد و به سایر دام ها منتقل شود و صاحبین آن ها به موقع به این موضوع رسیدگی نکنند ممکن است تمام یا بخش زیادی از آن ها تلف شده و صاحبین آن ها ضرر بسیار زیادی متحمل شوند.

از دیگر مشکلاتی که گاوداری شیری دارد این است که باید به طور روزانه شیر گاوها با استفاده از دستگاه های مکانیزه گرفته شود و تقریبا هیچگونه تعطیلی برای آن وجود ندارد.

مزایای گاوداری شیری چه می باشد؟

در کنار مشکلاتی که برای گاوداری شیری ذکر کردیم نباید منکر مزیت های آن شویم از مهم ترین مزایایی که می توان برای آن ذکر کرد این است که چون هر روز باید شیر گاوها گرفته شود و به فروش برسد در نتیجه می توان درآمد روزانه داشت مزیتی که بسیاری از شغل ها از آن محروم اند و باید برای به دست آوردن درآمد تا پایان ماه صبر کنند.

سخن پایانی و نتیجه گیری

تأسیس یک واحد گاوداری چه برای تولید گوشت و یا چه برای تولید شیر آن، باید دقیق‌ترین طرح فنی و توجیهی را به خود اختصاص دهد. گاوداری‌ها و صنایع وابسته به آن از جمله مشاغل با ریسک بالا و سود بسیار خوب هستند؛ که با یک برنامه‌ریزی دقیق و به کار گرفتن بهترین شیوه مدیریتی می‌توانید سکان بخش مهمی از تأمین لبنیات کشور را به خود اختصاص دهید.

دانلود طرح توجیهی

 

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب