طرح توجیهی تولید الیاف شیشه، گزارشی از مطالعات امکان سنجی و توجیه پذیری پروژه است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. الیاف شیشه، تارهای بسیار باریک شیشه با ضخامت 5 تا 25 میکرون هستند که برای مقاوم سازی کامپوزیت ها یا المان های سازه ای به کار می روند. فایبرگلاس (فیبر شیشه) از جمله کامپوزیت های متداول است که از ترکیب الیاف شیشه و مواد پلیمری و رزین نظیر پلی استر و اپوکسی تولید می گردد.
الیاف شیشه به صورت نخ، رشته ای، سوزنی، نمدی، نواری، سه بعدی و پارچه ای با انواع بافت ساده، ساتنی و … تولید می گردند. الیاف شیشه دارای ویژگی هایی چون استحکام کششی بالا، مقاومت شیمیایی عالی، مقاومت در برابر رطوبت، عایق الکتریسیته، عایق حرارتی و انعطاف پذیری مطلوب هستند.
بنابراین این الیاف در صنعت ساختمان، صنعت شیمیایی، صنعت پزشکی، صنعت لوازم خانگی، صنعت الکترونیک و … استفاده بسیار گسترده ای دارند. الیاف شیشه، طیف بازار مصرف متنوعی دارند بنابراین تولید آنها می تواند، از فرصت های خوب برای سرمایه گذاری باشد.
طرح توجیهی تولید الیاف شیشه جهت اخذ مجوز و وام
سرمایه گذاران برای آغاز فعالیت خود در زمینه تولید الیاف شیشه، موظف به اخذ جواز تاسیس از وزارت صنایع و معادن هستند. مجوز کارخانه پس از ارائه مدارک و مستندات که طرح توجیهی تولید الیاف شیشه از مهم ترین آنهاست به سازمان مربوطه صادر می گردد.
بیزینس پلن تولید الیاف شیشه توسط متخصصین نگارش شده و منطبق بر دستورالعمل های سازمانی است. طرح توجیهی فوق، وظیفه متقاعد کردن سازمان های ذیربط به توجیه پذیری طرح را بر عهده دارد.
افزون بر اخذ مجوز، اخذ تسهیلات کم بهره از بانک و موسسات مالی و اعتباری نیز در گرو ارائه طرح توجیهی تولید الیاف شیشه به بانک است. گفتنی است، طرح توجیهی ارائه شده به بانک باید مطابق با استانداردها و فرمت مخصوص بانک و توسط نرم افزار کامفار تهیه گردد.
طرح توجیهی تولید الیاف شیشه چه کمکی به شما می کند؟
طرح توجیهی تولید الیاف شیشه علاوه بر این که از مستندات اخذ مجوز و وام است، دستاویزی مثبت برای سرمایه گذاران است. همچنین طرح توجیهی فوق، حاوی تمامی اطلاعات ریز و درشت این کسب و کار در بخش های فنی، عملیاتی، مالی و اقتصادی می باشد.
سرمایه گذاران با استفاده از طرح توجیهی، رویکردهای اقتصادی و استراتژی های بجا و صحیحی را در مسیر سرمایه گذاری خود پیاده می کنند. بدین ترتیب احتمال اشتباه و خطا در مسیر به صورت قابل ملاحظه ای کاهش پیدا خواهد کرد.
چشم انداز سرمایه گذاری در تولید الیاف شیشه
الیاف شیشه از محصولات نوظهور است که تقاضا برای آن، اندک اندک رو به افزایش است. هم اکنون این محصول در صنایع گوناگون استفاده می گردد؛ اما با بررسی وضعیت عرضه و تقاضای الیاف شیشه در بازار پی می بریم که میزان تولید این محصول در ایران به قدر کفایت نیست. به طوری که بخش بزرگی از الیاف شیشه مورد استفاده در کشورمان از کشورهایی چون ترکیه، تایوان و چین تامین می شود.
بنابراین تولید الیاف شیشه در داخل کشور از کسب و کارهای بکر و آینده دار است. به طوری که کارشناسان در طرح توجیهی تولید الیاف شیشه نیز این طرح را از فرصت های سرمایه گذاری هوشمندانه و بهینه معرفی نموده اند. راه اندازی کارخانه تولید الیاف شیشه علاوه بر سود دهی مطمئن به صاحبان این کسب و کار، منجر به اشتغالزایی گسترده می گردد.
سرمایه لازم برای تولید الیاف شیشه
احداث کارخانه تولید الیاف شیشه مستلزم سرمایه گذاری ثابت برای خریداری تجهیزات کارخانه و سرمایه گذاری درگردش برای خرید مواد اولیه است. تجهیزات و ماشین آلات خط تولید شامل انواع سیلوها، مخازن، تانک ها، کمپرسورها و … هستند که بخشی از آنها از داخل کشور و بخشی دیگر از طریق کشورهایی مانند چین تامین می گردند.
تهیه مواد اولیه و مواد مصرفی نیز مستلزم بودجه ای است که تحت عنوان سرمایه درگردش در طرح مشخص می گردد. محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید الیاف شیشه با توجه به میزان آورده متقاضی، میزان تسهیلات دریافتی، ارزش روز ماشین آلات کارخانه و مقیاس و ظرفیت طرح معین می شود.
برآورد هزینه ها توسط طرح توجیهی تولید الیاف شیشه
راه اندازی کارخانه تولید الیاف شیشه مستلزم صرف هزینه های گوناگون است. طبق برآوردهای کارشناسان برای تولید سالانه 7 هزار تن الیاف شیشه، به زمینی با مساحت 5 هزار متر مربع نیاز است. هزینه سوله سازی و ساخت ساختمان های تولید نیز از جمله هزینه های مهم طرح است.
در ضمن برای ظرفیت تولید فوق الذکر، تعداد 20 نفر نیروی انسانی نیز نیاز است. هزینه گاز مصرفی ماشین آلات خط تولید و هزینه برق مصرفی تجهیزات نیز از سایر هزینه های جاری پروژه می باشند.
به دلیل تعدد و تکثر هزینه ها در این پروژه، توصیه می کنیم، برای جلوگیری از خطاهای محاسباتی، برآورد هزینه ها را به متخصصین بسپارید. محاسبه هزینه ها در طرح توجیهی تولید الیاف شیشه به صورت تخصصی توسط کارشناسان زبده انجام می پذیرد.
بررسی میزان سوددهی پروژه
تولید الیاف شیشه به دلیل بازار مناسبی که در کشور دارد، از جمله کسب و کارهای سودده به شمار می آید. به طوری که نرخ بازده داخلی این پروژه توسط کارشناسان حدود 37 درصد برآورد شده است. مدت زمان برگشت سرمایه نیز در این طرح کوتاه خواهد بود. میزان دقیق سود در این پروژه به ظرفیت تولید سالانه الیاف شیشه، کیفیت ماشین آلات و تجهیزات، ارتباط مناسب با بازارهای هدف و بسیاری از عوامل دیگر بستگی دارد.
محاسبه میزان دقیق سود در این طرح، کار تخصصی و پیچیده ای است که تنها کارشناسان قادر به انجام آن هستند. برآورد میزان سود در طرح توجیهی تولید الیاف شیشه توسط متخصصین با تحقیقات وسیع میدانی و مطالعات بازار محصول صورت می پذیرد.
مواد اولیه و مواد مصرفی برای تولید الیاف شیشه
برخی از مواد اولیه و مواد مصرفی مورد نیاز این طرح که در طرح توجیهی تولید الیاف شیشه نیز معرفی شده اند، عبارتند از:
[tie_list type=”checklist”]
- سیلیس
- دولومیت
- سولفات سدیم
- فلدسپار
- کربنات سدیم
- سنگ آهک
- کربنات باریم
- براکس
- فنل
- اسید سولفوریک
- پارافرمالدهید
[/tie_list]
نحوه تولید الیاف شیشه یا فایبرگلاس در کارخانه
در ادامه، شما را با فرایند تولید الیاف شیشه آشنا خواهیم کرد. اولین گام در تولید الیاف شیشه، آماده سازی مواد اولیه است. ماده اولیه اصلی در تولید الیاف شیشه، ماسه سیلیس است که با درصد مشخصی از مواد شیمیایی دیگر ترکیب می شود. این اختلاط توسط تجهیزات مخصوص انجام می گردد. به مخلوط مورد نظر، اصطلاحا Batch می گویند.
در این مرحله، توده Batch را در کوره های مخصوص قرار می دهند. ماسه و سایر مواد اولیه در کوره، حرارت داده شده و تبدیل به شیشه مذاب می شوند. مرحله بعدی، مرحله بوشینگ است. در این مرحله، شیشه مذاب روی سینی های بوشینگ روزنه دار جریان پیدا می کند.
جریان شیشه مذاب از روزنه ها بیرون کشیده شده و به شکل تارهای باریکی در می آید. در نهایت الیاف شیشه تحت عملیات آهار زنی برای جلوگیری از سایش الیاف به یکدیگر قرار می گیرند.
معرفی ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز
تولید الیاف شیشه طی فرایندهای مختلف انجام شده و تجهیزات و ماشین آلات مخصوصی را می طلبد. کمک به انتخاب تجهیزات و خریداری ماشین آلات استاندارد و مناسب از مزایای طرح توجیهی تولید الیاف شیشه است. برخی از تجهیزات خط تولید الیاف شیشه در کارخانه عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- سیلوهای 8 مترمکعب و 20 مترمکعب
- نوار نقاله
- کمپرسورهای با فشار 0.6 بار، 4 بار و 6 بار
- راکتور
- تانک های ذخیره
- کوره ذوب شیشه
- سینی های پلاتینی بوشینگ
- گیوتین
- دستگاه مخلوط کن مواد اولیه
- تونل حرارتی
- دستگاه رول کن
- تانک آنکلانژ
[/tie_list]
آشنایی با کاربردهای الیاف شیشه
الیاف شیشه باعث افزایش مقاومت و استحکام کششی مصالح ساختمانی از جمله بتن شده و مقاومت ساختمان را در برابر زلزله می افزایند. این محصول در صنایع شیمیایی نیز به علت خاصیت عدم خوردگی، کاربرد وسیعی دارد.
افزون بر آن، الیاف شیشه به عنوان عایق حرارتی، عایق صوتی و عایق رطوبتی نیز استفاده می شوند. یکی از کاربردهای اصلی الیاف شیشه، تولید ورق های فایبرگلاس است. ورق های فایبرگلاس در صنعت ساختمان، صنایع شیمیایی، صنعت خودرو، صنایع هوا و فضا و … استفاده می شوند.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی طرح
در گذشته، الیاف شیشه در ایران ناشناخته بودند؛ اما با پیشرفت صنایع، صنعتگران ایرانی به اهمیت این محصول واقف شدند و استفاده از این محصول، عمومیت پیدا کرد. به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی تولید الیاف شیشه، این طرح از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است. چرا که مواد اولیه تولید الیاف شیشه در دسترس هستند.
ماشین آلات و تجهیزات نیز از داخل و یا خارج کشور قابل تامین می باشند. به طور کلی می توان گفت، تعداد واحدهای فعال تولید کننده الیاف شیشه و فایبرگلاس در کشور اندک هستند بنابراین وارد شدن در این عرصه هوشمندانه خواهد بود.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید الیاف شیشه
ما در سایت طرح فنی، بهترین کارشناسان و طرح توجیهی نویسان کشور را با 25 سال تجربه در زمینه سرمایه گذاری، اداری و بانکی گرد هم آورده ایم. طرح توجیهی اختصاصی به صورت انحصاری برای هر طرح سرمایه گذاری در سایت طرح فنی تهیه می شود. طرح توجیهی تولید الیاف شیشه، کاملا به روز و دقیق بوده و قابل دفاع در سازمان های متولی صدور مجوز و بانک ها است.
5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان نیز از هدایای طرح فنی با سفارش طرح توجیهی اختصاصی هستند. جلسه آنلاین با موضوعات اداری و بانکی از جمله مراحل دریافت مجوز، مراحل اخذ وام، وثایق و ضمانت های بانکی و مواردی از این دست برگزار می گردد.