طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای ⭐️ برای اخذ مجوز و تسهیلات

طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای، گزارشی از مطالعات فنی، تجزیه و تحلیل های اقتصادی و تحقیقات بازار طرح است که جهت اخذ مجوز، دریافت وام، جذب مشارکت سرمایه گذاران دیگر و اتخاذ روش های صحیح سرمایه گذاری تهیه می شود. کارشناسان سایت طرح فنی برای نگارش طرح توجیهی فوق از اطلاعات به روز و دقیق استفاده می کنند.

آبیاری قطره ای از جمله روش های بهینه برای آبیاری موضعی گیاهان است که موجب افزایش بازدهی گیاهان و صرفه جویی در مصرف آب و کود می گردد. در این روش، آب از طریق لوله های پلی اتیلن مخصوص آبیاری قطره ای به ریشه گیاه رسانده می شود. امروزه لوله های آبیاری قطره ای، به دلیل محدودیت منابع آبی به صورت گسترده ای در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند.

نگارش طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای چه ضرورتی دارد؟

اولین گام برای سرمایه گذارانی که قصد راه اندازی واحد تولید لوله های آبیاری قطره ای را دارند، دریافت جواز تاسیس از سازمان های مربوطه از جمله وزارت صنایع و معادن و وزارت جهاد کشاورزی است. بدین منظور آنها باید یک طرح توجیهی، آماده کرده و به سازمان های ذیربط تحویل دهند. طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای، اطلاعات واقعی و به روز طرح را به سازمان های صدور مجوز انتقال داده و پروسه اخذ مجوز را تسهیل و تسریع می کند.

افزون بر اخذ مجوز، واگذاری تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران نیز در گرو ارائه طرح توجیهی به بانک عامل است. طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای باید با فرمت اختصاصی بانک عامل تهیه شده و توسط نرم افزار تخصصی کامفار گزارش گیری شده باشد.

مزایای طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای چیست؟

طرح توجیهی علاوه بر این که در پروسه اخذ جواز تاسیس، پروانه بهره برداری و تسهیلات بانکی از جمله مستندات ضروری است، دارای مزایای بیشمار دیگری است. طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای با ارائه اطلاعات فنی، مالی و بازار به سرمایه گذاران، روش ها و رویکردهای سرمایه گذاری اصولی را در اختیار آنها قرار می دهد.

بیزینس پلن تولید لوله های آبیاری قطره ای، پستی و بلندی های مسیر سرمایه گذاری را مشخص می کند؛ توجیه پذیری طرح را بررسی می کند؛ میزان سرمایه اولیه، هزینه ها و سود طرح را برآورد می کند؛ وضعیت بازار محصول و رقبا را تجزیه و تحلیل می کند؛ بدین ترتیب ریسک سرمایه گذاری را کاهش و مسیر دسترسی به سود را تسهیل می نماید.

واحد تولید لوله های آبیاری قطره ای - طرح فنی

سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث کارخانه

تولید لوله های آبیاری قطره ای نیازمند تهیه ماشین آلات و دستگاه های خط تولید است که با سرمایه اولیه انجام می گردد. قسمت بزرگی از سرمایه ثابت اولیه برای خریداری دستگاه های اکسترودر، فرمینگ، خنک ساز و … صرف می شود. ضمن این که ساخت سوله، راه اندازی تاسیسات و تامین سایر زیرساخت ها نیز نیازمند بودجه ای جداگانه است.

برای بهره برداری از کارخانه لوله آبیاری قطره ای، علاوه بر سرمایه ثابت باید سرمایه درگردش نیز جهت خریداری مواد اولیه تامین گردد. مواد اولیه مورد نیاز برای تولید لوله های آبیاری قطره ای، گرانول پلی اتیلن می باشند که باید به صورت مرتب و دوره ای خریداری گردند. محاسبه میزان سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای توسط کارشناسان با استعلام قیمت روز ماشین آلات خط تولید و برآورد شاخص های مالی طرح صورت می پذیرد.

برآورد هزینه های طرح

راه اندازی کارخانه تولید لوله های آبیاری قطره ای علاوه بر سرمایه اولیه، مستلزم صرف هزینه های متعدد است. با برآورد هزینه ها در همان ابتدای پروژه می توان، منابع مالی را به درستی مدیریت کرده و برای پرداخت هزینه ها آینده نگری کرد. طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای، تمامی هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی پروژه را با اعداد و ارقام به روز مشخص می کند.

هزینه زمین از جمله هزینه های اصلی طرح است که بسته به محل و مساحت آن متغیر خواهد بود. طبق برآوردهای کارشناسان در زمینی به ابعاد 1000 متر مربع می توان، سالانه 500 تن لوله آبیاری قطره ای تولید نمود. سایر هزینه های مهم طرح شامل هزینه های نیروی انسانی، هزینه های مصرف انرژی، هزینه های سرویس و نگهداری ماشین آلات، هزینه های حمل و نقل و … می باشند.

تخمین سود در طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای

مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای نشان دهنده بازدهی بسیار خوب این طرح است. به طوری که نرخ بازده داخلی برای این طرح، حدود 30 درصد پیش بینی شده است. میزان سود خالص طرح به عوامل متعددی چون مقیاس طرح، ظرفیت تولید سالیانه، نوع ماشین آلات خط تولید، استهلاک تجهیزات و … بستگی دارد.

کارشناسان برای تخمین میزان سود، تمامی فاکتورهای اثرگذار در سود را بررسی می کنند. سپس میزان سود خالص و ناخالص، نقطه سر به سر، نرخ بازده داخلی طرح، مدت زمان برگشت سرمایه و مواردی از این دست را برآورد می نمایند.

تولید لوله های آبیاری قطره ای - طرح فنی

تجهیزات مورد نیاز برای تولید لوله های آبیاری قطره ای

ارائه اطلاعات فنی و عملیاتی از جمله وظایف مهم طرح توجیهی تولید لوله‌های آبیاری قطره ای است. بخش فنی طرح توجیهی، فرایند تولید لوله ها، تجهیزات و ماشین آلات خط تولید و مواد اولیه مورد نیاز را بررسی می کند. تجهیزات و دستگاه های خط تولید لوله های آبیاری قطره ای عبارتند از:

[tie_list type=”checklist”]

  • دستگاه اکسترودر
  • چشمی کنترل قطر لوله
  • الکتروموتور
  • گیربکس
  • سیلندر مارپیچ
  • قالب
  • هاپر
  • دستگاه فرمینگ
  • وان خنک کننده
  • وایندر

[/tie_list]

فرآیند تولید لوله های آبیاری قطره ای

لوله های آبیاری قطره ای به دو صورت لوله ای با سطح مقطع گرد و نواری یا تیپ تولید می شوند. طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای، روش تولید این لوله ها را نیز برای ارائه دانش فنی پروژه به سرمایه گذاران شرح می دهد. در ابتدا مواد اولیه مورد نیاز برای تولید لوله آبیاری قطره ای که پلی اتیلن نرم (LDPE) و پلی اتیلن سخت هستند، در قیف دستگاه اکسترودر قرار داده می شوند. مواد پلی اتیلن در داخل دستگاه، مورد کشش قرار گرفته و با عبور از قالب های مخصوص به شکل لوله با قطرهای استاندارد درمی آیند.

پس از عبور از مرحله فرمینگ، شکاف هایی برای آبیاری قطره ای بر روی لوله به وجود می آید. سپس لوله ها از وان خنک کننده عبور پیدا می کنند تا خنک سازی شوند. در نهایت لوله های آبیاری قطره ای به سمت دستگاه وایندر حرکت می کنند تا به دور حلقه هایی پیچیده شوند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی تولید لوله پی وی سی ⭐️لوله پلیکا

انواع لوله های آبیاری قطره ای

لوله های آبیاری قطره ای در انواع مختلف و سایزهای گوناگون تولید می شوند. این لوله ها به دو دسته دریپر دار (قطره چکان دار) و بدون دریپر تقسیم بندی می گردند. در لوله های دریپر دار، قطره چکان ها به فاصله های مساوی بر روی طول لوله قرار می گیرند. اما در نوع بدون دریپر، قطره چکان های آبیاری باید توسط پانچ بر روی لوله تعبیه شوند.

سایز لوله های آبیاری قطره ای نیز بسته به محل استفاده، نوع کشت و نوع محصول متغیر است. لوله های آبیاری قطره ای پلی اتیلن سایز 16 و 20 میلی متر، بیشترین استفاده را در آبیاری دارند. این لوله ها، نرم و انعطاف پذیر هستند و مقاومت بالایی در برابر اشعه UV خورشید دارند.

لوله های آبیاری قطره ای علاوه بر زمین های مسطح در زمین های شیب دار نیز استفاده می گردند. این لوله ها، مشکل شستشوی کود و فرسایش خاک که در اثر آبیاری سنتی ایجاد می شود را از بین می برند.

تجهیزات موردنیاز برای تولید لوله های آبیاری قطره ای - طرح فنی

توجیه پذیری اقتصادی تولید لوله های آبیاری قطره ای

با توجه به مزایای بسیار وسیع لوله های آبیاری قطره ای در صنعت کشاورزی، تولید این محصولات سودآور خواهد بود. بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی تولید لوله‌های آبیاری قطره ای نشان می دهد که طرح فوق از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است. با این که سیستم آبیاری قطره ای نسبت به روش های آبیاری سنتی، هزینه بر است؛ اما به دلیل مزایای بسیار زیاد و افزایش بازدهی محصول، روش انتخابی بسیاری از کشاورزان است.

ضمن این که ارزان بودن مواد پلی اتیلن، در دسترس بودن تجهیزات خط تولید در کشور، عدم نیاز به فضای بسیار بزرگ برای تولید و عدم نیاز به تعداد زیاد نیروی انسانی به دلیل مکانیزه بودن خط تولید، منجر به موجه بودن طرح از نظر اقتصادی خواهد شد.

نحوه سفارش طرح توجیهی اختصاصی

در پایان می خواهیم، سایت طرح فنی را برای نگارش طرح توجیهی اختصاصی به شما معرفی نماییم. کارشناسان سایت ما دارای مهارت، تعهد، دانش و تجربه 25 ساله در نگارش انواع طرح توجیهی هستند. آنها ایده شما را دریافت کرده و دارای تسلط کافی برای نگارش طرح توجیهی اختصاصی با توجه به مشخصات پروژه هستند.

باید اضافه کنیم، با سفارش طرح توجیهی تولید لوله های آبیاری قطره ای در سایت طرح فنی، امتیازات ویژه ای نیز به شما اختصاص پیدا می کند. این امتیازات شامل 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان می باشند. در جلسه آنلاین، کارشناسان ما توضیحاتی را در خصوص پروسه اداری اخذ مجوز، مراحل بانکی اخذ تسهیلات، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و سایر مسائل اداری و بانکی طرح به شما ارائه می دهند.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب