طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی ابزاری بسیار حیاتی در راستای توسعه صادرات و ارتقاء اقتصاد کشور است. این طرح، با برآورد هزینهها و توجیه پذیری اقتصادی، به عنوان پایه و اساسی برای ایجاد پایانههای صادراتی عمل میکند. طرح توجیهی از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ زیرا نه تنها برای کسب و کارهای موفق بلکه برای اخذ مجوزها و دریافت تسهیلات بانکی نیز ضروری است. توسط تیم کارشناسی طرح فنی، این طرح به دقت و دانش بهروز نگاشته میشود، تا با داشتن رویکردی کاملاً حرفهای، به تحقق اهداف موردنظر برسد.
جهت اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
⭐️ اهمیت تاسیس احداث پایانه صادراتی
هدف از احداث پایانههای صادراتی؛ کاهش هزینههای پنهان فرآیند صادرات و نیز ایجاد تمرکز میان خدمات مرتبط با صادرات به منظور خلق مزیت رقابتی برای تولیدات داخلی میباشد. این پایانه ها فرآیند صادرات را از طریق ایجاد هماهنگی و ارتباط میان نظام های تولید، توزیع و صادرات بهبود می بخشند.
جالب و در عین حال لازم است بدانید که پایانه های صادراتی به دو دسته تخصصی و عام تقسیم بندی می شوند. پایانه تخصصی به دسته ای از پایانههای صادراتی اطلاق میشود که خدمات مربوط به صادرات یک یا گروهی از کالاهای خاص را ارائه میکند. این در حالی است که پایانه های صادراتی عام قادر به پوشش دهی کلیه کالاهای صادراتی کشور هستند.
لازم به ذکر است که پایانه های صادراتی هیچ دخالتی در تولید کالاها ندارند. این پایانه ها صرفا با نظارت بر انجام تولید صادراتی و خلق مکانیسم بازاررسانی مناسب زمینه توسعه صادرات کشور را فراهم می سازند. اگر قصد راه اندازی پایانه صادراتی دارید، باید بدانید که ارائه طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی یکی از اصلیترین الزاماتی است که بدون وجود آن احداث پایانههای صادراتی امکانپذیر نیست.
⭐️ هدف از نگارش طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی چیست؟
همان طور که می دانید، شروع هر کسب و کاری آداب و قوانین خاص خود را دارد. مسلما احداث پایانه صادراتی از این قاعده مستثنی نبوده و راه اندازی آن نیازمند پیمودن مراحل مشخصی است. نخستین و مهم ترین اقدام برای احداث پایانه صادراتی اخذ مجوزهای مورد نیاز برای آغاز این کار از سازمان های ذی ربط است.
پس شما پیش از هر کاری به ارگانهای دولتی مربوطه مراجعه نموده و از آنها درخواست میکنید که مجوزهای لازم را برایتان صادر کنند. این سازمان ها از شما می خواهند که توجیه پذیری اقتصادی طرح مورد نظرتان را با دلیل و مدرک اثبات نمایید. تنها در این صورت است که مشمول دریافت مجوزهای مورد نیاز خواهید شد.
آنچه برای اثبات توجیه پذیری پروژه مورد نظرتان نیاز دارید، یک طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی جامع است. پس از تهیه و تنظیم این طرح بر اساس شرایط و ضوابط سازمانی، آن را به مراجع ذیصلاح ارائه میدهید تا پس از تایید، مجوزهای لازم را برایتان صادر کنند. گفتنی است که ارائه طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی به بانک جهت بهره مندی از تسهیلات بانکی نیز ضروری است.
⭐️ سرمایه اولیه برای احداث پایانه صادراتی
شما برای راه اندازی هر کاری نیاز به سرمایه اولیه دارید. برای احداث پایانه صادراتی هم همین طور. بخش قابل توجهی از سرمایه اولیه مورد نیاز برای تاسیس و راه اندازی پایانه صادراتی صرف مواردی همچون موارد زیر می شود:
- مکان مناسب برای احداث پایانه صادراتی و استقرار دفاتر سازمان های مرتبط نظیر بانک، گمرک، استاندارد، شرکت های بیمه، قرنطینه و…
- محوطه سازی های لازم
- خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز
- خرید تاسیسات عمومی و تجهیزات
- حمل و نقل
- تجهیزات مورد نیاز برای بارگیری و حمل و نقل کالا
- تجهیزات لازم برای بسته بندی کالاهای صادراتی
- تاسیسات مورد نیاز برای نگهداری کالاهای فاسد شدنی
گفتنی است که کارشناسان فعال در زمینه تهیه و تنظیم طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی، ارزش روز هر یک از موارد فوقالذکر را مشخص و در محاسبات لحاظ مینمایند. سپس سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث پایانه صادراتی را به طور دقیق و کامل محاسبه کرده و در طرح توجیهی اعلام می دارند.
⭐️ هزینه راه اندازی برای شروع پروژه
هزینه راهاندازی برای شروع پروژه احداث یک پایانه صادراتی شامل مواردی از قبیل خرید و نصب تجهیزات مورد نیاز از جمله دستگاههای بارگیری، سیستمهای اطلاعاتی، تأسیسات و ساختمانها، هزینههای مربوط به بدست آوردن مجوزها و پروسههای قانونی، آموزش پرسنل، هزینههای بازاریابی و تبلیغات، هزینههای حقوقی و مشاورهای و نیز سایر هزینههای مرتبط با مدیریت و اجرای پروژه میباشد.
به طور کلی، هزینه راهاندازی پروژه پایانه صادراتی بسته به اندازه و ماهیت پروژه متفاوت خواهد بود، اما میتواند در مقیاسهای میلیونها دلار به شدت متغیر باشد.
⭐️ برآورد میزان سود احداث پایانه صادراتی
برآورد میزان سود احداث پایانه صادراتی بستگی به عوامل متعددی دارد از جمله حجم و نوع صادرات، هزینههای احداث و بهرهبرداری، نرخ بازدهی سرمایه گذاری، شرایط بازار و رقابت، و سیاستهای تجاری. با افزایش فعالیتهای صادراتی و جذب تعداد بیشتری از تولیدکنندگان و صادرکنندگان، پایانه صادراتی میتواند منجر به افزایش درآمد و سود شود. همچنین، با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته، بهینهسازی فرآیندها و کاهش هزینههای عملیاتی، میزان سود قابل توجهی بهدست آمده و ارزش افزوده برای سرمایهگذاران و صادرکنندگان ایجاد میشود.
⭐️ معرفی تجهیزات مورد نیاز پایانه صادراتی
[tie_list type=”starlist”]
- سردخانه های دو مداره و انبارهای مکانیزه
- تجهیزات لازم برای بسته بندی کالاهای صادراتی
- تجهیزات مورد نیاز برای تخلیه، بارگیری و حمل و نقل کالاها
- تجهیزات لازم برای نمایش و عرضه محصولات
- تجهیزات آتش نشانی
- پمپ بنزین و پمپ گازوئیل
- تعمیرگاه ماشین آلات سنگین
- تجهیزات مورد نیاز ساختمان مدیریت
- تجهیزات مورد نیاز گمرک
- تجهیزات مورد نیاز خدمات بیمه
- تجهیزات مورد نیاز توزین
- تجهیزات مورد نیاز دفاتر پست
- تجهیزات مورد نیاز سالن اجتماعات
[/tie_list]
⭐️ خدمات جایگزین پایانه های صادراتی
ازجمله مهم ترین خدمات جایگزین پایانه های صادراتی می توان وارد زیر را برشمرد:
پارک های توسعه صادرات، مناطق آزاد تجاری- صنعتی، شهرک های مدیریت صادرات واحدهای صادراتی، مناطق پردازش صادرات، خوشه های صادراتی، بنادر خشک و…
⭐️ مراحل احداث پایانه های صادراتی
مراحل احداث پایانههای صادراتی بهطور خلاصه عبارتند از:
1. بررسی و تدوین طرح توجیهی: در این مرحله، اطلاعات مربوط به مکان، ابعاد، زیرساختها و نیازمندیهای فنی و مالی پایانه جمعآوری و تحلیل میشوند.
2. بدست آوردن مجوزها و مجوزهای لازم: شامل مجوزهای ساخت، بهرهبرداری، مجوزهای بهداشتی و ایمنی و سایر مجوزهای موردنیاز است.
3. طراحی و اجرای زیرساختها: این شامل طراحی و اجرای ساختمانها، تأسیسات، راهها، پارکینگ و دیگر زیرساختهای موردنیاز است.
4. تجهیز و فرآیند نصب تجهیزات: شامل نصب تجهیزات مرتبط با فرآیند صادرات مانند دستگاههای بارگیری، سیستمهای اطلاعاتی و مانیتورینگ است.
5. آموزش و اجرای فرآیندهای عملیاتی: در این مرحله، پرسنل آموزش داده شده و فرآیندهای عملیاتی اجرایی شده تا پایانه به بهترین نحو عمل کند.
6. راهاندازی و بهرهبرداری: پس از اتمام مراحل ساخت و تجهیز، پایانه آماده بهرهبرداری و ارائه خدمات به صادرکنندگان میشود.
این مراحل با همکاری انواع ادارات و متخصصان مرتبط انجام میشود تا پایانه به بهترین شکل ممکن احداث و بهرهبرداری شود.
⭐️ بررسی توجیه پذیری اقتصادی احداث پایانه صادراتی
پایانه صادراتی را عامل تحرک، توسعه و تضمین بازار به منظور ایجاد و گسترش صنایع قابل صادرات در استان های کشور می دانند. در این برهه از زمان مشکلات ناشی از تحریمها و کاهش بودجه و اعتبارات در کشور پای مشکلات متعددی را به عرصههای مختلف صنعت، معدن و کشاورزی باز کرده است. در چنین شرایطی احداث پایانه های صادراتی می تواند زمینه ساز توسعه بازارهای خارجی شود.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که این پروژه آینده ای درخشان داشته و دارای توجیه پذیری اقتصادی می باشد. برای شروع و احداث پایانه صادراتی کافیست با در دست داشتن یک طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی، به ارگان های دولتی مربوطه مراجعه نموده و مجوزهای لازم را دریافت کنید.
⭐️ طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی
طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی یک گزارش حاوی اطلاعاتی درباره تاسیس و راه اندازی پایانه صادراتی است. این گزارش به بررسی توجیه پذیری طرح احداث پایانه صادراتی از جنبه های مختلف نظیر بازار، مالی و فنی میپردازد. در واقع طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی نشان می دهد که آیا پیاده سازی پروژه مورد نظر توجیه اقتصادی دارد یا نه؟
تا زمانی که توجیه پذیری اقتصادی طرح مورد نظرتان را به ارگان های دولتی ذی ربط ثابت نکنید، موفق به دریافت مجوزهای لازم و اخذ تسهیلات بانکی نخواهید شد. آنچه برای اثبات این مدعا نیاز دارید، یک طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی جامع و گویا است.
به یاد داشته باشید که هر کسی از عهده تهیه و تنظیم طرح توجیهی بر نمی آید. از همین رو پیشنهاد ما به شما این است که آماده سازی این طرح را به متخصصان این حوزه و در صورت تمایل به تیم توانمند طرح فنی واگذار کنید.
⭐️ متخصصان و کارشناسان مجموعه طرح فنی
اگر برای تهیه طرح توجیهی احداث پایانه صادراتی به کمک افراد متخصص نیاز دارید، کارشناسان مجموعه طرح فنی با 25 سال سابقه درخشان در زمینههای سرمایهگذاری، بانکی و اداری در خدمت شما هستند. در صورتی که کار آماده سازی طرح توجیهی مورد نظرتان را به سایت طرح فنی واگذار کنید، از طرف ما 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان هدیه خواهید گرفت.
این جلسه به درخواست فرد سرمایهگذار و با هدف رفع ابهام در زمینه اداری و بانکی برگزار شده و در طی آنها اطلاعات مفیدی در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد. اطلاعاتی از قبیل مراحل اخذ مجوز، پروسه دریافت وام و همچنین وثایق و ضمانت نامههای بانکی.
در صورت تمایل می توانید تهیه و تنظیم طرح توجیهی مورد نظرتان را به کارشناسان طرح فنی بسپارید.