سفارش طرح توجیهیصنایع تجهیزاتصنایع فلزی

طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه ⭐️ (ریخته گری با کشش خلاء)

احداث واحد ریخته گری ضد جاذبه

طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه، ارائه دهنده اطلاعاتی جامع در بخش های فنی، مالی و اقتصادی پروژه بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی نگارش می شود. یکی از متدهای موثر در صنعت ریخته گری، ریخته گری ضد جاذبه (Counter gravity casting) است که به ریخته گری با کشش خلاء نیز شهرت دارد. در این روش، انتقال جریان فلز مذاب به درون قالب بر خلاف جهت نیروی جاذبه زمین انجام می گردد. قالب ها در خلاء قرار داشته و لوله پرکننده فلز مذاب در درون فلز مذاب غوطه ور است.

اعمال خلاء در اطراف قالب باعث می شود که فلز مذاب به درون قالب مکش شود. ریخته گری ضد جاذبه دارای انواع گوناگونی مانند CLA، CLV و … است که در ادامه بحث به آنها خواهیم پرداخت. با روش ریخته گری ضد جاذبه می توان، تعداد زیادی قطعه را به صورت همزمان در هر نوبت قالب گیری کرد.

در ضمن این روش ریخته گری، فوق العاده به صرفه است زیرا هدر رفت مواد مذاب در این فرایند، اندک می باشد. امکان تولید قطعات ظریف و نازک با ضخامت 0.75 میلی متر نیز از مزایای ریخته گری ضد جاذبه است.

ضرورت نگارش طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه چیست؟

احداث یک واحد ریخته گری ضد جاذبه در درجه اول، نیازمند اخذ جواز تاسیس از وزارت صنایع و معادن و سازمان های ذیربط است. اخذ مجوز با ارائه طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه به سازمان های مربوطه صورت می پذیرد. کارشناسان برای نگارش بیزینس پلن ریخته گری ضد جاذبه، تمام داده ها و اطلاعات به روز را لحاظ کرده و آخرین ضوابط سازمانی را مدنظر قرار می دهند.

سرمایه گذاران پس از اخذ جواز تاسیس می توانند، برای دریافت تسهیلات کم بهره به بانک های تعیین شده توسط سازمان ها مراجعه نمایند. در این راستا، طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه از مستنداتی است که در پروسه اخذ وام باید به بانک عامل ارائه گردد.

اهداف و مزایای طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه

برخلاف تصور برخی از سرمایه گذاران، طرح توجیهی تنها با هدف اخذ مجوز و وام نگارش نمی شود، بلکه اهداف گسترده تری را دنبال می نماید. هدف از نگارش طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه، طبقه بندی تمامی اطلاعات پروژه و ارائه آن به سرمایه گذار است.

سرمایه گذار با مطالعه طرح توجیهی، دیدی واضح و روشن نسبت به صفر تا صد پروژه پیدا می کند. بدین ترتیب او در اتخاذ رویکردها و پیاده سازی استراتژی ها در طول مسیر سرمایه گذاری، عملکرد موفق تری خواهد داشت.

تجهیزات کارخانه ریخته گری ضد جاذبه - طرح فنی

چشم انداز سرمایه گذاری در ریخته گری ضد جاذبه

مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه، نشان دهنده دورنمایی مثبت و رضایت بخش از سرمایه گذاری در این حوزه است. امروزه ریخته گری ضد جاذبه از متدهای بسیار پرطرفدار برای تولید قطعات است زیرا منجر به کاهش عیوب ریخته گری شده و امکان تولید قطعات در حجم بالا و هزینه پایین در این روش وجود دارد.

قطعات تولید شده با ریخته گری ضد جاذبه، کاربرد وسیعی در صنایع هوا و فضا، صنایع خودروسازی، تولید قطعات ماشین آلات صنعتی و … دارند. انتظار می رود، با پیشرفت صنایع فوق، نیاز به قطعات ریخته گری همچنان روند صعودی و افزایشی طی کند. در این میان ریخته گری ضد جاذبه می تواند، از بهترین روش های انتخابی برای تولید قطعات باکیفیت آلیاژی و فلزی باشد.

سرمایه لازم برای احداث واحد ریخته گری ضد جاذبه

راه اندازی یک واحد ریخته گری ضد جاذبه مستلزم سرمایه اولیه است. سرمایه گذاری اولیه در طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه به دو دسته سرمایه ثابت و درگردش تقسیم بندی می گردد. بخشی از سرمایه ثابت برای خریداری ماشین ریخته گری ضد جاذبه، کوره های ذوب و ابزارهای ریخته گری صرف می گردد. بخشی نیز برای تامین زیرساخت های پروژه، سوله سازی، راه اندازی تاسیسات و … در نظر گرفته می شود.

تامین مواد اولیه از چالش های اساسی در بحث ریخته گری است و بهره برداری از واحد ریخته گری در گرو خریداری مرتب مواد اولیه می باشد. شمش های فلزات و آلیاژهای فولاد، چدن، آلومینیوم، تیتانیوم و … با سرمایه درگردش به صورت دوره ای خریداری می گردند. محاسبه میزان دقیق سرمایه اولیه توسط کارشناسان با استعلام ارزش روز ماشین آلات مورد نیاز و قیمت روز مواد اولیه انجام می گردد.

محاسبه هزینه ها توسط طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه

راه اندازی واحد ریخته گری ضد جاذبه نیازمند صرف هزینه های گوناگونی است که در بخش های مختلف طرح دسته بندی می گردند. هزینه زمین، هزینه برق سه فاز کوره القایی، هزینه طراحی و ساخت قالب، هزینه حمل و نقل مواد اولیه، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات و هزینه نیروی انسانی از مهم ترین هزینه های طرح هستند.

به جز هزینه های گفته شده، بخشی نیز به عنوان هزینه های پیش بینی نشده در طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه در نظر گرفته می شود تا محاسبات، نزدیکترین فاصله را به واقعیت داشته باشند.

مراحل و فرایند تولید در ریخته گری ضد جاذبه - طرح فنی

برآورد میزان سوددهی طرح

طبق بررسی های کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه، این طرح از پروژه های سودآور است، زیرا امکان تولید قطعات ظریف با صرف هزینه اندک و در مقیاس بالا در این متد وجود دارد. میزان سود این کسب و کار به مواردی چون ظرفیت تولید سالیانه بستگی دارد.

ارتباط موثر با بازارهای هدف که صنایع خودروسازی، هوا و فضا، ماشین سازی و … می باشند، نیز در افزایش سود موثر خواهد بود. ضمن این که فعالیت در بازارهای بین المللی نیز ارزآوری قابل ملاحظه ای را برای واحد ریخته گری در پی خواهد داشت.

انواع روش های ریخته گری ضد جاذبه

به طور کلی متدهای ریخته گری ضد جاذبه به انواع زیر طبقه بندی می گردند:

  • فرایند CLA (ریخته گری ضد جاذبه آلیاژهای ذوب شده در هوا با فشار پایین): کاربرد این روش در ساخت قطعاتی مانند اجزای گیربکس، سیستم فرمان، محفظه پیش احتراق دیزل،پروب حرارتی، پمپ سوخت هواپیما، قطعات ترمز و … می باشد.
  • فرایند CLV (ریخته گری ضد جاذبه آلیاژهای ذوب شده در خلاء با فشار پایین): اجزای توربین های گازی و محفظه احتراق موتور جت از مهم ترین قطعاتی هستند که به این روش تولید می گردند.
  • فرآیند CV (ریخته گری ضد جاذبه با شیر کنترل کننده): کاربر این متد در تولید بدنه های شیرآلات، پره های بزرگ موشک و قطعات ضخیم می باشد.
  • فرایند CLAS (ریخته گری ضد جاذبه آلیاژهای ذوب شده در هوا با قالب ماسه ای با فشار پایین): تولید قطعات خودرو از جمله شاتون، میله های اتصال، کاسه چرخ کامیون و بادامک از کاربردهای این روش است.
پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی ریخته گری دقیق ⭐️ بررسی تخصصی هزینه ها

مختصری در مورد فرایند ریخته گری ضد جاذبه

بخش فنی طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه، مراحل ریخته گری را نیز برای آشنایی سرمایه گذاران توضیح می دهد. اولین مرحله در ریخته گری ضد جاذبه (ریخته گری با کشش خلاء)، ذوب آلیاژها و فلزات مورد نظر می باشد که معمولا توسط کوره القایی انجام می گردد. سپس مواد مذاب در ماشین ریخته گری ضد جاذبه ریخته می شوند. این ماشین متشکل از یک جعبه خلاء و مجموعه ای است که بر روی یک پایه نصب می گردد.

قالب در داخل جعبه خلاء قرار داده می شود. سپس جعبه خلاء به سمت پایین دستگاه حرکت کرده و لوله پر کننده مواد مذاب در درون آن قرار می گیرد. همزمان با اعمال خلاء، مواد مذاب به سمت درون قالب کشیده می شوند. ماشین ریخته گری ضد جاذبه شامل قسمتی به عنوان خنک کننده است که منجر به انجماد مواد مذاب می شود.

همزمان با انجماد قطعه، دریچه ورود مواد مذاب بسته شده و جریان خلاء قطع می گردد. سپس قطعه پس از جداسازی، تحت عملیات پرداخت و ماشین کاری قرار می گیرد.

محصولات تولید شده در ریخته گری ضد جاذبه - طرح فنی

تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز

برخی از تجهیزات مورد نیاز که در طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه نیز معرفی می گردند، عبارتند از:

  • ماشین ریخته گری ضد جاذبه
  • کوره القایی
  • ماشین برش
  • ماشین تراش
  • پاتیل و ابزارهای ریخته گری
  • دریل صنعتی

بررسی توجیه پذیری اقتصادی پروژه

با استناد به تحقیقات کارشناسان در طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه، راه اندازی این پروژه از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است. بهره ریخته گری بالا از مزایای این روش است و اتلاف مواد اولیه در این فرایند، بسیار پایین است. از آن گذشته عیوب ریخته گری در این روش، بسیار ناچیز بوده و هزینه های ماشین کاری قطعه به صورت قابل ملاحظه ای پایین است.

با ریخته گری ضد جاذبه می توان، قطعات بسیار حساس مورد نیاز در خودروسازی، هواپیماسازی و ماشین سازی را تولید نمود. در ضمن بخش بزرگی از فرایند تولید در ماشین ریخته گری ضد جاذبه به صورت اتوماتیک و پیوسته انجام می گردد، بنابراین در هزینه های نیروی انسانی و تولید صرفه جویی می گردد.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی ریخته گری ضد جاذبه

سایت طرح فنی، متشکل از طرح توجیهی نویسان برتر کشور با 25 سال تجربه در زمینه سرمایه گذاری، اداری و امور بانکی می باشد. طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی است که به صورت مفصل و منحصر به هر طرح سرمایه گذاری نوشته می شود. کارشناسان ما، طرح توجیهی ریخته گری ضد جاذبه را با رعایت جزئیات و با داده های کاملا به روز تهیه می کنند.

امتیازات سفارش طرح توجیهی اختصاصی در این سایت، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان می باشند. جلسه آنلاین رایگان با موضوعات اداری و بانکی و به درخواست سرمایه گذار تشکیل می گردد.

مشاوران ما در این جلسه به ارائه توضیحاتی در خصوص وثایق و ضمانت نامه های بانکی، پروسه اداری اخذ مجوز، پروسه دریافت وام و … می پردازند.

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

امتیاز

مجموع امتیازات

امتیاز کاربر: 5 ( 2 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب