طرح توجیهی اسید سیتریک، گزارشی حاوی مطالعه قلمرو سنجی، مطالعه مقدماتی و مطالعه امکان سنجی نهایی پروژه است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می گردد. اسید سیتریک نوعی اسید طبیعی آلی است که در مرکبات، میوه جات و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی یافت می شود.
اسید سیتریک سال ها پیش، برای اولین بار از لیمو ترش به دست آمد، از این رو به جوهر لیمو شهرت دارد. هم اکنون این اسید به روش صنعتی در کارخانه ها از قند موجود در ضایعات محصولات کشاورزی از جمله ضایعات خرما، ملاس چغندر یا نیشکر و غیره تولید می گردد.
اسید سیتریک کاربردهای بسیار متنوعی دارد. این ماده به عنوان طعم دهنده غذایی و نگهدارنده در صنعت غذایی استفاده می گردد. اسید سیتریک در تولید محصولات نظافتی و شستشو، لوازم آرایشی و بهداشتی، نرم کننده آب در مواد شوینده، آبکاری و برنزه سازی چرم استفاده می شود.
این اسید در صنایع دارویی و صنایع پلیمر نیز به کار می رود. در حقیقت می توان، اسید سیتریک را اسیدی همه کاره دانست، از این رو تولید آن از سود خوبی برخوردار است.
تهیه طرح توجیهی اسید سیتریک با چه هدفی صورت می گیرد؟
طرح توجیهی اسید سیتریک جهت ارائه به سازمان ها و ارگان های مختلف نگارش می شود. سرمایه گذاران در ابتدای راه اندازی کارخانه اسید سیتریک باید اقدام به اخذ مجوز کارخانه نمایند. اخذ مجوز دارای فرایند و پروسه اداری مشخص بوده و ارائه مدارک و مستنداتی در این مسیر ضروری می باشد.
طرح توجیهی یکی از مهم ترین مستندات است که به نهاد مربوطه باید تحویل داده شود. در ثانی اخذ تسهیلات از بانک ها نیز تنها در صورت تنظیم طرح توجیهی با فرمت اختصاصی و ارائه آن به بانک امکان پذیر خواهد بود.
برخی از سرمایه گذاران، طرح توجیهی را تنها برای اخذ مجوز و وام سفارش می دهند و از نتایج حیرت انگیز آن بی اطلاع هستند. طرح توجیهی اسید سیتریک با ارائه اطلاعات مهم در بخش فنی، مالی و تحقیقات بازار پروژه، برای سرمایه گذاران بسیار سودمند می باشد. کارآفرینان با مطالعه این طرح، از چند و چون و همچنین حال و آینده کسب و کار خود آگاه خواهند شد.
سرمایه لازم برای تولید اسید سیتریک
میزان سرمایه اولیه بسته به مشخصات و مقیاس پروژه در طرح توجیهی اسید سیتریک معین می شود. با بخشی از سرمایه می توان، تجهیزات خط تولید از جمله تانک های تخمیر، تجهیزات تقطیر و … را خریداری کرد. بخشی نیز برای تامین زیرساخت ها، راه اندازی تاسیسات، احداث ساختمان ها و خرید حق الامتیازها در نظر گرفته می شود.
به جز سرمایه ثابت، برای خرید مواد اولیه نیز مبلغی به عنوان سرمایه درگردش اختصاص پیدا می کند. مواد اولیه تولید اسید سیتریک، ضایعات میوه جات، سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی هستند که از کشاورزان و باغداران تهیه می شوند. طرح توجیهی اسید سیتریک محاسبه سرمایه ثابت و سرمایه در گردش را به صورت علمی و با ارزش روز ماشین آلات انجام می دهد.
هزینه های راه اندازی کارخانه اسید سیتریک
برای تولید اسید سیتریک باید در ابتدا زمینی برای کارخانه خریداری گردد. برای تولید سالانه 2000 تن اسید سیتریک به زمینی با زیربنای 1200 متر مربع نیاز است. گفتنی است، بخشی از هزینه خرید زمین می تواند، توسط تسهیلات اعطایی به شهرک های صنعتی تامین گردد. هزینه نیروی انسانی نیز از جمله هزینه های مهم کارخانه است. برای حجم تولیدی که گفته شد، تعداد 20 نفر نیروی کار ماهر نیاز است.
از سایر هزینه های کارخانه اسید سیتریک می توان، به هزینه حامل های انرژی، هزینه حمل و نقل و هزینه نگهداری ماشین آلات اشاره کرد. تمامی هزینه ها با رعایت جزئیات و با مبالغ روز در طرح توجیهی اسید سیتریک معین می گردند.
بررسی سود کارخانه اسید سیتریک
اسید سیتریک یا جوهر لیمو از مواد بسیار پرمصرف است که دارای کاربردهای متعدد در صنایع گوناگون می باشد. از این رو تولید اسید سیتریک از فرصت های بهینه سرمایه گذاری بوده و سودآوری خوبی دارد. تولید اسید سیتریک ارزش افزوده بالایی دارد زیرا مواد اولیه آن ضایعات کشاورزی با قیمت ارزان هستند و محصول تولیدی با قیمت بسیار بالاتری فروخته می شود.
سود کارخانه اسید سیتریک با لحاظ کردن ظرفیت و حجم تولید در بیزینس پلن اسید سیتریک انجام می گردد.
آشنایی با فرایند تولید اسید سیتریک
برای تولید اسید سیتریک در کارخانه ها ابتدا ناخالصی ها از مواد اولیه (ملاس نیشکر، ملاس چغندر و ضایعات خرما) جداسازی شده و عملیات حذف باکتری های مزاحم انجام می گردد. سپس مواد در تانک های تخمیر کشت می شوند.
پس از گذشت مدت زمان مشخص، عملیات تقطیر در دو مرحله بر روی مواد صورت می گیرد. در نهایت بعد از تغلیظ مواد، عملیات خشک کردن انجام شده و اسید سیتریک پودری تولید می گردد.
معرفی ماشین آلات و تجهیزات برای تولید اسید سیتریک
بخش فنی طرح توجیهی حاوی اطلاعات ارزنده و مفیدی در باب فرایند تولید و تجهیزات خط تولید است. برخی از ماشین آلات خط تولید که در طرح توجیهی اسید سیتریک نیز معرفی می شوند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- تانک های آماده سازی مواد اولیه
- تانک جداسازی ناخالصی ها
- تجهیزات استریلیزاسیون مواد اولیه
- تانک تخمیر
- ماشین تقطیر دو مرحله ای
- تانک مواد غلیظ شده
- اسپری درایر یا خشک کن
- تجهیزات آزمایشگاهی و کنترل کیفیت
- تجهیزات بسته بندی کیسه ای
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید اسید سیتریک
مطالعات طرح توجیهی اسید سیتریک نشان دهنده توجیه پذیری اقتصادی این پروژه است. اسید سیتریک یا جوهر لیمو محصولی پرکاربرد در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی، آرایشی و غیره می باشد.
بررسی آمار و وضعیت عرضه و تقاضای اسید سیتریک نشان می دهد، تولید این ماده در کشور جوابگوی نیاز بازار نیست و بخش بزرگی از اسید سیتریک مورد نیاز از کشورهای دیگر وارد می شود.
با فعالیت کارخانجات تولید شکر، روزانه حجم بالایی ملاس نیشکر تولید می شود. ضایعات خرما نیز به صورت وسیعی در استان های جنوبی کشور ایجاد می گردد. بنابراین کارخانجات تولید اسید سیتریک مشکلی از بابت تامین مواد اولیه ندارند.
معرفی طرح توجیهی اسید سیتریک و امتیازات ویژه آن
طرح توجیهی اختصاصی اسید سیتریک، طرحی دقیق، کامل و به روز است که به صورت انحصاری برای هر پروژه در سایت طرح فنی تهیه می شود. نگارندگان این طرح، متخصصینی با تجربه 25 ساله در امور بانکی، اداری و سرمایه گذاری بوده و از دانش و اطلاعات روز برخوردار می باشند. آیا می دانید، با سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، دو امتیاز بی نظیر به شما تعلق می گیرد؟
امتیاز اول، 5 ماه پشتیبانی رایگان از بیزینس پلن اسید سیتریک است که توسط تیم متخصص طرح فنی ارائه می گردد.
امتیاز دوم نیز جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار می باشد.
پاسخگویی به سوالات اداری و بانکی شما، ارائه توضیحاتی در خصوص مراحل اخذ مجوز، اطلاعاتی در مورد وثایق و ضمانت نامه های بانکی و شرح پروسه دریافت تسهیلات از موضوعات مطرح شده در جلسه آنلاین می باشند.