طرح توجیهی پرورش بوقلمون گوشتی pdf و word سال 99 + راهنما

طرح توجیهی پرورش بوقلمون - طرح فنی

فهرست مطالب

یکی از مهم‌ترین کسب و کارهایی که در چند سال گذشته توانسته بخش مهمی از گوشت مصرفی کشور را تأمین کند، این پرنده است، به همین دلیل اگر شما از علاقه‌مندان به فعالیت در این زمینه هستید، باید در تدوین طرح توجیهی پرورش بوقلمون ، فاکتورهای مهمی را مورد بررسی قرار دهید، همچنین سؤالی که ممکن است ذهن همه علاقه‌مندان این زمینه را مشغول کند این است که آیا پرورش بوقلمون توجیه اقتصادی دارد؟ و یا می‌توان با استفاده از طرح توجیهی پرورش بوقلمون سال 99 ، هزینه‌ها را کاهش داد؟ در ادامه به بررسی این موضوعات می‌پردازیم.

آیا پرورش بوقلمون سود دارد؟ (توجیه اقتصادی)

مسلماً مهم‌ترین سؤالی هرکسی قبل از شروع کار دارد این است که آیا بوقلمون می‌تواند سودآور باشد، نکته‌ای که باید بدانید این است پرورش بوقلمون نیز مانند دیگر مشاغل نیاز به مهارت و تخصص دارد و اگر فکر می‌کنید این یک شغل راحت است باید گفت سخت در اشتباه هستید اما درصورتی‌که بتوانید این مهارت‌ها را آموزش ببینید می‌توانید در این کار موفق شوید.

در حال حاضر که دارید این مقاله را می‌خوانید افراد زیادی هستند که این کار را شروع کرده‌اند و درآمد زیادی از این طریق به دست آورده‌اند چون بوقلمون پرنده‌ای است که سریع رشد می‌کند و این می‌تواند در روند سودآوری نقش مهمی داشته باشد.

سود پرورش بوقلمون به چه صورت است؟

برای درک ساده‌تر این که پرورش بوقلمون سود دارد یا نه؟ یک مثال می‌زنیم: در سن 5 ماهگی، بوقلمون ماده تا 10 کیلو و بوقلمون نر تا 15 کیلو وزن می‌تواند داشته باشد و اگر درصد نر به ماده 50 به 50 باشد یعنی نیمی از تعداد بوقلمون‌ها ماده و نیم دیگر نر باشند، ما میانگین وزن پرنده‌ها را 12.5 کیلوگرم در نظر می‌گیریم، که با توجه قیمت بوقلمون زنده که 18 هزار تومان (بر اساس قیمت روز) است، ما می‌توانیم از فروش هر بوقلمون 225 هزار تومان سود کنیم که با احتساب 1000 بوقلمون می‌شود 225 میلیون تومان سود.

تاریخچه‌ای از مصرف بوقلمون در ایران

بوقلمون از جمله پرنده‌های سنگینی است که از گذشته‌های دور بخش مهمی از غذای مصرفی انسان‌ها را تشکیل داده است. از 5 قرن پیش در ایران نیز مردم بوقلمون را پرورش داده و از گوشت آن غذاهای مختلفی را تهیه می‌کردند، البته در کشور ما پرورش بوقلمون بیشتر به صورت سنتی صورت گرفته است.

اما امروزه با توجه به افزایش مصرف گوشت در کشور و برای تأثیرگذاری در کاهش قیمت‌ها باید بوقلمون را در تعداد زیاد و با استفاده از روش‌های جدید، پرورش دهید تا سودآوری خوبی داشته باشد.

کاهش هزینه با طرح توجیهی

در واقع هدف اصلی طرح توجیهی این است که با محاسبه هزینه‌ها، پیشرفت کار را چندین برابر سرعت دهد به این صورت که شخص سرمایه‌گذار تمامی جزییات و تجهیزات موردنیاز برای شروع به کار در اختیار دارد و دیگر نیازی به خرج‌های اضافی ندارد همچنین طرح فنی یا طرح توجیهی میزان سود در هر دوره را نیز برای شما محاسبه می‌کند.

هزینه‌های پرورش بوقلمون شامل چه مواردی می‌شود؟

در طرح امکان سنجی (توجیهی) باید به مهم‌ترین هزینه‌هایی که این فعالیت اقتصادی با خود به همراه دارد نیز توجه داشته باشید بخش مهمی از شروع یک فعالیت اقتصادی مربوط به هزینه‌های کار است، هزینه‌های پرورش بوقلمون شامل خرید تجهیزات اولیه جهت ساخت سالن، دستگاه جوجه‌کشی، جوجه یا تخم نطفه‌دار، جیره غذایی، هزینه‌های درمان و واکسن، بوقلمون‌های مولد، قبوض آب، برق و گاز، هزینه‌های حمل و سایر هزینه‌ها می‌شود که در طرح توجیهی پرورش بوقلمون سال 99 تمامی این هزینه‌ها بررسی خواهند شد.

راهنمای وام پرورش بوقلمون

برای پرورش جوجه بوقلمون چه شرایطی لازم است، آیا می توان برای تاسیس یک مرکز پرورش دهنده بر روی وام های دولتی حساب باز کرد؟ پرورش بوقلمون هزینه زیادی را در پی دارد از این رو دولت برای اشتغال زایی بیشتر مبلغی را به عنوان وام تسهیلات به چنین طرح هایی اختصاص داده است و افراد می توانند با دریافت وام با نرخ سودکم و بازپرداخت طولانی مدت شرایطی را برای پیاده سازی طرح پرورش جوجه بوقلمون فراهم کنند.

مبلغ وام بنا بر شرایط اقتصادی، قابل تغیر است و بر اساس هزینه های احداث مبلغ متناسب به عنوان وام به کارآفرینان تعلق می گیرد. در این مقاله قصد داریم چگونگی احداث و راه اندازی محل پرورش جوجه بوقلمون را در اختیار شما قرار دهیم برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

ایجاد مزرعه پرورش بوقلمون

قبل از هر کاری باید مکان مناسبی را برای پرورش پرنده‌ها در نظر بگیرید. برای ایجاد مزرعه بوقلمون باید ساختمانی سرپوشیده را برای آن‌ها ایجاد کنید. «البته می‌توانید بوقلمون‌ها را در محیط‌های باز نیز پرورش دهید، اما باید دانش آن را کسب کنید».

تغذیه بوقلمون های درحال رشد

بوقلمون های درحال رشد را می توان بر روی مرتع یا در محوطه بسته تغذیه نمود . سن در حال رشد برای بوقلمون ها 8 تا 10 هفتگی می باشد . تغذیه در محوطه بسته باعث رشد سریع تر حیوان می شود . بنابراین تغذیه بر روی مرتع نیز سبب ذخیره بیش از 10% غذا ذخیره و کاهش هدر رفتن غذا می شود . یک مرتع خوب حاوی علوفه یا محصولات غله ای و دانه ای است .

تعداد گله بوقلمون 100 تا 250 تایی که در مرتع پرورش داده می شوند، حداقل به 4000 مترمربع مساحت نیاز می باشد . بوقلمون های درحال رشد را باید براساس جنس جدا نمود زیرا بوقلمون های نر نسبت به ماده،به پروتئین بیشتری بناز دارد .بوقلمون ها عموما وقتی که جیره های کامل مصرف می نمایند ضریب تبدیل غذایی بهتری دارند.

تغذیه جیره پلت شده بهترین نتایج رادربردارد . هرچه سن بوقلمون بالاتر می رود ،سطح انرژی جیره افزایش و سطح پروتئین کاهش می یابد.

همیشه در هنگام تغذیه نکات زیر را مد نظر قرار دهید

۱- از دادن خوراک بسیار و خوراک نامرغوب و کپک زده دوری کنید.
۲-علوفه سبز خرد کرده و چراگاه باید در دسترس جوجه بوقلمون قرار گیرد.
۳- گاهگاهی در آب آشامیدنی پرنده از یک قاشق چایخوری سولفات مس دو سود در یک لیتر آب استفاده کنید.
۴- آشیانه و خوراک و در صورت وجود چراگاه باید کاملا پاکیزه باشند.

ویژگی مکان پرورش بوقلمون‌ها

  • باید در منطقه‌ای زمین مورد نظر را خریداری کرده و یا اجاره کنید که از آب و هوای مناسب و استانداری برخوردار باشد. یعنی نه آنقدر گرم باشد و نه آنقدر سرد.
  • در محل پرورش بوقلمون‌ها باید سیستم تهویه مناسبی را قرار دهید.
  • بوقلمون‌ها به مقدار معینی از نورهای مصنوعی و طبیعی نیاز دارند. به همین دلیل برای نورپردازی مزرعه باید هزینه‌هایی را کنار بگذارید.
  • دمای داخل سالن آن‌ها باید استاندارد باشد. «البته تخم‌ها، جوجه‌ها و بوقلمون‌های جوان در دماهای متفاوتی از هم باید قرار بگیرند».
  • وسعت زمین باید زیاد باشد. در اوایل بوقلمون‌های جوان می‌توانند در مکان‌های کوچکی رشد کنند اما به مرور زمان بزرگ می‌شوند و باید زمین بزرگی را برای آن‌ها در نظر بگیرید.
  • مزرعه پرورش بوقلمون باید در مکان آرامی قرار داشته باشد. بوقلمون‌ها به سر و صدا حساس هستند و این مهم می‌تواند باعث اختلال در خوردن و یا روند تخم‌گذاری آن‌ها شود.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 1: «بوقلمون‌ها در تابستان و آب و هوای گرم دچار مشکلات فراوانی می‌شوند. از این رو بهتر است در استان‌هایی که آب و هوای ملایم‌تری دارند، این کار را آغاز کنید تا بوقلمون‌های شما دچار مشکلات ناشی از گرمای هوا نشوند».[/box]

هزینه خوراک بوقلمون‌ها

یکی از مهم‌ترین هزینه‌هایی که برای پرورش بوقلمون‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، هزینه خوراک آن‌ها است. البته این موضوعبه عنوان بخشی از معایب کار نیز در نظر گرفته شود. بوقلمون‌ها بیشتر از مرغ‌ها غذا می‌خورند و این مهم می‌تواند هزینه‌های زیادی را بر روی دوش شما قرار دهد، غذای بوقلمون فقط دانه نیست. بلکه شما باید پروتئین‌ها، قندها، چربی‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و غیره…را به صورت ترکیبی تهیه کرده و به پرنده‌ها بدهید.

خوراک بوقلمون ها تنها به دانه خلاصه نمی شود و برای تقویت آن ها لازم است از مواد غذایی پروتئین دار به همراه دانه های چربی و مواد معدنی نیز استفاده کرد. همچنین در ترکیبات خوراک جوجه بوقلمون باید ویتامین و قند ها به میزان لازم وجود داشته باشد.

پرورش بوقلمون بیوتی و گوشتی - طرح فنی
پرورش بوقلمون

دریافت آموزش‌های لازم

یکی از هزینه‌های بسیار مهمی که پرورش دهندگان بوقلمون باید به آن توجه داشته باشند، دانش مورد نیاز است. بدون دانش و گذراندن دوره‌های پرورش بوقلمون این امکان وجود دارد که پرنده‌های مزرعه شما به این دلیل که دانش مورد نیاز آن را نداشتید، تلف شوند، به همین دلیل باید هزینه‌هایی را برای به دست آوردن اطلاعات لازم در این خصوص پرداخت کنید.

وجود آموزشگاه‌های آزاد و یا آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در سطح کشور می‌تواند علم لازم برای پرورش بوقلمون را در اختیار شما قرار دهد.

هزینه حمل و نقل در پرورش بوقلمون

در ایران کشتارگاه‌های کمی برای بوقلمون‌ها وجود دارد. از این رو برای اینکه گوشت مورد نیاز بازار را تأمین کنید باید بوقلمون‌ها را به نزدیک‌ترین کشتارگاه‌ها برسانید. این مهم ضمن داشتن هزینه برای استخدام کارگران، هزینه‌های حمل و نقل را نیز افزایش می‌دهد و باید برای آن بودجه‌ای را در نظر بگیرید.

[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 2: «اگر از نظر مالی هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد، می‌توانید در مزرعه خود کشتارگاه مخصوصی را برای بوقلمون‌ها تأسیس کنید تا هزینه‌های جانبی آن را کاهش دهید».[/box]

نگهداری از بوقلمون‌ها

یکی از موارد مهمی که در طرح توجیهی بوقلمون‌ها باید به آن دقت داشته باشید، بحث نگهداری از پرنده‌ها است.

نکات مهم در نگهداری بوقلمون‌ها

  • بوقلمون‌ها در ابتدای زندگی‌شان نمی‌دانند که چگونه باید غذا و یا آب بخورند، از این رو باید به آن‌ها آموزش دهید.
  • باید محل غذاخوری پرنده‌ها را ضدعفونی کنید. این کار را هفته‌ای یک بار انجام دهید تا از آلودگی‌های باکتریایی جلوگیری شود.
  • واکسن نیوکاسل،آنفولانزا، برونشیت و گامبرو از جمله مهم‌ترین واکسن‌هایی هستند که به بوقلمون‌ها تزریق می‌شود.
  • مزرعه پرورش بوقلمون باید به دور از مکان‌هایی باشد که دائم ریزگردها و یا گرد و خاک محلی آنجا را فرا می‌گیرد.

شناسایی بازار هدف

قبل از اینکه به صورت جدی به پرورش بوقلمون بپردازید، باید بازار هدف خود را شناسایی کنید. اگر مرزعه شما کوچک است می‌توانید نیازهای محلی و منطقه‌ محل سکونت خود را تأمین کنید. اما اگر مزرعه بزرگی را برای این کار در نظر گرفته‌اید، باید بخش مهمی از گوشت‌های بوقلمون خود را برای صادرات نیز تولید کنید، همچنین با انجام تحقیقات میدانی به این مهم بپردازید که آیا در کشور و یا استان محل سکونت شما مردم از گوشت و تخم بوقلمون استفاده می‌کنند و هر کدام را چند درصد تشکیل می‌دهد.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]نکته 3: «اگر آمار و اطلاعات شما نشان دهنده پایین بودن مصرف بوقلمون است، نباید ناامید شوید. می‌توانید با ثبت برند، تبلیغات و روش‌های نوین فروش، مردم منطقه مورد نظر خود را به مصرف محصولات بوقلمون تشویق کنید».[/box]

نژادهای مختلف بوقلمون برای پرورش

بوقلمون در رشد کردن بسیار سریع هستند و گوشت این پرنده دارای 40% گوشت قرمز و 60 درصد گوشت سفید است که در گذشته تنها در آمریکا یافت می‌شد اما امروزه در کشورهای اروپایی و آسیایی در حال پرورش است، دو نژاد مهم و معروف بوقلمون‌ها نژاد آمریکایی برنز و نژاد هلندی سفید است که شهرت جهانی دارند، بوقلمون‌ها سروصدای زیادی تولید می‌کنند و بسیار اجتماعی هستند به‌طوری‌که نمی‌توانند به صورت انفرادی زندگی کنند.

نژادهای مختلف بوقلمون برای پرورش - طرح فنی
نژادهای بوقلمون

راهنمای انتخاب نژاد بوقلمون برای پرورش

نژادهای مختلفی از بوقلمون (هیبرید، بومی، بیوتی، برنز، نیکولاس، سفید هلندی و…) وجود دارد اما برای کسانی که تازه می‌خواهند شروع به فعالیت در این بخش کنند بهتر است که با توجه به میزان سرمایه‌گذاری و طول دوره، نژاد بوقلمون را انتخاب کنند در ادامه معرفی چند نژاد برای پرورش می‌پردازیم.

ویژگی های بوقلمون های بیوتی

با وجود اینکه در زمان پرورش جوجه بوقلمون ها نمونه های مختلفی با نژاد های متفاوت وجود دارند، لازم دانستیم اطلاعاتی در رابطه با نوع اصیل این پرنده یعنی بوقلمون بیوتی بیان نماییم. پرورش بوقلمون بیوتی یا همان بوقلمون سفید مزایای زیادی به همراه دارد چرا که این نوع در مدت زمان کمتری به نسبت انواع دیگر وزن می گیرد به طوری که در طول مدت 6 ماه شاهد رشد میانگین 15 یا 16 کیلویی این پرنده خواهید بود.

به علاوه به دلیل قابلیت تخکم گذاری می توانید ب دو روش از فواید آن استفاده کنید، هم مورد مصارف گوشتی قرار بگیرد و هم برای تخم گذاری پرورش داده شود. در پی چنین مزایای بوقلمون سفید جزو محبوب ترین نژاد ها قرار دارد البته یک عیب بزرگ وجود دارد که بوقلمون بیوتی به نسبت دیگر نژاد ها بیشتر در معرض بیماری ها می باشد.

بوقلمون برنز اصیل

جنس نر این نژاد در طول 4 ماه به وزن حدود 13 کیلوگرم و جنس ماده نیز به 8 کیلوگرم می‌رسد با اینکه نسبت به نژاد سفید(بیوتی) وزن کمتری دارد اما طول دوره و هزینه‌های پرورشی کمتری نیز دارد که این یک مزیت است، درصورتی‌که می‌خواهید بوقلمون برنز پرورش دهید توصیه می‌شود از نژاد اصیل استفاده کنید.

بوقلمون برنز اصلاح‌شده

نرهای این نژاد در طول مدت 7 ماه به وزنی حدود 7 کیلوگرم خواهند رسید و ماده‌های این نژاد نیز حدود 4 تا 5 کیلوگرم خواهند داشت، با اینکه میزان وزن گیری و تخم‌گذاری کمتری دارند اما به دلیل ثبات قیمت بیشتر، پرورش‌دهندگان معمولاً از این گونه استفاده می‌کنند.

بوقلمون بومی اصلاح‌شده

از بوقلمون بومی اصلاح‌شده که بهترین گزینه و مقرون به‌صرفه است استفاده کنند، همچنین این بوقلمون‌ها حدود 6 الی 7 ماه زمان می‌برند تا رشد کنند و حدود 35 کیلو دان می‌خورند تا به وزن حدود 7 الی 8 کیلو برسند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی پرورش مرغ بومی تخمگذار سال 98 + راهنما

مزایا و معایب پرورش بوقلمون مولد

نکته‌ای که باید بدانید این است که بوقلمون‌های مولد نسبت به بوقلمون‌های گوشتی قیمت بالاتری دارند اما بدون حضور بوقلمون‌های نر قابلیت جوجه‌کشی آن‌ها وجود نخواهد داشت به همین دلیل بهتر است به ازای هر 3 الی 4 عدد بوقلمون ماده یک بوقلمون نر داشته باشید، پرورش بوقلمون‌های مولد به دلیل راندمان جوجه‌کشی بالا، بهتر است و تخم‌های تولیدشده بسیار باکیفیت‌تر و تازه‌تر از تخم‌های نطفه‌داری است که خریداری می‌کنید.

تخم گذاری بوقلمون ها

در برخی از فارمها می توان با جمع آوری مرتب (بیشتر) تخمها به تولید در فصل تابستان کمک کرد . این مساله بوقلمون ها را وادار می کند تا مدت کمتری را در لانه بنشینند. همچنین در صورت امکان ، وسائل ایجاد کننده جریان هوا را به لانه ها اضافه کنید.

از خشک بودن بستر اطراف آبخوریها و جلوی لانه ها اطمینان حاصل کنید ، چرا که بوقلمونها به دلیل خنک بودن جاهای خیس به اینگونه مکانها علاقه دارند. مدت زمان نگهداری تخمهای نطفه دار را کاهش دهید چون قابلیت جوجه درآوری آنها تحت تاثیر قرار می گیرد. اطمینان حاصل کنید که دستگاه های خنک کننده و تهویه در محل جمع آوری تخمها، دمای مناسب را ایجاد می کنند.

برای پرورش جوجه بوقلمون چه شرایطی باید محیا شود؟

با وجود اینکه پرورش و فروش پرندگان می تواند سود زیادی را به همراه داشته باشد اما لازم است بدانید که برای این اقدامات لازم است ابتدا هزینه های آن را نیز در نظر بگیرید، محلی برای نگهداری از جوجه ها، خوراک مورد نیاز، شرایط دمایی لازم، هزینه های مربوط به حمل و تقل جوجه ها، استخدام افراد کارآزموده و مجرب و… از مواردی هستند که پیش از شروع به کار می بایست آن ها را حل نمود.

در ابتدا برای پرورش جوجه بوقلمون مکانی را در نظر بگیرید که شرایط آب و هوایی مناسبی داشته باشد، به علاوه هوای داخلی فضا باید بر اساس استاندارد ها تنظیم و سیستم تهویه هوا نیز در نظر گرفته شود. از آن جایی که جوجه بوقلمون ها به صدا حساس هستند توجه داشته باشید که مکان مورد نظر باید در فضایی آرام انتخاب شود تا مشکلی در روند تخم گذاری، تولد و پرورش جوجه ها ایجاد نشود.

مشکل مشترک پرورش‌دهندگان بوقلمون

به جرات می‌توان گفت که مشکل اکثر کسانی که پرورش بوقلمون انجام می‌دهند این است که قبل از شروع کار تحقیق نمی‌کنند که آیا فروش بوقلمون در منطقه‌شان به چه صورت است و بدون اطلاعات قبلی دست‌به‌کار می‌شوند و معمولاً هم در کارشان شکست می‌خورند اما چاره چیست؟ شما باید به یک مجموعه کمک‌رسان بازار مراجعه کنید.

نحوه گرفتن مجوز پرورش بوقلمون به چه صورت است؟

در مرحله اول برای مجوز کار بایستی مدارکی مانند کارت ملی و سند مالکیت یا اجاره‌نامه مکان را همراه خود به جهاد کشاورزی ببرید و نامه موافقت اصولی را بگیرید، مهم‌ترین بخش، تهیه طرح توجیهی پرورش بوقلمون است که باید تحویل دهید، قدم بعدی این است که باید به جهاد کشاورزی مراجعه کنید تا پروانه تأسیس و پروانه بهره‌برداری برای ایجاد یک واحد پرورش دام یا پرندگان اهلی را دریافت کنید، متقاضی بایستی کار خود را با تنظیم و تحویل درخواست کتبی شروع کند.

سپس برگه‌ای تحت عنوان موافق اصولی صادر می‌شود که به معنای موافقت‌نامه اولیه است که این برگه به همراه موافقت اصولی، نامه‌هایی تحت عنوان استعلام، برای مراجع مختلف از جمله اداره کل دامپزشکی ، اداره کل محیط‌زیست و… صادر می‌شود.

پس از صدور موافقت‌نامه چه باید کرد؟

پس از دریافت پاسخ و موافقت این مراجع و تحویل طرح توجیهی پرورش بوقلمون سال 99 و نقشه اجرایی، کمیسیون صدور پروانه‌ای سازمان جهاد کشاورزی استان نسبت به صدور پروانه تأسیس اقدام می‌نماید، توجه داشته باشید که برای دریافت تسهیلات بانکی نیاز به پروانه تأسیس دارید، پس از پایان عملیات ساختمانی یا همان پروانه بهره‌برداری صادر می‌شود و می‌توانید کارتان را شروع کنید.

شرایط محیطی مناسب برای پرورش بوقلمون

یکی از مهم‌ترین بخش‌های پرورش بوقلمون، تنظیم کردن شرایط محیطی برای افزایش رشد آن‌هاست، به همین دلیل در ادامه به بررسی مواردی که نقش مهمی در این روند دارند می‌پردازیم.

دما مناسب برای پرورش بوقلمون

جوجه یک‌روزه بوقلمون در هفته‌های اول زندگی قادر به تطابق کامل بدن با شرایط حرارتی محیط نیست به همین دلیل بایستی به‌ وسیله سیستم‌های حرارتی دما سالن را تنظیم کنید، درصورتی‌که از هیتر استفاده می‌کنید باید تمامی سالن حرارت یکنواخت و مناسب داشته باشد و اگر از دستگاه مادر مصنوعی استفاده می‌کنید در روزهای اول جوجه‌ها نباید از آن دور شوند چون ممکن است سرما بخورند پس دور دستگاه مادر حصاری بکشید تا از آن دور نشوند.

میزان دما باید به چه صورت باشد؟

در روزهای اول پرورش بوقلمون باید دما حدود 34 تا 36 درجه سانتی‌گراد باشد و کم‌کم دما کاهش یابد یعنی دما در اواخر هفته اول باید 32 درجه در هفته دوم 29 ، هفته سوم 26 ، هفته چهارم 24، هفته پنجم 21 و از هفته ششم تا پایان دوره دما نباید کمتر از 18 درجه سانتی‌گراد باشد.

طرح توجیهی پرورش بوقلمون - طرح فنی
پرورش بوقلمون

فضای موردنیاز برای پرورش بوقلمون

در هفته اول حدود 30 جوجه در هر مترمربع، در هفته دوم تا هفته چهارم 20 جوجه، در هفته پنجم تا ششم تعداد 10 جوجه ، در هفته هفتم و هشتم 8 جوجه ، در هفته نهم تا دوازدهم 5 جوجه و در هفته سیزدهم تا بیستم 2 یا 3 جوجه در هر مترمربع باید پرورش داده شود.

[box type=”download” align=”aligncenter” class=”” width=””]برای دانلود طرح توجیهی پرورش بوقلمون سال 99 به انتهای مقاله مراجعه کنید.[/box]

مقدار نور برای پرورش بوقلمون در فضای باز

میزان رنگ و رنگ نور تأثیر زیادی بر روی بوقلمون‌ها دارد، به این صورت که رنگ قرمز و سبز هردو اثر خوبی در روند رشد بوقلمون دارد ولی استفاده زیاد از نور آبی اثر منفی برای بوقلمون دارد، البته موارد دیگری نیز هستند در این روند تأثیر می‌گذارند یعنی استفاده از نور در فضای باز با توجه به نژاد و طرز نگهداری و سن بوقلمون برای فرستادن آن‌ها به کشتارگاه بستگی دارد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی پرورش شترمرغ (بروزرسانی سال 99) pdf و word

میزان نور باید به چه صورت باشد؟

در 2 روز اول در تمام مدت شبانه‌روز، در سالن باید از نور استفاده کرد و به‌مرور زمان نور باید کمتر شود و به 14 الی 18 ساعت رساند، همچنین شدت نور نیز اهمیت دارد و بهتر است در 48 ساعت اول از نور شدید استفاده کرد و سپس شدت نور را کمتر کرد، در 6 تا 22 هفتگی باید از شدت نور کم و به مدت 14 ساعت استفاده کرد و در 22 تا 30 هفتگی مدت روشنایی روز باید 10 تا 12 ساعت شود.

تهویه و رطوبت موردنیاز برای رشد بوقلمون

جوجه‌های بوقلمون برای رشد نیاز به هوای تازه و تمیز دارد بنابراین بهتر است با استفاده از پنجره‌های تهویه‌ای و هواکش‌های برقی تهویه را کنترل کرد اما نباید تهویه باعث سرد شدن سالن پرورش شود، برای هر مترمربع آشیانه، حداقل یک دهم مترمربع پنجره در نظر گرفته شود.

همچنین وجود آلودگی و بوی بد از نکات ضعف سالن است، یک سالن مناسب برای خشک باشد اما اگر میزان خشکی هوا بیش‌ازحد بالا برود رشد پرهای بوقلمون هم کاهش پیدا می‌کند رطوبت سالن باید 65 الی 70 درصد باشد تا هوای خشک و گردوخاکی نشود.

سفارش طرح توجیهی بوقلمون برای وام

در صورتی که خواهان دریافت وام از مراجع دولتی یا بانک ها هستید تیم ما میتواند طرح توجیهی اختصاصی شما را تدوین کند جهت اطلاعات بیشتر از طریق بخش تماس با ما ، سفارش خود را ثبت کنید.

سخن پایانی و نتیجه گیری

وجود مزیت‌های فراوان در طرح توجیهی پرورش بوقلمون سال 99 به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که فعالیت در این زمینه سودمند خواهد بود. اما به شرط آنکه مواردی همچون سود و زیان شروع کار، شناسایی بهترین نژاد بوقلمون و بررسی بازار هدف را از قلم نیندازید. به این ترتیب، می‌توانید حضوری قدرتمند در صنعت پرورش بوقلمون داشته باشید.

 

tarh

 

pack

 

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب