طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی ⭐️ بررسی تخصصی هزینه ها

طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی، مطالعات امکان سنجی، قلمرو سنجی و برآوردهای مالی و اقتصادی پروژه است که توسط مهندسین سایت طرح فنی گردآوری می گردد. چدن از آلیاژهای فلزی پرکاربرد در صنایع مختلف است و از ترکیب آهن، کربن و سیلیسیوم تولید می گردد.

عموما 2 تا 4 درصد از چدن را کربن و 1 تا 3 درصد از آن را سیلیسوم تشکیل می دهد. برای تولید قطعات چدنی از شمش های چدن استفاده کرده و چدن مذاب را در داخل قالب های ماسه ای یا فلزی ریخته گری می ریزند. به روش ریخته گری می توان، قطعات چدنی کوچک چند گرمی تا قطعات بزرگ با وزن بیش از 300 تن را تولید نمود.

قطعات چدنی در صنعت قطعه سازی خودرو، ساخت اتصالات و لوله ها، ساخت قطعات ماشین آلات کشاورزی و ماشین آلات صنعتی، تولید اتصالات الکتریکی و ساخت تجهیزات استخراج معدن کاربرد دارند. با متد ریخته گری می توان، قطعات پیچیده چدنی و قطعات پر از حفره مانند سیلندر موتور، پروانه، جعبه موتور، شیر، سرسیلندر، کاسه چرخ، درب های چدنی فاضلاب و اتصالات چدنی را تولید کرد.

اخذ مجوز و وام با ارائه طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی

دریافت جواز تاسیس کارخانه و اخذ تسهیلات از بانک از اهداف اصلی تنظیم طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی می باشند. جواز تاسیس در این کسب و کار توسط وزارت صنایع و معادن با هماهنگی سایر سازمان های ذیربط صادر می گردد.

سازمان های مربوطه پس از بررسی طرح توجیهی در صورت منطقی بودن طرح، جواز را صادر می نمایند. لازم به ذکر است، نهادهای ذیربط، تنها طرح توجیهی که توسط کارشناسان واجد شرایط تهیه شده باشد را پذیرش می نمایند.

دریافت تسهیلات از بانک ها برای تامین بخش از هزینه های راه اندازی واحد ریخته گری قطعات چدنی، از مهم ترین اهدافی است که سرمایه گذاران به دنبالش هستند. واگذاری تسهیلات به متقاضی پس از اخذ جواز تاسیس و ارائه طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی به بانک صورت می پذیرد. همچنین طرح توجیهی بانکی باید با فرمت های اختصاصی بانک تهیه شده و با نرم افزار کامفار گزارش گیری شده باشد.

طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی چه نقشی ایفا می کند؟

طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی حاوی تمامی سرفصل های مهم این کسب و کار است. به عبارت ساده تر، تمامی داده های مورد نیاز سرمایه گذاران برای راه اندازی و بهره برداری از پروژه در این طرح توجیهی یافت می شود.

طرح توجیهی فوق به ارائه اطلاعاتی در زمینه دانش فنی پروژه، برآوردهای مالی طرح و مطالعات بازار می پردازد. از این رو سرمایه گذاران می توانند، بیزینس پلن ریخته گری قطعات چدنی را مبنای تصمیم گیری ها، استراتژی ها و رویکردهای مالی خود قرار دهند. تامین امنیت سرمایه گذاری و کاهش ریسک سرمایه گذاری از دستاوردهای طرح توجیهی است.

احداث واحد ریخته گری قطعات چدنی در ایران - طرح فنی

چرا باید در ریخته گری قطعات چدنی سرمایه گذاری نماییم؟

قطعات چدنی، نقش پررنگی در خودروسازی، ماشین سازی و قطعه سازی دارند. چرا که چدن دارای خواصی چون قابلیت ریخته گری مطلوب، ویژگی ضد لرزش در ساخت قطعات متحرک، مقاومت کششی مناسب، استحکام در برابر تنش و ضربه، مقاومت بالا در برابر سایش و … می باشد.

ریخته گری، روشی بهینه برای تولید قطعات چدنی است زیرا در این روش، انرژی و هزینه کمتری صرف می گردد. در ضمن هدر رفت مواد اولیه در ریخته گری بسیار اندک است زیرا تمامی ضایعات چدن نیز پس از ذوب، مجددا استفاده می شوند.

به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی، این طرح می تواند، به عنوان یکی از فرصت های سرمایه گذاری مناسب انتخاب گردد. تولید به روش ریخته گری، بسیار انعطاف پذیر است و می توان، با یک سرمایه گذاری واحد، انواع قطعات ریخته گری پیچیده را با هزینه کمتر به تولید انبوه رساند.

ریخته گری قطعات چدنی، مصرف برق کمتری نسبت به سایر روش های آهنگری دارد. ضمن این که با پیشرفت صنعتی کشور، قطعات چدنی از بازار مصرف بسیار خوبی نیز برخوردار می باشند.

سرمایه اولیه برای شروع پروژه

راه اندازی واحد ریخته گری قطعات چدنی مانند تمامی کسب و کارهای تولیدی، نیازمند سرمایه اولیه است. کارشناسان، محاسبه سرمایه اولیه را در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی در دو قالب سرمایه ثابت و سرمایه در گردش انجام می دهند.

سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات ریخته گری، کوره های ذوب، قالب های ریخته گری و تجهیزات ماشین کاری در نظر گرفته می شود. سرمایه درگردش نیز به خرید مواد اولیه که انواع شمش چدن معمولی، چدن خاکستری، چدن نشکن و … می باشند، اختصاص پیدا می کند.

کارشناسان جهت مشخص کردن سرمایه اولیه در طرح توجیهی، ارزش روز ماشین آلات و تجهیزات ریخته گری را استعلام کرده و در محاسبات لحاظ می کنند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی ریخته گری تحت فشار آلومینیوم ⭐️ دایکاست

برآورد هزینه ها توسط طرح توجیهی

علاوه بر سرمایه گذاری اولیه، برای راه اندازی واحد ریخته گری قطعات چدنی باید هزینه های متعددی را در نظر گرفت. هزینه زمین از جمله هزینه های اصلی است که بسته به محل راه اندازی پروژه متغیر خواهد بود. گفتنی است، در صورت احداث واحد ریخته گری در شهرک های صنعتی، تسهیلات کم بهره برای خرید زمین به متقاضی اعطا می شود. طبق بررسی های کارشناسان برای ریخته گری 1100 تن قطعه چدنی در سال، به زمینی با مساحت 1200 مترمربع نیاز است.

هزینه نیروی انسانی، هزینه نگهداری تجهیزات، هزینه برق مصرفی، هزینه ساخت قالب، هزینه سوله سازی و هزینه های قبل از بهره برداری از سایر هزینه های این طرح هستند. طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی، تمامی هزینه های طرح را با ارقام به روز مشخص می کند.

سوددهی واحد ریخته گری قطعات چدنی

مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی، نشان از سوددهی مناسب این پروژه دارد. قطعات چدنی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود، بازوی اصلی در صنعت قطعه سازی خودرو هستند. از این رو واحد ریخته گری قطعات چدنی دارای بازدهی بالایی خواهد بود.

میزان سود این کسب و کار به ظرفیت تولید سالیانه قطعات چدنی، نوع قطعه چدنی تولیدی، ارتباط مناسب با بازارهای مصرف و استهلاک تجهیزات ریخته گری وابسته است. محاسبه سود در بیزینس پلن ریخته گری قطعات چدنی با در نظر گرفتن تمامی مولفه های بالا و به صورت تخصصی توسط نرم افزارهای پیشرفته انجام می گردد.

تولید قطعات چدنی - طرح فنی

ریخته گری قطعات چدنی با قالب ماسه ای

طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی جهت ارائه دانش فنی و عملیاتی این پروژه، فرایند و روش های ریخته گری را نیز شرح می دهد. یکی از متداول ترین روش های ریخته گری قطعات چدنی، روش قالب گیری ماسه ای است.

قالب های ماسه ای از ترکیب ماسه و چسب سیلیکات و با دمش گاز CO2 ساخته می شوند. پس از ذوب شمش چدن در کوره ذوب، مواد مذاب در داخل قالب های ماسه ای ریخته می شوند. سپس بعد از خنک سازی، قطعه چدنی از قالب جداسازی شده و تحت عملیات ماشین کاری برای برش زوائد قرار می گیرد.

ریخته گری قطعات چدنی نشکن به روش داکتیل

ریخته گری داکتیل، روش رایج دیگری است که برای تولید قطعات چدنی نشکن به کار برده می شود. در این روش از شمش های چدن خاکستری استفاده می گردد که از مقاوم ترین چدن ها هستند. در ریخته گری داکتیل به شمش چدن ذوب شده، عناصری مانند منیزیم و سدیم اضافه می کنند.

با افزودن این عناصر، چدن، خاصیت نشکن پیدا کرده و استحکام قطعه چدنی در برابر کشش و خمش چندین برابر بیشتر می شود. قطعات چدنی نشکن برای تولید قطعات متحرک که در معرض فشار، سایش و تنش قرار دارند، استفاده می گردند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی ریخته گری قطعات فولادی ⭐️ بررسی تخصصی هزینه ها

معرفی تجهیزات مورد نیاز

انتخاب تجهیزات مناسب برای ریخته گری از چالش هایی است که سرمایه گذاران برای احداث واحد ریخته گری چدن با آن مواجه هستند. طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی با معرفی نوع و تعداد تجهیزات مورد نیاز بسته به ظرفیت طرح در پیاده سازی پروژه نیز کمک کننده است.

برخی از مهم ترین تجهیزات طرح عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • کوره ذوب پاتیلی
  • کوره تشعشعی دوار
  • کوره عملیات حرارتی
  • ماشین برش زوائد
  • دستگاه فرز
  • دستگاه تراش
  • دریل صنعتی

[/tie_list]

کارخانه ریخته گری قطعات چدنی - طرح فنی

بررسی توجیه پذیری اقتصادی ریخته گری قطعات چدنی

کارشناسان پس از مطالعات گسترده در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی، توجیه پذیری این طرح را اثبات نموده اند. تولید قطعات چدنی به روش ریخته گری، روشی اقتصادی است زیرا اتلاف مواد اولیه در آن، بسیار ناچیز است، در ضمن به ماشین کاری اندکی نیز پس از تولید قطعه نیاز است.

افزون بر آن، به دلیل تولید قطعات باکیفیت، اکثر قطعه سازان تمایل به استفاده از قطعات چدنی ریخته گری شده دارند. با توجه به رشد صنعت خودروسازی و به تبع آن قطعه سازی در کشور، تقاضا برای قطعات چدنی ریخته گری، همچنان روند صعودی خواهد داشت.

معرفی طرح توجیهی اختصاصی ریخته گری قطعات چدنی

سایت طرح فنی متشکل از کارشناسان و طرح توجیهی نویسان برتر کشور با تجربه ای 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری، اداری و بانکی است. طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی مفصل، دقیق، به روز و منحصر به هر طرح اقتصادی است. طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی توسط کارشناسان زبده و جهت اخذ مجوز و وام تهیه می شود.

باید اضافه کنیم، پنج ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان نیز امتیازات سفارش طرح توجیهی اختصاصی در طرح فنی هستند.

جلسه آنلاین جهت ارائه پاره ای توضیحات در خصوص مسائل اداری و بانکی از جمله مراحل اداری اخذ مجوز، مراحل بانکی دریافت تسهیلات، رفع ابهام در خصوص وثایق و ضمانت نامه های بانکی تشکیل می شود.

5/5 - (18 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

2 پاسخ

  1. سلام شب بخیر ایا امکان تماس دارید اگر دارید لطفا جواب بدید دوباره میام اینجارو چک میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب