آیا طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی میتواند راهنمای مناسبی برای شروع فعالیت باشد؟
برنامهریزی و داشتن نقشه برای انجام هر هدفی بسیار مهم و در نتیجه پایانی تأثیرگذار است. بهطور یقین افرادی که با آگاهی تمام شغلی را آغاز میکنند، موفقیت و دستآوردهای بیشتری نسبت به افراد بدون اطلاع از راهاندازی یک کار جدید دارند.
طرح توجیهی یک کسبوکار، پژوهشی است که در راستای راهاندازی یک ایده انجام میگیرد و سه بخش اصلی را بهطور کامل بررسی میکند.
افرادی که از طرح توجیهی برای شروع کارشان استفاده میکنند، از سرمایهگذاری اولیه و میزان سود خالص آگاه هستند، مشتری و بازارهای هدف را میشناسند و همچنین به خوبی درباره مسائل فنی و تجهیزات حرفه موردنظر اطلاعات دارند.
طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی چیست؟
بلوکهای سیمانی، یکی از مصالح اصلی و پرکاربرد در صنعت ساختوساز هستند، که به عنوان مصالح پیشساخته در اندازه و ابعاد مختلف برای کاربردهای متنوع، تولید میشوند.
به دلیل ساختوسازهای فراوان در بیشتر کشورها، امروزه میزان تقاضا برای بلوکهای سیمانی بسیار افزایش یافته است. در اینحالت اقدام به تأسیس کارگاه بلوک زنی، میتواند توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد.
کارآفرینان و سرمایهگذاران که قصد تأسیس کارگاه دارند، با استفاده از طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی با کلیه مراحل کار آشنا خواهند شد و با خیال راحت در این کسبوکار سرمایهگذاری میکنند.
در طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی، سرمایهگذاران و کارآفرینها از صفر تا صد راهاندازی این حرفه، از قبیل انتخاب زمین مناسب، هزینه اولیه، تجهیزات موردنیاز، تعداد نیروی کار، وسایل حملونقل، مراحل دریافت مجوز و نکات کاربردی دیگر را به خوبی میآموزند.
همچنین داشتن یک طرح توجیهی استاندارد برای دریافت مجوز و پروانه کارگاه و دریافت تسهیلات دیگر ضروری است.
مجوزهای لازم برای راهاندازی کارگاه بلوک زنی
اولین قدم برای راهاندازی کارگاه بلوک زنی ثبت شرکت است که با توجه به نوع فعالیت میتوانید به عنوان سهامی خاص یا مسئولیت محدود اقدام کنید.
برای دریافت جواز تأسیس و پروانه کارگاه، داشتن اساسنامه، مدارک معتبر از اداره ثبت شرکتها مانند روزنامه رسمی و طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی الزامی است.
مجوز تأسیس برای احداث و راهاندازی کارگاه بلوک زنی توسط سازمان صمت صادر میشود.
معمولاً اعتبار جواز اولیه 6 ماه است که با بازدیدهای کارشناس و ارائه گزارش پیشرفت برای یک دوره دیگر نیز تمدید میشود. همچنین مدت زمان اعتبار پروانه فعالیت کارگاه 3 سال است.
تجهیزات مورد نیاز برای راهاندازی کارگاه بلوک زنی
یکی از موارد مهم در راهاندازی کارگاه بلوک زنی، خرید تجهیزات و ابزارآلات استاندارد است که اگر به این نکته دقت نشود، بعد از مدت کوتاهی دستگاهها دچار ایراد شده و کیفیت محصول نهایی بهشدت افت خواهد کرد. همچنین مکانی که به عنوان کارگاه در نظر میگیرید، حداقل باید 150 تا 300 متر باشد.
پس از انتخاب زمین و تأسیس کارگاه باید ابزار صنعتی، دستی و مصالح مورد نیاز را تهیه کنید که برخی از آنها عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه بلوکزن
- میسکر
- لیفتراک
- قالبهای استاندارد
- دستگاه بتونر
- برق تک یا سه فاز با توجه به نوع دستگاه
- نیروی انسانی حداقل 2 نفر در یک کارگاه کوچک
- مواد خام مانند پودر سیمان پرتلند، آب، شن، ماسه و مواد افزودنی شیمیایی و معدنی
[/tie_list]
مزایای راهاندازی کارگاه بلوک زنی
بلوک با توجه به مواد اولیهای که دارد، در هر شرایطی که تولید شود، دارای سودآوری است. هر ساختمانی که در حال ساخت است، نیاز به دیوار، کف و سقف دارد، این یعنی نیاز به بلوک همیشه وجود خواهد داشت. بههمین خاطر بزرگترین ویژگی کارگاه بلوک زنی بازار تقاضا همیشگی آن است.
از دیگر مزایایی این طرح میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– نبود تاریخ انقضا برای محصولات تولیدی
– قابلیت نگهداری محصولات در فضاهای آزاد با شرایط مناسب و به مدت طولانی
– عدمنیاز به کارگاه خاص یا سوله مدرن
– قابلیت بلوک زنی در فضای آزاد
– ایجاد یک شغل درآمدزا برای افراد زیاد
– سوددهی مناسب به دلیل وجود خریدار فراوان
میزان هزینه اولیه برای راهاندازی کارگاه بلوکزنی
سرمایه اولیه برای راهاندازی کارگاه بلوکزنی به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله متراژ زمین، نوع تجهیزات، تعداد پرسنل و هزینههای جانبی. همچنین سود حاصل از راهاندازی کارگاه به ظرفیت تولید بستگی دارد، که کلیه موارد در طرح توجیهی کارگاه بلوکزنی یعنی هزینه اولیه راهاندازی تا سود حاصل از آن بهطور کامل بیان شده است.
بهعنوان مثال برای راهاندازی کارگاه به متراژ 1000 متر و استخدام 16 نیروی کار، سرمایه کل مورد نیاز معادل 3 تا 4 میلیارد تومان خواهد بود. در کارگاهی با این متراژ و نیروی کار ظرفیت تولید روزانه 170 هزار مترمکعب/مترمربع خواهد بود. که سود خالص به ارزش فروش محصولات سالانه 16 درصد معادل 9 میلیارد تومان و دوره برگشت سرمایه کمتر از 3 سال است.
سود و درآمد کارگاه بلوکزنی
سود و درآمد کارگاه بلوکزنی براساس انواع بتنی که تولید میشود و نوع دستگاه بلوکزنی، متفاوت خواهد بود. با اینحال امروزه بلوکهای سیمانی در کلیه ساختمانها کاربرد دارند و به قول معروف بازارش همیشه سکه است.
بهعنوان مثال، از تولید بلوک سیمانی با کوچکترین دستگاه سیار هیدرولیکی که توان تولید 2000 عدد را دارد، حداقل سود خالص هر بلوک بین 500 تا 1000 تومان است. این در حالی است که یک کارگاه کوچک بلوکزنی با متراژ حداقل 150 متر ۰۰۰/۰۰۰/۱ تومان سود خالص دارد و اگر دستگاهها ارتقا و ظرفیت تولید بیشتر شود این سود تا ۰۰۰/۰۰۰/۱۰ تومان خواهد رسید.
توجه داشته باشید که در طرح توجیهی کارگاه بلوکزنی، براساس متراژ زمین، نوع دستگاه و ظرفیت تولید، سود و درآمد بهطور کامل توضیح داده شده است.
نیاز بازار ایران به تولید کارگاه بلوک سیمانی
صنعت ساختوساز، هر روزه در حال پیشرفت و گسترش است که اگر سرمایهگذاران در حوزه تولید بلوک استانداردهای آن را رعایت کنند، نه تنها به سوددهی عالی خواهند رسید، بلکه باعث جذب صاحبان پروژههای معتبر و شرکتهای عمرانی برای قرارداد کاری طولانی مدت خواهند شد.
واقعیت این است که نه تنها نیاز بازار ایران به تولید بلوک، بلکه کل جهان، تا زمانیکه انسانها در حال زیستن روی زمین هستند، ادامهدار خواهد بود.
انواع بلوکها به دلیل مقاوم بودن، ایجاد سرعت در ساخت و عدم اتلاف انرژی، در ساختوسازهای بزرگ بسیار کاربرد دارند، به همین خاطر شرکتهای عمرانی بزرگ ترجیح میدهند با تولیدکنندهای کار کنند که برای هر دوره از نیازهای آنها محصولی استاندارد و متناسب داشته باشد.
بازار هدف و مشتریان کارگاه بلوک زنی
پیدا کردن بازار هدف و مشتری در راهاندازی هر شغلی به ویژه در کارگاههای بلوکزنی یکی از دغدغههای کارآفرینها هست، که در طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی بهطور کامل به آن پرداخته شده است.
معمولاً مشتریان کارگاه بلوک زنی شامل شرکتهای عمرانی، سرمایهگذاران و صاحبان پروژههای عمرانی، مصالحفروشان، پیمانکاران، کارفرمایان و سازندگان پروژههای خصوصی، دولتی، مجتمعهای مسکونی، شهرک و ویلاسازی، شهرداری و سایر ارگانها است.
این در حالی است که طبق پیشبینیها انجام شده، ایران و هند برای توسعه شهرهای هوشمند تا سال 2027 نیاز زیادی به بلوکهای بتونی توخالی خواهند داشت.
طرح توجیهی کارگاه بلوک سیمانی
همانطور که در مطلب نیز اشاره کردیم، در طرح توجیهی کارگاه بلوک زنی شما صفر تا صد کلیه مراحل و فرآیند این حرفه یعنی از راهاندازی کارگاه تا بازاریابی و فروش محصول را به خوبی میآموزید.
برخی از موارد مطرح شده در طرح توجیهی کارگاه بلوکزنی عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- مکان و زمین مناسب برای کارگاه بلوک سیمانی
- برآورد میزان سرمایهگذاری اولیه، هزینه تجهیزات
- میزان درآمد و فروش براساس سرمایه اولیه
- میزان سود پیشبینی شده
- هزینه خرید تجهیزات و مواد خام
- مدت برگشت سرمایه
- تعداد نیروی کار براساس متراژ کارگاه و تخصص موردنیاز
- هزینههای مصرفی و ثابت
- شناسایی بازار فروش و استراتژی تبلیغات
- مجوزهای لازم برای راهاندازی کارگاه
- شرایط دریافت تسهیلات
[/tie_list]
سخن پایانی
واقعیت این است که با افزایش جمعیت و پیشرفت کشورها، نیاز به ساختمانسازی به ویژه ساختمانهای مسکونی تبدیل به یک امر مهم و ضروری شده است.
افراد علاقهمند به راهاندازی کارگاه بلوک سیمانی اگر با آگاهی کامل و دانستن تمام موارد ضروری در این حرفه، اقدام کنند، بهطورحتم، آیندهی شغلی خود را تضمین کردهاند. این نکته مهمی است که در طرح توجیهی کارگاه بلوکزنی به آن دقت و کلیه مطالب براساس آن تنظیم شده است.
22 پاسخ
سلام عالی بود ممنون از لطف شما
سلام من تحت پوشش کمیته امدادم ودرخواست وام بلوک زنی کردم چندماه است هیچ خبری ازوام نیست وعلاقه زیادی به این شغل دارم ومیتوانم کارافرینی خوبی انجام بدهم ولی سرمایه ندا رم زمین محیاس ۸۰۰مترجای بسیارعالی منتظرم وام بدن یاکسی بیادباهم شراکت کنیم موفق میشیم
سلام اقای رنجبر بنده شیخ الاسلامی هستم اطلاعات دقیق تری به بنده می دهید در مورد اینکه زمین شما کجاست واینکه سرمایه خودتون چه مقداره پایین هم باشه مشکلی نداره بنده سرمایه لازم برای خرید
دستگاه هارو تقبل می کنم فقط نکته ای هست اینه که زمین شما در کجا قرار گرفته چون بنده اراک هستم
سلام آقای رنجبر ما خط تولید نداریم، در واقع فعالیت ما در زمینه نگارش طرح توجیهی یا همون بیزینس پلن هست.
سلام بنظر شما تو یه زمین هزار متری به اندازه طوله صدمتر و عرض دوازده متر برای شروع کافیه؟ممنون میشم کامل راهنمایی کنین.گ
سلام بله با این متراژ زمین امکان احداث کارگاه بلوک زنی هست
بنظر شما برای شروع بهتره از چه دستگاهی و از بلوک سنگین ماسه ای شروع کنیم بهتره یا بلوک سبک پوکه ای؟؟
ممنون میشم راهنمایی کنین
و ازچه سایز بلوکی برای تولید اولیه استفادع کنیم که بیشتر فروش بره
سلام اقای شیخ اسلامي لطفا با شماره من تماس بگیرید۰۹۹۳****۶۹۱
سلام امروز باهاتون تماس میگیریم
خوب بودتشکرا ززحمات شما
خوشحالم راضی بودید
سلام وقت بخیر خواستم از صفر تا صد راه اندازی کارگاه بلوک زنی را یاد بگیرم ممنون
سلام بزودی طرح توجیهی بلوک زنی در سایت اضافه میشه
سلام برای تولید دیواره پیش ساخته بتنی طرح توجیهی و راهنمایی میزان سرمایه اولیه و زمین و دستگاه و امور اداری
سلام وقت بخیر با این شماره تماس بگیرید درخدمتتون هستیم 09120039088
سلام با دستگاه ساده بلوک زنی روزانه میشه چندتا بلوک زد؟
سلام بستگی به کارگر داره معمولا روزانه بین 400 تا 800 بلوک متغیره.
سلام طرح توجیهی مربوط ب چ سالیست؟؟؟؟؟؟؟
سلام بروزرسانی فعلی سال 1401 هست
طرح بلوک هبلکس دارید ایا یا خیر
سلام بله در بخش محصولات موجود هست