طرح توجیهی تولید ظروف مسی، گزارشی از ارزیابی های فنی، اقتصادی و مالی پروژه و امکان پذیری طرح است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. ظروف مسی از دیرباز، جایگاه ویژه ای را در پخت و سرو غذا توسط ایرانیان داشته است. به طوری که شهرهای اصفهان و زنجان از قطب های مسگری در دنیا بوده اند.
مس دارای مشخصاتی چون رنگ زیبا، چکش خواری مناسب، رسانایی عالی، انتقال یکنواخت حرارت و مقاومت بالا در برابر خوردگی است. از این رو ظروف مسی از پرطرفدارترین و ارزشمندترین ظروف در بین ایرانیان می باشند. ظروف مسی در گذشته تنها به روش چکش خواری توسط هنرمندان مسگر تولید می گردید. اما هم اکنون با وجود ابزار آلات و دستگاه های مناسب، این ظروف به شکل صنعتی نیز تولید می شوند.
تولید صنعتی ظروف مسی مزایایی چون تولید انبوه، قیمت مناسب تر و عدم نمایان شدن جوشگاه ها روی ظروف مسی به دلیل استفاده از دستگاه های پیشرفته را به دنبال دارد. پخت و پز در ظروف مسی به دلیل وجود یون های مس برای سلامتی مفید است. در ضمن ظروف مسی نه تنها جهت پخت و سرو غذا بلکه به عنوان ظروف تزئینی نیز بسیار محبوب هستند.
طرح توجیهی ظروف مسی جهت اخذ مجوز و وام
اخذ مجوز، اولین گامی است که باید توسط تولیدکنندگان ظروف مسی برداشته شود. سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف از سازمان های ذیربط در صدور مجوز تولید ظروف مسی هستند.
ارائه طرح توجیهی تولید ظروف مسی از مهم ترین مراحل در پروسه اخذ مجوز است که باید به سازمان های مربوطه تحویل گردد. شایان ذکر است، طرح توجیهی باید شامل سرفصل های مهم بوده و با آخرین ضوابط سازمانی نگارش شود.
دریافت تسهیلات کم بهره از بانک ها در این کسب و کار نیز با ارائه طرح توجیهی تولید ظروف مسی امکان پذیر است. بانک موظف است، بیزینس پلن تولید ظروف مسی را بررسی کرده و در صورت توجیه پذیر بودن پروژه، وام درخواستی را به متقاضی اختصاص دهد. بسیار مهم است که طرح توجیهی با اطلاعات روز نوشته شود زیرا تنها در این صورت، قابل استناد در بانک خواهد بود.
طرح توجیهی تولید ظروف مسی چه کمکی به شما می کند؟
طرح توجیهی تولید ظروف مسی، گزارشی مکتوب از اطلاعات ریز و درشت این کسب و کار است. این اطلاعات می توانند، مرجعی کامل برای پیاده سازی اصولی پروژه، مدیریت صحیح منابع مالی و اتخاذ استراتژی های مناسب توسط سرمایه گذار باشند.
جداول و نمودارهای گنجانده شده در طرح توجیهی با بیانی ساده، شاخص های مهم پروژه را به سرمایه گذار شرح می دهند. کارشناسان برای نگارش طرح توجیهی از نتایج بررسی های تیم تحقیقاتی خود استفاده کرده و طرح را با داده های به روز تهیه می کنند.
چشم انداز سرمایه گذاری در تولید ظروف مسی
کارشناسان پس از مطالعات وسیع در طرح توجیهی تولید ظروف مسی، چشم انداز بسیار مثبتی را برای این پروژه پیش بینی کرده اند. کشورمان ایران از ذخایر غنی از مس بهره مند است. به طوری که حدود 4.2 درصد از ذخایر مسی دنیا در کشور ما قرار داشته و کشورمان در رتبه هفتم تولید مس در دنیا قرار دارد.
ظروف مسی در کشور ما به صورت اقتصادی و با هزینه کمتری تولید می شوند. چرا که مواد اولیه که ورق های مسی هستند، به قدر کفایت در دسترس تولیدکنندگان ظروف مسی قرار دارند. همان طور که می دانیم، مس، عنصری ارزشمند است و ظروف مسی پس از استفاده نیز، همچنان ارزش خود را حفظ می کنند.
ایران به دلیل بهره مندی از نیروی کار ارزان و هزینه های مصرف انرژی ارزان تر، جایگاه خوبی را در بازارهای داخلی و حتی جهانی ظروف مسی دارد و از پتانسیل خوبی برای صادرات ظروف مسی به سایر کشورهای دنیا برخوردار است. بیشترین صادرات ظروف مسی ایرانی به کشورهایی مانند ترکیه، چین، قطر، امارات و … انجام می گردد.
سرمایه لازم برای شروع پروژه
اولین گام برای تولید ظروف مسی به روش صنعتی، محاسبه سرمایه اولیه است. سرمایه اولیه برای خریداری دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز از جمله تجهیزات برش، خمکاری، چکش کاری و … صرف می گردد. خرید مواد اولیه نیز نیازمند بودجه ای جداگانه است. ورق های مسی، مواد اولیه اصلی برای تولید ظروف مسی هستند که از کارخانه های تولید کننده ورق مسی در داخل کشور تامین می گردند.
شایان ذکر است، میزان سرمایه گذاری اولیه بسته به ظرفیت تولید سالیانه متغیر خواهد بود. به دلیل تورم موجود در کشور و بالا رفتن قیمت تجهیزات و دستگاه ها، نمی توان مبلغ معینی را به عنوان سرمایه اولیه در این کسب و کار ذکر کرد. محاسبه سرمایه در طرح توجیهی تولید ظروف مسی با استعلام ارزش روز دستگاه ها و تجهیزات توسط کارشناسان انجام می گردد.
هزینه راه اندازی واحد تولید ظروف مسی
راه اندازی کارخانه یا کارگاه تولید ظروف مسی علاوه بر سرمایه گذاری ثابت، مستلزم صرف هزینه های گوناگون است. هزینه زمین و ساختمان، نمونه ای از هزینه ها هستند که بسته به مساحت زمین و محل طرح متغیر خواهند بود.
طبق بررسی های کارشناسان برای تولید سالانه 450 تن ظروف مسی به زمینی با زیربنای 900 تا 1000 مترمربع و تعداد 22 نفر نیروی انسانی نیاز است. گفتنی است، هزینه دستمزد نیروی انسانی با نرخ روز تعیین می گردد. تمامی هزینه های خرد و درشت این پروژه در طرح توجیهی تولید ظروف مسی، مشخص شده و با ارقام روز مبلغ گذاری می گردند.
برآورد سود توسط طرح توجیهی تولید ظروف مسی
تولید ظروف مسی دارای پیشینه ای تاریخی در ایران بوده و همواره از بازدهی بسیار خوبی برخوردار می باشد. به طوری که نرخ بازده داخلی برای تولید ظروف مسی به روش صنعتی توسط کارشناسان، 35 درصد برآورد شده است. میزان سود این کسب و کار در درجه اول به ظرفیت تولید سالیانه ظروف مسی وابسته است؛ اما عوامل دیگری نیز در سود تاثیرگذار هستند.
سوددهی واحد تولید ظروف مسی به عوامل گوناگونی چون تنوع محصولات تولیدی، کیفیت محصول، فعالیت در بازارهای جهانی و تبلیغات مناسب بستگی دارد. برآورد میزان دقیق سود در طرح توجیهی تولید ظروف مسی به روش های نرم افزاری و تخصصی توسط کارشناسان صورت می پذیرد.
مواد اولیه موردنیاز برای کارخانه
[tie_list type=”plus”]
- ورق یا گرده مسی
- ضایعات مس
- قلع
- دستگیره و متعلقات
- محلول های شستشوی ورق مسی
[/tie_list]
فرایند تولید ظروف مسی
کارشناسان در طرح توجیهی تولید ظروف مسی، مراحل تولید این ظروف را نیز بررسی کرده و شرح می دهند. تولید ظروف مسی به روش چکش خواری و صنعتی انجام می گردد. در روش چکش خواری از ورق های مسی یا گرده برای تولید انواع ظروف مسی استفاده می کنند. در روش صنعتی نیز ابتدا ضایعات مس را در کوره های ذوب ریخته و حرارت می دهند.
سپس مس از طریق دستگاه نورد مس به ورق های مسی تبدیل می گردد. در این مرحله، ورق های مسی در ابعاد مناسب برش داده شده و تحت عملیات خمکاری توسط قالب های فولادی قرار می گیرند. گفتنی است، قبل از تولید ظروف مسی در ابتدا باید قالب های فلزی محصول مورد نظر که از جنس فولاد می باشند را طراحی و آماده سازی کرد.
پس از فرم دهی ظروف مسی توسط قالب های فلزی، عملیات چکش خواری ماشینی بر روی ظروف انجام شده و سپس ظروف مسی، قلع اندود و پرداخت می گردند.
معرفی تجهیزات مورد نیاز
برخی از تجهیزات مورد نیاز که در طرح توجیهی تولید ظروف مسی به تفصیل معرفی می شوند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- کوره ذوب مس
- دستگاه نورد مس
- دستگاه برش ورق مس
- ماشین پرس
- ماشین خمکاری
- دستگاه چکش خواری ماشینی
- تجهیزات قلع اندودی
- دستگاه پرداخت و جلای مس
[/tie_list]
آیا تولید ظروف مسی از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است؟
به اعتقاد نگارندگان طرح توجیهی تولید ظروف مسی، این پروژه از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر خواهد بود. انواع ظروف مسی پخت و پز، ظروف پذیرایی مسی و ظروف تزئینی مسی از بازار فروش فوق العاده ای در داخل کشور برخوردار هستند. این ظروف علاوه بر خواص سلامتی، بسیار ارزشمند بوده و حتی دست دوم آنها نیز دارای ارزش است.
تولید ظروف مسی به روش صنعتی، هزینه های تولید را به صورت قابل ملاحظه ای پایین آورده و بدنه یکدست تری را برای ظروف مسی به ارمغان می آورد. از این رو ظروف مسی صنعتی نیز جایگاه ویژه ای را در بازارهای داخلی و خارجی دارند. هم اکنون ظروف مسی زیبا و چشم نواز ایرانی در بازارهای جهانی از لحاظ کیفیت، بی رقیب و ممتاز می باشند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید ظروف مسی
در پایان می خواهیم، طرح توجیهی اختصاصی تولید ظروف مسی را به شما معرفی نماییم. این طرح توسط زبده ترین کارشناسان سایت طرح فنی با سابقه ای بالغ بر 25 سال در زمینه سرمایه گذاری، اداری و بانکی به صورت انحصاری برای هر طرح نوشته می شود. طرح توجیهی تولید ظروف مسی، قابل ارائه به سازمان های صادرکننده مجوز، بانک ها و نهادهای گوناگون است.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، دو امتیاز ویژه را برای سرمایه گذاران به ارمغان می آورد. پنج ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان، امتیازات فوق الذکر هستند. جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار و جهت مشاوره های اداری و بانکی تشکیل می شود.
در این جلسه، مشاوران ما به ارائه توضیحاتی در خصوص مراحل اداری اخذ جواز، مراحل بانکی اخذ تسهیلات از بانک ها، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و … می پردازند.
2 پاسخ
سلام خط تولید اماده دارید
سلام خیر خط تولید نداریم، تخصص ما نگارش طرح توجیهی هست.