طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس، نتیجه مطالعات امکان سنجی و ارزیابی های فنی، مالی و اقتصادی این پروژه است. طرح توجیهی فوق شامل دقیق ترین و به روز ترین اطلاعات بوده و توسط مهندسین توانمند سایت طرح فنی تهیه می شود.
کانکس ها و کانتینرها، سازه های پیش ساخته فلزی هستند و برای اهداف گوناگون به کار می روند. کانکس ها، اتاقک هایی با ابعاد متنوع بوده و جهت اسکان افراد ساخته می شوند. اتاق نگهبانی، اتاق استراحت کارگران در پروژه های عمرانی، کانکس های شهری و بازیافت و … از موارد استفاده کانکس ها می باشند.
کانکس ها از ورق های فلزی تشکیل شده اند و برای جلوگیری از عبور سرما و گرما و همچنین نفوذ باد و باران، عایق بندی می گردند. شکل ظاهری کانکس کاملا بستگی به نوع کاربری داشته و طراحی آن در قالب های مختلف امکان پذیر است.
جالب است بدانید، کانتینر با کانکس متفاوت است. کانتینرها جعبه های بزرگ فلزی هستند که جهت مبادلات کالا و برای حمل و نقل های دریایی، ریلی و جاده ای استفاده می گردند. کانتینرها برخلاف کانکس ها فاقد درب عبور و مرور افراد و پنجره بوده و دارای بدنه فولادی مقاوم در برابر ضربات هستند.
طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس با هدف اخذ وام و مجوز
اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از اقداماتی است که برای راه اندازی واحد تولید کانتینر و کانکس ضروری است. اخذ مجوز در گرو فراهم آوردن شرایط مناسب برای احداث کارخانه و ارائه مستندات است.
در این راستا طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس از مدارکی است که باید به نهاد صادرکننده مجوز تسلیم شود. طرح توجیهی فوق باید حاوی تمامی سرفصل های مهم بوده و توسط مشاوران اعتباری و بانکی واجد شرایط نگارش شود.
افزون بر مجوزهای قانونی، دریافت تسهیلات از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز تنها با ارائه طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس امکان پذیر است. وظیفه بیزینس پلن تولید کانتینر و کانکس، متقاعد کردن بانک به توجیه پذیری طرح است. شایان ذکر است، هر کدام از بانک ها، فرمت خاصی را برای طرح توجیهی پذیرش می کنند که نگارندگان طرح توجیهی به آن واقف هستند.
تنظیم طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس چه مزایایی به دنبال دارد؟
طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس می تواند، مبنایی برای استراتژی ها و رویکردهای سرمایه گذاران در این کسب و کار باشد. طرح توجیهی با معرفی فرایند ساخت کانتینر و کانکس، چگونگی فراهم آوردن زیرساخت های عملیاتی و فنی پروژه را توضیح می دهد.
برآورد شاخص های مالی پروژه از جمله سرمایه اولیه، هزینه ها و سود نیز در طرح توجیهی انجام می گردد. طرح توجیهی فوق با مطالعات بازار و بررسی وضعیت عرضه و تقاضا نیز به زبانی گویا، توجیه پذیری طرح را به سرمایه گذاران نشان می دهد.
چشم انداز سرمایه گذاری در تولید کانتینر و کانکس
کانتینرها نقش مهمی در حمل و نقل بین المللی و مبادلات کالا به سایر کشورها دارند. حمل انواع مواد خوراکی و دارویی یخچالی، حمل کالاهای متنوع و حمل انواع مایعات و سیالات با کانتینرها امکان پذیر است. کانکس ها نیز نقش پررنگی در اسکان موقت افراد داشته و به عنوان کیوسک های روزنامه فروشی، کیوسک های میادین میوه و تره بار، اتاقک های نگهبانی و … به کار می روند.
بررسی بازار عرضه و تقاضا در طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس، نشان دهنده این است که کمبود جدی به خصوص در بخش کانکس در کشور وجود دارد. بنابراین تولید انواع کانکس و کانتینر از جمله سرمایه گذاری های آینده دار به حساب می آید.
سرمایه لازم برای تولید کانتینر و کانکس
راه اندازی واحد تولید کننده کانتینر و کانکس، نیازمند سرمایه اولیه است. مبلغ سرمایه گذاری در طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس به دو قسمت سرمایه ثابت و سرمایه درگردش تقسیم بندی می شود. سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات ساخت اسکلت کانتینر و کانکس، تجهیزات مونتاژ اجزا و همچنین تجهیزات پرداخت و رنگ آمیزی در نظر گرفته می شود.
افزون بر سرمایه ثابت، برای خریداری مواد اولیه نیز بودجه ای در قالب سرمایه درگردش اختصاص پیدا می کند. مواد اولیه ساخت کانکس و کانتینر شامل انواع ورق های فلزی، ساندویچ پانل و … می باشند. محاسبه سرمایه اولیه با توجه به ظرفیت تولید سالانه کانکس و ارزش روز تجهیزات در طرح توجیهی انجام می گردد.
برآورد هزینه ها در این کسب و کار
برای احداث یک واحد ساخت کانتینر و کانکس، هزینه های گوناگونی صرف می گردد. ساخت کانکس و کانتینر نیازمند زمین بزرگی است که شامل فضاهای مسقف برای جایگذاری تجهیزات و فضای باز برای حمل و نقل و بارگیری کانتینرها باشد.
طبق برآورد کارشناسان برای تولید 100 دستگاه کانتینر و کانکس در سال، به زمینی با مساحت 5 هزار مترمربع و زیربنای 2 هزار مترمربع احتیاج داریم. برای ظرفیت تولید گفته شده، تعداد 36 نفر نیروی انسانی نیز نیاز خواهد بود که دستمزد آنها با نرخ روز مشخص می شود.
هزینه های حمل و نقل، هزینه های ساخت سوله و هزینه های مصرف انرژی از سایر هزینه های مهم این طرح هستند. طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس، تمامی هزینه ها را فهرست بندی کرده و با ارقام روز معین می کند.
تخمین سود توسط طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس
احداث واحد تولید کانتینر و کانکس با مقیاس های سرمایه گذاری متفاوت انجام می گردد. از این رو نمی توان، سود معینی را به تمامی این واحدها نسبت داد. میزان سود این کسب و کار به صورت مستقیم در گرو تعداد کانکس ها و کانتینرهای تولید شده در سال است. ارتباط مستقیم با بازارهای مصرف، منجر به بالا رفتن حجم سفارشات به خصوص در زمینه ساخت کانکس و افزایش سود می گردد.
برآورد سود در طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس، با تحقیقات وسیع میدانی، مطالعات بازار، در نظر گرفتن نقطه سر به سر فروش و تمامی مولفه های اثرگذار در سود صورت می پذیرد.
مواد اولیه برای تولید کانتینر و کانکس
مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت انواع کانکس و کانتینر عبارتند از:
[tie_list type=”checklist”]
- پروفیل فولاد
- ورق فولادی
- تیر آهن
- قوطی فولادی
- ورق گالوانیزه کرکره شده دوبل
- فوم عایق
- ساندویچ پانل
- درب و پنجره آلومینیومی
- کفپوش MDF
- ورق شیروانی سقف
- یراق آلات درب کانتینر و یراق آلات محل اتصال کامیون و لیفتراک
[/tie_list]
توضیح این که ساخت کانکس هزینه بیشتری را می طلبد زیرا نیازمند طراحی اختصاصی و استفاده از مواد اولیه متنوع تر برای عایق بندی و زیباسازی کار است. اما برای ساخت کانتینر استفاده از ورق فولادی مقاوم و یراق آلات کافی خواهد بود.
فرآیند ساخت کانکس و کانتینر
طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس، فرایند ساخت این محصولات را نیز شرح می دهد. اولین گام در ساخت کانتینر و کانکس، طراحی و الگوسازی است. سپس ورق های فلزی در ابعاد مورد نیاز، برش داده شده و آماده سازی می گردند. در مرحله بعدی باید اسکلت فلزی کانکس یا کانتینر ساخته شود. پس از ساخت اسکلت، ورق های فولادی و سایر متعلقات توسط پرسنل آموزش دیده مونتاژ می گردند.
پس از ساخت کانکس یا کانتینر نوبت به پرداخت، سمباده زنی و رنگ آمیزی آن می رسد. در نهایت سیم کشی، نصب کفپوش، لوله کشی، نصب کانال کولر، تعبیه محل دودکش بخاری، پارتیشن بندی و … در کانکس انجام می گردد.
توضیح این که برای ساخت دیواره های کانکس از ساندویچ پانل استفاده می کنند. ساندویچ پانل شامل دو ورق فلزی است که مابین آنها از فوم عایق ضد حرارت پوشانده شده است.
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای شروع
برخی از تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز که در طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس به صورت مفصل تر معرفی می گردند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه گیوتین ورق فلزی
- ماشین خم و فرم دهی ورق
- دستگاه جوشکاری برق
- دستگاه اره آب صابونی و آتشی
- دریل صنعتی
- تجهیزات مونتاژ و پرچ
- کمپرسور رنگ آمیزی
[/tie_list]
آیا تولید کانتینر و کانکس از توجیه پذیری اقتصادی برخوردار است؟
بررسی هایی که کارشناسان در طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس انجام داده اند، بیانگر توجیه پذیری طرح است. مواد اولیه اصلی تولید کانتینر و کانکس که انواع پروفیل و ورق فولادی هستند، در داخل کشور در دسترس هستند. در ضمن تولید کنندگان این محصولات به فناوری روز تولید کانکس ها و کانتینرها نیز دسترسی دارند.
به طور کلی حمل و نقل کالا به خصوص حمل و نقل دریایی وابسته به کانتینرها است. کمبود تولید و عرضه کانتینر در کشور نیز باعث استفاده از کانتینرهای خارجی در مبادلات دریایی شده است. بنابراین احداث واحدهای جدید تولید کانکس و کانتینر، منطقی و هوشمندانه خواهد بود.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی تولید کانتینر و کانکس
طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی مفصل از اطلاعات فنی، مالی و اقتصادی طرح است که توسط زبده ترین کارشناسان سایت طرح فنی نگارش می شود. نگارندگان طرح توجیهی تولید کانتینر و کانکس در سایت طرح فنی دارای کوله باری از تجربه 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری، اداری و بانکی هستند. طرح توجیهی نویسان، بیزینس پلن فوق را جهت اخذ مجوز و وام تهیه می کنند.
5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان از امتیازات سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی هستند. جلسه آنلاین رایگان جهت رفع ابهام از سرمایه گذاران و به درخواست آنان برگزار می گردد. مشاوران ما در این جلسه به ارائه توضیحاتی در خصوص پروسه های بانکی، وثایق و ضمانت نامه های بانکی، مراحل اداری اخذ مجوز و … می پردازند.