چرا تولید پروپیلن در صنعت پتروشیمی از اهمیت برخوردار است؟ آیا راه اندازی شرکت تولیدی پروپیلن پرسود خواهد بود؟ این مسئله باید بررسی شود. کارشناسان متخصص سایت طرح فنی با نگارش حرفه ای طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی، اطلاعات کامل و مهمی در خصوص آغاز فعالیت تولید پروپیلن از گاز طبیعی را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهند.
همچنین سرمایه گذاران با استفاده از این طرح می توانند بخش حساس و مهم اخذ مجوز از ارگان های دولتی را برای شروع به کار، تسهیل نمایند. پروپیلن ماده پایه ای به شمار می رود که از آن برای تولید محصولات پایین دست با ارزش در صنعت پتروشیمی بسیار استفاده می شود. حتی استفاده از این ماده در سال 2016 پس از اتیلن و آمونیاک به عنوان خوراک های صنایع پتروشیمی، موفق شد رتبه سوم را کسب کند.
از آنجایی که این ماده در صنایع بسیاری همچون تولید پلیمرها و مواد شیمیایی هم استفاده می شود، پس تولید آن سودمند خواهد بود. برای اخذ مجوز و ورود به این عرصه تولیدی، در اولین قدم سرمایه گذاران به طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی نیاز خواهند داشت. پس از آن میتوانند بخش حساسی از این فرایند را طی کرده و وارد مرحله بعدی شوند.
هدف اصلی نگارش طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی چیست؟
برای شروع کار و دریافت مجوز از ارگان های دولتی، در اولین قدم نیاز به تنظیم طرح توجیهی خواهد بود. در اصل راه اندازی کارخانه تولید پروپیلن در گرو اخذ مجوز از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و دیگر ارگان های مربوطه است.
در این میان باید بگوییم سرمایه گذاران و علاقه مندان ورود به این حوزه کاری، با تنظیم طرح توجیهی در آن اطلاعات و مستندات لازم برای اخذ مجوز را ثبت میکنند. سپس باید این اطلاعات را به سازمان ها و ارگان های مربوطه ارائه کنند.
کارشناسان برای تنظیم طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی آخرین دستورالعمل ها و ضوابط سازمانی را بررسی می نمایند. سپس از آنها برای تنظیم این طرح استفاده می کنند. سرمایه گذاران پس از اخذ مجوز تاسیس کارخانه، همچنین می توانند با ارائه طرح توجیهی از بانک اقدام به دریافت وام بانکی و تسهیلات نیز نمایند. از این رو این طرح باید با دقت تنظیم شود تا مورد تایید ارگان های مربوطه باشد.
سرمایه اولیه برای تاسیس کارخانه تولید پروپیلن از گاز طبیعی
از آنجایی که راه اندازی کارخانه های تولیدی مواد برای صنایع پتروشیمی پرسود هستند، سرمایه اولیه بالایی هم نیاز خواهند داشت. به صورت تقریبی سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه تولید پروپیلن نیاز به سرمایه گذاری ثابت چند صد میلیارد تومانی خواهند داشت. این میزان سرمایه شامل تمامی هزینه های راه اندازی کارخانه می شود.
هزینه هایی که در طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی به آن اشاره می شوند، متنوع هستند. مثلا هزینه های خرید ماشین آلات و تجهیزات، زمین مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه با زیربنای مناسب، ساختمان در متراژ مشخص، استخدام نیروی انسانی مورد نیاز حداقل در ابتدای کار 700 نفر و موارد دیگر.
هزینه های راه اندازی برای شروع پروژه تولید پروپیلن
در طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی همچنین هزینه های لازم برای راه اندازی پروژه تولید پروپیلن از گاز طبیعی با تمامی جزئیات مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هزینه هایی که شامل هزینه زمین، هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه دستمزد کارکنان می شود. همچنین هزینه های مصرف انرژی و هزینه های تعمیر و نگهداری ماشین آلات و موارد دیگر نیز جزو این هزینه ها هستند.
از آنجایی که میزان واردات پروپیلن در سال تقریبا 516 میلیون دلار است، اگر این ماده در کشور تولید شود می تواند بازار فروش خوبی داشته باشد. پس با تولید ظرفیتی معادل 500.000 تن در سال، می توان تمام نیاز کشور را برطرف ساخت. اما تولید این میزان پروپیلن مسلما نیاز به استخدام کارکنان بیشتر و پرداخت دستمزد همچنین تهیه دستگاه ها و ماشین آلات های بیشتر خواهد داشت.
تمامی این موارد را باید از جمله هزینه های راه اندازی پروژه در نظر گرفت. لازم است همه آنها در طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی قید شوند. هزینه خرید ماشین آلات نیز باید با دقت بررسی و تخمین زده شده، و در طرح توجیهی ذکر گردد.
میزان سود راه اندازی کارخانه تولید پروپیلن چقدر است؟
به طور کلی سرمایه گذاری در زمینه صنعت پتروشیمی سود فوق العاده عالی را به همراه خواهد داشت. از این رو راه اندازی پروژه تولید پروپیلن هم از جمله مشاغلی خواهد بود که بسیار پرسود است. حتی می توان بیان کرد که این طرح بازدهی بالایی برای سرمایه گذاران در آینده خواهد داشت. در حال معمول میزان بازدهی داخلی راه اندازی پروژه تولید پروپیلن از گاز طبیعی، تقریبا 25.10% خواهد بود.
البته لازم به ذکر است که میزان بازدهی و سوددهی راه اندازی چنین پروژه ای تقریبا بعد از 3 سال نشان داده خواهد شد. اما در کل راه اندازی پروژه تولیدی پروپیلن در کشور می تواند سود خوبی را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد. اگر سرمایه گذاران طبق اصول پیش روند، این پروژه توجیه اقتصادی عالی را برای آنها در بر خواهد داشت.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی پروژه تولید پروپیلن
از دیگر مواردی که در طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی قید می شود، تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی پروژه تولید پروپیلن خواهد بود. از جمله مهمترین تجهیزاتی که باید پیش از آغاز به راه اندازی کارخانه تولیدی اقدام به تهیه آنها نمود، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
[tie_list type=”starlist”]
- راکتور
- رزین
- کاتالیست نیکل
- مخزن ذخیره
- کاتالیست مس
- واحد تولید و توزیع بخار
- مخزن تقطیر
- واحد ریفرمینگ
[/tie_list]
مجوزهای لازم برای راه اندازی پروژه تولید پروپیلن
سرمایه گذاران برای راه اندازی پروژه تولید پروپیلن با گاز طبیعی نیاز دارند تا از ارگان های دولتی مختفی مجوز لازم را دریافت کنند. از جمله سازمان صنعت و معدن و تجارت. مجوز محیط زیست و مجوز خوراک نیز از جمله مجوزهای دیگر هستند. سرمایه گذاران برای اخذ مجوز از سازمان های مربوطه نیاز خواهند داشت تا یک طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی مناسب و کاملی نگارش نمایند.
تمامی این مجوزها فرایند راه اندازی پروژه تولید پروپیلن را تسهیل خواهند نمود. در حالی که اخذ آنها در بیشتر مواقع دشوار بوده و به آسانی ممکن است. اما سرمایه گذارانی که طرح توجیهی مناسبی برای اخذ مجوز به ارگان ها و سازمان های دولتی ارائه میکنند، این فرایند را برای خود تسهیل می نمایند.
فرایند تولید پروپیلن به چه صورت است؟
برای تولید پروپیلن با گاز طبیعی لازم است فرایندهای خاصی طی شود. در مرحله اول گاز طبیعی و بخار آب با استفاده از ریفورمرها به گاز سنتز تبدیل خواهد شد. سپس گاز سنتز به راکتور منتقل گردیده و در مرحله اولیه به متانول خام تبدیل می شود. در نهایت نیز این گاز به متانول خالص تبدیل شده و فرایند تولید پروپیلن وارد مرحله بعدی خواهد گردید.
در مرحله دوم متانول ها مجددا به راکتور اولیه باز گردانده شده و منتقل می شوند تا به دی متیل اتر تبدیل شوند. حال باید دی متیل اتر و متانول را در سه راکتور که دارای بستر ثابت هستند، مخلوط نمود. به این صورت پروپیلن تولید شده و می توان آن را در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد. البته ممکن است بسته به نیاز برخی صنایع از پروپیلن، لازم باشد متانول را از پروپیلن جداسازی کرد.
با این فرایند پروپیلن خالص سازی شده و می توان آن را در مرحله نهایی در راکتورهای تولید کننده به پلی پروپیلن نیز تبدیل کرد. سپس بسته بندی نموده و آن را برای صنایع مختلف پتروشیمی ارسال کرد.
آیا تولید پروپیلن توجیه اقتصادی مناسبی دارد؟
تمام کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی بر این عقیده هستند که راه اندازی این پروژه از توجیه اقتصادی مناسبی برخوردار است. زیرا پروپیلن از جمله ماده هایی است که در صنایع مختلف پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین درصد بالایی از این ماده از کشورهای دیگر وارد می شود. پس اگر بتوان آن را در کشور تولید کرد، می توان سود خوبی هم به دست آورد.
همچنین میزان بازدهی داخلی راه اندازی این پروژه در کشور مطلوب بوده و مدت زمان بازگشت سرمایه اولیه راه اندازی آن نیز کوتاه است. در نتیجه سرمایه گذارانی که در این زمینه شروع به فعالیت می کنند، می توانند از نظر اقتصادی رضایت به دست آورند.
طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی
سرمایه گذاران عزیز که برای نگارش طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی سایت طرح فنی را انتخاب می کنند، می توانند از امتیازات مطلوبی برخوردار شوند. تیم کارشناسان سایت طرح فنی با تجربه 25 ساله در زمینه های سرمایه گذاری و بانکی و اداری، با دقت و حساسیت بالا طرح توجیهی مناسب را برای سرمایه گذاران نگارش می نمایند.
تیم سایت طرح فنی 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را ضمیمه سفارش طرح توجیهی تولید پروپیلن از گاز طبیعی اختصاصی نموده است. جلسه آنلاین بسته به درخواست سرمایه گذار برگزار خواهد شد تا تمامی ابهامات ایشان در زمینه اداری و بانکی رفع گردد.
کارشناسان در این جلسه آنلاین اطلاعاتی را در مورد مراحل اخذ مجوز، پروسه دریافت وام و همچنین ضمانت نامه های بانکی و وثایق به سرمایه گذاران ارائه می نمایند. از این رو سرمایه گذاران به اطلاعات مورد نیاز پیش از راه اندازی پروژه خود در زمینه تولید پروپیلن دست یافته و با مراحل اخذ مجوز و یا دریافت وام برای راه اندازی پروژه آشنا خواهند شد.