طرح توجیهی شمش روی ⭐️ سال 1401 (گرید کانون+مطالعات بازار)

طرح توجیهی شمش روی - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی شمش روی گزارشی کامل و چند بعدی از تولید شمش روی است که توسط متخصصین زبده سایت طرح فنی نگارش می شود. روی (Zn) از فلزات پرکاربرد در جهان بعد از فلزات آهن، آلومینیوم و مس می باشد.

رنگ این فلز سفید مایل به آبی است و در اثر پدیده هایی مانند رطوبت و سوختن، تغییر رنگ می دهد. شمش روی عموما از سولفید روی یا کنسانتره روی که از معادن روباز یا زیرزمینی استخراج می شوند، تولید می گردد.

شمش روی برای تهیه انواع آلیاژهای ریخته گری، گالوانیزه کردن فلزات، تولید مواد شیمیایی و اکسید ها و … استفاده می گردد. روی دارای ویژگی های منحصر به فردی چون ریخته گری آسان، ماشین کاری و پرداخت عالی، مقاومت در برابر خوردگی و انقباض اندک می باشد.

صنعت روی هم اکنون از صنایع فلزی مهم در دنیا و ایران است و تولید شمش روی از فرصت های بهینه سرمایه گذاری محسوب می گردد.

هدف از نگارش طرح توجیهی شمش روی چیست؟

طرح توجیهی شمش روی به عنوان یکی از مستندات در اخذ جواز تاسیس از وزارت صنایع و معادن مطرح است. سازمان ها و نهادهای صادرکننده مجوز با بررسی طرح توجیهی در صورتی که پروژه منطقی به نظر برسد، اقدام به اعطای مجوز می کنند.

بنابراین طرح توجیهی نقش بسزایی در فرآیند اخذ جواز داشته و باید به صورت دقیق و توسط کارشناسان تنظیم گردد. علاوه بر دریافت مجوز، اخذ تسهیلات نیز مستلزم ارائه طرح توجیهی به بانک می باشد.

در این که تنظیم طرح توجیهی شمش روی یک ضرورت و الزام است، شکی نیست؛ اما نباید مزایای آن برای سرمایه گذاران را نادیده گرفت. طرح توجیهی مانند یک پلن و نقشه راه است که کل مسیر سرمایه گذاری را برای کارآفرین مشخص می کند.

مولفین طرح با ارائه اطلاعات فنی، محاسبات مالی و تحقیقات بازار، افق دید سرمایه گذار را به حقایق این کسب و کار می گشایند. بدین ترتیب کارآفرین، رویکردهای صحیح را در مسیر سرمایه گذاری خود اتخاذ خواهد کرد.

سرمایه لازم برای راه اندازی کارخانه شمش روی

اولین گام در راه اندازی کارخانه شمش روی، محاسبه سرمایه اولیه است. بخشی از سرمایه اولیه به خریداری تجهیزات فرآوری سنگ معدن روی، کوره ها، خردکن ها و مخازن اختصاص پیدا می کند. بخشی نیز برای خرید مواد اولیه مانند کنسانتره روی، اسید سولفوریک، سولفات آهن، دی اکسید منگنز، آهک هیدراته و … در نظر گرفته می شود.

میزان سرمایه اولیه به فاکتورهایی چون روش استخراج فلز روی از کنسانتره، تعداد و نوع ماشین آلات و همچنین حجم تولید وابسته است. محاسبه دقیق و بی نقص سرمایه از دستاوردهای طرح توجیهی شمش روی می باشد.

هزینه راه اندازی کارخانه شمش روی

تمامی هزینه های احداث کارخانه در طرح توجیهی شمش روی به تفصیل بررسی شده و مشخص می گردند. هزینه زمین کارخانه و هزینه احداث ساختمان از جمله هزینه های قبل از بهره برداری در این کسب و کار می باشند.

همچنین هزینه های تاسیسات نیز عبارتند از هزینه برق رسانی، سیستم های سرمایش و گرمایش، ژنراتور برق اضطراری، تاسیسات اعلام و اطفاء حریق، استخرهای پساب، ترانس رکتیفایر و … . هزینه های بهره برداری طرح نیز شامل هزینه دستمزد مستمر کارکنان، هزینه حامل های انرژی، هزینه حمل و نقل، هزینه نگهداری ماشین آلات و … هستند.

احداث شمش روی - طرح فنی

بررسی میزان سود کارخانه شمش روی

با توسعه و پیشرفت کشور نیاز به شمش روی بخصوص در صنایع لوازم خانگی، صنایع خودروسازی، صنایع ساختمانی، حمل و نقل، صنعت الکترونیک، صنایع فولاد، داروسازی، لاستیک سازی، رنگ سازی و … بیش از پیش احساس می گردد. از این رو کارخانه های تولید شمش روی از سودآوری قابل توجهی برخوردار می باشند.

محاسبه سود بسته به مشخصات و ظرفیت پروژه در بیزینس پلن شمش روی انجام می گردد. کارشناسان در طرح توجیهی، شاخص هایی مانند نقطه سر به سر، سود خالص، سود ناخالص، مدت زمان برگشت سرمایه و نرخ بازده داخلی طرح را محاسبه می نمایند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی شمش فولاد ⭐️ (براورد مالی+گرید کانون+مطالعات بازار)

ماشین آلات مورد نیاز برای تولید شمش روی

طرح توجیهی شمش روی دارای قسمتی به نام بخش فنی است که حاوی اطلاعاتی در باب تجهیزات خط تولید و آشنایی با فرآیند تولید است. فرایند تولید شمش روی را می توان، به صورت زیر خلاصه کرد:

[tie_list type=”starlist”]

  • دپوی کنسانتره روی
  • نمونه برداری از کنسانتره
  • تولید محلول روی
  • تولید ورق
  • تولید شمش روی

[/tie_list]

تجهیزات خط تولید شمش روی نیز عبارتند از:

[tie_list type=”checklist”]

  • مخازن مواد اولیه
  • تجهیزات میکسر
  • تجهیزات الکترولیز
  • کوره ذوب دوار
  • تجهیزات ریخته گری
  • نوار نقاله

[/tie_list]

آیا تولید شمش روی از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است؟

کشور ما ایران از بزرگترین تولیدکنندگان شمش روی در آسیا است که این موضوع به علت معادن غنی از روی در جای جای کشورمان می باشد. به طوری که به اعتقاد کارشناسان هنوز هم بسیاری از معادن روی در کشور در مرحله اکتشاف مانده و به بهره برداری نرسیده اند.

طبق آمار، ذخیره معادن سرب و روی در کشور 222 میلیون تن است و به طور میانگین سالانه 2.1 میلیون تن از آن برداشت می شود. بنابراین نگرانی از اتمام سنگ روی در این کسب و کار وجود نداشته و طرح دارای توجیه اقتصادی است.

کارخانه تولید شمش روی - طرح فنی

کارخانه های شمش روی با چه مشکلاتی روبرو هستند؟

کشورمان دارای منابع غنی از روی است؛ اما متاسفانه به دلیل عدم بهره برداری کافی از معادن روی مشکلاتی برای تولید شمش روی ایجاد شده است. بسیاری از کارخانه های تولید شمش روی مجبور به واردات مواد اولیه شده اند. ضمن این که بالا رفتن نرخ ارز نیز اثرات سوئی در این کسب و کار داشته است.

کارآفرینان موفق با وجود تمامی موانع و معضلات موجود، همچنان راه خود را در این صنعت پیدا کرده اند. استفاده از طرح توجیهی شمش روی، برنامه ریزی دقیق و قدم های حساب شده از رموز موفقیت این کارآفرینان می باشند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی شمش منیزیم از دولومیت ⭐️ (مطالعات بازار+گرید کانون)

سفارش طرح توجیهی اختصاصی شمش روی

طرح توجیهی اختصاصی شمش روی گزارشی مفصل و دقیق است که توسط متخصصین سایت طرح فنی به صورت مجزا برای هر پروژه تهیه می شود.

این طرح از 5 ماه پشتیبانی رایگان تیم طرح فنی برخوردار بوده و ضامن موفقیت شما در این کسب و کار خواهد بود. بیزینس پلن شمش روی مطابق با آخرین استانداردها و ضوابط سازمانی و بانکی برای اخذ مجوز و وام نگارش می گردد.

5/5 - (17 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب