احداث موزه سبب زنده نگه داشتن فرهنگ، تمدن و آداب و رسوم هر منطقه یا کشور می شود. با داشتن طرح توجیهی احداث موزه، هر فرد علاقه مند به تاریخ، و آرشیو سازی آثار باستانی، در این مسیر موفق تر قدم خواهد گذاشت. طرح فنی به واسطه تجربه و سابقه طولانی خود در زمینه سرمایه گذاری بزرگ، به شما در تنظیم این طرح توجیهی کمک شایانی خواهد کرد.
پیشینه و تاریخ هر کشور، بیانگر هویت ملی، فرهنگی و اعتبار آن خطه می باشد. مرمت و نگهداری از آثار باستانی به جا مانده از پیشینیان، معرفی هر چه بهتر فرهنگ و تمدن کشور را به نسلهای جوان و نوجوان در پی خواهد شد. علاوه بر آن، این جاذبه های تاریخی و فرهنگی، در جذب گردشگر و توریست نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.
در نگاه اول، راه اندازی و احداث موزه برای افراد علاقه مند به این مقوله، دور از ذهن و دشوار به نظر می رسد. اما با کسب آگاهی بیشتر و در دست داشتن یک طرح توجیهی احداث موزه تخصصی، موانع و مشکلات پیش رو یکی پس از دیگری و بهسادگی برطرف خواهند شد.
در این مقاله سعی کرده ایم کلیه اطلاعاتی که یک موسس موزه برای شروع کار خود به آنها نیاز دارد، در اختیار شما قرار دهیم. خواسته ما این است که در اشاعه فرهنگ و تمدن کشور عزیزمان ایران، نقشی هر چند کوچک ایفا کرده باشیم.
لزوم نگارش طرح توجیهی احداث موزه
احداث موزه نیز همچون آغاز هر پروژه عظیم دیگر، نیاز به پشت سر گذاشتن مراحل مختلف و جمع آوری مدارک زیادی دارد. فرد متقاضی در ابتدای امر، درخواست احداث موزه را به صورت مکتوب برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر و استان خود ارسال می کند.
موزه، تاریخ گویای یک شهر و کشور
پس از آن، تنظیم طرح توجیهی احداث موزه جزء لاینفک مراحل ثبت درخواست تاسیس موزه به حساب می آید. بر طبق شرایط تعیین شده از جانب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کل کشور، فرد متقاضی، پیش از هر اقدامی، می بایست نسبت به تهیه و ارائه طرح توجیهی احداث موزه اقدام کرده و پس از تایید آن، سایر مراحل را پشت سر گذارند.
این طرح بایستی توجیه پذیر باشد تا سازمان های مربوطه آن را تایید کرده و متقاضی موفق به دریافت مجوز تاسیس و دریافت وام بانکی گردشگری شود. احداث موزه یک اقدام پر هزینه محسوب می شود. موسس موزه با داشتن یک طرح توجیهی تخصصی، در جذب سرمایه گذار نیز موفق عمل خواهد کرد.
سرمایه اولیه مورد نیاز برای تاسیس موزه
در طرح توجیهی احداث موزه، میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای شروع پروژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بدین ترتیب فرد متقاضی با اطمینان بیشتر و با یک برنامه ریزی دقیق تر، کار خود را آغاز خواهد کرد. البته در مورد تاسیس و راه اندازی موزه برآورد دقیق سرمایه اولیه مورد نیاز، کار چندان ساده ای نخواهد بود. چرا که قیمتی برای اشیاء قدیمی نمی توان قائل شد. آثار تاریخی و باستانی هرگز با ریال یا دلار قابل قیمت گذاری نخواهند بود.
از جمله شرایط تعیین شده از سوی سازمان میراث فرهنگی برای تاسیس موزه، در اختیار داشتن دست کم صد اثر تاریخی و فرهنگی مرتبط با محتوای موزه مورد نظر می باشد. بر همین اساس، ارزش مادی این اشیا نیز جزء سرمایه اولیه مورد نیاز برای راه اندازی موزه در نظر گرفته می شود. با این وجود می توان میزان سرمایه مربوط به خرید لوازم و تجهیزات برای تاسیس موزه را مورد بررسی قرار داد.
از جمله نیاز ها و هزینه های اولیه در احداث موزه می توان به هزینه خرید یا اجاره ملک ( لازم به ذکر است که در صورت استیجاری بودن ملک موزه، مکان نباید تا 50 سال تغییر موقعیت داشته باشد)، میزان سرمایه مورد نیاز برای ساخت دکوراسیون و ویترین هایی با شیشه ها و بدنه ضد سرقت، هزینه راه اندازی سیستم حفاظتی، امنیتی مطمئن، هزینه خرید و تعبیه تجهیزات خاصی چون رطوبت سنج، نورسنج، سیستم های سرمایشی و گرمایشی محیط، هزینه مربوط به محوطه سازی و طراحی دکوراسیون داخلی، تهیه بروشورهای معرفی مکان و تبلیغات آن و طراحی و تولید استندها و تابلوهای بزرگ اشاره کرد.
هزینه های موزه در حین فعالیت
گروهی از هزینه ها، در دسته هزینه های جاری موزه طبقه بندی می شوند که برای محاسبه و برآورد سود دهی موزه بررسی آنها لازم بوده و بایستی در طرح توجیهی احداث موزه به آنها پرداخته شود.
از جمله این هزینه ها می توان به، پرداخت هزینه های مالیاتی ملک، هزینه بیمه حوادث و سرقت مربوط به اشیاء درون موزه، هزینه تعمیر و نگهداری تاسیسات و تجهیزات داخلی، دستمزد کارکنان، خدمه و کارشناس موزه دار، هزینه آب و برق و گاز و تلفن، هزینه نگهداری از اشیاء قدیمی و … اشاره کرد.
برآورد میزان سود دریافتی از موزه
با تاسیس موزه، با به نمایش درآوردن اشیاء قدیمی و با فروش بلیت می توان به درآمد متوسطی دست پیدا کرد. اما به دلیل آن که این محیط پتانسیل برگزاری دوره های آموزشی، نمایشگاه های موقت یا دائمی، ایجاد رستوران، فروشگاه، کافه تریا، فروشگاه محصولات فرهنگی، برپایی کلاس های آموزش مرمت و بازسازی آثار و اماکن قدیمی و … را دارا می باشد، در مدت زمان کوتاهی سودآور خواهد شد.
اگر در ساخت موزه ها سرمایه گذاری انبوهی صورت گرفته و محیطهای جذاب و چندمنظوره در این اماکن قرار داده شوند، بازدید گردشگران داخلی و خارجی افزایش پیدا خواهد کرد. داشتن تبلیغات جذاب و گسترده در معرفی هر چه بهتر و سودآوری بیشتر آن تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای احداث موزه
طرح توجیهی احداث موزه بهترین ابزار برای برنامه ریزی دقیق موسس موزه خواهد بود چرا که حاوی اطلاعات دقیق و قابل استنادی می باشد. در این طرح، به لوازم و تجهیزاتی که در ساخت موزه نیاز است نیز به دقت و با جزئیات کامل پرداخته خواهد شد. از جمله:
[tie_list type=”starlist”]
- ابزار و لوازم مورد نیاز برای محوطه سازی موزه از جمله نیمکت ها، گلدان ها، چراغ ها و سایر تزیینات مورد نظر
- تجهیزات مربوط به تهویه، تنظیم دما، رطوبت و نور محیط، سرمایش و گرمایش ساختمان
- ویترین های شیشه ای با شیشه های نشکن و درب های ضد سرقت
- ویترین ها و کمد های چوبی و فلزی مجهز به بدنه، درب ها و قفل های ضد سرقت
- تجهیزات روشنایی از جمله آباژورها، چراغ های ال ای دی یا هالوژن با پایه های زاویه دار و قابل تنظیم
- تجهیزات ایمنی، سیستم اطفاء حریق و کپسول های آتش نشانی
- تجهیزات امنیتی، دوربین های مدار بسته و دزدگیر های حساس به حرکت و صوت
- لوازم مورد نیاز برای استراحت، رفاه و میزبانی بازدید کنندگان از جمله، مبلمان یا صندلی های راحتی، میز، آب سرد کن و … .
[/tie_list]
آیا احداث موزه توجیه اقتصادی دارد؟
موزه ها در انواع مختلفی طبقه بندی شده و تاسیس می شوند. از جمله موزه های دایر در کشور می توان به موزههای تاریخی و باستانشناسی، مردمشناسی، کاخموزهها، موزه علوم، موزههای منطقهای، محلی، ملی، پارک موزهها، موزههای نظامی و مشاهیر اشاره کرد.
احداث موزه، در انواع آن، یک منبع درآمد خوب محسوب می شود. محیط این اماکن درآمدی مازاد نیز برای آنها به همراه دارند. از طرف دیگر با بالا رفتن کیفیت ساخت و ساز و غنی شدن آثار این موزه ها، جذب گردشگر و توریست نیز افزایش پیدا خواهد کرد. گسترش و ارئقا، صنعت گردشگری به رشد اقتصادی و ارزآوری در کشور کمک بسزایی خواهد کرد.
راه اندازی و تاسیس موزه علاوه بر توجیه اقتصادی، توجیه فرهنگی نیز برای یک کشور به ارمغان می آورد. موزه ها به عنوان یک کتاب تاریخ مصور و قابل لمس، با یک نگاه تمدن و پیشینه تاریخی یک منطقه، شهر و کشور را به معرض نمایش می گذارند. لذا با راه اندازی موزه ها، آثار فرهنگی، باستانی، هنری و نظامی کشور، به صورت زنده و جذاب تری به دنیا معرفی خواهند شد.
درخواست تنظیم طرح توجیهی احداث موزه و مزایای آن
طرح توجیهی احداث موزه، از جمله اسناد مورد نیاز برای تاسیس موزه بوده و در اولین قدم آماده و تقدیم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواهد شد. با توجه به اینکه موزه مکانی فرهنگی و تاریخی می باشد، راه اندازی آن نیاز به یک طرح توجیهی تخصصی و مورد تایید دارد. احداث موزه کار چندان ساده ای نبوده و به یک نقشه راه دقیق و برنامه ریزی شده نیاز دارد.
چنانچه طرح توجیهی احداث موزه به صورت کارشناسانه و تخصصی تنظیم شده باشد، موسس برای پیمودن این مسیر پر فراز و نشیب با خیال آسوده تری گام خواهد برداشت. برای داشتن یک طرح توجیهی کامل و بی نقص، طرح فنی بهترین پیشنهاد برای شماست.
تیم متخصص و با سابقه طرح فنی، تجربه ای 25 ساله در کارنامه کاری درخشان خود دارد. این مجموعه در کلیه امور مربوط به سرمایهگذاری و انجام امور بانکی و اداری بهترین راهکارها را در اختیار افراد متقاضی قرار می دهد. لازم به ذکر است که طرح فنی، برای ارائه خدمات خود، شرایط بسیار ویژه ای برای همراهان خود در نظر گرفته است.
افرادی که برای تنظیم طرح توجیهی احداث موزه خود، با طرح فنی همراه می شوند، علاوه بر دریافت پشتیبانی 5 ماهه این مجموعه، در صورت تمایل، از شرکت در یک جلسه رفع ابهام رایگان نیز بهره مند خواهند شد. در این جلسه رایگان، در مورد مراحل دریافت مجوزهای لازم برای شروع پروژه و طریقه دریافت وام، ضمانت نامه و وثایق بانکی اطلاعات جامع و مفیدی در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.