طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی گزارشی همه جانبه و چند بعدی از اطلاعات مالی، فنی و بازار است. متخصصین سایت طرح فنی، این طرح توجیهی را برای ارائه به نهادها و بانک ها تهیه می کنند. کیت های آزمایشگاهی از لوازم تست آزمایشگاهی هستند که با نمونه گیری از خون، ادرار، بافت یا بزاق به تشخیص بیماری می پردازند.
کیت های آزمایشگاهی شامل کیت تشخیص بارداری، کیت تشخیص بیماری های عفونی، کیت تشخیص بیماری های قلبی، کیت PCR، کیت الایزا، کیت استخراج، کیت آمینو اسید و … می باشند.
در فرآیند تولید کیت های پزشکی بسته به نوع بیماری، آنتی ژن های گوناگون استفاده می گردند. آنتی ژن ها به نمونه خون، ادرار یا غیره واکنش نشان داده و بیماری تشخیص داده می شود.
در گذشته عموما کیت های آزمایشگاهی از کشورهای دیگر وارد می شدند؛ اما هم اکنون تولید کنندگان کیت های آزمایشگاهی در کشور توانسته اند، کیت هایی استاندارد و قابل رقابت با نمونه های خارجی تولید کنند.
تولید کیت آزمایشگاهی نه تنها باعث اشتغال زایی شده و از هدر رفتن ارز جلوگیری می کند، بلکه سود بالایی را نیز در پی خواهد داشت.
طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی به چه منظور تهیه می گردد؟
طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی با هدف جمع آوری اطلاعات ضروری و مهم برای ارائه به سازمان های متولی صدور مجوز تهیه می گردد.
برای اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سرمایه گذاران نیاز به ارائه طرح توجیهی دارند تا وضعیت توجیه پذیری طرح را در نزد نهاد مربوطه مشخص نماید. ضمن این که دریافت تسهیلات از بانک ها نیز در گرو ارائه طرح توجیهی می باشد.
طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی علاوه بر این که به عنوان یک سند در پروسه اخذ مجوز و وام مطرح است، ریسک سرمایه گذاری را کاهش می دهد. در طرح توجیهی تمامی اطلاعات ریز و درشت این کسب و کار معین می گردد. بدین ترتیب سرمایه گذاران قادر خواهند بود، استراتژی ها و رویکردهای صحیح را در کار خود پیاده کنند.
سرمایه اولیه برای شروع پروژه
میزان سرمایه اولیه برای تولید کیت تشخیص طبی به مواردی چون نوع کیت، ظرفیت تولید و داخلی یا خارجی بودن تجهیزات بستگی دارد. در طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی سرمایه به دو بخش سرمایه ثابت و درگردش تقسیم بندی می شود. سرمایه ثابت برای خریداری ماشین آلات و تجهیزات خط تولید و تامین زیرساخت های طرح صرف می گردد.
سرمایه درگردش نیز برای تهیه مواد اولیه در نظر گرفته می شود. ماده اولیه اصلی در تولید کیت های آزمایشگاهی آنتی ژن ها هستند که یا در خود کارخانه طبق پروتکل های خاص استخراج می گردند و یا این که به صورت آماده خریداری می گردند.
هزینه های تولید کیت های آزمایشگاهی
تولید کیت های آزمایشگاهی نیز مانند هر کسب و کار دیگری نیازمند صرف هزینه است. هزینه زمین کارخانه، هزینه نیروی انسانی، هزینه تحقیقات اولیه، هزینه حامل های انرژی از جمله هزینه های اصلی در این واحد تولیدی هستند.
به جز هزینه های ثابت و متغیر بخشی نیز به عنوان هزینه های پیش بینی نشده در طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی در نظر گرفته می شود. گفتنی است، برآورد هزینه ها در این طرح مطابق با اعداد و ارقام روز انجام می گردد.
بررسی سود تولید کیت های آزمایشگاهی
خوشبختانه تولیدکنندگان توانمند کیت های آزمایشگاهی در سالیان اخیر پیشرفت های وسیعی را به بخش پزشکی و آزمایشگاهی کشور افزوده اند. تولیدکنندگان داخلی، بهترین کیت های آزمایشگاهی را با قیمت پایین تر از کیت های خارجی تولید و عرضه کرده و سود بالایی کسب می کنند.
طبق مطالعات انجام گرفته در بیزینس پلن کیت های آزمایشگاهی نرخ بازده داخلی طرح بین 30 تا 40 درصد برآورد شده است. محاسبه دقیق سود باید با در نظر گرفتن فاکتورهای تاثیرگذاری چون نوع کیت تولیدی، حجم تولید و مواردی از این دست صورت پذیرد.
تجهیزات مورد نیاز برای خط تولید
نحوه تولید کیت پزشکی و تجهیزات خط تولید در بخش فنی طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی معرفی می شوند. به طور کلی روش تولید کیت های آزمایشگاهی را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
[tie_list type=”starlist”]
- آماده سازی آنتی ژن ها
- انحلال آنتی ژن در بافر کوت کننده
- ریختن محلول در چاهک کیت
- مرحله انکوبه
- شستشو و بسته بندی
[/tie_list]
بر این اساس برخی از تجهیزات خط تولید کیت تشخیص طبی عبارتند از:
[tie_list type=”checklist”]
- انکباتور
- دستگاه الایزا
- ماشین خوانشگر الایزا
- تجهیزات بسته بندی
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید کیت های آزمایشگاهی
کیت های پزشکی نه تنها در بخش پزشکی بلکه در صنعت غذایی، دارویی، کشاورزی، نفت، پتروشیمی و غیره به کار می روند. قیمت کیت های آزمایشگاهی ایرانی نسبت به کیت های آلمانی، انگلیسی و غیره بسیار کمتر و بین یک سوم تا یک هفتم است.
بنابراین تولید کیت های آزمایشگاهی ارزش افزوده بالایی برای تولیدکنندگان داشته و دارای توجیه پذیری اقتصادی است.
با دسترسی به فناوری و دانش روز، پتانسیل بسیار خوبی برای تولید کیت های پزشکی در کشور وجود دارد. تولیدکنندگان داخلی کیت های آزمایشگاهی نه تنها قادر به تامین بازارهای داخلی هستند، بلکه در صورت رعایت استاندارد کیفی می توانند، بازارهای عمان، افغانستان، پاکستان و سایر کشورهای منطقه را نیز در دست بگیرند.
بررسی مشکلات و معضلات موجود در این کسب و کار
معضل اصلی تولید کنندگان کیت های آزمایشگاهی مشکل در تامین مواد اولیه وارداتی است. نوسانات نرخ ارز، ناپایداری هایی را در تامین مواد اولیه ایجاد نموده است.
متاسفانه هنوز تدبیری برای تولید مواد اولیه بسیاری از کیت های آزمایشگاهی در کشور اندیشیده نشده است. عدم مدیریت مالی صحیح و اتخاذ تصمیمات عجولانه اقتصادی نیز برای بسیاری از سرمایه گذاران ایجاد مشکل می کند.
روشن کردن مسیر و شفاف سازی ناهمواری ها از مزایای طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی است. کارآفرینان با استفاده از طرح توجیهی دید واضحی نسبت به این کسب و کار پیدا می کنند.
سفارش طرح توجیهی کیت های آزمایشگاهی
طرح توجیهی اختصاصی کیت های آزمایشگاهی گزارشی مفصل، جامع، دقیق و انحصاری برای هر پروژه است که توسط مهندسین طرح فنی تهیه می شود.
بیزینس پلن کیت های آزمایشگاهی موفقیت را برای شما به ارمغان خواهد آورد. 5 ماه پشتیبانی رایگان با سفارش این طرح نیز هدیه سایت طرح فنی به شما است.