طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون، گزارشی مفصل و همه جانبه از بخش های مالی، اقتصادی، بازار و فنی پروژه است. متخصصین سایت طرح فنی، گزارش فوق را جهت اخذ مجوز و تسهیلات بانکی و همچنین ارائه اطلاعات ضروری به سرمایه گذاران تنظیم می کنند. زیتون، گیاهی مدیترانه ای است که عموما در مناطق مرطوب کشت شده و به دلیل خواص غذایی بیشمار خود توسط بسیاری از مردم در جای جای جهان استفاده می گردد.
زیتون دارای خواصی چون خاصیت ضد سرطانی، کاهش ورم و التهاب مفاصل، بهبود وضعیت گوارش، جلوگیری از پوکی استخوان، بهبود عملکرد قلب و عروق، کاهش فشار خون و … است. در کشور ما کشت گونه های مختلف زیتون عموما در مناطق شمالی کشور به خصوص رودبار، منجیل، طارم و … انجام می گردد. گرایش مردم به استفاده از مواد غذایی بهداشتی و بسته بندی باعث شده است که تقاضای بالایی برای زیتون های بسته بندی و فرآوری شده در کشورمان به وجود آید.
ضرورت تنظیم طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون
کمک به اخذ مجوز و وام از مهم ترین اهداف نگارش طرح توجیهی هستند. سازمان جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو از نهادهای متولی صدور جواز تاسیس و پروانه بهره برداری در این کسب و کار می باشند. ارائه طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون در پروسه اخذ مجوز، یک ضرورت است و جهت اثبات منطقی بودن طرح به نهادهای صادر کننده مجوز انجام می شود.
افزون بر اخذ مجوز، درخواست تسهیلات از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز در گرو ارائه طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون به بانک عامل می باشد. کارشناسان برای تهیه بیزینس پلن فرآوری و بسته بندی زیتون، فرمت استاندارد و آخرین دستورالعمل های بانکی را در نظر می گیرند.
برآورد هزینه ها توسط طرح توجیهی
راه اندازی یک واحد فرآوری و بسته بندی زیتون، تنها محدود به سرمایه گذاری ثابت و درگردش نبوده و مستلزم صرف هزینه های گوناگون است. برخی از هزینه های این پروژه که در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون نیز مشخص می شوند، عبارتند از: هزینه زمین، هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه برق، آب و گاز مصرفی، هزینه نیروی انسانی، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات، هزینه حمل و نقل و … .
طبق بررسی های کارشناسان برای فرآوری و بسته بندی 570 تن زیتون در سال، به زمینی با مساحت 1500 متر مربع و زیربنای 400 مترمربع احتیاج داریم. برای ظرفیت تولید فوق، تعداد 12 نفر نیز نیروی انسانی نیاز است که دستمزد آنها با نرخ روز تعیین می گردد.
بررسی میزان سوددهی طرح
فرآوری و بسته بندی زیتون از مشاغل سودآور توسط کارشناسان معرفی شده است. به طوری که نرخ بازده داخلی در این پروژه توسط نگارندگان طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون، 37 درصد تخمین می گردد. میزان سود دقیق طرح به عواملی چون ظرفیت تولید سالیانه، روش های تبلیغات و بازاریابی و همچنین استهلاک تجهیزات خط تولید بستگی دارد.
فعالیت در بازارهای خارجی و بین المللی موجب ارز آوری در این طرح شده و سود را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. ضمن این که احداث واحد فرآوری و بسته بندی زیتون در استان های تولیدکننده زیتون و در نزدیکی مزارع زیتون، هزینه حمل و نقل مواد اولیه را کاهش و منجر به افزایش سود می گردد.
نحوه فرآوری و بسته بندی زیتون
طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون، دانش فنی پروژه را نیز در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد. اولین مرحله برای فرآوری زیتون، سورتینگ و شستشوی زیتون می باشد. زیتون ها در این مرحله، روی نوار نقاله قرار گرفته و توسط یک دمنده، شاخ و برگ های آنها جداسازی می گردد. سپس زیتون را با آب شستشو داده و به بشکه های مخصوص انتقال می دهند. مرحله بعد، مرحله فرآوری زیتون است که به منظور گرفتن تلخی زیتون انجام می گردد.
در این مرحله به بشکه های زیتون، 12 تا 14 درصد نمک، آب و محلول آب نمک فعال زنده اضافه می کنند. محلول آب نمک فعال زنده، محلولی است که قبلا برای فرآوری زیتون اضافه شده و حاوی مخمرهای هوازی برای تخمیر زیتون است. پس از اتمام مرحله فرآوری، زیتون ها را به میز لرزان انتقال داده و با آب شستشو می دهند.
سپس زیتون ها به بخش بسته بندی وارد می شوند. در این مرحله، زیتون ها در شیشه ریخته شده و محلول نمکی سالین و طعم دهنده ها به شیشه اضافه می گردند. در نهایت درب شیشه زیتون مهر و موم می شود.
معرفی تجهیزات مورد نیاز پروژه
برخی از تجهیزات مورد نیاز که در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون معرفی می گردند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه شستشوی اتوماتیک
- دستگاه دمنده
- نوار نقاله انتقال
- نوار نقاله دستچین
- نوار نقاله توری
- نوار استیل آبکشی
- میز لرزان سورتینگ و بازرسی زیتون
- دستگاه هسته گیر زیتون
- سیستم حباب ساز
- دستگاه پرکن
- سبدهای حمل زیتون
- بشکه های فرآوری زیتون
- تجهیزات بسته بندی
[/tie_list]
سایر روش های فرآوری زیتون
فرآوری زیتون علاوه بر روش قرار دادن در آب و نمک که در بالا توضیح داده شد، با دو روش تیمار قلیایی و فرآوری خشک نیز صورت می پذیرد. در روش تیمار قلیایی، تلخی زیتون با محلول قلیایی که از خاکستر چوب است، گرفته می شود. زیتون را به مدت 24 ساعت در این محلول قرار داده و تلخی آن را از بین می برند.
در روش فرآوری خشک نیز با قرار دادن سنگ نمک خشک در بشکه زیتون، بدون اضافه کردن آب و با هم زدن روزانه زیتون ها، مایع تلخ از زیتون خارج شده و زیتون فرآوری می شود.
آیا فرآوری و بسته بندی زیتون از نظر اقتصادی توجیه پذیر است؟
مطالعاتی که کارشناسان در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون انجام داده اند، نشان دهنده موجه بودن این طرح از لحاظ اقتصادی است. مواد اولیه در دسترس، مهم ترین مزیت برای این پروژه می باشد. ضمن این که تمامی ماشین آلات اتوماتیک و نیمه اتوماتیک فرآوری و بسته بندی زیتون، تولید داخل کشور بوده و به راحتی تهیه می شوند.
هم اکنون انواع شیشه های زیتون بدون هسته، هسته دار، زیتون شور و زیتون پرورده تولید داخل علاوه بر تامین بازارهای داخلی به خارج از کشور نیز صادر می گردند.
مزایای تنظیم طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون
طرح توجیهی علاوه بر این که نقش کلیدی در پروسه اخذ مجوز و وام ایفا می کند، نتایج بسیار مثبتی را در کسب و کار ایجاد خواهد نمود. سرمایه گذاران با استفاده از ارزیابی ها، جداول و نمودارهای طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون، تمامی اطلاعات طرح را به صورت یکپارچه در قالب یک گزارش دریافت می کنند.
در نتیجه طرح توجیهی، مانعی برای تصمیمات نابجا و اتخاذ رویکردهای نامناسب در این کسب و کار است و از اتلاف وقت و هزینه های بیهوده جلوگیری می کند. به زبان ساده می توان گفت، بیزینس پلن فرآوری و بسته بندی زیتون، مرجعی بی نقص برای پیاده سازی طرح و سودآوری در این پروژه است.
چرا باید در فرآوری و بسته بندی زیتون سرمایه گذاری کنیم؟
طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون، سرمایه گذاری در این بخش آینده دار است. چرا که زیتون هم اکنون در 26 استان کشور بخصوص در استان های گیلان، گلستان، قزوین، زنجان و فارس کشت می گردد.
ایران از لحاظ تولید زیتون شیشه ای و کنسروی در جایگاه نهم در دنیا قرار دارد. تولیدکنندگان زیتون بسته بندی، علاوه بر تامین نیاز داخلی، در صادرات این محصول نیز کارنامه درخشانی کسب کرده اند. در حال حاضر زیتون فرآوری و بسته بندی شده ایرانی به کشورهایی مانند عراق، ترکیه، امارات، مالزی، کویت و قطر صادر می گردد.
سرمایه مورد نیاز برای فرآوری و بسته بندی زیتون
راه اندازی یک واحد فرآوری و بسته بندی زیتون در درجه اول مستلزم خریداری تجهیزات کارخانه و تامین زیرساخت ها است. تجهیزات مورد نیاز این طرح شامل دستگاه های شستشوی اتوماتیک، سیستم حباب سازی، تجهیزات پرکن و تجهیزات بسته بندی کنسروی و شیشه ای هستند که با سرمایه ثابت خریداری می گردند.
موضوعی که در برآورد سرمایه اولیه، بسیار حائز اهمیت است، استعلام قیمت روز ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز می باشد، چرا که نرخ تجهیزات به صورت مرتب در حال تغییر است.
بهره برداری از هر طرح اقتصادی، افزون بر سرمایه ثابت نیازمند سرمایه درگردش است. سرمایه درگردش برای خریداری مواد اولیه شامل زیتون خام، نمک، سرکه، ادویه جات و افزودنی ها صرف می شود. محاسبه میزان سرمایه گذاری اولیه در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون با توجه به ظرفیت طرح و قیمت روز ماشین آلات و مواد اولیه انجام می گردد.
سفارش طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون
ما در سایت طرح فنی، بهترین کارشناسان و متخصصان طرح توجیهی با سابقه 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری و امور بانکی و اداری را برای نگارش طرح توجیهی اختصاصی گردآوری کرده ایم. طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی زیتون، قابل ارائه به سازمان های صدور مجوز و بانک ها می باشد.
طرح توجیهی اختصاصی به صورت انحصاری برای پروژه شما نگارش شده و خدماتی نظیر 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان با سفارش آن به شما تعلق می گردد. منظور از تشکیل جلسه آنلاین، رفع ابهام و پاسخگویی به سوالات اداری و بانکی شما می باشد. در این جلسه مشاوره هایی در خصوص وثایق و ضمانت نامه های بانکی، مراحل اداری اخذ مجوز، مراحل بانکی اخذ تسهیلات و … ارائه می گردد.