طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، گزارشی مکتوب و مستند از ارزیابی های فنی، مالی و اقتصادی کشتارگاه بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. کشتارگاه صنعتی دام، محلی برای ذبح گاو، گوساله، گوسفند، بز و … به روش مکانیزه و صنعتی است که جهت تامین گوشت مصرفی جامعه فعالیت می کند.
در گذشته معمولا دام به روش سنتی و به صورت محلی، ذبح شده و بدون توجه به موازین بهداشتی، شقه شقه شده و به فروش می رسید. اما کشتارگاه های صنعتی امروزی، تحت نظارت دولت و با رعایت موازین بهداشتی فعالیت می کنند.
این کشتارگاه ها مطابق با آیین نامه های اجرایی مشخصی اقدام به ذبح دام می کنند. ذبح دام در کشتارگاه ها شامل مراحل گوناگونی چون بیهوشی، خونگیری، پوست کنی، شقه کردن، بازرسی و غیره است. محل کشتارگاه نیز باید از شرایط ویژه ای چون دسترسی به سیستم فاضلاب استاندارد، دسترسی به آب سالم و بهداشتی برای شستشو، سازه سوله استاندارد و … برخوردار باشد.
تاسیس مجتمع کشتارگاه صنعتی دام، سرمایه گذاری مطلوبی خواهد بود زیرا کشتارگاه دام به صورت مستقیم، وظیفه تامین پروتئین مورد نیاز جامعه را بر عهده دارد.
⭐️ طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام جهت اخذ وام و مجوز
اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از مهم ترین اقدامات در احداث کشتارگاه صنعتی دام است. مجوز احداث کشتارگاه صنعتی از طرف وزارت صنایع با هماهنگی جهاد سازندگی استان و اداره کل دامپزشکی صادر می گردد.
در این راستا، طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام از مستنداتی است که در پروسه دریافت مجوز باید به سازمان های ذیربط ارائه گردد. طرح توجیهی باید حاوی تمامی سرفصل های مهم بوده و شامل تمامی ریزه کاری ها و جزئیات طرح باشد.
افزون بر اخذ مجوز، دریافت تسهیلات از بانک ها نیز در گرو ارائه طرح توجیهی با استانداردهای بانکی است. طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام باید توسط مشاوران اعتباری و بانکی تنظیم شده و داده های به روز در آن لحاظ شده باشد. بانک عامل با بررسی بیزینس پلن احداث کشتارگاه صنعتی دام، در صورتی که طرح فوق از لحاظ اقتصادی، توجیه پذیر باشد، تسهیلات را به متقاضی اختصاص می دهد.
⭐️ مزایا و نتایج تهیه طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام
طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، علاوه بر قابلیت ارائه آن به سازمان های صادر کننده مجوز، مرجعی دقیق و بی نقص برای سرمایه گذاران است. طرح توجیهی، حاوی اطلاعات ارزشمند و مهمی در بخش های فنی، تجزیه و تحلیل های مالی و مطالعات بازار این طرح است.
سرمایه گذاران با مطالعه طرح توجیهی با روش های اصولی سرمایه گذاری و فرصت ها و تهدیدات این کسب و کار آشنا می شوند. در حقیقت طرح توجیهی فوق مانند مشاوری است که با بیانی ساده هر مرحله از این طرح را به کارآفرینان توضیح می دهد.
⭐️ چرا باید در احداث کشتارگاه صنعتی دام سرمایه گذاری کنیم؟
کارشناسان در طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، سرمایه گذاری در این بخش را هوشمندانه معرفی نموده اند. کشتارگاه های صنعتی دام، وظیفه تامین گوشت مورد نیاز مردم در سراسر کشور را بر عهده دارند.
از طرفی، این کشتارگاه ها از طریق فروش پوست، دل و جگر، استخوان، قلم، روده، کله و پاچه و … نیز درآمدهای جانبی کسب می کنند. بررسی آمار نشان می دهد که سالانه به طور متوسط به بیش از 2 میلیون راس دام برای ذبح در کشور نیاز است و با افزایش جمعیت بر نیاز کشور به پروتئین های دامی افزوده می شود.
آزمایش دام از لحاظ بیماری، کنترل کیفیت دقیق گوشت و رعایت کامل موازین بهداشتی مطابق با آیین نامه های کشتارگاهی باعث شده است که قصابی ها و فروشگاه های مرکز عرضه گوشت تنها گوشت های کشتارگاهی مجاز را به مردم عرضه کنند. در ضمن بسیاری از کشتارگاه ها مجهز به تجهیزات بسته بندی بوده و گوشت را به صورت تفکیک شده و بسته بندی شده به هایپرمارکت ها و فروشگاه ها عرضه می کنند.
⭐️ سرمایه لازم برای احداث کشتارگاه صنعتی دام
احداث مجتمع کشتارگاه صنعتی دام، نیازمند سرمایه قابل توجهی برای خریداری تجهیزات کشتارگاه و تامین زیرساخت ها است. سرمایه ثابت به خریداری تجهیزات خونگیری، ذبح اسلامی، پوست کنی و … اختصاص پیدا می کند. ضمن این که برای نقل و انتقال گوشت نیز نیاز به خریداری وسائط نقلیه ای چون وانت نیسان یخچالدار، کامیونت یخچالدار، دامپر، لیفتراک و .. وجود دارد.
یک کشتارگاه صنعتی دام، افزون بر سرمایه گذاری ثابت، نیازمند بودجه ای به عنوان سرمایه درگردش است. بخش عمده ای از سرمایه درگردش برای خرید گاو، گوساله، گوسفند و بز از میادین دام در نظر گرفته می شود.
خرید لوازم و مواد اولیه بسته بندی نیز با سرمایه درگردش انجام می گردد. طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، میزان سرمایه گذاری ثابت و درگردش را با توجه به ظرفیت طرح مشخص می کند.
⭐️ هزینه های احداث کشتارگاه صنعتی دام
احداث کشتارگاه صنعتی دام، علاوه بر سرمایه گذاری کل، مستلزم صرف هزینه های متعدد است. هزینه زمین و هزینه نیروی انسانی از جمله هزینه های عمده در این طرح هستند که با توجه به ظرفیت طرح محاسبه می گردند.
طبق برآوردهای کارشناسان برای احداث یک کشتارگاه صنعتی دام با ظرفیت 300 راس دام سنگین (گاو) و 3000 راس دام سبک (گوسفند و بز) در روز، به زمینی با مساحت 40 هزار مترمربع و تعداد 100 نفر نیروی انسانی نیاز است.
هزینه حمل و نقل دام به کشتارگاه نیز از هزینه های مهم در این طرح است. برای کاهش این هزینه، معمولا مجتمع های کشتارگاهی در محلی نزدیک به میادین عرضه دام و دامداری ها احداث می شوند. طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، تمامی هزینه های طرح را با توجه به مختصات و مقیاس طرح و با در نظر گرفتن مبالغ روز محاسبه می کند.
⭐️ برآورد سود احداث کشتارگاه صنعتی دام
کشتارگاه های صنعتی دام، نقش مهمی در تکمیل زنجیره تامین گوشت در کشور دارند. از این رو احداث این کشتارگاه ها، بازدهی خوبی برای سرمایه گذاران خواهد داشت. میزان سود این طرح، کاملا وابسته به ظرفیت طرح و تعداد راس دام های ذبح شده در سال می باشد. بنابراین نمی توان، مبلغ معینی را به عنوان سود برای تمامی کشتارگاه های صنعتی ذکر کرد.
احداث مجتمع کشتارگاه صنعتی دام در مناطقی از کشور که تعداد بالایی دام وجود داشته و از لحاظ کشتارگاه، کمبود وجود دارد، سود تضمین شده ای را نصیب سرمایه گذاران می کند. تخمین سود در طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام توسط کارشناسان به صورت تخصصی انجام می گردد.
⭐️ شرایط تاسیس کشتارگاه صنعتی دام
ظرفیت کشتار دام در کشتارگاه با توجه به تقاضای منطقه مورد نظر و با پیشنهاد کمیسیون اداره دامپزشکی تعیین می شود. مساحت زمینی که برای کشتارگاه انتخاب می گردد، باید حداقل سه برابر مساحت زیربنای ساختمان ها باشد.
ضمن این که موقعیت زمین نیز باید خارج از شهر بوده و توسط مراجع ذیصلاح تایید گردد. گفتنی است، احداث کشتارگاه صنعتی دام باید در منطقه دام خیز انجام گردد تا طرح از توجیه اقتصادی برخوردار باشد. در ضمن، وجود سالن های نگهداری گوشت و سردخانه در کشتارگاه های صنعتی ضروری است.
⭐️ آشنایی با مراحل کشتار دام در کشتارگاه های صنعتی
کشتار و ذبح اسلامی دام در کشتارگاه های صنعتی، طی مراحل زیر انجام می گردد:
[tie_list type=”checklist”]
- معاینه دام توسط دامپزشک
- بیهوش کردن دام
- ذبح دام
- خونگیری دام
- پوست کنی
- تخلیه امعاء و احشاء
- پخت خون و ضایعات (جهت مصرف دام و طیور)
- شقه کردن
- استخوان گیری
- بازرسی
- دوش دادن
- خنک کردن
- بسته بندی
[/tie_list]
⭐️ تجهیزات مورد نیاز در کشتارگاه صنعتی دام
طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، جهت ارائه دانش فنی و عملیاتی طرح، تجهیزات مورد نیاز را نیز به سرمایه گذاران معرفی می کند. برخی از تجهیزات کشتارگاه های صنعتی دام عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- سیستم کشتار ثقلی دام سنگین
- سیستم کشتار ثقلی دام سبک
- دستگاه شوک الکتریکی
- قلاب مخصوص خون گیری
- دستگاه بالابر الکتریکی لاشه
- قلاب مخصوص پوست کنی
- کوره لاشه سوز
- سیستم انتقال خون
- سیستم پیش سرد کن
- سیستم ریل گذاری
- دستگاه توزین ریلی
[/tie_list]
⭐️ بررسی توجیه پذیری اقتصادی کشتارگاه صنعتی دام
مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، بیانگر توجیه پذیری اقتصادی این طرح است. بررسی تعداد دامداری های کشور و ظرفیت کشتار دام، نشان از کمبود مجتمع های کشتارگاهی در بسیاری از استان های کشور دارد.
75 درصد از ذبح دام در کشور در کشتارگاه های صنعتی رخ می دهد و همچنان برخی از کشتارگاه ها به روش سنتی یا نیمه صنعتی فعالیت دارند. احداث مجتمع های جدید کشتارگاه صنعتی دام می تواند، وابستگی کشور به گوشت های وارداتی را نیز کاهش داده و از خروج بیهوده ارز از کشور جلوگیری کند.
⭐️ معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث کشتارگاه صنعتی دام
طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی انحصاری از وضعیت هر فعالیت اقتصادی و اطلاعات مربوط به آن است. طرح توجیهی اختصاصی توسط کارشناسان سایت طرح فنی نگارش می شود.
نگارندگان طرح توجیهی احداث کشتارگاه صنعتی دام، تجربه ای 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری و امور بانکی داشته و عضو مشاوران اعتباری کشور هستند.
با سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را نیز دریافت خواهید کرد.
جلسه آنلاین با هدف رفع ابهام سرمایه گذاران در خصوص امور بانکی و سرمایه گذاری تشکیل می گردد. مراحل اداری اخذ مجوز احداث کشتارگاه، پروسه اخذ وام و شرح وثایق و ضمانت نامه های بانکی از جمله موضوعات مطرح شده در جلسه خواهند بود.