در این مقاله درباره طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو با هم گفتگو خواهیم کرد. در این مقاله سعی میکنیم تا جوانب مختلف این طرح توجیهی را بررسی کرده و یک گزارش دقیق و کامل درباره شیوه تولید دیسک کلاچ خودرو ارائه خواهیم کرد. تیم طرح فنی در تلاش است تا طرح تولید دیسک کلاچ را از زوایای مختلف بررسی کرده و شیوه و شرایط اجرایی کردن این طرح را بررسی نماید.
دیسک و صفحه کلاچ یکی از رایجترین سیستمهای خودرو است که وظیفهی آن انتقال نیرو به چرخ دندههای و حرکت خودرو میباشد. در نتیجه این قطعه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بازار پررونقی دارد. در ادامهی این مقاله اطلاعات کاملتری در خصوص طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو ارائه کرده و سعی میکنیم تمامی جوانب این طرح را با هم مورد بررسی قرار دهیم.
وظیفهی دیسک کلاچ در خودرو چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله هم ذکر شد، دیسک کلاچ خودرو یکی از قسمتهای اصلی گیربکس خودرو است که وظیفه انتقال نیرو را بر عهده دارد. انتقال نیرو به وسیله دیسک کلاچ، قدرت خودرو را افزایش یا کاهش داده و باعث حرکت یا ایستادن خودرو میشود.
لازم به ذکر است که فرایند انتقال نیرو در خودروهایی با دنده دستی، با کلاچ گرفتن انجام میشود. این در حالی است که در خودروهای اتومات، این روند به صورت خودکار انجام شده و به همین دلیل است که این خودروها کلاچ ندارند.
بازار هدف دیسک کلاچ خودرو
بدون شک هر چقدر یک کالا کاربرد بیشتری داشته باشد، بازار هدف آن نیز بزرگتر است. لذا تولید آن محصول میتواند سودآوری بالایی داشته باشد. دیسک کلاچ خودرو یکی از قطعات مهم و استراتژیک در خودروها به شمار میآید. در نتیجه بازار هدف آن، تمام خودروها هستند.
با این وجود، لازم به ذکر است که دیسک کلاچ خودرو دارای انواع مختلفی است که هر کدام کاربردها و مزایای خود را دارند. لذا بسته به نوع دیسک کلاچ تولیدی شما، بازار هدف محصولاتتان میتواند گسترده یا محدود باشد. با این حال، با توجه به بازار پررونقی که قطعات یدکی خودرو دارند، تولید دیسک کلاچ خودرو میتواند سودآوری بالایی داشته باشد.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید دیسک کلاچ خودرو
بدون شک یکی از مهمترین عوامل برای شروع یک پروژه تولیدی، توجیه پذیری اقتصادی آن است. در خصوص توجیه پذیری اقتصادی طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو، اولا لازم به یادآوری است که این طرح از بازار پررونقی برخوردار بوده و لذا میزان تقاضا برای این قطعه بسیار زیاد است.
علاوه بر این، امروزه عمدهی دیسک کلاچهای موجود در بازار داخلی را، دیسک کلاچهای چینی تشکیل میدهند. لذا با تولید دیسک کلاچ خودرو میتوان با این دیسک کلاچهای وارداتی رقابت کرد. لذا این دو عامل در کنار هم نشان دهندهی این است که تولید دیسک خودرو از نظر اقتصادی توجیه پذیر است.
هدف از نگارش طرح توجیهی دیسک کلاچ چیست؟
در پاسخ به این سوال مهم که هدف از تهیه طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو چیست؟ باید به دو دلیل مهم اشاره کنیم. دلیل اول، مهیا نمودن شرایط برای کسب مجوز شروع فعالیت از نهادهای مربوطه و دلیل دوم، قانع کردن بانک برای اختصاص وام اشتغال زایی به این طرح توجیهی است.
لذا کارشناسان تیم طرح فنی با کمک گرفتن از تجربیات 25 ساله خود و با استفاده از جدیدترین ابزار و اصول مورد نیاز برای نگارش طرح توجیهی، طرح توجیهی تولید دیسک خودرو را تهیه کردهاند تا شرایط را برای گرفتن مجوز تولید دیسک کلاچ خودرو و وام اشتغال زایی سادهتر کنند. این نکته را به یاد داشته باشید که قبل از شروع پروژه تولید دیسک کلاچ خودرو، در ابتدا باید درخواست مجوز داده و بعد از آن اقدام به تهیه طرح توجیهی نمایید.
سرمایه اولیه برای کارخانه دیسک کلاچ خودرو
بدون شک برای شروع به کار در حوزه تولید دیسک کلاچ خودرو، سرمایه اولیه نقش مهمی را بازی میکند. یکی از مهمترین عوامل در تعیین میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای تولید دیسک کلاچ خودرو، هزینهی خرید ماشین آلات و تجهیزات اولیه است.
از جمله مهمترین تجهیزات و ماشین آلات لازم برای تولید صفحه و دیسک کلاچ خودرو میتوان به ماشین تراش یونیورسال و اتوماتیک، انواع مختلف دستگاه پرس، گیوتین، ماشین خمکاری میلگرد، کمپرسور باد و … اشاره نمود.
همچنین، قسمت مهمی از سرمایه اولیه کارخانه تولید دیسک کلاچ خودرو به بخش تاسیسات و ساخت و ساز کارخانه اختصاص پیدا میکند. علاوه بر این، خرید مواد اولیه مانند ورق فلزی، سیم مفتول، میخ پرچ فولادی و … نیز در تعیین هزینهی مورد نیاز برای تولید دیسک کلاچ اتومبیل از اهمیت بالایی برخوردار است.
هزینههای راه اندازی تولید دیسک کلاچ
با توجه به نکاتی که در قسمت قبل ذکر شد، واضح است که سرمایه اولیه یکی از مهمترین پارامترها برای شروع پروژه تولید دیسک کلاچ خودرو است. با این وجود، سرمایه اولیه مورد نیاز برای شروع این پروژه به حجم پروژه و نوع دیسک کلاچ تولیدی وابسته میباشد.
برآوردهای صورت گرفته در حوزه تولید دیسک کلاچ خودرو نشان میدهد که برای شروع به کار کارخانه تولید دیسک کلاچ با ظرفیت تولید سالانه دویست هزار دیسک کلاچ به زمینی در حدود 10 هزار متر مربع نیاز است که چیزی نزدیک به 4 هزار متر مربع آن به بخش زیربنای سازه اختصاص پیدا میکند. همچنین این طرح نیازمند چیزی نزدیک به 70 نفر نیروی انسانی است.
در نتیجه با در نظر گرفتن این عوامل و با احتساب سرمایه لازم برای خرید ماشین آلات، تجهیزات و لوازم اولیه، جهت شروع پروژه تولید دیسک کلاچ خودرو به سرمایهی اولیهای در حدود 32 تا 35 میلیارد تومان نیاز است. لازم به ذکر است که نوسانات موجود در بازار داخلی، سبب شده تا قیمتها ثبات نداشته باشند. در نتیجه نمیتوان سرمایهی اولیه لازم برای راه اندازی این پروژه را به صورت دقیق مشخص نمود.
برآورد درصد سود کارخانه تولید دیسک کلاچ خودرو
دیسک کلاچ خودرو یکی از مهمترین و پرفروشترین لوازم جانبی خودرو میباشد. با این وجود، نوساناتی که در بازار داخلی هست سبب شده تا برآورد سود تولید دیسک کلاچ خودرو به صورت دقیق تقریبا ناممکن باشد.
با این وجود، تحقیقات انجام شده در بازار نشان میدهد که تولید دیسک و صفحه کلاچ اتومبیل سودی در حدود 35 تا 40 درصد دارد که مبلغ قابل توجهی به حساب میآید.
تجهیزات مورد نیاز برای تولید دیسک کلاچ خودرو
به منظور تولید دیسک کلاچ خودرو هم مانند تولید هر تجهیزات دیگری به یکسری ماشین آلات و لوازم نیاز است. از جملهی مهمترین تجهیزات و مواد اولیهی مورد نیاز برای تولید دیسک کلاچ خودرو میتوان به ماشین تراش اتوماتیک و یونیورسال، انواع پرس هیدرولیک، ماشین خمکاری برای خم کردن میلگرد، ماشین تست بالانس، گیوتین برای برش ورق و کمپرسور باد اشاره نمود.
همچنین ورق و مفتول فلزی، دیسک کلاچ ریختگری شده، آسیابک فورج شده، جعبه پیچ و میخ پرچ فولادی از جملهی دیگر لوازم اولیه مورد نیاز برای تولید دیسک کلاچ خودرو به شمار میآیند.
اطلاعاتی درباره فرایند تولید دیسک کلاچ خودرو
اما درباره فرایند تولید دیسک کلاچ خودرو لازم به ذکر است که در مرحلهی اول، ورقهای فلزی به اندازه مختلف برای قطعاتی مثل فنر، پوسته کلاچ، خورشید و دیگر قطعات دیسک کلاچ برش داده میشوند. برای برشکاری ورقهای فلزی از قیچی گیوتن استفاده میگردد. همچنین مفتولهای فلزی نیز برای تولید رینگ تکیه گاه و … به اندازهی مورد نظر برش داده میشوند.
در مرحلهی بعدی نوبت به فرم دهی پوسته کلاچ و فنر دیسک کلاچ میرسد. در این مرحله از دستگاه پرس هیدرولیک ضربهای برای انجام عملیات فرم دهی استفاده میشود. پس از این مرحله، قطعات گرده بری و دوربری شده و به اندازههای مد نظر در میآیند.
پس از آن کلیات دیسک کلاچ خودرو تراشکاری شده و سپس قطعات را به داخل کوره انتقال میدهند تا فرایند سخت کاری انجام شده و قطعه به استحکام مد نظر برسد. لازم به ذکر است که پس از انجام عملیات سخت کاری، قطعات با آب یا روغن کوئنچ میشوند تا به کیفیت سطحی بالاتری دست پیدا کنند.
در مرحلهی هفتم نوبت به مونتاژ قسمتهای مختلف دیسک کلاچ خودرو میرسد و فرایند دیسک کلاچ تقریبا به اتمام میرسد. پس از تکمیل این فرایند، با استفاده از دستگاه بالانس، عملکرد دیسک کلاچ مورد بررسی قرار میگیرد. در صورت تایید، دیسک کلاچ بسته بندی شده و آمادهی عرضه به بازار است.
طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو تیم
بدون شک یکی از مهمترین مدارک برای گرفتن مجوز تولید دیسک کلاچ خودرو از وزارت صمت، نگارش طرح توجیهی دقیق و کارآمد است. همچنین جهت دریافت وام اشتغال زایی، داشتن طرح توجیهی حساب شده اهمیت زیادی دارد. در نتیجه تیم طرح فنی یکی از بهترین و باسابقهترین تیمهای فعال در حوزه سرمایه گذاری، بازرگانی و بانکی میباشد که در این زمینه تجربهای 25 ساله دارد و میتواند شما را در نگارش طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو همراهی کند.
طرح توجیهی تولید دیسک کلاچ خودرو تیم طرح فنی شامل مزایای قابل توجهی مانند پشتیبانی 5 ماهه از طرح توجیهی به صورت رایگان، برگزاری جلسه آنلاین برای بررسی میزان پیشرفت طرح و حل مشکلات و ابهامات طرح و اختصاصی بودن میباشد.