شیره انگور یکی از مشتقات انگور است که طعم شیرینی دارد و از آن در تولید حلوا، شیرینی، نان سنتی، ارده، فرنی و … استفاده میشود. شیره انگور از بازار پررونقی برخوردار است و همین موضوع سبب شده که تولید شیره انگار سود بالایی داشته باشد. یکی از نکات مهم در حوزه تولید این ماده خوراکی، طرح توجیهی تولید شیره انگور است. طرح فنی یکی از مهمترین سایتهای فعال در حوزه کسب و کار است که اطلاعات دقیقی درباره طرح توجیهی محصولات مختلف ارائه میکند.
در گذشته تولید شیره انگور (آبغوره) به صورت سنتی صورت میگرفت اما امروزه تولید این محصولات به صورت صنعتی رواج پیدا کرده است. در ادامه اطلاعات کاملتری درباره طرح توجیهی تولید شیره انگور ارائه خواهیم کرد و این طرح را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار میدهیم. پس این مقاله را تا انتها دنبال نمایید.
هدف از نگارش طرح توجیهی تولید شیره انگور چیست؟
هدف ما از ارائه این مقاله و طرح توجیهی تولید شیره انگور، در اولین مرحله گرفتن مجوز برای تاسیس کارگاه یا کارخانه تولید شیره انگور و بعد از آن دریافت وام اشتغال زایی میباشد. همانطور که قطعا میدانید برای شروع هر شغلی به اخذ مجوز نیاز دارید. یکی از شروط لازم برای گرفتن مجوز کار از وزارت صنعت، معدن و تجارت، ارائه طرح توجیهی است.
لذا کارشناسان ما با توجه به استانداردهای سازمانی اقدام به تهیه طرح توجیهی تولید شیره انگور نمودند تا فرایند اخذ مجوز و دریافت وام را برای شما سادهتر نمایند. علاوه بر این، اشتغال زایی و کمک به رشد تولیدات ملی هم یکی دیگر از اهداف ما برای نگارش این طرح است.
سرمایه اولیه برای کارخانه تولید شیره انگور
یکی از مهمترین پارامترها در راه اندازی هر کسب و کاری، تعیین هزینههای آن است. در خصوص هزینه تولید شیره انگور نیز این موضوع یکی از مهمترین موارد است. به صورت کلی پارامترهایی مانند ماشین آلات خط تولید شیره انگور، هزینه خرید و نگهداری انگور، هزینه انبارداری، بسته بندی و چندین و چند پارامتر دیگر نقشی کلیدی را در فرایند تولید این محصولات خوراکی بازی میکنند.
لازم به ذکر است که سرمایه اولیهای که برای تاسیس کارخانه شیره انگور نیاز است، با ظرفیت پروژه ارتباط مستقیمی دارد و لذا در هنگام ارائه طرح توجیهی تولید شیره انگور، باید به این موضوع توجه شود.
هزینه راه اندازی برای شروع پروژه
همانطور که در قسمت قبل هم ذکر شد، هزینه راه اندازی برای شروع پروژه به پارامترهای مختلفی وابسته است. لازم به ذکر است که برای تولید شیره انگور به چند دستگاه کلیدی مانند دستگاه تولید شیره انگور، دستگاه دان کن، دستگاه تغلیظ شیره انگور، دستگاه بسته بندی و … نیاز است. از طرفی به زمینی به مساحت هزار متر مربع برای احداث کارگاه نیاز داریم.
همچنین برای تولید چیزی نزدیک به 300 تن شیره انگور در سال به 20 تا 25 نفر نیروی انسانی نیاز است که شامل مهندسین، کارگرها، نیروی حسابرسی، مدیر بخش تولید و … میشوند. با توجه به نکاتی که ذکر شد، برای راه اندازی یک کارگاه متوسط که بتواند در 1 سال، 300 تن شیره انگور تولید کند و در بازار حرفی برای گفتن داشته باشد به سرمایهای بین 3 تا 4 میلیارد تومان نیاز است.
نوسانات موجود در بازار داخلی، در تعیین هزینههای راه اندازی کارگاه تولید شیره انگور هم نقش مهمی را بازی میکند و همین موضوع سبب میشود که نتوانیم تخمین دقیقتری در خصوص هزینه راه اندازی برای شروع این پروژه داشته باشیم.
برآورد میزان سود کارخانه شیره انگور
همانطور که ذکر شد شیره انگور در تولید شیرینی، ارده، حلوا و محصولات مشابه کاربرد فراوانی دارد. در نتیجه همین موضوع سبب شده تا این محصول از بازار پر رونقی برخوردار باشد. علاوه بر این، شیره انگور خواص درمانی و خوراکی زیادی دارد و همین موضوع سبب میشود تا مصرف این ماده خوراکی رواج زیادی داشته باشد.
همچنین صادرات شیره انگور به کشورهایی مانند عراق، امارات متحده عربی، ترکمنستان و … رواج دارد و در صورتی که بتوانید برای صادرات شیره انگور اقدام کنید، سود قابل توجهی به دست خواهید آورد.
در نتیجه برآورد دقیق سود حاصل از تولید شیره انگور به انجام مطالعات میدانی دقیق و بررسی فاکتورهای مختلف وابسته است. با این وجود میتوان ادعا کرد که تولید شیره انگور به صورت نرمال در حدود 20 تا 25 درصد سود به همراه دارد.
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای تولید شیره انگور
درباره فرایند تولید شیره انگور و تجهیزات مورد نیاز لازم به ذکر است که قبل از انجام هر کاری در پروسه تولید این ماده خوراکی، باید انگورها در حوضچهی استیل شسته شوند. علاوه بر این، دستگاه دان کن نیز یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز است که دانههای انگور را از خوشههای آن جدا میکند. یکی دیگر از تجهیزات مهم برای تولید شیره انگور، دستگاه خورد کن است.
علاوه بر این، دستگاه پرسر برای پرس کردن و گرفتن آب انگور نیاز است. همچنین دستگاه پری هیتر برای جوشاندن و حذف اسید اضافه آب انگور مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه تغلیظ شیره انگور و فیلتر صاف کننده شیره نیز از دیگر دستگاههای مورد استفاده در پروسه تولید شیره انگور هستند. لازم به ذکر است که دستگاه بسته بندی آخرین تجهیزاتی است که در فرایند تولید این محصول مورد نیاز است.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید شیره انگور
مطالعات بازار در حوزه تولید شیره انگور نشان میدهد که چیزی نزدیک به 100 هزار تن از این ماده خوراکی در بازار داخلی نیاز است. از طرفی صادرات این محصول به کشورهای همسایه نیز از رونق خوبی برخوردار است و با توجه به تفاوت قیمت دلار و ریال، صادرات این محصول میتواند سود حاصله را چندین برابر افزایش دهد.
لذا اگر پروسه تولید شیره انگور با رعایت تمام قواعد و اصول لازم انجام شود، پروسهای بسیار سود بخش است و از طرفی میتواند موجب اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم افراد زیادی شود.
طرح توجیهی تولید شیره انگور چیست و چه مزایایی دارد؟
در زمان شروع یک کسب و کار و برای اخذ مدرک و گرفتن وام اشتغال زایی، یکی از مهمترین موارد، طرح توجیهی است. طرح فنی یکی از تیمهای فعال در حوزه سرمایه گذاری و کسب و کار است. تیم کارشناسی طرح فنی با تجربهی 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری، امور اداری، بانکی و … میتواند برای سرمایه گذاری در حوزه تولید شیره انگور به شما کمک کند.
طرح توجیهی تولید شیره انگور طرح فنی با استفاده از مطالعات بازار و دانستههای یک تیم مجرب جمع آوری شده و فرایند اخذ مجوز و وام را برای شما سادهتر خواهد کرد.
علاوه بر این، با سفارش طرح توجیهی اختصاصی از سایت طرح فنی، میتوانید از 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و همچنین جلسه آنلاین رایگان برای بررسی شرایط و پروسه اخذ مدرک، مراحل دریافت وام، وثایق و ضمانت نامههای بانکی لازم و …. برخوردار شوید.