طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی، گزارشی مفصل و جامع از اطلاعات فنی، اقتصادی، بازار و مالی است که توسط کارشناسان سایت طرح فنی برای اخذ مجوز و وام تنظیم می گردد. مکمل های ورزشی یا مکمل های بدنسازی، مکمل های غذایی هستند که برای بهبود عملکرد ورزشی، عضله سازی و تامین مواد مغذی مورد نیاز ورزشکاران به کار می روند. ورزشکاران با توجه به سن، نوع ورزش، جنسیت و وضعیت شرکت در مسابقات قهرمانی، مکمل ورزشی مناسب را انتخاب می کنند.
ورزشکاران و بدنسازان به دلیل فعالیت بدنی شدیدتر، نیازمند مواد مغذی و پروتئین بیشتر برای جلوگیری از تحلیل عضله هستند. تامین مواد مغذی مورد نیاز ورزشکاران با تغذیه عادی امکان پذیر نیست و یا هزینه بالایی را می طلبد. مکمل های ورزشی، انرژی از دست رفته ورزشکاران را با صرف هزینه پایین تر به ورزشکاران برمی گردانند. این مکمل ها معمولا به صورت پودری بوده و حاوی انواع مولتی ویتامین ها، پروتئین، کراتین، گلوتامین، کربوهیدرات، آمینو اسیدهای شاخه ای، امگا 3، پروهورمون و …. می باشند.
طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی به منظور اخذ مجوز
سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در تولید مکمل های ورزشی را دارند، باید در ابتدا نسبت به اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی و معاونت غذا و دارو اقدام نمایند. طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی از مدارک مهمی است که در پروسه اخذ مجوز مورد نیاز است. بیزینس پلن تولید مکمل ورزشی باید جهت اثبات منطقی بودن طرح به سازمان های صادر کننده مجوز ارائه گردد.
افزون بر اخذ مجوز، اخذ تسهیلات از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز مستلزم تنظیم و ارائه طرح توجیهی به بانک می باشد. کارشناسان از آخرین استانداردها و دستورالعمل های بانکی مطلع بوده و طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی را مطابق با آن نگارش می کنند.
دستاوردهای طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی
راه اندازی موفقیت آمیز و اصولی یک واحد تولید مکمل ورزشی در درجه اول مستلزم گردآوری اطلاعات به روز در جوانب مختلف این پروژه و ارزیابی های مالی و اقتصادی است. طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی، تمامی اطلاعات طرح را در بخش های فنی، عملیاتی، اقتصادی، بازار و مالی گردآوری کرده و در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
استفاده از اطلاعات طرح توجیهی و همسو نمودن رویکردها و استراتژی های سرمایه گذاری با آن از رموز موفقیت سرمایه گذاران در این کسب و کار می باشد.
چشم انداز سرمایه گذاری در تولید مکمل ورزشی
طبق تحقیقات کارشناسان در طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی، سرمایه گذاری در این بخش از فرصت های بهینه است. افزایش باشگاه های بدنسازی، حکایت از استقبال جوانان به این رشته ورزشی دارد. در این میان، استفاده از مکمل های ورزشی برای عضله سازی نیز به یکی از عادات ورزشکاران مبدل شده است.
متاسفانه در سالیان اخیر انواع مکمل های ورزشی تقلبی و قاچاق با قیمت گزاف وارد باشگاه ها شده اند که بعضا ضررهای جبران ناپذیری را به سلامت افراد وارد می کنند.
احداث واحدهای تولید مکمل ورزشی در داخل کشور که زیر نظر سازمان غذا و دارو هستند، بازدهی بسیار خوبی دارد. چرا که اندک اندک تقاضا برای مکمل های ورزشی تولید داخل که با قیمت بسیار پایین تر و با کیفیت بالاتر به دست ورزشکاران می رسد، رو به افزایش است.
سرمایه لازم برای تولید مکمل ورزشی
تولید مکمل ورزشی نیاز به سرمایه گذاری اولیه دارد تا تجهیزات خط تولید خریداری شده و زیرساخت های پروژه تامین شوند. خرید تجهیزات کارخانه از جمله خط تولید فیلتراسیون و چربی زدایی پروتئین وی، تجهیزات اتوماتیک پرکن و تجهیزات بسته بندی مکمل ورزشی با سرمایه ثابت انجام می گردد.
برخی از ماشین آلات، تولید داخل کشور و بعضی از آنها نیز وارداتی بوده و قیمت آنها وابسته به نرخ دلار است. از این رو محاسبه سرمایه اولیه باید با استعلام قیمت روز ماشین آلات انجام گردد.
محاسبه میزان سرمایه گذاری اولیه در طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی با احتساب ظرفیت، مشخصات و مختصات طرح و ارزش روز مواد اولیه و ماشین آلات صورت می پذیرد.
دسته بندی انواع مکمل ورزشی
به طور کلی مکمل های ورزشی از لحاظ کاربرد به چهار دسته کلی تقسیم بندی می شوند:
[tie_list type=”thumbup”]
- مکمل هایی که انرژی لازم بدن را برای سوخت و ساز تامین کرده و انرژی زا هستند. مکمل های کافئین، کربوهیدرات و ال کارنیتین از جمله این مکمل ها می باشند.
- مکمل هایی که نقش افزایش حجم عضله و بهبود وضعیت ماهیچه ای را در ورزشکاران بر عهده دارند. مکمل های پروتئین، اسیدهای آمینه و کرومیوم پیکولینات از جمله مکمل های عضله ساز هستند.
- مکمل هایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند، از جمله مکمل های ویتامین، نیاسین، فولیک اسید، امگا 3 و … .
- مکمل هایی که نقش چربی سوزی را بر عهده داشته و سوخت و ساز بدن را بالا می برند.
[/tie_list]
مزایای استفاده از مکمل های ورزشی
مکمل های ورزشی توسط داروخانه ها و مراکز توزیع معتبر عرضه شده و توسط ورزشکاران علی الخصوص بدنسازان مورد استفاده قرار می گیرند. مقدار پروتئینی که یک ورزشکار با وزن 100 کیلوگرم به صورت روزانه نیاز دارد، 100 الی 250 گرم است که تامین آن به تنهایی با وعده های غذایی امکان پذیر نبوده و هزینه بسیار بالایی را می طلبد.
از این رو ورزشکاران استفاده از مکمل های ورزشی را برای تامین نیازهای خود و بهبود عملکرد ماهیچه ای ترجیح می دهند. البته باید دقت داشت که مکمل ورزشی حتما استاندارد بوده و طبق دستورالعمل متخصصین ورزش مصرف شود تا عوارض نامطلوب بر بدن ورزشکار نداشته باشد.
محاسبه هزینه ها در طرح توجیهی
برخی از مهم ترین هزینه هایی که سرمایه گذاران برای تولید مکمل ورزشی با آن روبرو هستند، عبارتند از: هزینه زمین، هزینه ساختمان، هزینه نیروی انسانی، هزینه حامل های انرژی، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات، هزینه حمل و نقل و هزینه های قبل از بهره برداری.
طبق برآوردهای کارشناسان برای تولید 5 میلیون عدد مکمل ورزشی پودری در سال، به زمینی با ابعاد 3 هزار مترمربع و زیربنای 1200 مترمربع نیاز داریم. تعداد نیروی شاغل در کارخانه برای ظرفیت تولید فوق نیز 24 نفر برآورد شده است.
تمامی هزینه های ریز و درشت این پروژه توسط کارشناسان در طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی، لیست بندی شده و مبلغ گذاری می شوند.
برآورد میزان سوددهی طرح
تولید مکمل های ورزشی از مشاغل بسیار سودآور و دارای ارزش افزوده بالا معرفی شده است. میزان دقیق سود طرح به عوامل گوناگونی چون ظرفیت تولید، روش های بازاریابی و استهلاک تجهیزات خط تولید بستگی دارد. اما برای اطمینان از بازدهی خوب طرح باید گفت، نرخ بازده داخلی در این پروژه توسط کارشناسان 42 درصد تخمین زده شده است.
طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی، تمامی شاخص های مالی وابسته به سود را به صورت تخصصی و نرم افزاری پیش بینی می کند.
فرآیند تولید مکمل ورزشی پروتئین
طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی با توضیح فرآیند تولید محصول، سرمایه گذاران را با دانش فنی پروژه آشنا می کند. تولید پروتئین وی که از مهم ترین اجزای مکمل های ورزشی است، از جداسازی کازئین از آب پنیر صورت می پذیرد.
بدین منظور آب پنیر را به توربین های فولادی ضد زنگ که دارای فیلترهای سرامیکی هستند، انتقال می دهند تا چربی ها و لاکتوز از مایع آب پنیر جدا شود. سپس مایع پروتئین وی وارد محفظه های خشک کن می شود تا به کمک جریان هوای سرد و گرم، آب موجود در آن خشک شده و پودر پروتئین تولید شود.
مرحله بعدی، مرحله توزین مواد اولیه و اندازه گیری دقیق آنها با توجه به فرمولاسیون مکمل ورزشی می باشد. سپس محصول توسط تجهیزات اتوماتیک بسته بندی در ظرف های مخصوص ریخته شده و لیبل زنی و بسته بندی می گردد.
معرفی تجهیزات و ماشین آلات خط تولید
برخی از تجهیزات و دستگاه های خط تولید که در طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی نیز لیست می شوند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه اولترا فیلترینگ
- دستگاه فیلترینگ چربی
- مخزن ذخیره سازی
- سپراتور
- محفظه خشک کن
- کانوایر
- تجهیزات توزین
- ماشین پرکن دوار
- کلاهک زن
- لیبل زن
- بلوینگ
- دستگاه شیرینگ و بسته بندی
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید مکمل ورزشی
نتایج مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی، نشان دهنده توجیه اقتصادی این طرح است. با وجود اقبال ورزشکاران به استفاده از مکمل های ورزشی در داخل کشور، اما با بررسی تعداد واحدهای تولید کننده فعال در این زمینه به کمبود این واحدها پی می بریم.
ظرفیت تولید مکمل های ورزشی با نیاز داخلی، فاصله بسیاری داشته و احداث واحدهای جدید تولید این محصول منطقی خواهد بود. ضمن این که مانعی نیز برای صادرات مکمل های ورزشی وجود ندارد و سرمایه گذاران می توانند، با تولید محصول باکیفیت در بازارهای خارجی نیز فعالیت نمایند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید مکمل ورزشی
طرح توجیهی اختصاصی، گزارش نتایج ارزیابی ها و تحقیقات وسیع کارشناسان طرح فنی است که به صورت انحصاری برای هر پروژه تهیه می شود. کارشناسان سایت طرح فنی با بالغ بر 25 سال تجربه در زمینه سرمایه گذاری و امور اداری و بانکی، طرح توجیهی تولید مکمل ورزشی را نگارش می کنند.
طرح توجیهی اختصاصی به انضمام 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان ارائه می گردد. جلسه آنلاین به درخواست سرمایه گذار و با هدف رفع ابهام در خصوص امور اداری و بانکی طرح تشکیل می شود. متخصصین ما در این جلسه به ارائه پاره های توضیحات در خصوص مراحل اداری اخذ جواز کارخانه تولید مکمل ورزشی، پروسه اخذ تسهیلات کم بهره، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و … می پردازند.