طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس ⭐️ بررسی تخصصی هزینه ها

طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس به منظور ارائه مطالعات امکان سنجی طرح به سرمایه گذاران و توسط کارشناسان سایت طرح فنی جهت اخذ مجوز و وام تهیه می شود. مخازن فایبرگلاس، مخازنی هستند که از ترکیب الیاف شیشه، رزین و پلیمرهای گوناگون تولید می گردند.

این مخازن برای نگهداری انواع سیالات از جمله ذخیره سازی انواع اسید، نگهداری کود مایع، ذخیره مواد سوختی مایع مانند گازوئیل و بنزین، ذخیره آب در مجتمع های مسکونی و بیمارستان ها و … به کار می روند. مخازن فایبرگلاس به دلیل وزن سبک خود، بهترین جایگزین برای مخازن بتنی و مخازن پلی اتیلن هستند.

طول عمر بالا، مقاومت در برابر اشعه خورشید، عدم نشتی سیال، جلوگیری از انجماد سیال، عدم رشد باکتری ها به دلیل سطح صیقلی، مقاومت شیمیایی در برابر اسیدها و بازها و سازگاری با محیط زیست از ویژگی های مخازن فایبرگلاس است. از آن جا که مخازن فایبرگلاس، بهترین نوع مخازن نگهداری سیالات هستند، تقاضای بالایی برای آنها در بازار وجود دارد. بنابراین تولید مخازن فایبرگلاس، سرمایه گذاری بهینه ای خواهد بود.

طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس جهت اخذ مجوز و وام

سرمایه گذاران برای راه اندازی واحد تولید مخازن فایبرگلاس موظف به اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و معادن و سازمان های ذیربط هستند. طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس از مستنداتی است که باید توسط سرمایه گذار به سازمان های مذکور ارائه شود.

بیزینس پلن تولید مخازن فایبرگلاس، وظیفه انتقال اطلاعات مهم طرح به سازمان های متولی صدور مجوز را بر عهده دارد. سازمان ها پس از بررسی طرح توجیهی فوق در صورتی که از توجیه پذیری طرح، اطمینان حاصل کنند، با صدور جواز موافقت خواهند کرد.

سرمایه گذاران برای احداث کارخانه تولید مخازن فایبرگلاس با هزینه های متعددی روبرو خواهند بود. بسیاری از کارآفرینان تمایل به دریافت تسهیلات از بانک دارند تا بخشی از هزینه ها را پوشش دهد. در این راستا باید گفت، بانک تنها در صورتی با اعطای تسهیلات کم بهره موافقت می نماید که طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس با فرمت استاندارد توسط متقاضی به بانک تحویل داده شود.

طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس چه مزایایی دارد؟

طرح توجیهی با متمرکز کردن تمامی اطلاعاتی که سرمایه گذاران برای راه اندازی پروژه و بهره برداری از آن نیاز دارند، در یک جا به یاری سرمایه گذاران می شتابد. همچنین طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس، نتایج ارزیابی های فنی و عملیاتی طرح، تجزیه و تحلیل شاخص های مالی و مطالعات بازار را در اختیار سرمایه گذار قرار می دهد.

با استفاده از این اطلاعات، احتمال اتخاذ رویکردهای ناصحیح توسط سرمایه گذاران در این کسب و کار به صورت چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.

کارخانه تولید مخازن فایبرگلاس - طرح فنی

چرا باید در تولید مخازن فایبرگلاس سرمایه گذاری نماییم؟

مخازن کامپوزیتی فایبرگلاس، مقاوم ترین مخازن در سراسر دنیا هستند. این مخازن به دلیل ویژگی های مطلوب، مورد توجه صنایع گوناگون برای ذخیره سازی و نگهداری سیالات قرار گرفته اند. تولید مخازن فایبرگلاس کسب و کاری نو و بکر است و پتانسیل رشد خوبی برای آن وجود دارد. بررسی وضعیت عرضه و تقاضای این محصول نیز نشان دهنده کمبودی است که در عرضه مخازن فایبرگلاس در کشور وجود دارد.

کارشناسان پس از تحقیقات کامل در طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس، این طرح را از فرصت های سرمایه گذاری آتیه دار و ارزشمند معرفی نموده اند. به دلیل مشخصات فیزیکی مناسبی و عدم خوردگی که فایبرگلاس در برابر مواد شیمیایی دارد، این مخازن به صورت گسترده ای توسط کارخانجات صنایع شیمیایی خریداری می گردند.

سرمایه اولیه برای تولید مخازن فایبرگلاس

احداث کارخانه تولید مخازن فایبرگلاس نیازمند سرمایه اولیه ای است که برای خریداری تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و تامین زیرساخت ها در نظر گرفته می شود. برای تولید مخازن فایبرگلاس از روش فیلامنت پیچشی ناپیوسته استفاده می شود. از این رو خریداری تجهیزات و ماشین آلات اتوماتیک رشته پیچی در این طرح با سرمایه ثابت انجام می گردد. برای خریداری تجهیزات وارداتی کارخانه، بودجه ای در حدود 0.34 میلیون یورو نیاز است.

سرمایه درگردش نیز به خرید مواد اولیه مورد نیاز شامل الیاف شیشه، ماسه سیلیس، رزین، پلیمرها و … اختصاص پیدا می کند. محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس با توجه به قیمت روز ماشین آلات و تجهیزات کارخانه انجام می گردد.

برآورد هزینه های راه اندازی طرح

سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه تولید مخازن فایبرگلاس با هزینه های گوناگونی روبرو خواهند بود. هزینه زمین از هزینه های مهم طرح است زیرا تولید مخازن فایبرگلاس به فضای نسبتا بزرگی نیازمند است. طبق برآوردهای کارشناسان برای تولید سالانه 1500 عدد مخزن فایبرگلاس، زمینی با مساحت حداقل 3500 متر مربع لازم است که با توجه به محل احداث کارخانه، بودجه مربوط به آن متغیر خواهد بود.

هزینه نیروی انسانی نیز از هزینه های اجرایی طرح است که با نرخ روز محاسبه می گردد. برای ظرفیت تولید فوق الذکر، تعداد 40 نفر نیروی انسانی نیز در بخش های تولیدی و اداری نیاز است. تمامی هزینه های طرح به صورت ریز به ریز در طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس توسط کارشناسان محاسبه می گردند.

کارگر مشغول ساخت مخزن فایبرگلاس - طرح فنی

محاسبه سود توسط طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس

تولید مخازن فایبرگلاس از مشاغل بسیار سودده با مدت زمان کوتاه برگشت سرمایه معرفی شده است. متخصصان، نرخ بازده داخلی را در این طرح، حدود 35 درصد و دوره برگشت سرمایه را حدود 3 سال برآورد کرده اند. گفتنی است که ارقام فوق به صورت تقریبی هستند و محاسبه میزان دقیق سود مستلزم مطالعات گسترده و محاسبات پیچیده و تخصصی است.

برآورد سود در طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس توسط متخصصین زبده و کاربلد انجام می گردد. کارشناسان در طرح توجیهی، تمامی مولفه های مرتبط با سود از جمله درآمد سالانه طرح به طور متوسط، سود خالص و ناخالص، نقطه سر به سر، نرخ بازده طرح و … را معین می نمایند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی لوله پلی اتیلن و اتصالات ⭐️ (مطالعات بازار+گرید کانون)

آشنایی با انواع مخازن فایبرگلاس

مخازن فایبرگلاس بسته به نوع متریال و روش تولید به انواع گوناگونی دسته بندی می شوند که در زیر به دو نمونه از متداول ترین آنها اشاره می کنیم:

[tie_list type=”plus”]

  • مخازن فایبرگلاس GRP: مخازن GRP نوعی از مخازن فایبرگلاس کامپوزیتی هستند که از الیاف شیشه، پلی استر و رزین ساخته می شوند. این نوع از مخازن به صورت پنل های GRP تولید شده و سپس پنل ها برای ساخت مخازن به هم دیگر به روش مدولار مونتاژ می شوند. مخازن فایبرگلاس GRP برای ذخیره سازی آب آشامیدنی و آب باران و انواع سیالات استفاده می گردند.
  • مخازن فایبرگلاس SMC: این نوع از مخازن فایبرگلاس از ورق SMC به روش قالب گیری ساخته می شوند. ورق های SMC از ترکیب فایبرگلاس با نوعی پلاستیک تقویت شده تولید می گردند. این ورق ها معمولا به صورت رولی هستند که تحت عملیات قالب گیری برای تولید مخازن فایبرگلاس قرار می گیرند. مخازن SMC برای انبار آب و سیالات در هتل ها، بیمارستان ها، مدارس و کارخانجات استفاده می شوند.

[/tie_list]

فرایند تولید مخازن فایبرگلاس

فرایند تولید مخازن فایبرگلاس بسته به نوع مخزن متفاوت بوده و در طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس شرح داده می شود. تولید مخازن فایبرگلاس SMC به روش قالب گیری و فشرده سازی انجام می گردد. قالب ها بسته به سفارش مشتری از قبل طراحی شده و ساخته می شوند. در این مرحله ورق های SMC فایبرگلاس را حرارت داده و در داخل قالب قرار می دهند. از طریق فشار پیوسته و گرما، ورق SMC گسترش پیدا کرده و تمام قالب را پر می کند.

روش متداول دیگری که برای تولید مخازن فایبرگلاس استفاده می گردد، روش فیلامنت پیچشی ناپیوسته است. برای تولید مخازن فایبرگلاس به روش فیلامت پیچشی، ابتدا الیاف شیشه را به رزین آغشته می کنند. سپس الیاف آغشته به رزین توسط تجهیزات مخصوص به دور قالب لوله ای یا مندرل دوار پیچانده می شود. در نهایت ماسه های سیلیسی را به الیاف می افزایند تا استحکام مخزن افزایش پیدا کند.

مخازن فایبرگلاس - طرح فنی

معرفی تجهیزات مورد نیاز

برخی از تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز که در طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس به تفصیل معرفی می شوند، عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • قفسه الیاف
  • هدایت کننده الیاف
  • حمام رزین
  • غلطک رزین گیر
  • مندرل دوار
  • انواع قالب
  • دستگاه پرس فشرده سازی
  • تجهیزات مونتاژ

[/tie_list]

بررسی توجیه پذیری اقتصادی طرح

به اعتقاد کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس، این طرح از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر می باشد. مواد اولیه تولید مخازن فایبرگلاس و تکنولوژی تولید در دسترس هستند. ضمن این که تقاضا برای محصول نیز بالا است و اندک اندک مخازن فایبرگلاس به دلیل مزایای بی شمار خود جایگزین مخازن پلی اتیلن و مخازن بتنی می گردند.

با توجه به کوتاهی مدت زمان برگشت سرمایه و نرخ بازده داخلی مطلوب برای این طرح نیز می توان گفت، راه اندازی واحد تولید مخازن فایبرگلاس به صرفه خواهد بود.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید مخازن فایبرگلاس

سایت طرح فنی متشکل از برترین کارشناسان و طرح توجیهی نویسان کشور با بیش از 25 سال تجربه در زمینه سرمایه گذاری است. طرح توجیهی اختصاصی توسط کارشناسان زبده و مختص به هر طرح سرمایه گذاری نوشته می شود. شما می توانید، دقیق ترین و به روز ترین طرح توجیهی تولید مخازن فایبرگلاس را جهت اخذ مجوز و وام در سایت طرح فنی سفارش دهید.

5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان از امتیازاتی هستند که با سفارش طرح توجیهی اختصاصی دریافت خواهید کرد. جلسه آنلاین رایگان با هدف رفع ابهام در مورد موضوعات اداری و بانکی از جمله مراحل اداری اخذ مجوز، مراحل دریافت تسهیلات، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و … برگزار می گردد.

5/5 - (15 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب