طرح توجیهی مجتمع گردشگری حاوی اطلاعات و ابعاد مختلف این کسب و کار بوده و برای ارائه به مراجع ذیصلاح توسط کارشناسان طرح فنی نگارش می شود. مجتمع گردشگری، مکانی اقامتی، تفریحی و گردشی است که می تواند شامل رستوران، سفره خانه های سنتی، کافه، آلاچیق، پارک بازی کودکان، فروشگاه های مختلف، پمپ بنزین و غیره باشد.
افتتاح مجتمع های گردشگری نقش به سزایی در رشد و ارتقای صنعت توریست و گردشگری در کشور دارد و سبب کارآفرینی و اشتغال زایی در این بخش خواهد شد.
مجتمع های گردشی عموما در مکان های توریستی، تفریحی و یا در جاده های برون شهری تاسیس می گردند. از این رو نزدیکی به بازار هدف برای افتتاح مجموعه گردشگری در سودآوری این کسب و کار اهمیت بسزایی دارد.
زیرساخت های کافی و راه های دسترسی و ارتباطی مناسب نیز از ملزومات مجتمع های گردشگری می باشند.
تهیه طرح توجیهی مجتمع گردشگری به منظور اخذ مجوز
سرمایه گذارانی که قصد تاسیس مجتمع گردشگری را دارند، باید نسبت به دریافت موافقت اصولی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدام نمایند. اخذ موافقت اصولی از این سازمان بدون ارائه طرح توجیهی امکان پذیر نیست.
از این رو سرمایه گذاران باید در ابتدا طرح توجیهی مجتمع گردشگری را تهیه نمایند. این طرح توسط متخصصین با تجربه نگارش شده و مطابق با استانداردها و ضوابط روز سازمان میراث فرهنگی کشور تهیه می گردد.
شرایط اخذ تسهیلات مجموعه گردشگری
سازمان میراث فرهنگی به دلیل حمایت از صنعت توریست و گردشگری با عقد قرارداد با بانک های مختلف نسبت به اعطای وام به موسسین مجتمع های گردشگری اقدام می نماید.
بدین منظور سرمایه گذاران پس از دریافت مجوز یا موافقت اصولی از سازمان میراث فرهنگی و تهیه نقشه های معماری مجتمع گردشگری، نسبت به دریافت تسهیلات اقدام می کنند.
برای دریافت وام باید در ابتدا توجیه پذیری اقتصادی و فنی طرح اثبات شود که این مهم تنها با تهیه و ارائه طرح توجیهی مجتمع گردشگری امکان پذیر خواهد بود.
چگونه می توان سرمایه مورد نیاز برای این کسب و کار را برآورد کرد؟
شاخص های مالی طرح از مهم ترین مباحثی هستند که در طرح توجیهی مجتمع گردشگری مورد بررسی قرار می گیرند. نگارندگان طرح توجیهی با دریافت ایده سرمایه گذاری از شما و با توجه به مختصات و ظرفیت طرح، اقدام به محاسبه و ارائه مقادیر دقیق سرمایه گذاری می کنند.
سرمایه اولیه در بیزینس پلن مجموعه گردشگری به صورت نرم افزاری، با لحاظ کردن مبالغ روز و با مطالعات وسیع محاسبه می گردد. گفتنی است، سرمایه ثابت در این طرح برای تهیه تجهیزات و تامین زیرساخت های گردشگری صرف می شود.
روش محاسبه هزینه ها به چه صورت است؟
هزینه ها بسته به این که مجتمع گردشگری شامل چه بخش هایی است، متغیر خواهد بود. مجتمع های خدمات رفاهی، اقامتی، تفریحی، ورزشی و گردشگری دارای هزینه های بسیار متنوعی می باشند. زمین مجتمع از هزینه های اصلی در این کسب و کار است.
هزینه های تاسیسات، محوطه سازی، نیروی انسانی، هزینه مصرف انرژی و لیست بلند بالایی از هزینه های دیگر در این طرح وجود دارند.
لیست بندی هزینه ها به صورت ریز به ریز و مبلغ گذاری دقیق آنها با مبالغ به روز از دستاوردهای طرح توجیهی مجتمع گردشگری است. متخصصین، جداول هزینه ها را با جزئیات کامل در طرح توجیهی درج می کنند.
تخمین سود مجتمع گردشگری به چه طریقی انجام پذیر است؟
پیش بینی و برآورد سود با توجه به تعداد بیشمار فاکتورهای دخیل در آن، کار آسانی نبوده و تنها توسط متخصصین در طرح توجیهی مجتمع گردشگری قابل انجام است.
کارشناسان برای محاسبه سود از سه مولفه داده های روز، اطلاعات تجربی و راهکارهای علمی و تخصصی استفاده می نمایند.
سود خالص و ناخالص، شاخص هایی مانند NPV و IRR، نرخ بازده داخلی طرح، نقطه سر به سر و بسیاری از فاکتورهای دیگر در طرح توجیهی مشخص می گردند.
تجهیزات لازم برای احداث مجتمع گردشگری
بیزینس پلن مجتمع گردشگری نه تنها حاوی اطلاعات کاملی در زمینه شاخص های مالی طرح است، ارائه دهنده بخش فنی و عملیاتی پروژه می باشد.
نوع تجهیزات مورد نیاز و زیرساخت های لازم برای راه اندازی مجموعه گردشگری در طرح توجیهی مورد آنالیز و ارزیابی قرار می گیرد. برخی از تجهیزات عمومی و زیرساخت ها که در مجتمع های گردشگری ضروری هستند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- تجهیزات مجتمع اقامتی (تجهیزات داخل اتاق ها و لابی)
- تجهیزات آشپزخانه، رستوران، سفره خانه یا کافی شاپ
- فروشگاه های خرده فروشی سوغات
- سیستم های گرمایشی و سرمایشی
- تجهیزات اعلام و اطفاء حریق
- سیستم نظافتی (جاروبرقی صنعتی، پولیشر صنعتی و …..)
- تجهیزات مختص زمین بازی کودکان
- تجهیزات مورد نیاز در جایگاه سوخت
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی مجتمع گردشگری
متخصصین در طرح توجیهی مجتمع گردشگری با تحلیل های مالی و آنالیز وضعیت رقبا، رای به توجیه پذیری اقتصادی این طرح داده اند.
با پیشرفت صنعت گردشگری و حمایت هایی که از سمت دولت در این حوزه انجام می گیرد، می توان، نتیجه گرفت، احداث مجتمع گردشگری، فرصت سرمایه گذاری آینده دار و مناسبی است.
ضمن این که مجتمع های گردشگری نه تنها به خودی خود اشتغال زایی ایجاد می کنند، بلکه منجر به رشد و ترقی سرویس های حمل و نقل شهری و جاده ای، آژانس های مسافرتی، سرویس های هواپیمایی و ریلی، فروشگاه های مواد غذایی و … می گردند.
چه مشکلاتی در این کسب و کار وجود دارند؟
احداث مجتمع گردشگری از طرح های بسیار سودآور به حساب می آید، البته در صورتی که حساب شده در این مسیر گام برداشته و مطابق با راهکارهای طرح توجیهی مجتمع گردشگری پیش بروید.
فصلی بودن صنعت گردشگری و کمبود گردشگر و مسافر در برخی از فصول سال از مشکلات عمده در این کسب و کار است. انتخاب مکان نامناسب برای احداث مجتمع نیز باعث مشکل بسیاری از سرمایه گذاران در این بخش شده است.
نحوه سفارش طرح توجیهی مجتمع گردشگری
ارائه طرح توجیهی اختصاصی مجتمع گردشگری برای اخذ مجوز و دریافت وام ضروری است؛ اما جدا از آن، طرح توجیهی می تواند، سرمایه گذاران را با ابعاد مختلف کسب و کار آشنا کرده و از هدر رفتن سرمایه و وقت کارآفرینان جلوگیری کند.
طرح توجیهی اختصاصی توسط مهندسین سایت طرح فنی با تمامی جزئیات و به صورت انحصاری با توجه به مشخصات پروژه شما نگارش می شود.
5 ماه پشتیبانی رایگان نیز با سفارش این طرح برای شما در نظر گرفته خواهد شد.
6 پاسخ
سلام خسته نباشید طرح توجیهی مجتمع گردشگری برای قزوین میخواستم اگر امکانش هست تلفنی صحبت کنیم
سلام ممنونم از شما، بله حتما، درخدمتتون هستیم 09120039088
سلام و احترام . تشکر از اطلاع رسانی عالی شما . مطالب تان خیلی خوب و مفید بود . طرحی توجیهی برای میراث فرهنگی به جهت دریافت مجوز مجتمع گردشگری نوشته ام . فقط در تهیه جدول محاسبه سرمایه گذاری و هزینه ها (شناسنانه طرح) مشکل دارم . در صورت امکان راهنمایی بفرمایید . لطفا در ایمیل خودم برایم پاسخ بدهید . از قبول زحمت تشکر می کنم . با احترام مجدد
سلام وقت بخیر با شماره تماس موجود در سایت تماس بفرمایید درخدمتتون هستیم
کدوم شماره؟
این شماره 09120039088